Endüstriyel makinanın olayı sadece iyi kahve yapması mi. Okula Arçelik makina aldık belli bir sayıdan sonra servis çip değişmesi lazım dedi. Aynı makinanın endüstriyel olanı da var ticaret yapacaksan bunu al diyor. Nitelikli iyi kavrulmuş kahveden her türlü evde iyi kahve içersin. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (864. sayfa)

-
-
-
12 en kalın kahve kalın ceklince suyla daha az temas ediyor o yüzden su gibi akması. Noktalar inceldikce daha ince çeker.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Delonghi için dimi? Link alabilir miyim?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
makinenin referans noktasının ne olduğu belli değil eğer soldaki çizgi ise tam 1 e veya 12 e eşitlenmiyor
-
Coffee Timeyoutube
Daha İyi Espresso - Tam Otomatik Kahve Makinesi Öğütücüsü Ayarlama - Grinder Mod - Philips EP4346/70https://www.youtube.com/watch?v=z32gOzZp_2w&feature=youtu.be
Bunu yaptım tavsiye ederim
En ince çekim en iyi ekspresso
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi note2two -- 29 Ekim 2022; 18:48:58 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Kötü Kahve + İyi Makina = Kötü Sonuç
İyi Kahve +Kötü Makina= Kötü Sonuç
İyi Kahve + İyi Makina = Ortalama Sonuç
İyi Kahve +İyi Ekpman (Makine vs değil ) +Bilgi+Tecrübe= İyi Kahve
Hiçbirşey tek başına iyi olmuyor kahve işinde, Endüstriyel Makineden kastım, mesajda da yazdığım gibi daha profesyonel aletler olması (Basınç,Sıcaklık, Buhar vs unsurları), Ev makinaları ise daha yarı profesyonel daha kısıtlı.Üstteki formüle göre bu tecrübe gerek..
Ama evinde kahve içip çok süper, örnek atıyorum STURBUCK tan, Tchibodan daha lezzetli diyebilir insan, herşey GÖRECELİDİR (Bakınız Einstein görecelik kanunu, Bir şeyin birşeye göre Farklı olması, görünmesi, bakış açısı vs vs vs ) n faktörü (Bilinmez, tahmin edilemez olan şey) ayrı etken ..
Özetle herşey matematik, hesap kitap işidir desek abartı olmaz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 30 Ekim 2022; 9:14:38 > -
Stanley 473'luk one hand kapağını nerede bulabilirim? Yere düşürdüm ve yayı çıktı yerinden. Kutupayisi distribütör ve fakat 3 4 gündür gm telefonunu açan olmuyor;
Stanley Classic One Hand Mug Lid Klasik Termos Yedek Kapağı, Yetişkin, Siyah, Tek Beden https://www.amazon.com.tr/dp/B07D79T2M4?ref_=cm_sw_r_apann_dp_98XZSP3X33BRRCHS65T4
Espresso için makine almaya niyetlendim. Fakat konu hakkında hiçbir bilgim yok :)
1-) Espresso kahveleri filtre kahvelerden farklı mıdır? Kahve satın alırken belirtmek gerekiyor mu?
2-) Manuel Espresso makinesi için öğütücü şart mıdır? Alırken makineye göre çekim yaptırsak olmaz mı?
3-) Manuel Espresso makinelerini kullanmak ustalık gerektiriyor mu?
Cevaplar için şimdiden teşekkürler
1 bana göre espresso(tercihim americano) ve diğerleri diye ayrılır. Kahve öğütülmüş değil çekirdek alıcaksın(lezzet açısından) zaten genelde espresso yazar üzerinde.
2 manuelde öğütücü şart bf yaklaşıyor 2sinide uyguna alırsın hatta tamperde al makinana uygun
3 çokda bişey istemiyor koy öğütülmüş kahveyi potaya tak cihaza bas tuşuna bitti gitti. Üzerine sumu koyarsın sütmü reçelmi seçim senin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glumerna -- 8 Kasım 2022; 17:57:44 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam kitapta yazdığına göre çalışırken değiştirin diyor çarkı. Bi yorumda da her seferinde 1 diş çevirin diyor. Bilen var mı durumu? Zort diye 10 kademe atlamayalım? Tahminim içinde kırılmamış çekirdek olacağı için çalışmıyor iken çevirmeyin diyor
2. Yüzde 50 kampanya var kahvelerin tazeleri ve kavrumlari güzel.
https://www.hepsiburada.com/moliendofinestcoffee?sayfa=1
O tek seferde 1’den fazla çevirmeyin yazısını ben de okudum da 12’den 1’e almak için makineyi 12 sefer çalıştırmaya erindiğimden direk 12 kademe düşürüverdim valla.Ama o çalışırken değiştirin yazısını görmedim, kapalıydı ben ayar yaparken.Yalnız baya ağır bir kahve kullanmama rağmen extra shot
eklemediğim sürece hala tam istediğim yoğun kahve tadını alamıyorum ben ya, öğütücüyü 1 yerine 12’ye mi aldım yine yoksa…😌
Bu arada kahve öğütürken arada hafif metalik bir koku geliyor benim makineden siz de oluyor mu acaba ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felurian -- 9 Kasım 2022; 11:52:1 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Dikkat etmedim kokuya hocam. Yukarıda youtube videosu var. Becerebilirseniz öğütücüyü 1den aşağıya da çekebiliyorsunuz dişliyi
Arkadaşlar elimde tam otomatik kahve makinası var aşırı kullanmıyorum günde bir belki. Ama filtre yaparken o güzel koku da hoşuma gidiyor ofiste falan.
Hario v60 önerir misiniz? Tek kişilik 250 300 ml civarı anca yaparım. Sıcak oluyor mu? Termos bardağım da var. Karar veremedim.
Bunu ben yaptım çokta güzel oldu
Hocam ben 2 numarada kullandım ilk. Ama kahveden midir bilmem çok lezzet alamadım. Çünkü kahvem eski. Rahiyası gitmiştir kesin. Bir de Starbucks house blend kahverengi paket. Esspersso için uygun mu ki?
Kardeş çekirdek kahve kullan toz makine için sıkıntı miktar ayarı yapamazsan iptal oluyor kahve boşa gidiyor ve tabiki tazelik,
Espresso çekirdek kullanıyorum ama makineyi aldıktan sonra kahve merakı evdekileride sardı onlar sütlü çeşitleri kullanıyor bundan sonra az kavrulmuş çekirdeklerde alıcam
Tchibo barista espresso(kahverengi paket) aldım çok beğendim şimdi crema olanı (açık kahverengi paket) alıcam
Lavazza espresso crema e mavi paket aldım beğenmedim
Tabi damak meselesi
Makinem Philips ep5443/70
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X