Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (539. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18.682
Cevap
714
Favori
841.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 537538539540541
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar sanal baharattan sidamo mu yoksa blend mi ? espresso için soruyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: drberk2

quote:

Orijinalden alıntı: thawne

Kavrulma tarihi üstünde yazıyor mu bunların?

Biraz geç oldu ama üretim tarihi 10.2016 olarak belirtilmiş.
    KAhve gerçekten çok hoşuma gitti, Starbucks House Blend kilosu 100tl yi geçiyor, bu kahve ona on basar...

ne almıştınız siz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eediz

quote:

Orijinalden alıntı: drberk2

quote:

Orijinalden alıntı: thawne

Kavrulma tarihi üstünde yazıyor mu bunların?

Biraz geç oldu ama üretim tarihi 10.2016 olarak belirtilmiş.
    KAhve gerçekten çok hoşuma gitti, Starbucks House Blend kilosu 100tl yi geçiyor, bu kahve ona on basar...

ne almıştınız siz?

julius meinl gourmet cafe çekirdek kahve, Metro markette 57tl, piyasada 75-80tl civarında.
  • drberk2 D kullanıcısına yanıt
    ama yeni kavurmuyorlar onları baya önce kavrulmuş oluyor.
  • eediz kullanıcısına yanıt
    Espresso için Sidamo. Blendin hafif olduğu söyleniyor. Tazelik için arayıp bilgi alabilirsiniz, kavurma tarihini söylüyorlar. Gerçi ben son aldığımdan, öncekilere göre memnun kalmadım ama bu fiyata bu tazelik başka yerde yok hatta çiğ çekirdek bile bu fiyata zor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: albati

Espresso için Sidamo. Blendin hafif olduğu söyleniyor. Tazelik için arayıp bilgi alabilirsiniz, kavurma tarihini söylüyorlar. Gerçi ben son aldığımdan, öncekilere göre memnun kalmadım ama bu fiyata bu tazelik başka yerde yok hatta çiğ çekirdek bile bu fiyata zor.

teşekkürler yardım için. fiyat için alıyorum zaten. 30 liraya 1 kg hiç biyerde yok. eminim tchibo nun kahvelerinden daha iyidir sidamo
  • Tchibodakilere kahve demek hata olur. İlk denemelerimi ordan yapmıştım, bayat olduğunu bilmediğimden hatayı hep kendimde aradım.
  • Volkoff_007 kullanıcısına yanıt
    dediğim gibi estetik kaygısıyla alacaksanız bu ürüne yönelebilirsiniz. ancak bodum alacaksanız tek kişi olsanız bile 500 ml alın. ben 500 ml kahve yapmam diye düşünmeyin, 250 ml yaparsınız. 250 ml yaptığınızda da 350 ml ebatındaki french press yetersiz gelir. en iyi ihtimalle ağzına kadar doldurup ağzını kapatmadan bekletirsiniz. çünkü kapak ve filtre de içe doğru yer kaplıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reverse

quote:

Orijinalden alıntı: masterakif

Günaydın forumdaşlar
    Amazon.de dan bir adet filtre kahve makinesi aldım. Birşey sormak istiyorum 1 kupa bardak için kaç kaşık kahve koyuyorsunuz acaba.
    Yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler

Baska somut bilgi elimde olmadigi icin yine starbuckstan ornek vereceğim.

Kendi kahve ambalajlarinin uzerinde 180ml su icin 10gr kahve kullanilmasi oneriliyor. Ben de her kahve yapisimda tartarak koyuyorum kahveyi.

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

Neyse foto eklemeyi basaramadim.

Teşekkür ederim
    Tartma imkanım olmadığından kaşığı deneyeceğim

• Hafta sonu tchibo dan Nr. 6/2016: Cordillera Andina PEru kökenli ve Ekim 2016 üretim tarihli bir kahve aldım yarım kg 33 TL. Lezzet oldukça hoşuma gitti, hario ile demliyorum, bir ara espresso deneyeceğim. Tavsiye ediyorum güzel bir kahve.
  • Arkadaşlar Delonghi KG 79 tekrar her sitede satışa sunulmuş. Hario faciasından sonra aliexpressten çakma bir şey almıştım. Şu an için daha pahalı bir şey alamam. Benim gibi acemi bir kahveciyi her türlü tatmin eder değil mi?
  • Arkadaşlar merhaba. Kahveyi çok seven birisi olarak bu aralar bir makina almayı düşünüyorum. Makinayı özellikle otomatik düşünüyorum. Benim için tek tuşla istediğim kahveyi hızlıca hazırlayabilmek. Siemens EQ.6 ve Delonghi 45.760 arasında kaldım. Süt kabı olmaması ve herhangi bir kaptaki sütüde köpürtüyor olmasından dolayı siemens'e kafam daha çok yatıyor.

Makinalar hakkında çok da fazla bilgi sahibi değilim. Siz olsanız hangisini seçersiniz. Veya önerebileceğiniz bu katogoride başka makina varmı.
  • Volkoff_007 kullanıcısına yanıt
    Hocam linke bakamadım aam bodumu tavsiye ederim her türlü. Piyasadaki en iyisi bence bodum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserdar93 -- 17 Ocak 2017; 9:53:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ankara içinde koklayarak çekirdek kahve alabileceğim bir yer biliyor musunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: smsener

Arkadaşlar merhaba. Kahveyi çok seven birisi olarak bu aralar bir makina almayı düşünüyorum. Makinayı özellikle otomatik düşünüyorum. Benim için tek tuşla istediğim kahveyi hızlıca hazırlayabilmek. Siemens EQ.6 ve Delonghi 45.760 arasında kaldım. Süt kabı olmaması ve herhangi bir kaptaki sütüde köpürtüyor olmasından dolayı siemens'e kafam daha çok yatıyor.

Makinalar hakkında çok da fazla bilgi sahibi değilim. Siz olsanız hangisini seçersiniz. Veya önerebileceğiniz bu katogoride başka makina varmı.

hocam nespersso bu işin ehlidir. gerisi taklitleridir. nespresso alın hangi modelin size uygun olduğunu biraz araştırarak bulursunuz ama marka bu olsun derim
  • yuchell89 kullanıcısına yanıt
    Cevabın için teşekkür ederim ama kapsül düşünmüyorum. İlk etapta kavrulmuş çekirdek alacağım. Belki ilerleyen dönemlerde Çiğ çekirdek alıp evde kendim de kavurabilirim. Benim için önemli olan şu an için makinanın otomatik olması ve tek tuşla istediğim kahveyi yapabiliyor olmam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: smsener

Cevabın için teşekkür ederim ama kapsül düşünmüyorum. İlk etapta kavrulmuş çekirdek alacağım. Belki ilerleyen dönemlerde Çiğ çekirdek alıp evde kendim de kavurabilirim. Benim için önemli olan şu an için makinanın otomatik olması ve tek tuşla istediğim kahveyi yapabiliyor olmam.

takipteyim bir fikir bulursanız bana da bilgi verir misiniz. kaliteli kavrulmuş kahve çekirdeği nerden bulabiliriz
    Konu ile ilgili bilgili sahibi değilseniz hiç yazmayın bence. Elma ile armutu kıyaslamışsınız. Adam çekirdek kahve öğütüculu tam otomatik makinalardan bahsetmiş siz kapsülü makina markası verip bir de Siemens ve delonghiyi de taklit olmakla suçlamışsınız. Bu başlıkta okuduğum en alakasız tavsiye olmuş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Nerede ikamet ettiğini bilemediğim için söyleyebileceğim internet üzerinde satış yapan firmalar var kavrulmuş ve öğütülmüş kahve için. Benim öncelikli çözmem gereken iyi bir otomatik makina. Otomatik makina yerine iyi bir öğütücü ve manuel bir espresso makinası tavsiyeleri çok olacaktır ama benim kahve yapmak için de, kahveyi yaptıktan sonra ki temizlik işleri için de fazla zaman ayırmak istemiyorum. istediğimde bir tuşa basıp istediğim kahveyi yapmak benim için öncelikli.

Şimdilik Siemens EQ6 ve Delonghi 45.760 arasında kaldım. Aslında iki cihazda kafama yatıyor. Arasında fark olarak Delonghi'de süt kabı var, Siemens'te ise istediğin bir kaptan, hatta süt kutusundan bile alıp köpürtme yapabiliyor. Asıl takıldığım nokta ise Süt kutusundan yapması bir avantaj mı yoksa dezavantaj mı. Birde siemens'in dokunmatik ekran ve kullanım arayüzünün daha iyi olması ve fiyatın daha uygun olması var. Bakalım şimdilik gönlüm siemens'ten yana.

Bu iki cihazı kullanan arkadaşlar fikir verirse sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: coupe96

Konu ile ilgili bilgili sahibi değilseniz hiç yazmayın bence. Elma ile armutu kıyaslamışsınız. Adam çekirdek kahve öğütüculu tam otomatik makinalardan bahsetmiş siz kapsülü makina markası verip bir de Siemens ve delonghiyi de taklit olmakla suçlamışsınız. Bu başlıkta okuduğum en alakasız tavsiye olmuş.

doğrudur eksik bilgi sahibiymişim arkadaşım cevaplayınca farkettim
  • 
Sayfa: önceki 537538539540541
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.