Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (103. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
18.676
Cevap
715
Favori
839.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hario mini mill var bende,türk kahvesi cekebılıyor.espresso için 3 tık,turk kahvesi için 1 tık ayar yetıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lorder11

Cevabınız için teşekkür ederim.Peki öğütme kalınlığı ayarlanıyor mu ? Espresso için güzel çekiyor mu ? Türk kahvesi kadar ince çekebilir mi ?

Hario Skerton için söylersem Türk Kahvesi için ideal olmasa da kullanılabilir, diğerleri için ise küçük elektrikli öğütücülerden çok daha iyi.

Kahvefabrikası isimli sitede Hario Mini var sanırım fiyat biraz yüksek, kendiniz ebay vb. yerden biraz daha ucuza alabilirsiniz.

Bunun dışında Tchibo'nun değirmeninin ise iyi olmadığı söylenmiş. Ama elektrikli değirmen için mi kast edilmiş tam belli değil.
  • Peki delonghi kg79 u önerir misiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lorder11

Peki delonghi kg79 u önerir misiniz ?

Ben daha once Tchibo'nun elektrikli değirmenini kullanıyordum fakat çok fazla toz oluşturuyor ve yeterli homojenlik yok.

Delongi KG79 gibi diğer küçük elektrikli öğütücülerin de pek iyi olmadığı söyleniyor.
  • danjamem D kullanıcısına yanıt
    hario skerton türk kahvesi için yeterince küçükmü öğütmüyor, homojenmi öğütmüyor?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hrio mini homojen öğütüyor,skertonu bılmıyorum yanlız,ebayden 10 gunde gelır 80 tl civarı kargo dahıl

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Riven_

hario skerton türk kahvesi için yeterince küçükmü öğütmüyor, homojenmi öğütmüyor?

Hario Skerton Türk Kahvesini iyi öğütüyor(10 üzerinden 8) ama tam ideal boyutta değil.

Tchibo'nun elektrikli öğütücüsü homojen öğütmüyor ve çok toz oluşuyor.
  • danjamem D kullanıcısına yanıt
    Peki kalınlık ayari kolay yapılıyor mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu kalınlık ayarı olmayan pervaneli öğütücülerde ayar nasıl yapılıyor? Eğer french press ve normal kahve makinesi ayarında çekebileceksem alırım ondan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖncüTürk

Şu kalınlık ayarı olmayan pervaneli öğütücülerde ayar nasıl yapılıyor? Eğer french press ve normal kahve makinesi ayarında çekebileceksem alırım ondan.

Pervaneli darken bıçaklı öğütücüyü kast ediyorsanız. Onlarda ayar olmuyor. Üstteki tuşa basma süresine göre deneme yanılmayla yapılabilir.Pervaneli darken bıçaklı öğütücüyü kast ediyorsanız. Onlarda ayar olmuyor. Üstteki tuşa basma süresine göre deneme yanılmayla yapılabilir.
  • Tchibo'nun elektirikli değirmeni kötü peki seramik el değirmeni nasıldır acaba fiyatı gayet makul espresso-filtre kahve ayarlarıda var ancak kötü ögüttükten sonra bir anlamı yok .
  • Tepesi / kapağı plastik olan bıçaklı öğütücülerde sıçrama faln olup plastiği çizme durumu olmuyor mu?
  • Güzel konu güzel bilgiler. Teşekkürler
  • Merhabalar ;

şu kahveyi alsam, french press için çektirsem uygun mudur, nasıl bir kahvedir?
    250 gram ne kadar süre taze kalır, bir nescafe bardağı kahve için kaç gr kullanmak gerekir.

KİVA HAN INDİAN CHERRY ROBUSTA
  • Arkadaşlar bu işle öteden beri ilgilenen, tecrübesi fazla olan arkadaşlara soruyorum.

Ben 500 TL'ye kadar, hem filtre kahve hem de espresso yapabilen bir makine almak niyetindeyim.
    Benim için olmazsa olmaz özellik timer olması. Yani sabah istediğim saatte kendiliğinden kahve hazır olacak.

Bu konuda yeni sayılırım, ileride daha ciddi makineler alabilirim, ancak şimdilik 500 TL'ye kadar limit koydum kendime. Bana önerebileceğiniz makineler nelerdir? Şimdiden teşekkürler.
  • Exxcrea kullanıcısına yanıt
    Tchibo'nun el değirmeninin Espresso için homojen öğütmediği söyleniyor. Fiyat uygunluğundan dolayı ben de forumlarda araştırmıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vinsanity7

Arkadaşlar bu işle öteden beri ilgilenen, tecrübesi fazla olan arkadaşlara soruyorum.

Ben 500 TL'ye kadar, hem filtre kahve hem de espresso yapabilen bir makine almak niyetindeyim.
    Benim için olmazsa olmaz özellik timer olması. Yani sabah istediğim saatte kendiliğinden kahve hazır olacak.

Bu konuda yeni sayılırım, ileride daha ciddi makineler alabilirim, ancak şimdilik 500 TL'ye kadar limit koydum kendime. Bana önerebileceğiniz makineler nelerdir? Şimdiden teşekkürler.

500 TL altı için handpresso ya da aeropress öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: infest06

Merhabalar ;

şu kahveyi alsam, french press için çektirsem uygun mudur, nasıl bir kahvedir?
    250 gram ne kadar süre taze kalır, bir nescafe bardağı kahve için kaç gr kullanmak gerekir.

KİVA HAN INDİAN CHERRY ROBUSTA

Robusta çekirdekleri Arabica'dan aroma ve tat olarak geridedir, asiditesi daha yüksek ve tadı daha serttir.
    Onun yerine Arabica çekirdeklerini tavsiye ederim.
    Az önce ben bir sipariş verdim, mobil üzerinden ekstra %15 indirimler beraber çok uygun fiyata geldi. Yanında Türk kahvesi de hediye.

Çekilmiş kahve çok fazla taze kalmaz, en fazla birkaç gün. Çekirdek olarak alır, içeceğiniz zaman çekerseniz 1 aya yakın muhafaza edersiniz.
    French presste 20 gr, tahmini 2 yemek kaşığı, bir kupaya yeterlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albati -- 7 Ekim 2014; 1:05:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: vinsanity7

Arkadaşlar bu işle öteden beri ilgilenen, tecrübesi fazla olan arkadaşlara soruyorum.

O fiyatlara otomatik espresso makinesi olmaz.
    Zaman ayarlayıcı filtre kahve makineleri var.
    Delonghilere bakabilirsiniz.
  • Arkadaşlar şu pervaneli tip ayarsız öğütüclerden çekinmeyin. Biz mesleğimiz gereği cila yapımı için kahve çekirdeğinden çok daha sert ağaç reçinelerini çekeriz onlarda. Hiç zorlanmadan un gibi yaparlar. Ne kadar uzun süre basaranız o kadar ince çeker.
  • 
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.