Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (163. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.677
Cevap
714
Favori
839.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 161162163164165
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Nasıl yani ikinci kahvede sorun oluyor? Sorun olan ne ki? Ilk defa duydum bunu deneyip söyleyebilir misiniz ne gibi sorun olduğunu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßyİsMaİLCaN -- 22 Mart 2015; 11:13:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßyİsMaİLCaN

Nasıl yani ikinci kahvede sorun oluyor? Sorun olan ne ki? Ilk defa duydum bunu deneyip söyleyebilir misiniz ne gibi sorun olduğunu ?

Isı fazla gelince 2. espressoda krema pek olmuyor, tadı ekşimsi garip bir hal alıyor.
  • Doritoch kullanıcısına yanıt
    Peki bu makinede bunu kontrol eden bir sistem yokmu?Kağıt üzerinde özelliklerini okurken var gibi gördüğümü hatırlıyorum
    Makineyi ısıtıp hemen 2.yi yapamamak saçma gibi geliyor belki konuyu tam bilmediğim için olabilir
    Alan arkadaşlar denerlerse çok sevinirim
  • Hocam ben sade espresso için kullanmıyorum, genellikle latte ya da cappucino şeklinde tüketiyorum. Bu cihazlar tek kazana sahipler. Su da buhar da aynı kazandan geliyor. Shot alıp sütü köpürttükten sonra ikinci shot için kazanın soğuması gerekiyor. Bir de süt köpürtmesen bile ev kullanımı için olduğundan sanırım 2 shotluk bir pişirim sonrasında tekrar aynı basınç seviyesine gelmesi, kazandaki suyun ideal sıcaklığa ulaşabilmesi için beklemek gerekiyor biraz. Bir de önceki mesajımda belirttiğim gibi kafelerde de kullanılan makineler hep çok gruplu makineler. Üst üste fazla shot alınacağı zaman sırasıyla diğer grup başları kullanılıyor. Bu da sanırım makinelerin ısı ve buhar basıncı için beklemesine yardımcı oluyor.
  • Mr.Fahrenheit kullanıcısına yanıt
    Ama 2 + 2 = 4 shot alıp sütü köpürtmeye geçsek yinede bir sorun oluyor mu yoksa sadece shot alıp buharı aktif ettikten sonra kazanın soğumasınımı bekliyoruz?
    Eğer anladığım doğruysa arka arkaya shot almada sorun olmaz buharı çalıştırmadığımız için

bende bu hafta içinde almayı planlıyorum ilk makinem olacak hata yapmak istemiyorum sütlü içecek ağırlıklı kullanılacak :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßyİsMaİLCaN -- 22 Mart 2015; 14:33:56 >
  • ßyİsMaİLCaN ß kullanıcısına yanıt
    Hocam o şekilde bir deneme yapmadım açıkçası lezzet olarak ama Beko'da özellikle tiramisu yaparken üstüste 8 shot almam gerekiyordu 4 sefer kullanarak. Her seferde kremada azalma oluyordu. Muhtemelen lezzet de etkileniyordur. Breville'de üstüste kahve demlemeyi henüz denemedim. Hatta bu sabah ilk kez kullandım, iki shotlık bir pişirim yaptım, eşimle birer finacan latte içtik.

Ev kullanımı için alıyorsanız misafiriniz bile olacak olsa üstüste maksimum 4 shot alırsınız içmek için 2 sefer cihazı çalıştırarak, arada 5 dk. dinlendirmek sorunu minimuma indirir diye düşünüyorum.

Breville 800ES'in öğütücü dahil fiyatı 990TL. Öğütücünün tek fiyatı 590TL. Zaten bu hesapla 800ES 400TL'ye geliyor. Bu fiyat seviyesine bulabilecek espresso makineleri zaten tek kazanlı olacaktır. Hemen hemen hepsinde aynı sorunlarını yaşayacaksınız. Diğer yandan Beko'nun üreticisi Gaggia'nın güncel olarak ürettiği model Gaggia Baby'nin satış fiyatı 300EUR Avrupa'da, gene Arçelik/Beko böyle bir ithalat yapsa buradaki satış fiyatı epey yüksek olacaktır. Bana bu denklem mantıklı geldi. 3 ay bekledim almak için, kampanya devam ediyorken alayım dedim.

Ekleme: Breville 800ES'in bana göre tek olumsuz yanı içinden çıkan sepetlerin basınçlı sepet olması. Onu da Krups'un sepetleri uyuyormuş. Önce Breville servisi arayayıp olmadı aşağıdaki adresten sipariş ederek çözeceğim.

Yalnız dün aklım karıştı. ABD'de cihaz 800ESXL diye geçiyor ve 50mm denmiş, ama Türkiyedeki kaynaklar 51mm diye geçiyor. ES ve ESXL arasında fark mı var tam anlayamadım. Araştırıyorum ben de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Fahrenheit -- 22 Mart 2015; 15:16:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: albati

Valla hocam ben otomatik makine hiç kullanmadım, şunu al demek benim açımdan atmasyon olur.
    Öğütücü olarak tabi ki konik olanlar daha iyidir.
    Essenso'nun espresso makinesini kullandım oldukça amatördü ama linkini verdiğniz makineyi bilmiyorum.

Essensonun , kullanıp ta amatör bulduğunuz makinesi

..mu? neden amatör buldunuz, hangi özelliğini? iyi shot mu alamadınız? vs..
    ben de tam bu makineyi alma arifesindeydim bu arada....

• quote:

Orijinalden alıntı: Tanaltay

quote:

Orijinalden alıntı: albati

Valla hocam ben otomatik makine hiç kullanmadım, şunu al demek benim açımdan atmasyon olur.
    Öğütücü olarak tabi ki konik olanlar daha iyidir.
    Essenso'nun espresso makinesini kullandım oldukça amatördü ama linkini verdiğniz makineyi bilmiyorum.

Essensonun , kullanıp ta amatör bulduğunuz makinesi

http://www.hepsiburada.com/liste/essenso-pressure-espresso-makinesi/productDetails.aspx?productId=mtess250022023&categoryId=60003707&SKU=MTESS250022023

..mu? neden amatör buldunuz, hangi özelliğini? iyi shot mu alamadınız? vs..
    ben de tam bu makineyi alma arifesindeydim bu arada....

Benim kullandığım makinesi aslen Team Kalorik olarak geçiyor ama Essenso fason olarak ürettirip kendi markasını vurmuş.
    Sizinki farklı model.

• Bu makine için bilginiz var mı peki? giriş seviyesi için fena görünmüyor ...
  • Tanaltay T kullanıcısına yanıt
    Kullanmadığım için cihaz hakkında yorum yapamam ama genel olarak tavsiye isterseniz, herkesin çok kullandığı, piyasada hakkında bolca bilgi ve inceleme bulacağın makinelere yönelmeni tavsiye ederim.
    Çünkü espresso işi zamanla, tecrübe ederek daha iyi hale getiriliyor.
    Bu süreçte kaynaklar önemli.
    Sonuç olarak, bulabilirsen Beko 2170 (Arçelik 3185) ya da Delonghi'nin modellerini tavsiye ederim.
  • Sevgili dostum bir kaç aydır sıkı bir kahve severim.filtre,French,moka podum var.ve sayısız kahve tattım,içtim..Espresso makinesi içinde günde herhalde 3 saatimi i nette forumlarda geçiriyorum..bir çok ürünü tam alacakken vazgeçtim.ve başa dönüp basit bir modelle giriş yapmaya karar verdim..Sen o marka için amatör dediğin için sordum..ama aynı model değilmiş..ok...Önce şunu söylemek istiyorum ..Bence şu BEKO takıntısından artık vazgeçin.tüm foruma da söylüyorum bunu....Takıntı diyorum evet..Beko aşağı Beko yukarı..ee yeter yani...neden yeter?? yahu Beko vardı da almadık mı? hani nerede Beko? kala kala kişilerin elinde kullanılan Bekolar..bir tane sıfır bulamazsın.çünkü yok! çünkü bitti!.çünkü artık beko satılmıyor?? ok???dillere pelesenk olmuş beko da Beko.haydi göster yerini hemen yarın gidip almazsam ne olayım..ama bana sakın, nasıl kullanıldıgı belli olmayan ikinci hatta üçüncü el deme...bence insanlara gerçek olan,bulunan,satılan,ulaşılabilir olan ürünlerin tavsiyesi yapılmalı..olmayan bir şeyi sürekli empoze etmenin akıl ve mantıgını gerçekten anlamıyorum..şu anda akla yakın olan ürün hem kalitesi hem fiyatıyla Breville...en azından "VAR,MEVCUT" ..

• Tanaltay T kullanıcısına yanıt
    Öncelikle üslubunu hiç beğenmedim.
    Burda yardımcı olmaya çalışıyoruz, tecrübelerimizi paylaşıyoruz.
    Karşındakini azarlar gibi konuşamazsın.
    Bu kadar araştırdıysan bir fikre sahip olman gerekirdi.
    Ki olmuşsun zaten, Breville var aklında ama fikrine destek almak için soru soruyorsun.
    Sana yazacağım son mesajdır bu.
  • Hocam gerçekten Beko ile ilgili hissiyatınıza katılıyorum. Düne kadar Beko kullanmakta olan biri olarak Beko'nun bu kadar efsane olmasını şu sebeplere bağlıyorum.

1. Gaggia üretimi. Gaggia yalnızca bu işte uzman bir firma diğerleri ise her türlü mutfak aletini yapıyorlar.
    2. Portafiltresi profesyonel makineler gibi 58mm, döküm ve basınçsız. DeLonghi'nin portafiltreleri plastik, Breville 800ES'in sepetler basınçlı.
    3. Zamanında bu alet çok talep görmediği için 130-150TL'ye satıldı. Bu yaz bile 200-300TL'ye depoda kalmışlar satılıyordu.
    4. Şu anda bu yukarıdakilerin hepsini sağlayacak tek bir makine yok piyasada. Ya fiyatları çok pahalı, ya da en az bir eksiği var. Kahveler.net'te de bahsi geçmişti. Şu an Gaggia'nın Evolution modeline benzer Baby modeli var. Avrupa satış fiyatı 300 Eur. Bunu bugün gene Arçelik/Beko Türkiye'ye getirse minimum satış fiyatı 800-900TL olacaktır.

Tüm bunlar çerçevesinde insanlara Beko'dan başka öneride bulunmak zor oluyor hocam. Albati üstat bu konuda haklı. Çünkü ne dese ya pahalı olacak ya da bir eksiği olacak.

Ha ben kendi adıma konuşayım. Tüm yukarıda saydığım şeylere rağmen bir Beko kullanıcısı olarak gittim Breville 800ES aldım dün. Aslında 3 aydır aklımdaydı ama ancak bütçe ayırabildim. Şimdi bu makine için yeterince tecrübem yok o yüzden bir kıyas yapamıyorum ama ilk iş tamper almam gerek ve sepetli filtrelerden kurtularak biraz olsun modifiye yapmam gerkiyor. Breville 800ES'i de benim için cazip kılan 590TL'lik öğütücünün yanında hediye olması. Çünkü Espresso makinesi kullandığım süre zarfında 2 yıldan fazla Sözen eldeğirmeni ile uğraştım. Yazdan beridir de tadından, kıvamından fedakarlık edip espresso kıvamı uygun olmayan bir elektrikli öğütücü kullandım ve öğütücünün en az makine kadar ve hatta makineden daha önemli olduğunu öğrendim.

Demem o ki, kaliteli bir öğütücüm olsun, aynı sınıfta da bir makine yenilemesi yapayım diyerek Breville aldım. Ha bu arada dün gece Beko'yu satışa çıkarttım, bu akşam üzeri de yeni sahibine elden teslim ettim.

Şimdilik kendi yaptığımdan yola çıkarak iyi bir öğütücü de almak isteyene ben Breville 800ES'e bak derim ama sadece makine alacak insana tavsiye edemem. Hatta hem yukarıda saydıklarımdan dolayı hem de kullanım tecrübem olmadığından hiç bir makine için Beko'da olduğu gibi gözü kapalı al diyemem. Bütün herşeyi bir araya getirdiğinde gene dilimizin ucuna Beko geliyor, fetiş gibi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Tanaltay

Sevgili dostum bir kaç aydır sıkı bir kahve severim.filtre,French,moka podum var.ve sayısız kahve tattım,içtim..Espresso makinesi içinde günde herhalde 3 saatimi i nette forumlarda geçiriyorum..bir çok ürünü tam alacakken vazgeçtim.ve başa dönüp basit bir modelle giriş yapmaya karar verdim..Sen o marka için amatör dediğin için sordum..ama aynı model değilmiş..ok...Önce şunu söylemek istiyorum ..Bence şu BEKO takıntısından artık vazgeçin.tüm foruma da söylüyorum bunu....Takıntı diyorum evet..Beko aşağı Beko yukarı..ee yeter yani...neden yeter?? yahu Beko vardı da almadık mı? hani nerede Beko? kala kala kişilerin elinde kullanılan Bekolar..bir tane sıfır bulamazsın.çünkü yok! çünkü bitti!.çünkü artık beko satılmıyor?? ok???dillere pelesenk olmuş beko da Beko.haydi göster yerini hemen yarın gidip almazsam ne olayım..ama bana sakın, nasıl kullanıldıgı belli olmayan ikinci hatta üçüncü el deme...bence insanlara gerçek olan,bulunan,satılan,ulaşılabilir olan ürünlerin tavsiyesi yapılmalı..olmayan bir şeyi sürekli empoze etmenin akıl ve mantıgını gerçekten anlamıyorum..şu anda akla yakın olan ürün hem kalitesi hem fiyatıyla Breville...en azından "VAR,MEVCUT" ..

Çok mu gerçekçi yorum duymak istiyorsun hocam? Breville 800ES, oyuncaktır. Parası olup, kaliteli bir eşya aldığını sanarak mutlu olarak kişiler için üretilmiş, bir oyuncaktır. Beko 2170, espresso yapmak için üretilmiş bir espresso makinesidir. Metal burr'e sahip, dijital bir öğütücüyle, 52mm çapta, plastik aksamlı hem sepeti, hem kaşığı pressurized olan bir aleti önermek "ayıptır".

• TRojka kullanıcısına yanıt
    Hocam vur derken oldurmussunuz. Aksam plastik degil ve naked portafiltre + basincsiz sepetle bu saydiginiz sorunlar elbet ortadan kalkar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Fahrenheit

Hocam vur derken oldurmussunuz. Aksam plastik degil ve naked portafiltre + basincsiz sepetle bu saydiginiz sorunlar elbet ortadan kalkar.

Naked portafilter'ı ve sepeti standartla alakasız ölçülerde olduğu için sadece Breville satıyor. IMS gibi kaliteli markalarla modifikasyon yapılamıyor. Naked portafilter ve single wall sepet ile de basınç kontrolü sağlayamıyor makine. Termoblock'un sıcaklığı sabit tutamaması mevzusuna hiç girmiyorum.
  • TRojka kullanıcısına yanıt
    Olcu dediginiz gibi standart degil ben de 2 onceki mesajimda belirtmistim fakat Krupss'un sepetleri de uyuyor. uzerindeki pf dokum, ister bu ister yedek alinacak biri naked hale getirebilir.

Diger hususlarda ise kendisi ile uzunca vakit gecirmeden Beko'yu aratip aratmayacagi konusunda fikir elde edemeyecegim.

• Mr.Fahrenheit kullanıcısına yanıt
    Hocam anlattığın özelliklere uyan kenwood es411 kullanıyorum gayet memnunum daga önce delonghi ec155 kullandım bu ikinci makinem gayet memnunum almadan baya bi araştırdım ve bulduğum an hemen aldım.
  • E o zaman en iyi makine beko mu

• quote:

Orijinalden alıntı: fatih026

Hocam anlattığın özelliklere uyan kenwood es411 kullanıyorum gayet memnunum daga önce delonghi ec155 kullandım bu ikinci makinem gayet memnunum almadan baya bi araştırdım ve bulduğum an hemen aldım.

Tam f/p makinasıdır 411.ben 10 yıldır kullanıyorum, delonghi 2600 alınca da ofise götürdüm. Hala memnunum yaptığı işten.

• 
Sayfa: önceki 161162163164165
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.