Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (104. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.677
Cevap
715
Favori
839.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • zaten sorunda bu,biz cok ınce cekmesını ıstemıyoruz,tozutuyor o zaman.ayrıca espresso veya fıltre kahve ayarında granullü bırakmasını saglayamıyorsun bıcaklılarla

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli kahve dostları

Sizi verdiğiniz bilgi ve tavsiyeler üzerine 500 tl ye kadar olan, hem filtre kahve hem de espresso yapabilen makine arayışımdan vazgeçtim. Ben sıklıkla filtre kahve içtiğim için bu aralar içinde otomatik öğütücüsü olan bir filtre kahve makinesi almayı düşünüyorum.

İçinde öğütücü aramamın sebebi bu işi bilenler çekilmiş olarak alınan kahvenin çoktan bayatlamış olduğunu söylüyorlar. Yani iyi bir kahve elde etmek için kahvenin çekilir çekilmez kullanılması gerekli, bunun için de ya otomatik öğütücü olacak, ya da el değirmeni olacak. Günde 4-5 kupa filtre kahve içiyorum. Her seferinde el değirmeniyle uğraşmak bana çok uygun gelmiyor. Araştırırken aşağıdaki iki makineye rastladım. Philips yaklaşık 320 tl, Fakir de 200 tl.

www.istanbulbilisim.com.tr
    Philips Kahve Makinesi HD7751/00 Paslanmaz �elik ���tme
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/hd7751-00-philips-cay-ve-kahve-makinesi-en-ucuz-fiyatlari,48671.html

Philips hem daha pahalı hem de zamanlayıcı özelliği yok, ancak öğütücüsü konik.
    Fakir ise zamanlıyıcısı olduğu için avantajlı, ancak öğütücüsü anladığım kadarıyla bıçaklı.

Zamanlayıcı olmasa da sabah traş olmadan önce philipsin çekirdeklerini koyup tuşa basmak yeterli olacak, zaten bir kaç dakikada hazır oluyor. Evden çıkmak için zamanın kısıtlı olduğu sabah saatleri hariç diğer zamanlarda zamanlayıcıya pek ihtiyaç yok.

Ama yine de bu ikisi arasında kararsız kaldım. Hangisini tavsiye edersiniz, daha makul bulursunuz? Ya da bunlardan başka benzer fiyat ve nitelikte makine var mıdır?

Edit:

Bir de Essenso'nun öğütücülü ve zaman ayarlayıcılı makinesini buldum, o da 280 tl.

Seçenekler arttıkça karar vermek de zorlaşıyor. Bu arada Philips'in yukarıdaki modelinin aynısının zaman ayarlayıcılı olanı Avrupa'da varmış, Türkiye'de satışı yok henüz.
    Onun da linki aşağıda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vinsanity7 -- 7 Ekim 2014; 17:39:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: albati

quote:

Orijinalden alıntı: infest06

Merhabalar ;

şu kahveyi alsam, french press için çektirsem uygun mudur, nasıl bir kahvedir?
    250 gram ne kadar süre taze kalır, bir nescafe bardağı kahve için kaç gr kullanmak gerekir.

KİVA HAN INDİAN CHERRY ROBUSTA

Robusta çekirdekleri Arabica'dan aroma ve tat olarak geridedir, asiditesi daha yüksek ve tadı daha serttir.
    Onun yerine Arabica çekirdeklerini tavsiye ederim.
    Az önce ben bir sipariş verdim, mobil üzerinden ekstra %15 indirimler beraber çok uygun fiyata geldi. Yanında Türk kahvesi de hediye.

Çekilmiş kahve çok fazla taze kalmaz, en fazla birkaç gün. Çekirdek olarak alır, içeceğiniz zaman çekerseniz 1 aya yakın muhafaza edersiniz.
    French presste 20 gr, tahmini 2 yemek kaşığı, bir kupaya yeterlidir.
     '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

Okan bey, merhaba

Siparişi verdiğin çekirdekleri hamanlayarak mı kullanıyorsun yoksa ayrı ayrı mı?

Selamlar

• albati kullanıcısına yanıt
    Teşşekkür ederim
  • onat kullanıcısına yanıt
    Şimdiye kadar hep yerel kahveler aldım değişik aromalar tatmak maksatıyla, ilk defa blend alıyorum.
    Kendim hiç harman yapmadım.
  • vinsanity7 V kullanıcısına yanıt
    Valla hocam ben otomatik makine hiç kullanmadım, şunu al demek benim açımdan atmasyon olur.
    Öğütücü olarak tabi ki konik olanlar daha iyidir.
    Essenso'nun espresso makinesini kullandım oldukça amatördü ama linkini verdiğniz makineyi bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gidakontrol

zaten sorunda bu,biz cok ınce cekmesını ıstemıyoruz,tozutuyor o zaman.ayrıca espresso veya fıltre kahve ayarında granullü bırakmasını saglayamıyorsun bıcaklılarla

bu gune kadar defalarca yazdik, ama tokmak tinlamiyor !
  • Arkadaşlar burada yazmak doğrumu bilemedim ama bir sorum olacak,
    kahveler.net forumuna ne olduğu hakkında bilgisi olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: drant

Arkadaşlar burada yazmak doğrumu bilemedim ama bir sorum olacak,

Ben de merak ediyorum, siteye girilmiyor.Ben de merak ediyorum, siteye girilmiyor.
  • Merhabalar,

Bicakli degirmen almayi dusunuyorum AMA kahve ogutmek icin degil, aman bastan bunu yazayim da yanlis anlasilma olmasin :)

Simdi alma sebebim bitter cikolata, hazir kahve vb.leri toz hale getirip sutun uzerine serpilecek hale getirmek... Bir de toz sekerden pudra sekeri uretmek. (Marketlerde hazir satilanlara misir nisastasi katmislar, uzerine de acik acik yazmislar)

Bunlara ozel kullanmayi dusundugum icin de evdeki rondoyu asli sahiplerine birakmis olurum, onlar da rahat eder :)

Simdi alma amacimi anlattigima gore sormak istedigimi size danisayim. Bicakli ogutucu olarak sinbo bluehouse gibi ucuz urunlerle delonghi bosch siemens gibi markali urunler var. Motor, bicak ve haznellerinin kullanisliligi acisindan bir tavsiyede bulunmaniz, gordugunuz/deneyimlediginiz cihazlari degerlendirmeniz mumkun mu?

Bu arada bugun Monin surubu tahtakaleden 27,5 TL'ye aldim. Diger markalar da 10-12 lira civarindan basliyordu. Ilgilenenlerinizin bilgisine sunarim :)

Siimdiden tesekkur ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: arel.gr

quote:

Orijinalden alıntı: gidakontrol

zaten sorunda bu,biz cok ınce cekmesını ıstemıyoruz,tozutuyor o zaman.ayrıca espresso veya fıltre kahve ayarında granullü bırakmasını saglayamıyorsun bıcaklılarla

bu gune kadar defalarca yazdik, ama tokmak tinlamiyor !

Evet her yeni gelene bıçaklı öğütücülerin işe yaramadığını anlatmak gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: danjamem

quote:

Ben de merak ediyorum, siteye girilmiyor.Ben de merak ediyorum, siteye girilmiyor.

aynen, çekirdek tavsiyesi bakayım dedim iki gün önce ama 3 ekimden beridir kapalıymış.
  • quote:

quote:

İlgili sitenin Facebook sayfasında şöyle bir bilgilendirme notu var. Süre ile ilgili detay verilmemiş ama...

''Sevgili dostlar
    Forumumuz veri merkezi kaynaklı bir problem yaşanmaktadır. Kısa bir süre içerisinde foruma tekrar ulaşabilirsiniz.''
  • quote:

quote:

quote:

İlgili sitenin Facebook sayfasında şöyle bir bilgilendirme notu var. Süre ile ilgili detay verilmemiş ama...

''Sevgili dostlar
    Forumumuz veri merkezi kaynaklı bir problem yaşanmaktadır. Kısa bir süre içerisinde foruma tekrar ulaşabilirsiniz.''

Site bugün tekrar aktif oldu ancak 2013-2014 tüm veriler kayıp. İlaveten mevcut üyelik kaydım da silinmiş ve yeni üyede olamıyorum.

• Arkadaşlar merhaba bu aralar kahve merakım başladı fakat nereden başlayacağım bilmiyorum. Önümde Birkaç secenek var
    1.delonghi bco 420 alıp tek makinede espresso ve filtre kahve yapabilirim. Fakat bu makine hakkında tatmin edici yorum bulamadım.

2.yada espresso makinesi ve filtre kahve makinesini ayrı ayrı alabilirim.
    Delonghi eco 310.r+ electrolux ekf 5300 filtre kahve makinesi

3.Tchibo nun kampanyasından Cafissimo Classic alabilirim yanında tabi electrolux ekf 5300 filtre kahve makinesi
    Sizce ne yapmalıyım

Bana bco 420 hakkında yorumda bulunabilirimsiniz.

Birde amazonda iyi makineler var.
    KRUPS XP4600

Breville 800ESXL

Gaggia 16100

De'Longhi EC860

Electrolux EKF 5300 Filtre Kahve Makinesi

Delonghi BCO42

• Sehirdisinda bir yerde beko espresso makinesi buldum. 150 liraya veririm dediler ama teşhir ürünü. Sizce alayım mi? Kargoyla gelecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sultans of Swing -- 11 Ekim 2014; 21:51:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carouselambra

Sehirdisinda bir yerde beko espresso makinesi buldum. 150 liraya veririm dediler ama teşhir ürünü. Sizce alayım mi? Kargoyla gelecek.

2. el olanlar 120TL'ye ilana çıktığı gün satılıyor, bu açıdan 150 teşhir ürünü için normal geldi.
  • Teşhir sıkıntı olmaz di mi?

Bir de diyelim sorun çıktı. Servis ne yapar?.

• quote:

Orijinalden alıntı: fenil

Bana bco 420 hakkında yorumda bulunabilirimsiniz.

Hocam bende var kısaca anlatayım. Kahve forumlarında makinayı eleştiriyorlar genelde. Bana hediye olarak geldi. Daha önce aynı modelin saatsiz olanı vardı bozuldu. Filtre kahve konusunda makina çok başarılı. Saat ayarı ile istediğiniz zaman filtre yapabiliyor makina. Ha bu özelliği hiç kullandım mı. Hayır. Çünkü zaten kahvenin yapılış züresi çok uzun değil. Sabah kalk makinayı çalıştır. Bir de içinden altın filtre çıkmıyor. Ben eski makinadaki filtreyi kullanıyorum. Bir de filtre maliyetin olacak. Espresso için yorumuma çok güvenme ama ben de yeni kahveye başlayacan biri olarak birşeyler söyleyeyim. Benim açımdan tek sıkıntısı süt köpürtme. Sütü krema kıvamına getiremiyorum. Ve sanırım bu makinadan kaynaklanıyor. Süt bolca köpürüyor. Ha tad olarak çok bir fark var mı dersen hayır. Dışarıda içtiğim kahve sadece biraz daha şekilli. Başka sorun olursa cevaplarım.

• fenil F kullanıcısına yanıt
    Cafissimo filtre kahve de yapabiliyor. Ben kullanıyorum classic olanı, eğer süt köpürtmeyecekseniz classic modeli almanıza gerek yok, süt köpürtme biraz zahmetli, en azından ben üşeniyorum:) compact modeli tercih edebilirsiniz biraz daha uygun fiyatı.

Caffissimo kullancılarına duyuru, mağazalarda espresso kapsüllerinde (yöresel olmayanlar) kampanya yapmışlar 3 al 2 öde şeklinde.

• 
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.