Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (660. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18.677
Cevap
714
Favori
839.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 658659660661662
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seyyah69 S kullanıcısına yanıt
    Evet görüntü olarak öyle, dişlilerin kalitesi de aynıdır inşallah.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hitlerin Bıyığı kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler uyarılarınız için.

• kbere K kullanıcısına yanıt
    Tariflerde ağırlık olarak ölçeklendiriyorlar kahveyi. Bende tartı olmadığı için tam ayarlayamıyorum. Bir yemek kaşığı kahve çekirdeği kaç grama denk geliyor acaba? Ordan hesaplayabilirim tarifteki miktarları.

• quote:

Orijinalden alıntı: Scheissenberg

Tariflerde ağırlık olarak ölçeklendiriyorlar kahveyi. Bende tartı olmadığı için tam ayarlayamıyorum. Bir yemek kaşığı kahve çekirdeği kaç grama denk geliyor acaba? Ordan hesaplayabilirim tarifteki miktarları.
    Yemek kaşıkları hep farklıdır, ayrıca ne kadar dolduracağınız değişebilir. En iyisi ucuz da olsa tartı almanız olur. Olmazsa ölçekli bir kaşık edinip tecrübeyle kendi ölçünüzü de belirleyebilirsiniz.
  • iyi - peki kullanıcısına yanıt
    Selam.
    Espresso için konuşuyorum, el değirmeni haricinde 1000 tl altında değirmene verdiğiniz para çöpe gider.
    Sözenle bişeyler yaparsınız, hatta birçok elektrikli değirmene göre çok daha iyidir ama bir süre sonra yorar. Eşe dosta espresso yapayım derseniz paniklettirir. Benim gelenim gidenim fazla olmadığından 2 sene bilfiil kullandım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Scheissenberg

Alşexpresste pocket scale yazın aratın 10 liraya minik tartılar çıkıyor. Onlardan alabilirsiniz.

• Merhaba, geçen ay chemex filtre kağıdı hario el değirmeni vs gibiakswsuarlar aldım. Cafe de filtre kahvelere doyamadığımdan evde de yapayım diye bir dünya para döktüm. Ama Nasıl ne marka çekirdek almam gerekiyor bilmiyorum. Nyeri gibi bir çekirdek almıştım orta kavrulmuş. Ama daha çok meyve narenciye tadı almak istiyorum. Orta kavrulmuş bile bana sert geldi.

Parası mühim değil bana aroması güzel içimi kolay hafif bir çekirdek tavsiyesinde bulunun gözünüzü seveyim nyeri den sonra ı ıh bu değil deyip başka bir marka aldım Colombia mıydı etiyopya mıydı öyle Fransız'ım ki, o daha beter acı çıktı. O kahve oldu çöp. Ama ben tek fincanlık çekirdek alıp her seferinde kalanı atacak kadar zengin değilim. Yardım

• quote:

Orijinalden alıntı: abet07

Merhaba, geçen ay chemex filtre kağıdı hario el değirmeni vs gibiakswsuarlar aldım. Cafe de filtre kahvelere doyamadığımdan evde de yapayım diye bir dünya para döktüm. Ama Nasıl ne marka çekirdek almam gerekiyor bilmiyorum. Nyeri gibi bir çekirdek almıştım orta kavrulmuş. Ama daha çok meyve narenciye tadı almak istiyorum. Orta kavrulmuş bile bana sert geldi.

Parası mühim değil bana aroması güzel içimi kolay hafif bir çekirdek tavsiyesinde bulunun gözünüzü seveyim nyeri den sonra ı ıh bu değil deyip başka bir marka aldım Colombia mıydı etiyopya mıydı öyle Fransız'ım ki, o daha beter acı çıktı. O kahve oldu çöp. Ama ben tek fincanlık çekirdek alıp her seferinde kalanı atacak kadar zengin değilim. Yardım
    Etiopya al starbucks güzel bir kahve

• quote:

Orijinalden alıntı: travegostar

Bu kadar mı bir alt ismi yok mu ? Etiyopya çekirdek kahve istemem yeterli mi

• quote:

Orijinalden alıntı: abet07

quote:

Bu kadar mı bir alt ismi yok mu ? Etiyopya çekirdek kahve istemem yeterli mi

Alıntıları Göster
    Starbucks tan almayın kömür istiyorsanız başka tabi.

Overdose coffe, kafeingo tarzı 3.dalga kavuruculardan aldığınız kahveler sizi tatmin edecektir.

Çekirdek önerim ise Kenya, Etiyopya ve Guatemala açık kavrumdur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hitlerin Bıyığı

Starbucks tan almayın kömür istiyorsanız başka tabi.

Overdose coffe, kafeingo tarzı 3.dalga kavuruculardan aldığınız kahveler sizi tatmin edecektir.

Çekirdek önerim ise Kenya, Etiyopya ve Guatemala açık kavrumdur.

Alıntıları Göster
    Bu işe yeni gönül verdik açık kavruk nedir mesela bu izmirdeki verdiğiniz atölye istediğiniz gibi kavrulur istediğiniz gibi çekim olur demiş biraz daha detay alabilirmiyiz

• abet07 A kullanıcısına yanıt
    starbuckstan narenciye notaları yerine kömür ve mangal notaları alırsınız en çok. @Hitlerin Bıyığı'Nın tavsiyelerine ek olarak boxx coffee ve petraya da bakın.

aradığınız notalar için en yakını kenya çekirdekleridir. sizin aldığınız çok yüksek ihtimalle kenya nyeri aa. bunun yanında etiyopya sidama(genelde sidamo yazarlar) ve etiyopya yirgacheffe de aromaları çok belirgin çekirdeklerdir.

kahve çekirdeklerini şöyle sınıflandırabiliriz: ticari, nitelikli, premium.

ticari kahveler her yerde bulabileceğiniz, bir ülkenin bir bölgesinde tüm kahve yetiştiricilerin kahvelerini, bazı kriterlere(büyüklk, kusurlu çekirdek sayısı vb.) göre toplayıp, ayrıştırarak pazara getirilmesi. örnek: rio minas(türk kahvesinde genelde kullanılan), kolombiya supremo, kolombiya excelsio, etiyopya sidama, etiyopya yirgacheffe, kenya nyeri aa, kenya nyeri ab, kostarika tarrazu vs.

nitelikli kahveler yetiştirilmesi, işlenilmesi ve paketlenip kavurucuya oluşturulması aşamasında özel hasssasiyet gösterilen kahvelerdir. bunların 300 gram yeşil çekirdeğinde 0 büyük kusurlu, 5 tane de küçük kusurlu çekirdeğe izin verilir. çiftçiler tarafından diğer çiftçilerden farklı yetiştirme yöntemleri ve ve farklı çekirdek türleri kullanıldığı için sonuçlar genellikle aynı bölgede yetişen diğer çekirdeklere göre farklı olur. mesela kolombiya supremo diye bilinen çekirdeğin tadı üç aşağı 5 yukarı aynıdır. sadece kavurucunun kavurma tekniği sonuca etki eder. ama aynı bölgede bir çiftçinin yetiştirdiği nitelikli çekirdeğin tadı bambaşka olabilir, kolombiya çekirdeklerinden çok afrika çekirdeklerine benzeyebilir. bunun için nitelikli çekirdek satan yerlerin kahvelerinin profil bilgilerine bakmalısınız(bu bilgiler her zaman doğru çıkmaz, satıcı bazen ezberden yazıyor olabilir, bazen sizin demleme metodunuzla yazanlardan başka sonuçlar çıkabilir vs.) isim olarak bunlar satıcısına göre isimlendirilir. genelde her kavurucuda farklı kahveler olur ve kimlik bilgilerinde yetiştiği çiftlik veya dar bölge ismine kadar detaylar verilir.

premium sınıf çekirdekler niteliklilere göre aşırı lezzet farkı olmamasına rağmen, aşırı fiyat farkı olan çekirdekler(kilosu 500 - 1000 liralara satılıyor ve ülkemizde bulması zor.) illa deneyeyim derseniz, kahveler.net'te bir arkadaş yurtdışından gelişlerde çeşitli kahvecilerden alışveriş yapıyor, sitedeki satış fiyatından. şu anda almanyadan bir yerden getirecek. onunla irtibata geçebilirsiniz.

• Scheissenberg kullanıcısına yanıt
    arkadaşların da dediğin gibi ucuz bir tartı işinizi daha iyi görür. yaklaşık rakam isterseniz 7 gram civarı alıyor.
  • quote:

Bu işe yeni gönül verdik açık kavruk nedir mesela bu izmirdeki verdiğiniz atölye istediğiniz gibi kavrulur istediğiniz gibi çekim olur demiş biraz daha detay alabilirmiyiz

Alıntıları Göster
    İnternette kavurum ile ilgili tablo var ordan bakabilirsiniz.

Filtre kahve için açık veya orta açık kavrum

Espresso için koyu ya da orta köyü kavrum tercih edilir.

Türk kahvesi ise kömürden bir öncesine kadar kavrulmasi gerekir.

Kahveyi kavurdukca rengi değişiyor koyulaşıyor ve kavruldukca yağı ve farklı aromalari çıkıyor. Espresso için koyu tercih edilme sebebi de bu.

İstediğiniz kıvamda kavurup vereceklerdir. Zaten bazı kahvelerde karakteristik kavrum vardır. Kahveciler de ona göre kavurup satmaktalar.

• selamlar. geçenlerde gaza gelip starbucks'tan 250 gr kahveyi french press için çektirdim, ama şimdi french press yapmaya çok üşeniyorum. evde kahve makinesi de yok, acaba french press için çekilmiş bu kahveyi tüketmenin alternatif bir yolu var mıdır, ne tavsiye edersiniz
  • Man Down kullanıcısına yanıt
    hocam french press yapmaya üşeniyorsanız kahveyi isteyen bir tanıdığınıza hediye edin. french presste kahveyi ve suyu kaba boşaltıp gerekli süre kadar bekleyip bardağa boşaltıp içiyorsunuz. bundan daha az emek ve dikkat gerektiren bir yöntem yok.
  • Hitlerin Bıyığı kullanıcısına yanıt
    quote:

yanlışınız var. türk kahvesi ülkemizde açık şekilde kavruluyor. aslında orta kavrulması daha doğru olur ama alışılan standart açık kavrum.
  • kbere K kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkürler, öyle yaparım gerekirse artık napalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: kbere

quote:

yanlışınız var. türk kahvesi ülkemizde açık şekilde kavruluyor. aslında orta kavrulması daha doğru olur ama alışılan standart açık kavrum.
    Biryerde öyle okuduğumu hatırlıyorum. Yanlış hatırlıyor olabilirim. Siz daha iyi bilirsiniz düzeltme için teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 658659660661662
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.