Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (889. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.682
Cevap
714
Favori
840.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 887888889890891
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bende 3 gün önce tekrar aldım, denediğim en lezzetli kahvlerden biri. Kenya Top AROMA AA

• Levcho L kullanıcısına yanıt

tadım notlarınızı alabilir miyiz? en lezzetli kahve de neye göre? misal kenya kahvelerindeki topraksılıktan nefret ediyorum ben bu kahve de öyle mi

• sadays S kullanıcısına yanıt

En lezzetli kahve benim lezzet algılarıma göre.

Tadım notaları bende yok malesef. Kenya da onlarca belki yüzlerce çiftlik vardır. Her çiftliğin aynı değildir.

Zevkler ve renkler görecelidir ve tartışılmaz.

• Merhaba
    Sadece sütlü kahveler (latte-cappuccino vb) içen birine hangi kahve çekirdeğini önerirsiniz.
    Philips latte go sütü köpürtürken çok soğutuyor. bu konuda çözüm bulan arkadaşlar varmı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ev de kullanmak için F/P Espresso makinesi ne önerirsiniz, indirim varken alayım.

• darkoteam D kullanıcısına yanıt
    Kaliteli bi otomatik yakışır paran azsa beko grundig otomatik ler var ondanda memnun alanlar

• darkoteam D kullanıcısına yanıt
    10000 üstü bütçeniz var ise gagia ve i dose modellerine bakın. gelbura.com bu aralar indirimleri de var. İyi bir espresso için makineden önce iyi bir değirmene ihtiyaciniz var.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dream Machine kullanıcısına yanıt
    İ dose adora kullanıcıları tarafından övuluyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba, yüksek fiyat performans dengesine sahip, oldukça sert bir filtre kahve tavsiye edebilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmert96x -- 5 Kasım 2023; 12:0:28 >
  • xmert96x kullanıcısına yanıt
    Aradığın sertliği espressoda fazlasıyla bulursun

• glumerna G kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, ancak espresso yapmak için gerekli ekipmanlara sahip değilim, maalesef.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • xmert96x kullanıcısına yanıt
    Mokapotlan 🤌al 2 fincanlık yap yap iç doubleshot mokapot espressosu

• Merhabalar, günaydın.

DELONGHI ECAM290.61.SB Magnifica Evo Otomatik Kahve Makinesi Fiyatı & Özellikleri (mediamarkt.com.tr)

Bu makine ile espresso makinesi trenine atlamış bulunmaktayım.

Açıkçası Philips ile Delonghi arasında kalıp, konu özelinde daha iyi bir marka olduğunu bildiğim Delonghi'ye yöneldim. Mağazaya özel indirim ile 17000 TL'ye aldım. Hiç yapmayacağım bir şekilde, bir anda mağazada karar verip bunu aldım. Yorumlarına, uzun kullanımına vs bakmadan.

Makineden beklentim, ben kaliteli espresso almak isterim, sevgilim de kaliteli latte ister. Diğer kıl kuyruk özellikler bizim çok umurumuzda değil. Hatta o yüzden sadece espresso yapan bir alet mi alsam, geri kalan varyasyonları manuel hallederim dedim ama hanımköy.

Şimdi sorularım şöyle;

1. Makine hakkında internette yorum yok denecek kadar az. Kullanan ya da yorum yapabilecek olan var mı?
    2. Mağaza görevlisi bize makinenin temizlik fonksiyonu bulunmadığı için haftada ya da 2 haftada bir filtresinin YIKANMASI gerektiğini, arada bir de su haznesinin temizlenmesinin yeterli olduğunu söyledi. Bu konuda diğer Delonghi'ler de böyle mi? Makine ömrünü uzatmak adına tavsiyeleriniz var mı?
    3. Makine ile birlikte 2500 TL'ye garantinin 2 yıldan 5 yıla uzadığı söylendi. Enflasyon olan ülkede 2500 tl'yi 6'ya bölüp aldırmak mantıklı geldi. Total olarak alışveriş maliyeti sizce nasıl?
    4. Makineyi en azından 6 ay kullanmayacağız gibi duruyor. kutusunda duruyor hiç açılmamış şekilde. Bu konuda başka bir öneriniz var mı? Bu şekilde saklayalım mı açıp arada kullanalım mı?

• Felurian kullanıcısına yanıt

7 ay onceki mesaja cevap verecegim ancak vereyim, kahve kavanozda saklanmaz. Cekirdek dahi olsa, buna hiç kimse dikkat etmiyor. Kavanozun kapagi hava almasa da kavanozun içindeki hava ne oluyor ? :)) Yapabileceginiz en optimum yol ki benim de yaptigim budur. Kahve toplu alindiysa, kahveyi kilitlenen ağizli posetlere bolün, doldurun ve buzuşturerek yani icinde hicbir hava kalmayacak sekilde boğup kilitleyin cok buyuk miktar degilse disarda da 1 ay durur eğer miktar 3 4 ay kullanilamayacaksa atiyorum 1 kiloyu 3 ayda iciyorsaniz, 300 300 300 bolüp dedigim sekilde buzlukta saklayın. Kullanacaginiz zaman çikartirsiniz ama kullanmadan oda sicakligina gelmeli çekirdek sicakligi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sevgili arkadaşlar,

10bintl altı f/p espresso makinesi öneriniz var mıdır?

kullanacak kişi sürekli flatwhite ve americano içiyor. flatwhite hazırlarken sütü ısıtması güzel olur. espressodan çok anlamıyor ama yoğun kahve tadını seviyor.

şimdiden teşekkürler.

• EriadoR_ kullanıcısına yanıt

Philips 3200 otomatik serisi işini görür.

Bana kalsa, espresso ile işi yok anladigim 10 bin tl vermenin zerre anlami yok. Çelik bir mokapot alsın, içine espresso çekim kahve doldursun çikan ürüne çok az sıcak su eklesin 30 -50 ml arasi o urün americanoya oldukça yakın olur.

Flat white içinde bir tane kiwi benzeri markalarin kopürtme mikserleri var el mikseri sütü kopurtsun yaptigi mokapottan cikan espresso amerikano arasi kahveye ölcüler dogrultusunda döksün.

Bana kalırsa espresso tutkunu bir kimse degilse espresso makinesi almak çok anlamsiz insanlar sütlü kahveler için 10-15k lik makineler alıyor hicbir anlami yok. Kahveye süt kariştigi an isterse 100 bin liralik makineden çikan espresso olsun, aradaki farki kahve gurusu da olsaniz anlayamazsiniz.

Çok istiyorsa, Grundig otomatik kahve makinesi alabilir en ucuzu o. Ya da 3200 serisi philips alsin o da otomatiktir.

Manuel makine espresso ile hasir nesir olmayan kimseye önermem 2 günde bir kenara atar. Ben bile bazen uşeniyorum kahve hazirlamaya manuelde.

• Konuyu yeni gördüm. Yillardir forumdayim son 50 sayfayı okumuşumdur. Bazi yorumlar beni şahsen rahatsız etti. Edebilir, bu benim problemimdir :) ancak, anlamsiz görduğum filtre kahve ile espresso arasinda bariz bir kiyaslama yapilmasi.

Böyle bir kiyaslamayı yapmak mumkun degildir. Damak zevkive demleme metodu farklari vardir bir kere. Espresso makineleri 5 k dan 200 k ya kadar gidiyor. Single Use Boilerli olupda HXchange li sinden Dual Use Dual Boilerli olanina kadar fiyatlari bunlar belirler. Espresso, filtreden daha iyi bir kahve olduğu icin degil.

Ben de 50 k ya yakin güncel fiyatli espresso makinesi var, nuova simonelli marka. Haftada 2 gün maksimum calistiririm, bir heves bir zaman almistim bana kalsa gereksiz bir yatirimdi. Neyse isin o boyutuna girmeyecegim.Ictigim kahve de espresso ekseriyetle bazen de Americanodur. Sütlü kahveleri ayda yilda bir kez yaparim.

V60 demleme benim zevkime göre kahvenin zirvesidir. Kahveden aldigim tadin,aromanin, o kahvenin sıcakliginin verdigi hissi, en iyi v60 demleme yansitir yani herkesin 1000 tl lik maliyetle edinebilecegi bir setup, 1000 tl kettle maliyeti maksimum 4k 5k ljk bir ogutucu ile yapabilecegi sistem.

Filtre kahve setupu ucuz olunca, Espressodan daha iyi oldugu anlamina gelmiyor. Espresso severim,icerim.Zevki bambaska ama olay elma ve armut meselesi ve karsilastirilamaz.Kimi Espresso severken kimi Filtre hatta kimi 100 liralik cezve ile uygun demleme yontemi ile turk kahvesinde zirveler yaşar.

Benim gibi 2 k euroluk makine alip da isi esanjorlu 100 liralik turk kahvesi setubunu degişmeyecek kahve zevki oturmuş insanlar da vardir.
    .

Iyi bir filtre kahveyi yapmak da üzerine duşünme, kaliteli cekirdek,tecrübe ve bilgiden geciyoe her seyde oldugu gibi. Internetten berbat lezzeti olan Julius Meinl tchibo vs cekirdek alip, uygunsuz tekniklere aykiri yapilan demlemelerle yapilan kahveden tabi lezzet alınmaz.

Bu bir zevk işidir, vesselam. Bu iş zevk işidir. Espresso filtreden filtre turk kahvesinden ustündür diye bir yaklaşim mantiğa aykıridır.Oyle bir degerle dirmekistasi yapilabilecek bir veri de yoktur. Kebap, mantidan iyidir demekle ayni şey.

Saygilar.

• krstarica kullanıcısına yanıt

Hangi arkadaşın yazısını alıntıladınız ve yanıt verdiniz bilmemekle birlikte; Sizinle aynı düşüncedeyim.

Türk halkın önemli eksiği ve psikolojik hatası, eleştiri ve yorum yaparken ölçüyü koruyamamktır. Farkındalık ve öz farkındalık konusunda Türk toplumu çok geride kaldı.

• Levcho L kullanıcısına yanıt

Yok hocam sizi kast etmedim. Bilakis şoyle 1 sene geriden mesajlari okuyunca, mesajlarinizi sizin de gordum. Insanlara yardimci olmussunuz. Bilginiz ve yardimlariniz yadsinamaz.

Surekli insanlara al bi espresso makinesi, kahvenin hasını iç. Filtre kahve kahve degildir, espressonun yaninda. French Presste çamur gibi, bas bas iç diye defalarca mesajini gördügüm bir arkadaş vardi. Ve en onemlisi mesajlarini attigi insanlar daha kahve tatlari, notalari oturmamiş kimseler, kahve nasil demlenir hangi yontemleri bile bilmeyen kimselere diğer metotlari yanliş bir sekilde es geçirterek doğrudan otomatik espresso makinesi vs önermek çok yanliş bir hareket. Ben de böyle insanlarin hareketleri sonucunda ilk espresso makinemi almistim ve chemex , aeropress, v60 gibi kahveleri deneyimlememiştim bile. Benim için ilk aşamada hüsran olmuştu çunku ben de bu hobiye ilk basladigimda kahve ve kahveleri öyle taniyan bir kimse degildim. Bana acimsı, manasiz bir kahve gibi gelmişti bugun ki bakişim bambaska tabi ki. Espressoyu cok da severim. Ama bu sonradan gonlume giren v60 ve chemex gibi demleme yontemlerini ıskartaya çikarttiği anlamina gelemez.

Evimde ve isyerimde espresso makineleri var. Ama ben gidip de ne filtre kahve makinesinden bayat kahveyi ne de espresso iciyorum cogunlukla oturur ugrasir v60 da demleme yaparim ozellikle son yillarda boyle. Aldigim kahveden keyfi tarif edemem. Damak zevkim oturmaya basladi demek ki ve gereksiz goruyorum bana uygunu buymuş demek ki :)

Bu iş tamamen doğru şekilde insanlari yonlendirmekten geçiyor ki bizim gibi bu işe baslayacak olan kimseler var ise dogru sekilde ilerlesin. Kahve gercekten gönül işi. Hiç icmemis olana sadece bir suyumsu mesrubat gibi gelir ancak bilen bilir zamanla kullanilan kahvenin niteligi, ogutumu, kavrumu, kullanilan su gibi her detayla yapilan kahvelerde alinan tatlar, alkollu alkolsuz bir suru icecegin otesinde olur, sevenleri icin. Saygilar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 9 Kasım 2023; 14:14:16 >

• Guest-2AC46E1A6 G kullanıcısına yanıt

Şu soruyu yinelemiş olayım. Bu makine hakkında bilgisi olan var mı?

• 
Sayfa: önceki 887888889890891
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.