Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (711. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18.677
Cevap
714
Favori
839.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 709710711712713
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: seffa

O aletle içtiğiniz zaten espresso değil malesef.
    Bende bu mokapodları merak ediyordum. Ne oluyor tam olarak peki ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devilsbutcher kullanıcısına yanıt
    Filtreyle espresso arasında birsey oluyor. Yoğun bir kahve elde ediyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Devilsbutcher

Bende bu mokapodları merak ediyordum. Ne oluyor tam olarak peki ?

Alıntıları Göster
    Bizim Türk kahvesinin İtalyan versiyonu diyebiliriz..Ocakta Cezve yerine Moka Pot denilen alet ile Yoğun kahve yapılıyor..Kıvamı yoğun olduğundan Espressoya yakın bir kahve..Ama espresso değil..

Pratik olması, filtre kahveden yoğun olması ile tercih edilebilir..Amma velakin Aliminyum oluyor bu moka Potlar...Çelik olanları tercih etmek daha sağlıklı bana göre

Moka Potların haznesi full silme doldurulması gerek az konulsa olmuyor, illaki kaç kişilik ise Moka pot o ölçü olmalı..3 cup gibi ölçüleri var..Bialetti markası bu işin ustası (Musa model çeliktir) ama IKEA gibi yerlerde çelik olan versiyonları da kullanışlı biraz büyükçe..

Ersin Hocadan (Kahve Sakal diye geçiyor youtubede) moka pot videosu
    Kahve Sakalyoutube
    Moka Pot ile Nasıl Kahve Demlenir?
    https://www.youtube.com/watch?v=D9A7TB0WxJo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 21 Şubat 2019; 23:39:4 >

• quote:

Orijinalden alıntı: istanbul_s

Bizim Türk kahvesinin İtalyan versiyonu diyebiliriz..Ocakta Cezve yerine Moka Pot denilen alet ile Yoğun kahve yapılıyor..Kıvamı yoğun olduğundan Espressoya yakın bir kahve..Ama espresso değil..

Pratik olması, filtre kahveden yoğun olması ile tercih edilebilir..Amma velakin Aliminyum oluyor bu moka Potlar...Çelik olanları tercih etmek daha sağlıklı bana göre

Moka Potların haznesi full silme doldurulması gerek az konulsa olmuyor, illaki kaç kişilik ise Moka pot o ölçü olmalı..3 cup gibi ölçüleri var..Bialetti markası bu işin ustası (Musa model çeliktir) ama IKEA gibi yerlerde çelik olan versiyonları da kullanışlı biraz büyükçe..

Ersin Hocadan (Kahve Sakal diye geçiyor youtubede) moka pot videosu
    https://www.youtube.com/watch?v=D9A7TB0WxJo

Alıntıları Göster
    Açıklama için teşekkür ederim hocam. 😇

Tabiki çelik daha iyidir ama artık bir çok ürün alüminyum ve kullanıyoruz valla.

• wolfien W kullanıcısına yanıt
    Şu ana kadar sanalbaharat'tan alış veriş yapıyordum..Düzenli olarak ayda 1,5 kg. civarında kahve tüketimimiz var..Sizin bu iletinizden sonra coffeetropic'e yöneldim ve siparişimi verdim..İzlenimlerimi yazayım müsaadenizle..

İletişim: Burak Uğurtaş isimli bir müşteri temsilcisi mail yoluyla iletişime geçtim..Ambalajların 250 Gr. alındığında neden bu kadar fiyat farkı çıktığını , kahve çekirdeklerinin günlük kavrulup kavrulmadığı gibi sorular ilettim..
    Bu alanda bu kadar ilgili ve konuya hakim bir müşteri temsilcisi ile karşılaşmam beni şaşırttı..Verdiği cevaplar tatmin etti..Siparişimi verdim..Siparişim elime geçene kadar da 2 kez bizzat arayarak bilgi verdi..Yani firmanın iletişimine hayran kaldım..

Kalite : Kullanılan paketler orjinal İsviçre patentli valfli flat bottom doypak Wipf..Elinize alır almaz kaliteyi hissediyorsunuz..Her paket üzerinde kahvenin tadım bilgilerini belirten notlar mevcut..
    Çekirdekler günlük kavruluyor..Burak Bey aradığında kavurma işini yapan arkadaşın bölgesel bir etkinliğe katıldığını bu işi sadece ona yaptırdıklarını o nedenle ürünlerin bir gün gecikmeli geleceğini bildirdi..

Çekirdek ve tad : Firmada satılan en pahalı kahve olan TERRA SINGLE ORIGIN CUBA-SERRANO LAVADO ve TERRA SINGLE ORIGIN COLOMBIA-MEDELLIN aldım..Cuba ilk defa içiyorum..Çekirdek boyutu Kenya AA şle kıyaslandığında biraz küçük kalıyor..Bir kahvede ilk defa bu kadar net bitter çikolata tadı aldım..10/9
    Colombia ise tam bir fiyat performans çekirdeği..Çok beğendim..

Kısacası..sanalbaharat ile kıyaslamam haksızlık olur..Kalıcı bir müşteri kazandılar..

• quote:

Orijinalden alıntı: Onurel

https://urun.n11.com/kahve-ve-espresso-makineleri/homend-coffeebreak-5003-tam-otomatik-espresso-makinesi-P264483550?gclid=CjwKCAiA767jBRBqEiwAGdAOr_cJES2FHvUWeS-IMcBSLB-Jdm0aO-AoXGnUBZQu8cHVpyfgqC2nmxoCFx8QAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Bu ürün hakkında ne düşünüyorsunuz? 19 Bar basınç verdiği söylenmiş fakat öğütcünün bıçaklı mı yoksa dişli mi olduğu yazmıyor.
    Ucuz tam otomatik makine olarak seramik değirmenli Siemens EQ3 öneririm.

• Hacky's Coffee'den ilk siparişimi verdim bakalım. Fiyatlar iyi, kalite de iyiyse devam ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: divxcimcime

Şu ana kadar sanalbaharat'tan alış veriş yapıyordum..Düzenli olarak ayda 1,5 kg. civarında kahve tüketimimiz var..Sizin bu iletinizden sonra coffeetropic'e yöneldim ve siparişimi verdim..İzlenimlerimi yazayım müsaadenizle..

İletişim: Burak Uğurtaş isimli bir müşteri temsilcisi mail yoluyla iletişime geçtim..Ambalajların 250 Gr. alındığında neden bu kadar fiyat farkı çıktığını , kahve çekirdeklerinin günlük kavrulup kavrulmadığı gibi sorular ilettim..
    Bu alanda bu kadar ilgili ve konuya hakim bir müşteri temsilcisi ile karşılaşmam beni şaşırttı..Verdiği cevaplar tatmin etti..Siparişimi verdim..Siparişim elime geçene kadar da 2 kez bizzat arayarak bilgi verdi..Yani firmanın iletişimine hayran kaldım..

Kalite : Kullanılan paketler orjinal İsviçre patentli valfli flat bottom doypak Wipf..Elinize alır almaz kaliteyi hissediyorsunuz..Her paket üzerinde kahvenin tadım bilgilerini belirten notlar mevcut..
    Çekirdekler günlük kavruluyor..Burak Bey aradığında kavurma işini yapan arkadaşın bölgesel bir etkinliğe katıldığını bu işi sadece ona yaptırdıklarını o nedenle ürünlerin bir gün gecikmeli geleceğini bildirdi..

Çekirdek ve tad : Firmada satılan en pahalı kahve olan TERRA SINGLE ORIGIN CUBA-SERRANO LAVADO ve TERRA SINGLE ORIGIN COLOMBIA-MEDELLIN aldım..Cuba ilk defa içiyorum..Çekirdek boyutu Kenya AA şle kıyaslandığında biraz küçük kalıyor..Bir kahvede ilk defa bu kadar net bitter çikolata tadı aldım..10/9
    Colombia ise tam bir fiyat performans çekirdeği..Çok beğendim..

Kısacası..sanalbaharat ile kıyaslamam haksızlık olur..Kalıcı bir müşteri kazandılar..
    1 kg için fena değil gibi fiyatlar, kahvelerin grade kaç olduğu konusunda bir bilgi de aldınız mı acaba?

• 1 hafta önce hasta olmamla birlikte kahveden soğudum
    Hasta olmadan önce v60 ile keyifle içiyordum şu an sadece sütlü kahve canım çekiyor
    Geçer mi dersiniz

• Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    Gerçek kahveci sekçidir. Sütten günler geçer.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolfien

Hacky's Coffee'den ilk siparişimi verdim bakalım. Fiyatlar iyi, kalite de iyiyse devam ederim.
    Maalesef Hacky's Coffee siparişi 2 gündür onaylamıyor (havale yapıldığı halde), verdikleri cep telefonuna ulaşılamıyor, 800'lü hatta ise cevap veren yok. Yazılı mesajlara cevap veren zaten yok.

İlk sipariş için oldukça negatif bir durum.

Güncelleme : Sipariş gönderildi durumuna geçmiş. Kahveler.net'e de yazdım, iletişim sorununu çözerler umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 25 Şubat 2019; 12:21:49 >
  • wolfien W kullanıcısına yanıt
    Instagram hesaplarına gece 1de yazdım, az sonra indirim kodu verdiler.
    WhatsApp hatları çok aktif değil sanırım.
    Ctesi gece aldığım sipariş kargoda görünüyor. Hız konusunda hiç sıkıntı yaşamadım.

• egurme'den indirimle 3 paket kahve aldım bakalım, merakla bekliyorum.
  • Çekilmis espresso olarak; denediklerim;
    Sanalbaharat guetamala, Tchibo Davidof ve Sicilya, İhsanoğlu Kolombiya, K.Kahveci Espresso.
    Kahve.com Etiyopya sidamo aldım; Koku muhteşem, kreması yeterli (parmak kalınlığı), tadını da beğendim 2 günde bitti.
    Daha önce başka markaların Sidamo'sunu da denemiş ve beğenmiştim..
    Kahve.com dan 1 Sidamo, 1' de Kolombiya aldım bugünkargoya verilmiş. Yarın gelsin sonuçları yazarım

• Arkadaslar merhaba delogni ec685 modeli kullanan var mi ? Memnunmusunuz ? Biraz baktim fiyati ve genel olarak yorumlarda iyi .

15 bar basinc
    1400w elektrk gucu ile calisiyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sevenhillli -- 26 Şubat 2019; 9:40:39 >
  • Mükerrer paylaşım yapmışım.:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onat -- 28 Şubat 2019; 14:10:4 >
  • Bizim kantine gelmiş, sıcak suya atıp veriyorlar çokta güzel oluyor. Sipariş edip yanımda taşımayı düşünüyorum, sıcak suya 25 kuruş deseler 2.25e gayet lezzetli bi kahve içmiş olurum.
    İnstagram hesapları şurada: instagram.com/pratikahvecom

• quote:

Orijinalden alıntı: alperepla

1 kg için fena değil gibi fiyatlar, kahvelerin grade kaç olduğu konusunda bir bilgi de aldınız mı acaba?

Alıntıları Göster
    Ben coffetropicden Honduras,Peru ve Colombia-Medellin aldım (250 gr ). O zaman fiyatlar çok iyiydi. ( 2 hafta önce falan ) Şimdi fiyatlar artmış. Ama memnunum. Bittiğinde ise sanalbaharatı deneyeceğim. Kilosu 45-50 tl arası gibi süper bir fiyata veriyorlar. Coffetropic in yarı fiyatı. Bakalım kalite nasıl olacak.

• Arkadaşlar elektrikli öğütücü arıyorum ikinci el. Breville bcg serisi veya eureka mignon satan var ise iletişime geçerse sevinirim.

• 
Sayfa: önceki 709710711712713
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.