Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (499. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.613
Cevap
714
Favori
837.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 497498499500501
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, yalan yanlış denemelere devam ediyorum ama sormak istediğim birkaç soru var.

* Full city,city plus vb. bunları diyelim ki 30 sn + 4dk. şeklinde demliyorum. Aralarında kabaca bir tat farkı olur mu, ekşi-acı vb. diye.
    *

* Dediğim gibi 30 sn + 4 dakika şeklinde demliyorum. Peki bu süreyi arttırıp azaltsam ne değişir?

Ben aslında çok tat ayrımı yapamasam da Yirgacheffe en çok hoşuma giden oldu şu ana kadar. Çok değişik tatlara girmek mi iyi, yoksa bildiğim yoldan devam edip 1 kg'lık şekilde alsam mı bilemedim.
  • deserthawk D kullanıcısına yanıt
    Sanırım french pressle demliyorsunuz.Sürede herhangi bir sorun yok.

Sıcaklık olarak;
    Full city plus:90-93,
    full city: 93-95,
    city plus:95-97 derece su kulanmanızı öneririm.

French presste kahve kalın çekildiği için, az kavrulmuş kahve kullanmanızı tavsiye etmem.Aromalar o kalınlıkta ortaya çıkmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StillB0rN -- 24 Ekim 2016; 23:56:44 >
  • Akış kontrolü için kettle alamam diyenlere bir çözümüm var arkadaşlar tamamen Türk mantığı ile geliştirilmiştir Artık iplik inceliğinde akış sağlayabiliyorum.

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlfredBorden -- 25 Ekim 2016; 1:30:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagataybas

sizinki kadar kaliteli olacagını sanmıyorum ama Migros'ta benzer alet (marka ve kalite farklı) 8 tl'den satılıyor. 30 tanede filtre hediyeli.

Migrosta satılan bu ürün baya eskiydi hala var mı ve varsa hangi migrosta gördünüz?
  • ogoksel O kullanıcısına yanıt
    evet ustad hala var bi 10 tane kadar vardı gordugum kadarı ile. adana optimum migrosta gordum ustadım. kahve makinelerinin oldugu stand'da. kücük ev altlerinin oldugu yerde.
  • cagataybas kullanıcısına yanıt
    sanalmarket te gözükmüyor. Eskişehir de ise hiç bir yerde bulamamıştım. Adana ise baya bi mesafe
  • Forumu takip ile öğrendiğim sanalbaharat ile dün bilgi almak ve sipariş vermek üzere temasa geçtim.Telefona cevap veren kişi pek ilgili alakalı değildi bilgi almak için mi aradınız bir saniye deyip telefonu yüzüme kapattı neyse işleri çoktur deyip kendimce seçim yaptım ödeme aşamasına gelince site sanal kartımı kabul etmedi benim de illahi alacağım tutu ya havale yaparım dedim şirketin sadece TEB ve Yapıkredi ile anlaşması varmış o zaman eft yapayım derken mesai doldu bende bu güne talimat verdim.Bugün öğlen oldu banka parayı aktardı sitelerinde halen ödeme bekleniyor dediğini görünce yine telefon açtım bu sefer çıkanda yetkili yemeğe gitti daha sonra arayın dedi şu an bu aşamadayım herhalde birdaha bu kadar uğraştıran yerden alışveriş yapmam bilginize
  • amcabey35 A kullanıcısına yanıt
    Biraz sanssizlik yasamissiniz sanirim ustad. Firma yetkilisi mustafa bey ile iletisim kuruyorum ve gercekten ilgililer. Hatta ilk defa siparis gecmeden once kahveleri denemem icin saolsun 4 cesit kahveden 100 er gramlik paket yapip numune bile gonderdi kendisi. Kahve olarakta sidamoyu tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: amcabey35

Forumu takip ile öğrendiğim sanalbaharat ile dün bilgi almak ve sipariş vermek üzere temasa geçtim.Telefona cevap veren kişi pek ilgili alakalı değildi bilgi almak için mi aradınız bir saniye deyip telefonu yüzüme kapattı neyse işleri çoktur deyip kendimce seçim yaptım ödeme aşamasına gelince site sanal kartımı kabul etmedi benim de illahi alacağım tutu ya havale yaparım dedim şirketin sadece TEB ve Yapıkredi ile anlaşması varmış o zaman eft yapayım derken mesai doldu bende bu güne talimat verdim.Bugün öğlen oldu banka parayı aktardı sitelerinde halen ödeme bekleniyor dediğini görünce yine telefon açtım bu sefer çıkanda yetkili yemeğe gitti daha sonra arayın dedi şu an bu aşamadayım herhalde birdaha bu kadar uğraştıran yerden alışveriş yapmam bilginize

Hocam gercekten aksilikler ust uste gelmis. Benimde birden cok siparisim oldu. Özellikle mustafa beyin iletişimi cok iyi ve cok yardimci oluyor. Hatta bana da ilk seferinde diger kahvelerden numuneler göndermişti. Ben mail ile iletisim kuruyorum. Hatta telefon numarasini da vermişti sanirim. Bence siz bir sans daha verin.

• quote:

Orijinalden alıntı: soar

quote:

Orijinalden alıntı: amcabey35

Forumu takip ile öğrendiğim sanalbaharat ile dün bilgi almak ve sipariş vermek üzere temasa geçtim.Telefona cevap veren kişi pek ilgili alakalı değildi bilgi almak için mi aradınız bir saniye deyip telefonu yüzüme kapattı neyse işleri çoktur deyip kendimce seçim yaptım ödeme aşamasına gelince site sanal kartımı kabul etmedi benim de illahi alacağım tutu ya havale yaparım dedim şirketin sadece TEB ve Yapıkredi ile anlaşması varmış o zaman eft yapayım derken mesai doldu bende bu güne talimat verdim.Bugün öğlen oldu banka parayı aktardı sitelerinde halen ödeme bekleniyor dediğini görünce yine telefon açtım bu sefer çıkanda yetkili yemeğe gitti daha sonra arayın dedi şu an bu aşamadayım herhalde birdaha bu kadar uğraştıran yerden alışveriş yapmam bilginize

Hocam gercekten aksilikler ust uste gelmis. Benimde birden cok siparisim oldu. Özellikle mustafa beyin iletişimi cok iyi ve cok yardimci oluyor. Hatta bana da ilk seferinde diger kahvelerden numuneler göndermişti. Ben mail ile iletisim kuruyorum. Hatta telefon numarasini da vermişti sanirim. Bence siz bir sans daha verin.

Sanalbaharattan sürekli alışveriş yapıyorum. Havale ile alım yapmadım hep kredi kartıyla aldım , sağ olsunlar kargo süresinde hiç sıkıntı çıkmadı , ben de numune kahve rica etmiştim gönderdiler. Bence iletişimsizlik olmuştur .

• deserthawk D kullanıcısına yanıt
    Hocam ben kavurmaya bakmaksızın her zaman kettle'de yeni kaynamış suyu kullanıyorum. Bir kaç denemeden sonra öğütümü ayarlayıp belirli bir süreyi tutturuyorum.
    Süreyi azaltırsanız ekşi dediğimiz Under-extracted(az çözünmüş mü desek) bir kahveniz olur. Çok beklerseniz acı(bitter) niteliğe varan Over-extracted(aşırı çözünmüş) bir kahveniz olur.
    İngilizceniz iyi ise şu linki önereceğim kendi kahvenizi tanımlamanız için : https://baristahustle.com/the-coffee-compass/
  • french presste neden berrak bi renk alamıyorum acaba ? demlemeye yöntemiylemi alakalı yoksa french pressmi dandik.bu arada ikea uphetta kullanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: haciz mahallinde dans

french presste neden berrak bi renk alamıyorum acaba ? demlemeye yöntemiylemi alakalı yoksa french pressmi dandik.bu arada ikea uphetta kullanıyorum

Öğütücü ne acaba, bıçaklılar parçalayıncada renk bulanık oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: zgtrkr

quote:

french presste neden berrak bi renk alamıyorum acaba ? demlemeye yöntemiylemi alakalı yoksa french pressmi dandik.bu arada ikea uphetta kullanıyorum

Öğütücü ne acaba, bıçaklılar parçalayıncada renk bulanık oluyor

sözen vardı bu sefer kafeingodan çekilmiş geldi
  • haciz mahallinde dans H kullanıcısına yanıt
    frenchpresste berrak bir renk alamazsınız çünkü çekilmiş kahvenin çok ince parçacıkları fpressin süzme yapısı nedeniyle süzülemez ve kahveniz bulanık bir görünümde kalır,

içimde de hissedersiniz bunu, çoğu kişi bu nedenle filtre kahve demleme yöntemlerini tercih ediyor

bunu ya filtre kağıdı kullanarak elimine edebilirsiniz ki bu farklı yöntemlerde kahve demlemeye götürebilir sizi, ya da yazacağım şu yöntemi kullanabilirsiniz:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

öncelikle frenchpressi küçük mutfak havluları ile sarmanızı öneririm, süreç uzun olduğu için ısı kaybını azaltmış olursunuz

süzme işlemini gören kısmı da ayrı tutun, işlem bitimine doğru sıcak su içinde bekletebilirsiniz, o kısım en son lazım olacak

normalde kullandığınız orandan biraz daha fazla su kullanın (demleme süresinin uzun olması nedeniyle)

kaynamış suyu fokurdaması geçince çekilmiş kahvenizin olduğu frenchpresse boşaltın (koyacağınız su miktarının tamamını)

4 dakika müdahale etmeden bekleyin (üstünü kapatmayın) - soınra bir kaşık yardımı ile önce üstteki tabakayı hafifçe karıştırın

(tatlı kaşığı olabilir, metal ise önceden sıcak su içerisinde tutarsanız kahvenizi soğutmamış olursunuz)

sonra yine kaşığınız ile bu üstteki tabakayı tamamı gidene kadar alın (mutfakta iseniz lavaboya dökersiniz kaşıkla aldıkça)

ve üst kısmını aldığınız kahvenizi (frenchpressin üzerini de kapatarak) 5 dakika daha demlenmeye bırakın

totalde +- 10 dakika sürmüş olacak, ve süzme işlemine geldik burası önemli

süzen kısmı pressin üstüne koyun ancak sakın bastırmayın, kahve seviyesine getirip tutun ve o şekilde bardağınıza boşatın

(bu işlem farkı, ekstra 5 dakika demlenme süresince dibe çökmüş olan ufak parçacıkların yeniden üste çıkmamasını sağlıyor)

ve 'clean' diye tabir edilen filtre kahve eşdeğerinde berrak bir kahveniz içime hazır olacak, tek handikapı oldukça vakit alması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihgh3 -- 26 Ekim 2016; 2:38:27 >

• fatihgh3 kullanıcısına yanıt
    ilginiz icin tesekkur ederim lakin dediginiz gibi sure cok uzuyor,iyisi mi bi v60 alayim

• quote:

Orijinalden alıntı: StillB0rN

Sanırım french pressle demliyorsunuz.Sürede herhangi bir sorun yok.

Sıcaklık olarak;
    Full city plus:90-93,
    full city: 93-95,
    city plus:95-97 derece su kulanmanızı öneririm.

French presste kahve kalın çekildiği için, az kavrulmuş kahve kullanmanızı tavsiye etmem.Aromalar o kalınlıkta ortaya çıkmıyor.

Bu kadar hassas ayarlar ne derece fark yaratır bilemem ama bir kaç defa sonrasında insan gerçekten de sıkılıyor ve rutine bindirmek
    istiyor işi.

Zaten daha kahveyi çekerken bile görüp "kim uğraşacak" klişesini söyleyenlere bunlardan bahsetmek daha da korkutucu.
    Öyleyse :
    Rutine binmiş french press demleme : 30-40 arası sözen çevirme + kaynayıp 20-30 sn bekletilen bir fincan/bardak su + 4 dakika

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nokmen -- 26 Ekim 2016; 14:21:52 >

• nokmen kullanıcısına yanıt
    Ahhaaa nerde o bolluk iş yerinde çay ocağının verdiği instant kahve + beyaz yağ tozu + beyaz zehir şeker bileşimini içmemek için jacobs yada rossmann ın kahvesi laudatio filtre yi french prese iki büyük ölçek koyup üzerine sebilin sıcak su musluğundan dolduruyorum. İyicene kahvem geldiği için bir dakika zor bekleyip dikliyorum...
    Yapcek bişey yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogoksel -- 26 Ekim 2016; 14:26:7 >
  • Arkadaşlar Breville Bcg820 ucuza nereden bulabiliriz veya satmak isteyen biri var mı :)
  • quote:

ilginiz icin tesekkur ederim lakin dediginiz gibi sure cok uzuyor,iyisi mi bi v60 alayim

Ben aeropress kullanıyorum, tavsiye ederim

• 
Sayfa: önceki 497498499500501
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.