Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (730. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
18.677
Cevap
714
Favori
839.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 728729730731732
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Un Kurabiyesi

k79 a para vereceğinize sözen alın ,başlangıç için daha iyi olur.

1000 tl üstüne çıkıp kaliteli bi öğütücü-değirmen alınmadıktan sonra diğerlerinin pek farkı yok.
    kafam karıştı vallahi
  • quote:

olur ama biraz sert olabilir.

french press kalın öğütülmüş kahve ile olmalı. Öğütülmüş hazır kahveler genelde filtre türevlerine göre ince oluyor.
    Eyvahhh un gibimi bu hocam o zaman olmaz yaw ne yapayım sence
  • helsloot kullanıcısına yanıt
    un gibi değil ama orta-ince arası bişey.

iade edebilirsiniz edin. Çevrenizde zincir kahve satan yerlerden french prese göre öğüttürürek alabilirsiniz.

iade edemessenizde sütle yumuşatarak içersiniz
  • quote:

un gibi değil ama orta-ince arası bişey.

iade edebilirsiniz edin. Çevrenizde zincir kahve satan yerlerden french prese göre öğüttürürek alabilirsiniz.

iade edemessenizde sütle yumuşatarak içersiniz
    Bir çok yorumda french press ile yapıldığını okudum hocam bu serinin zaten yumuşak içimliymiş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • helsloot kullanıcısına yanıt
    yapılır yine ,siz bilirsiniz
  • Evet ilk denememi yaptım , fena olmadı ama kahve hafif bulanık oldu ve altında da çok az bir tortu kaldı ama çok önemli değil bence , aldığım french press şu ;
    www.cookplus.com
    Karaca Coffee Bean Siyah French Press 800 Ml Cookplus
    https://www.cookplus.com/urun/cookplus-coffee-bean-siyah-french-press-800-ml

biraz büyük almışım aslına bakarsanız , 200 ml bardak için yanında gelen kaşık ile 1 tam silme bir de çeyrek kahve attım , acaba az mı attım çok mu attım bilemedim ? bu yanında verdikleri kaşık kaç gr bilemiyorum

• french press de filtre kahve için kahve öğütücü almak istiyorum 100 lira bütçem var ne tavsiye edersiniz ? migrosun touch me öğütücüsünü kullanan var mı ?
  • fensinn kullanıcısına yanıt
    sözen alabilirsinz süper boy
  • quote:

Orijinalden alıntı: false6

Metro Market maalesef asagidaki kahveyi satmayi birakmis. Cok pahalı olmayan kakao, çikolata, tutun aroma ve tatlarinda taze kahve onerisi olan var mi? Ciceksi tatlari hic sevmiyorum, cogu yerde de onlar satiliyor.
    Metro Antalya da var satış devam ediyor
    500gr

İndonesia 56
    Brazil 43
    Ethiopia 44
    Colombia 50 tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azazel Geri Dönüyor -- 11 Ağustos 2019; 1:23:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

sözen alabilirsinz süper boy
    Kullananlar metal tadı aldığını söylemişler onu eledim hocam

• fensinn kullanıcısına yanıt
    Kendim kullanıyorum ,evde de türk kahvesi ve french press kahvelerimizi sözenle öğütürüz. Hiç metal tadı alıyorum diyen olmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Azazel Geri Dönüyor

Metro Antalya da var satış devam ediyor
    500gr

İndonesia 56
    Brazil 43
    Ethiopia 44
    Colombia 50 tl

Alıntıları Göster
    Evet Kagithane'deki mağazaya da gelmiş. Yalniz Brazil 30 liradan 43 liraya çıkmış maalesef.

• Kafam çok karışmış durumda makine olarak şunda kararlıyım:Delonghi ec685m
    Ancak bir de şu makineyi gördüm filtre kahve makinem var ama bu daha profesyonelmiş gibi geldi iki makinende yorumları kötü değil.
    Bir diğer makine de şu(filtre kahve ve espresso makinesi):Delonghi Bco421Combi
    Makine ikisinden biri kafama yatmış durumda ancak öğütücü olarak kafam ciddi derece de karışık DelonghiKg79 kimisi iyi derken kimiside espresso için yetersiz diyor.
    Modifiye ederek galiba daha iyi oluyormuş ancak komple makineyi de bozabilirim elim pek yatkın değil çıkarıp takma işlerine.
    Sizce öğütücü olarak ne almalıyım?
  • Arkadaşlar merhaba türk kahvesi için uygun fiyatlı makine ne önerirsiniz? Yada şöyle sorayım, pek fark oluyor mu türk kahvesi yapıcı makinelerde?

• quote:

Orijinalden alıntı: HALO

Kafam çok karışmış durumda makine olarak şunda kararlıyım:Delonghi ec685m
    Ancak bir de şu makineyi gördüm filtre kahve makinem var ama bu daha profesyonelmiş gibi geldi iki makinende yorumları kötü değil.
    Bir diğer makine de şu(filtre kahve ve espresso makinesi):Delonghi Bco421Combi
    Makine ikisinden biri kafama yatmış durumda ancak öğütücü olarak kafam ciddi derece de karışık DelonghiKg79 kimisi iyi derken kimiside espresso için yetersiz diyor.
    Modifiye ederek galiba daha iyi oluyormuş ancak komple makineyi de bozabilirim elim pek yatkın değil çıkarıp takma işlerine.
    Sizce öğütücü olarak ne almalıyım?
    Kg79 espresso için yetersizdir. Ama filtre ve diğer demlemeler için giriş seviyesi olarak kullanılabilir. Yaklaşık 4-5 yıldır kg79 kullanıcısıyım.

• quote:

Orijinalden alıntı: berke_han

Kg79 espresso için yetersizdir. Ama filtre ve diğer demlemeler için giriş seviyesi olarak kullanılabilir. Yaklaşık 4-5 yıldır kg79 kullanıcısıyım.

Alıntıları Göster
    Hangi öğütücüyü almak lazım ancak bütçem en fazla 500-600ü görür
  • insanlarda hep bir ucuza kaçmak gibi bir olgu var.
    arkadaşlar kahve içiyorsanız kahvenin en önemli olgusu taze olması ve doğru öğütülmesi.
    en önemlisi bu. nasıl demlediğiniz, hangi yöntemle demlediğiniz çok önemli değil.
    kahveniz taze değilse, düzgün öğütülmemişse isterseniz dünyanın en pahalı kahvesini alın boş bir şey içersiniz.
    eğer bu hobiye giriyorsanız en büyük yatırımı öğütücüye yapın.
    nitelikli kahve içmek istiyorsanız, ilgili notaları aromaları doğru düzgün almak istiyorsanız öğütmeniz önemli.
    baştan pahalı yatırım yapın sonra uzun yıllar aynı cihazı kullanmaya devam edin.
    benim önerim ev kullanıcısı için en doğru yatırım el değirmeni onda da Comandante C40
    ben burada çok görüyorum.
    ucuz diye basit cihazlar alıyorsunuz sonra yetmiyor daha pahalı bir alete geçiyorsunuz. ne oluyor? ilk başta verdiğiniz para boşa gitmiş ve gereksiz yatırım yapmış oluyorsunuz.
    baştan tek cihaz alın rahat edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mageji -- 14 Ağustos 2019; 13:9:36 >

• iyi bir öğütücü konusuna ben de katılıyorum ama sadece filitre kahve içecek kişiler icin comandante yerine breville 400-600-800 modellerinden biri daha mantıklı olabilir. filitre için gayet yeterli öğütücüler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu konu filtre içenler ile kısıtlı kalmıyor.
    yeri gelir espresso denemek ister yeri gelir türk kahvesi içmek ister vs vs
    bu olay giderde gider.
    niye tek cihazla işi bitirmesi gerekirken sadece kısıtlı bir alana hitap eden yatırım yapılsın ki?
    tamam illa, filtre dışında başka yöntem kullanmamaya tövbe etmiş biriyse haklısın. ama yarın bir gün misafiri ben espresso içmek istiyorum derse?
    ya da farklı bir şey içmek istiyorum derse?
    tek alet ile her şeyi çözsünler bence.

hele birde pour over ağırlıklı giden insanlara Sözen al geç diyenler var.
    yahu sözen Türk kahvesi öğütsün diye binbir türlü test ve ayardan geçilmeyerek elde üretilen bir değirmendir.
    v60 için modifiye edilmeden standart halde zaten kullanılmaz.
    ayar yaptınız diyelim ayar kısa süre sonra bozulur yeniden ayar yapmanız gerekir.
    mimarisi gereği aşırı ısınmaya neden olur ve çekirdeklerin en büyük düşmanı da bu ısıdır.
    vs vs.
    adamı kahveden soğutmak için mi önerilir bu sözen?
    :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mageji -- 14 Ağustos 2019; 13:20:37 >

• mageji kullanıcısına yanıt
    adamı kahveden soğutmak için değil

düşük bütçeyle kahve olayına girişmek için önerilir.Kaliteli bi değirmen olmayabilir ancak taze kahve içilebilir.

commandante dediğiniz değirmenler 1500 tl civarı. Asgari ücretin 2000 tl olduğu bi ülkede üst düzey değirmen almak insanları maddi açıdan epey zorlar.

Ve herkes profesyonel, üst düzey beklentiyle içmeyebilir. K79 demişssiniz ,çok iyi bi öğütücü değil ama filtre türevleri için iyi bi başlangıç olur.Şahsen benim amacım taze filtre kahve içmekse sadece, k79 veya severin km3873 tipi öğütücüleri alırım. Esspresso inceliğinde öğütmeyebilir ama benim beklentimi karşılıyorsa yeterlidir.

Maksat taze kahve içmekse ucuz yollu değirmen ve öğütücüler gayet iş görüyor. Zaten üst düzey kahve beklentisi olanlar ,beklentilerini karşılayamayıp 1000-1500 tl üstüne çıkmayı göze alır.

• 
Sayfa: önceki 728729730731732
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.