< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (863. sayfa)

-
-
Sağlıklı değil kolaya kaçma 👍 okadar kişi tavsiye verdik bence adam akıllı espresso makinası al
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kapsül de sağlıksız bir durum yok ki.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Plastik değilmi kapsüller? Zaten maddenin tabiatına aykırı espresso dediğin basınçla çekirdeğe sıcak su vurulunca oluyor bikere oluyo olduktan sonra kapsüllüyolar galiba plastikde doğal olarak sıcak suyla karşılaşınca kanserojenleşir.
Kapsül olayını ben de araştırdım bir zaman, Fiyat konusu ayrı, gercekten pahalı..Cup dediği minik fincana benzer yani ölçü az, ve sıcaklık konusunda maalesef yetersiz yorumları var..Çelik kapsul aparatları var ama kıvam tutturmak zor , bu makineler kısa sürede Filtre kahve yapamaz zor? Espressoda belli BAR basınçla Espresso olur 2-3 saniye gibi sürede belki ama, Filtre kahve doğası gereği 5-6 dakika olmalı su kahve bulşması..
Bir yorumda Plastik denmiş doğrudur, sıcak ile plastik etkileşimi, ilave kapsul üsttündeki ALİMİNYUM FOLYA?
Bu işin en ideali 3-4 kişilik demleme yapmak..1 kişye düştükçe demleme süresinin uzaması gerek ama çok zor..
O yüzden Otomatik makinalar espresso yapar (Tek Bardak veya İki)
Filtre kahve Makinaları enza 4 kişi gibi..6-8-10 kişilik yapar..
O yüzden Zincir Marketlerde içtiğimiz Filtre Kahveler güzel oluyor..Demleyip bitince yenisi demleniyor, sirkülasyon var..
30 dakika içinde tüketilmesi lazım o kahvenin de..
Nespresso da kapsulun farklı versiyonu..Bunları farklı versiyonları var, gerhün yeni icadlar çıkıyor
-
Ben de kahveci değilim, günde 1-2 fincak ancak..Çaycıyım..O sebeple evde kahve işine hiç girmeyin tavsiyem..Ama en uygun ucuz, sağlıklı yöntem French press..
1-İkea, tchibo veya Sturbuck kenya tarzı broskilit ISIYA dayanıklı cam press almanız gerek
2-Çekilmiş kahve bauyatlar ama kötünün iyisi Tchibo veya Jacop Filtre kahve alıp 1 ölçü (7-8 gram) kullanıp paketi havasını alıp iyice sarmalayıp kapatıp gölgede bırakmak-Tavsiye edilmez ama hiç yoktan iyidir..
3-basit bir tartı kullanıp (veya Tartı kaşığı 7-8 gram) 90-94 derece su ile (termometre şart) French presste 5-6 dakika deneme yanılma ile demleme yapmak..
En sağlıklı, basit ucuz yöntem budur..biraz uğraştırır ama Kime sorsanız tek kişilik kahve için çözüm budur..makinalar, Koy MUGU git tarzı reklam işi..
öyle 1 dakikada kahve olsa m,llet niye uğrassın French pressle, V60 ile..
Vaktim var derseniz V60 deneyin ama onda Kettle, tartı,V60 aparatı vs vs vs çoook pahalıya gelir :)
Ama arada içeyim kahve olsun derseniz İnceleyin Yorumları, H.Burada sitesinde yorumlar var amazonda var...
Beğendiğiniz ürünü alın..Çok çok ucuz BİMDE satılanlar bile oluyor olmuş...Yorumlarda zaten eksi yorumlar ile ürün kendini belli eder..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 24 Ekim 2022; 22:51:30 >
-
Anladım hocam teşekkürler verdiğiniz bilgiler için
İyisinden bi espresso makinası alırsanız siz esas ozaman görün kahveyi filtre kahveler falan hikaye👍👍👌👌
Delonghi ecp 31.21 kendi branşında en çok satılan modellerden biri. Mesela bu makineyi diğerlerinden önemli kılan özelliği nedir.? F/P olması mı.?
Philips’in hangi modelini kullanıyorsunuz? Americano denediniz mi ve krema yada aroması nasıl oluyor dışarıda içtiğimiz gibi mi? Bende karar aşamasındayım. Nespresso yada tam otomatik çekirdek öğütücülü bir makine alacağım.
-
dışarıda hiç americano veya filtre vs içmedim. değerlendirmem doğru olmaz.
-
Nespresso hangi modeli aldınız? Memnun musunuz
-
Açıkcası hepsi birbirine benziyor. Basınç bar olarak tüm makineler aynı. Yüksek fiyatlı olanlarda süt köpürtücü falan var.
Essenza mini, inissia en çok satılan modeller.
sanırım eski model olduğu için uygundur veya az satıldığı için henüz yeteri kadar zamlanmamıştır
alacaksanız hiç olmazsa aynı serinin gövdesi metal kaplama olanlardan alın
podları çok satan ec680-685 ile aynıdır
aslında tüm delongilerde aynıdır içleri plastik ve özel basınçlı filtre sepetleri ile sahte krema üretmektedir
bir delongiye bugünün fiyatları ile 3bin makul sayılabilir bence
ancak7 bine gaggia clasic varken 5bin ec685'e verilmez
tüm delongi makinalarda espresso çıktısında fark yoktur denebilir
başlangıç için alırsanız gayet keyfli kahve içersiniz gerçek espressoya yakın diyelim
süt kreması ise neredeyse hiç olmaz köpüklü bir şey ortaya çıkar sütlü espresso severseniz hiç bulaşmayın
sonra kaşıntı tutar gerçek makina arayışına başlarsınız ancak evin hanımı makina varken neden yenisini alalım der, karşı çıkar ve benim durumumdaki gibi ikna edemezsiniz :)
niyet ettiyseniz daha ciddi gerçek espresso makinası alınmalı derim
uzun oldu toparlalım f/p değildir delogiler hepsi hemen hemen aynıdır
termoblok kazan ile sabit sıcaklığı anında verir
ve hızlı kahve alırsınız
arıza yapmaz grup contası bile yıpranmaz yırtılmaz o derece sağlamdır
hürmetler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Nespresso S85 Atelier
Makina bu hocam. Kullanımı çok basit. Temizliği çook basit. Bence kahveyi de çok güzel yapıyor. Starbucks tan kapsül aldım Nespresso üretiyor. Aynı tadı resmen aldım.
Sütlü çeşitleri ve lungo yu çok içiyorum. Davidoff da denedim Nespresso da Starbucks da. Jacobs aldım daha denedim. En güzeli Nespresso geldi. Yıkanabilir çelik kapsül alıp çekme kahveyle de deneyeceğim. Kapsül güzel çalışırsa geriye güzel kahve bulmak kalıyor ki o da kolay. Maliyeti de düşüreceğiz.
Tek eksik yanı buzdolabından çıkan sütü tek seferde az ısıtıyor. Önce sıcak köpük seçiyorum, ardından mocha vs seçiyorum. Ateş gibi oluyor :)
Teşekkürler hocam. Elimden gelse kahveleri çekirdeğiyle atarım ağzıma. 😄 Sert kahveler içtiğim için öyle süt vs. kullanmayı tercih etmiyorum açıkcası.
Hocam Espresso ile Filtre kahve ayrı dünyalar :) ikisini aynı kefeye koymussunuz...
-
Arkadaşlar, dışarda içtiğim Kahve (Espresso veya Filtre kahve) gibi tad alırmıyım evde kullanılanlardan diye soruluyor..Soruyu soran arkadaşlar Lütfen "Dışarda" dedikleri yerdeki kullanılan Makinelerin ismine etiketine baksınlar? hayatlarında duymadıkları Cimbali, Empore, Biezzera, Bunn,By Kitchen..(Ben de googleden baktım sadece cimbaliyi bilirim) o yüzden bunlar özel, kurumsal işyerleri için üretilen basıncı özel aletler..Evde kullandıklarımız ise hepsi bi arada Makina mı makina tarzı şeyler..
O yüzden dışarda içilen kahve ile evde yapılan aynı olmaz çünkü adam Endüstriyel olarak özel ve Çok Pahalıya satıyor bu cihazları...
özetle bu "Dışarda" mekanlardaki sevdiğiniz kahveyi yapan makinanın aynısını eve alın aynı tadı alırsınız (tabi Barista gelip sizin evde demlicek, kullanım işin ayrı ustalığıdır) ama Tchibo, Sturbuck gibi Otomatik makinalardan evinize alırsanız aynı ölçü porsi,yonla aynı tadı alırsınız, şüpheniz olmasın
Her şakada bir espiri payı vardır
-
-
Makinası olup tamperi olmayan arkadaşlar alacaktır köstüre köstüre preslemek bile günün stresini atmaya yetiyor 🤣🤣🤣
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X