Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (861. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18.682
Cevap
714
Favori
840.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 859860861862863
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaptığınız kahvenin reçetisini yazar mısınız (espresso mu? espresso ise öğütüm derecesi nedir? otomatik makinada mı?)?

Aldığınız bu kahveler ne zaman kavrulmuş? Kavrum derecesi nedir? Kavrumdan sonra en az 7 gün beklediniz mi?

Kahvede başka notalar alabilmek (fındık, muz, v.s.) için damak tadınız çok gelişmiş olmalı. Ayrıca çok kahve deneyimlemiş olmanız gerekiyor. Zamanla oluşacak şeyler bunlar.

Ancak marketten alınan dandik 3ü birarada kahvelerde buram buram muz aroması v.s. gelir.

Ek olarak ; Kahvede başka meyve v.s. notaları alan çok kişi tanımıyorum, ancak yarışmaya giren profesiyonel baristalar veya sürekli profesyonel kahve işi yapan kişilerde olur öyle gelişmiş damak tadı (satış, ithalat v.s.).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levcho -- 18 Ekim 2022; 13:13:6 >
  • ben senelerdir içiyorum ilk defa kafein kültürün brezilya sitio sao pedrosunda mango şeftali ve kuru üzüm tadı aldım o da zaten çabucak bitti bir daha gelmeyecek bir kahve içtikçe dua ediyorum orkun üstel'e

levcho haklı yeni başladığımda bu tadları almam 1 seneyi bulmuştu ne bulursanız için bir müddet sonra hissetmeye başlayacaksınız

aslında kahve tavsiye etmeye de korkuyorum çünkü enflasyon perişan etti aynı ambalaj aynı isim içerisinde başka bombok bir çekirdek bir ara rossmanın kahvesi mükemmel bir fiyat performansa sahipti sonraki siparişi çöpe attım resmen o kadar bozdu

o yüzden 250 grı 75-80 tl artık eski rakamlarl 30 tllik kahve oldu bir şey beklenmez moliendo supreme medellin dene indirim yakalarsan bitişe doğru çikolata tadını yakalayabilirsin belki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 18 Ekim 2022; 13:21:44 >
  • Teknolojikadam07 kullanıcısına yanıt
    Delonghi ec685 kullanıyorum ben manuel espresso makinası ama diğer markalarda iyidir ben memnunum. Sen americano (sulu espresso) yada espresso içecen. Sert seviyorsan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • başlığı ilgi ile okuyorum
    neden metronun espresso riobalarını denemiyorsunuz
    eminim bahsi çok geçen rossmandan ve julius meinl prasidentten iyidir
    silver blend %45 robusta
    gold blend %20 robusta
    platinium tam arabika
    harman ve kavrum iyi
    uzerinde paketleme tarihi oluyor ve genelde rafta bekleme süreleri 3-4 ay gibi
    graef702 değirmen ve delongi153 var bende
    iki yıldan fazla oldu bu kahvedeyim
    bağımlılık yaptı ben sevdim
    paketler arası saçmalık yok hep aynı
    silver olanın fiyatı geçen yıl 89 liraydı
    kimse keşfetmesin yoksa zam yer diyordum
    kahve keşfedildi ve 229 lira oldu
    ama hala hesaplı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep -- 18 Ekim 2022; 16:36:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Levcho L kullanıcısına yanıt

aynı fikirdeyim kahvenin özü çıkmamış köpük rengi çok açık

philips otomatik makinede yapıyorum 1. derecede yani en ince de öğüttürüyorum, 3 aroma 3 su, espresso da yapıyorum üzerinde coffee yazan preset ile de durum aynı.

ilk kavrulan kahveden başladım kavrum tarihi 30 eylül. 250gr kahveyi döndürerek içiyorum ilk 1. paketten 125ini koyuyorum 4-5 gün içinde bu bittiğinde 2. paketin 125grmını bu da bittiğinde 1. paketten kalan son 125gr vs şeklinde

muz u farazi bir örnek olarak verdim

son aldıklarımda çikolata, tropikal meyveler, tereyağı gibi tadım notaları var, bu notaları alabilmek için neden çok kahve içmiş olmam gerekiyor ki ya bu tatları alabiliyorumdur ya alamıyorumdur sonuçta bu notalar kraliçe 2. elizabethin çeyiz sandığında saklı değil.

• Winter Is Coming kullanıcısına yanıt

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' 

Yorumunuz çok ilginç. Serzeniş mi var anlayamadım, arada bi emoji kullanın derim.  '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' 

Çeyiz sandığı hafif kalır. Bence daha derinde bu tatlar.

Belki sizdeki makina ile bu tatları zor veya asla alamazsınız veya ucundan alırsınız. Her şey doğru reçete ve doğru ekipman ile başlar, ve tecrübeli değerlendirme ile son bulur.

Reçetenizi değiştirin. Örnek, öğütümü kalınlaştırın, akışın hızını izleyin, ona göre karar verin. Gerekirse kahveyi sonuna kadar almayın, sonlara doğru akışı kesin. Sonlara doğru gelen kahve çok demlenmiş olur ve acılık verir, asıl tatları bastırabilir.

yorumlar için teşekkürler hocam.

öğütümü kalınlaştırmak kahvenin aromasını azaltmaz mı ?

bence otomatik makina ile katiyen tereyağı notu alamazsınız

anca şansınız varsa temel tadları hissedersiniz

ya filtre kahve ekipmanı v60 chemex vs alıp filtre kahve öğreneceksiniz veya espresso podlu pidli manuel makina ve sağlam adam gibi değirmen edineceksiniz

derya deniz ucu bucağı yok ...

benim gözümde otomatik makina bir mutfak aleti

bas çek daha ötesi değil

üçüncü nesil kahveleri otomatik makinalarda ziyan etmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep -- 18 Ekim 2022; 17:11:42 >
  • Philips ve siemens te manuel espresso makinelerinde hangisini önerirsiniz.?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • recep R kullanıcısına yanıt
    Ha gisi en iyisi metrodan birer çeşit çekeyim sürekli yanından geçiyom.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

sage manuel makina iyi

sage firması philipsin daha doğrusu philips satın almış

siemensin manuel makinası var mi bilmiyorum

mesela aklima gelen makinalar

giriş için ucuz medyamarkta Electrolux var ve manuel podlu delonghiler eh işte iyi kötü espresso alınıyor

amatör: gaggia clasic, rancilio silvia, smeg

lelit pid kontrollü makinalar

proflar: nuovo oscar, quickmil, cimbali, bezzera,lelit bianca,electra, ecm, rocket, ascaso ve tüm tek gruplu e61 kafa makinalar

abi bende para çok

faema tek grup veya marzocco linea

bu makinalar ile tecrübem yok

yalnız nuovo oscar biraz yakından tanıyorum

ve sanırım bütçeyi denk getirince alacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep -- 18 Ekim 2022; 19:16:20 >
    Genelde karşıma sponsorlu gönderi olarak siemens, delonghi ve philips makineleri çıkıyor.

• glumerna G kullanıcısına yanıt

silver fiyat olarak iyi

gold tat olarak biraz daha iyi ancak bende değirmende etrafa daha fazla toz saçılıyor

silver daha iyi öğütülüyor ve daha hafif

robusta ön yargınız yoksa silver ile başlayın

100 arabikayı ben sevmedim yada oğütüm ve süreyi tam tutturamadım ancak kötü diyemem

gold alıyorum genelde

hanımdan fırça yiyince az toz bırakan silver alıyorum bazen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep -- 18 Ekim 2022; 18:12:6 >
    Electrolux olumlu yorumlar olduğu kadar olumsuz yorumlarda çok fazla.

Delonghi bu işte daha başarılı en azından.

delonghi oğütüm seçiyor

dışarda standart espresso için oğütüm yaptırırsanız pod filtre tıkanıyor biraz kalın oğütüm gerekiyor aklınızda bulunsun

espresso çekebilen değirmeniniz olmalı

kendi kg79 ve kg89 değirmenleri tam espresso inceliğine inemiyor modlu olanlar bile

kg521 eh işte o da makinası kadar pahalı

kaldı ki incelik kadar tanecik homojenliği de çok önemli kg79 ve 89 bu konuda zayıf 521 ise hatırlamıyorum o iyi olabilir

electroluxte durum nedir bilmiyorum açıkçası

iyi kahve için dert çok yani:)

şu andaki gerçek oğütüm seviyenizi tam olarak bilmiyorum, bundan dolayı yorum yapmak zor.

Belki şu anda siz ristretto kahve yapıyorsunuz. Ristretto'nun öğütümü, espressoya göre daha ince, aroma ve tad bir tık zayıf olur, ancak sertlik daha yüksek, kahve tanecikleri daha ince olduğu için kahve daha hızlı demleniyor. Bir tık kalın çekerek deneme yapınız ve deneyimleyin. Başta da söylediğim gibi, deneye deneye kendi zevkinize uygun tadı yakalarsınız. Deneme yaptıkça tecrübeniz yükselir. Denemeler yaptıkça, kahve çıkış akış hızından ve köpük renginden kaliteyi geliştirip, tecrübeler edinecek siniz.  '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' 

• gaggia clasicte iyi fiyat var

düşünen arkadaşlar varsa değerlendirebilir

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'www.teknosa.com
    Gaggia RI9480/14 New Classic Pro 2019 Siyah Espresso Makinesi Fiyatı ve Özellikleri
    https://www.teknosa.com/gaggia-ri948014-new-classic-pro-2019-siyah-espresso-makinesi-p-786920097
  •  '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

Burası biraz amatör kalıyor Kahve konusunda..Daha profesyone, daha düzgün bilgi alacağınız yer kahveler . net (Bşluksuz) Cihaz, kahve, ekipman çok şey var..Ama orası da bira Pro takılır bilginize

• 
Sayfa: önceki 859860861862863
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.