Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (645. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.682
Cevap
714
Favori
840.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 643644645646647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu maddenin başka gıdalarda da olduğu ve direkt tehdit olmadığıyla ilgili twitter'da @azizenyildirim'ın twitlerine bakabilirsiniz.

gıda konusunda bir trend var, her şeye "o, bu kanser yapıyor" diye velvele koparılıyor. kısmen ve bazı durumlar için geçerli olabilir ama her iddiaya hemen inanmamak, araştırmak lazım. size yazmadım tabi genel yazıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eediz

sipariş ettiğim sidamo kahve geldi. dün kavrulmuş, 1 günde yolladı sanalbaharat ve aras kargo ile geldi (yurtiçi kullanan yerlerden sipariş vermiyorum) bol kremalı bi espresso elde ettim. daha önce starbucks ve tchibo kahvesi alarak kazıklanıyormuşum resmen. biraz sert bi kahve ama ben sütle içtiğim için sıkıntı yok. kilosu da 30 lira gerçekten çok iyi.

s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-05C9F9077 -- 6 Nisan 2018; 17:25:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: istanbul_s

quote:

Orijinalden alıntı: chatlak11542

150-180 lira arasında filtre kahve makinesi önerebilirmisiniz ?

Bosch,Simens,Delonghi..genelde Filtre makineler damlatma yöntemiyle çalıştığından 1-2 kişilik kahve yapmak bana göre iyi olmaz..

Ofis ortamlarında 4-6-12 kişi gibi çok kahve kullanımında kahvenin tadı olabilir..

Bunu düşünerek almanızı tavsiye ederim..

Tek kişi için French press, moka, aero press...tarzı aletler kullanışlı

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar Delongi Ec 221 almıştım. 10 Gündür Espresso Latte Con Panna vs hepsini büyük bir keyifle içiyorum.

Spot yapan arkadaşın elinde sıfır 3 tane daha var. 150-200 TL civarı satıyor. Tek eksiği kepçesi yok. Delongi servise sordum 60 TL kepçe fiyatı dediler.

İhtiyacı olup mağazadan 700 TL almak istemeyenler için iyi bir fırsat.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dostum makine bu mu?

www.vatanbilgisayar.com
    DELONGHI EC 221.CD ESPRESSO VE CAPPUCCINO MANİKESİ - Vatan Bilgisayar
    http://www.vatanbilgisayar.com/delonghi-ec-221cd-espresso-ve-cappuccino-manikesi.html

Zaten 260 papele satiliyor. Oradan alip kepceye de 60 verince ayni fiyat..

Farkli bir makine mi bahsettiginiz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• @sözleşmeyi okudum:

Bu resimdekini elde etmek için sadece Sidamo yeterli mi?
    Makineye ekstra bi aparat gerekiyor mu
    Bende Delonghi ec221 var
    @sözleşmeyiokudum

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustakil_Yazar -- 7 Nisan 2018; 11:39:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: reverse

Dostum makine bu mu?

http://www.vatanbilgisayar.com/delonghi-ec-221cd-espresso-ve-cappuccino-manikesi.html

Zaten 260 papele satiliyor. Oradan alip kepceye de 60 verince ayni fiyat..

Farkli bir makine mi bahsettiginiz?
    reverse kardeş,
    beni yanlış anlamışsınız.
    Aynı zamanda Vatan'da gördüğünüzü de yanlış anlamışsınız.

Şöyle izah edeyim: hepsiburada vs. sitelerde 700 + TL fiyatla satılıyor.
    Vatan, Teknosa ve İstanbulbilişim 242, 264, gibi fiyatlar koymuşlar
    ancak DİKKATLİ BAKINCA STOKTA YOK yazıyorlar.

Bulursanız kaçırmayın. Ben kullandığım için memnunum.

Burada yıllardır (15 yıldır) forumda faydalı bilgiler paylaştım.
    Ve ben de güzel bilgiler edindim. İNSANLARA FAYDALI OLMAK
    amacındayım.

Umarım siz de böyle iyi bir niyetle paylaşmışsınızdır linki.
     '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

• Arkadaşlar bir kahve öğütücü almak istiyorum ki elimde sözen var ama manuel çekmek bazen eziyet olabiliyor bu sebeple otomatik bir öğütücü almak istiyorum ama istediğim makine Türk kahvesinden french press'e kadar her boyda öğütme yapabilmeli.
    Amazon'da bir kaç tane buldum ancak onlarda en ince esspresso için çekiyor ki buda Türk kahvesi için kalın oluyor.
    Sizin önerebileceğiniz bir öğütücü varmıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mustakil_Yazar

Delonghi ECC-221 ile bende artık
    Makineli Kahve Keyifçileri arasına katıldım.

Youtube izleyerek cihazı kullanmaya başladım.
    Gayet lezzetli kahveler içiyorum.

İlk defa bir Espresso cihazı satın aldığım için
    her türlü öneri ve tavsiyenize açığım.

Bu tarz makineleri kullanmak için biraz deneme yanılma yöntemi biraz da tecrübe istiyor. Kullandığınız kahvenin öğütülme derecesine göre çok farklı kahveler veriyor bu makineler. Yaptığınız kahve hafif ve

Şöyle özet geçebilirim:

Espresso'nuz hafif ve kremasız oldu,Öğütme derecesini daha da inceltebilirsiniz. Temp işlemini daha pressli yaparak daha sıkışmasını sağlayabilirsiniz. Portafiltre'ye biraz daha fazla kahve koyabilirsiniz. 8-9 gram gibi.

Kahveniz sert oluyorsa da tam tersini deneyin. Buna rağmen sert oluyorsa akıtma zamanını biraz daha uzun tutarak uzun çekim yapabilirsiniz. daha seyrelmiş bir kahve daha hafif olacaktır.

• Linkorn teşekkür ederim. Bu tavsiyelere ihtiyacım olacak.

Bi arkadaşım Kosova dan getirdiği kahveyi tavsiye etti. “Espresso ayarında ben sana çekerim “ diyerek çekilmiş olarak verdi bana. Tadı güzel ve odanın kokusu da muhteşem oluyor. Ama kilosu 100 TL. :))

Ayrıca ‘kahve dünyası Kenya’ çekirdek aldım kendim çekip denedim aroması-tadı orta derece.

Kahve otomatı satan ve kahve ithalatı yapan bi arkadaştan İtalyan çekirdek aldım; çekip denedim; hafif yağlı bi tad aldım.

Şimdiye kadar en lezzetli tadı aldığım kahve İzmir den internet üzerinden satın aldığım Etiyopya Sidamo’ydu.

Herkese tavsiye ederim.

Herkes Sözen diyor ama bende Bosch kahve öğütücü var onu kullanıyorum. Lezzet için Bunun bir farkı olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustakil_Yazar -- 8 Nisan 2018; 16:12:26 >
  • bosh öğütücünüz bıçaklıysa , bıçaklılar pek tavsiye edilmiyor hocam . Homojen öğütüm yapamıyolar .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Un Kurabiyesi

bosh öğütücünüz bıçaklıysa , bıçaklılar pek tavsiye edilmiyor hocam . Homojen öğütüm yapamıyolar .
    Teşekkür ederim Stormed, evet bıçaklı. Şimdilik bu var :))

• kısıtlı bi bütçeniz varsa sözen uzun boy olanlardan kullanabilirsiniz .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Delonghi KG79 kullananlar arkadaşlar bu makine Türk kahvesi çekebiliyormu?
    Yoksa buda espresso ve filtre kahve vs çekenlerden mi?
  • ahmeta A kullanıcısına yanıt
    Filtre kahve ağırlıklı kullanıyorum. Espressoda iyi sonuç vermiyor denmesine rağmen çok çok iyi olmasada ben kullanıyorum ama Türk kahvesi kadar ince öğütüm yapmaz. Modifiye seçeneği var, onda çok ince çektiğini gördüm. Alacağınız ilde bakımını yapan yerlere danışırsanız size yardımcı olursa modifiye konusunda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrhesap

Filtre kahve ağırlıklı kullanıyorum. Espressoda iyi sonuç vermiyor denmesine rağmen çok çok iyi olmasada ben kullanıyorum ama Türk kahvesi kadar ince öğütüm yapmaz. Modifiye seçeneği var, onda çok ince çektiğini gördüm. Alacağınız ilde bakımını yapan yerlere danışırsanız size yardımcı olursa modifiye konusunda.
    espresso makineniz marka modeli nedir
  • Krups GVX242 öğütücü hakkında bilgisi olan var mıdır? Aşağıda linkini de gönderiyorum.

www.amazon.es
    Krups GVX242 Molinillo de café profesional con sistema de muelas con torno-molido y 17 ajustes de triturado, de más fino a más grueso, potencia 100 W, Negro: Amazon.es: Hogar
    https://www.amazon.es/Krups-GVX242-Molinillo-sistema-muelas/dp/B000IWHXH8

• mrhesap M kullanıcısına yanıt
    Türk kahvesi boyutunda öğütebilen elektrikli öğütücüler 2000 liradan başlıyor. Ebat olarak da eve pek uygun değiller. Ucuz seçenek olarak Sözen el değirmeni var.

• Baristatales B kullanıcısına yanıt
    Arçelik 3185
  • 100 120 TL civarında alınabilecek en iyi öğütücü nedir arkadaşlar? French press için kullanacağım hario skerton mu ve Sözen mi önerirsiniz

• Equick E kullanıcısına yanıt

Filtre kahve için ben bu değirmeni kullanıyorum. 60 gr'lık bir haznesi var. Seramik değirmenli. İncelik ayarları, kullanışlılığı, malzeme kalitesi gayet başarılı. Espresso ayarında da öğütebildiği yazılmış ama ben denemedim.

• 
Sayfa: önceki 643644645646647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.