Şimdi Ara

Genetik bir çöplüğüm, neden var olduğumu bilmiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İnançsız biriyim onu belirteyim
    24 yaşımdayım
    Gerek genetik gerek yetiştirme tarzı sonucu hafif otizmli olduğumu düşünüyorum.
    Gittim bazı psikolog psikiyatrlar ben yetersizim diyordu.
    Annem babam fakir ve küçüklüğümden beri para konuşulduğu için hayattaki tek amacım zengin olmak oldu. Ve geçen senelerde insanlar zengin olmak istediğimi duyunca şaşırıyordu neden ki diyorlardı. İkisi de kişilik olarak ezik insanlar ve insan yetiştirmeyi bilmiyorlar.
    Zekam düşük. Zar zor anlıyorum.
    Her tarafım kıl. Maymun gibiyim.
    Saçım açılmaya başladı.
    Çirkinim.
    Kısacası annem babam yüzünden berbat bir hayatım oldu.
    Ben neden varım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ailen hakkında bilgim olmadığı için o konuda bir şey belirtemem. Eğer ailen gerçekten seni rahatsız edecek şeyler sergiliyorlarsa, kendi düzenini kurmaktan başka çaren görünmüyor.

    Zengin veya yakışıklı olunca hayatın çok büyük şekilde değişmeyecek, hatta bana kalırsa hayatın daha anlamsız olacak. Ben dış görüşünüşüm nedeniyle çok fazla övgü almış biriyim. Ama bu benim hayatıma hiçbir anlam katmadı açıkçası. Zengin biri değilim, ancak zengin olsaydım da hayatım pek değişmezdi.

    Anladığım kadarıyla sen, hayatının anlamsız olduğunu kabul edip, haz peşinde koşmayı amaçlıyorsun. Hayatını cinsel ilişkiye odaklaman seni aciz biri yapacaktır. Dünyada uğraşılmayı bekleyen entelektüel faaliyetler ve Tanrı’yla kurabileceğin bağ düşünüldüğünde, hayatını cinselliğe adamış bir insan benim gözümde acizdir. İkincisi, sürekli gelip-geçiçi cinsel ilişki yaşamak seni gerçek sevgiden uzaklaştırır. Gerçek sevgi eşlerin tek bir beden teşkil edecek şekilde akılda, ruhta, bedende ve iradede birleşmesidir. Bir kadını sevmek doğurganlığını da sevmektir. Aksi halde girdiğin her gelip-geçiçi cinsel ilişki birbirinizi karşılık mastürbasyon aracına indirgemek olacaktır. Üçüncüsü, ben cinsel ilişkiye hedefli insanları her zaman sapık olarak görmüşümdür. Cinsel istekler baş edilemeyecek düzeyde değiller kesinlikle. Hatta Katolik olduğum dönemde rahip olmayı, evlemeyeceğimi bile bile bunu tüm kalbimle istiyordum. Şu an Ortodoks bir Hristiyan olduğum için olarak ilerde rahip olursam evlenebilme şansım mevcut. Eğer evlenirsem hayatımı zeki, güzel, ağırbaşlı ve dindar bir Ortodoks hanımefendiye adamak istiyorum.

    Zengin bir insan olmakta ahlâken yanlış bana kalırsa. Şahsî menfaatlerine harcadığın parayı, yardım olarak bekleyen birçok insan var. Dahası, spor otomobiller, lüx evler sana geçiçi hazdan başka bir şey vermeyecektir. İnsan sürekli maruz kaldığı şeyden sıkılır, haz alamayacak duruma gelir.

    İsa öğrencilerine, “Size doğrusunu söyleyeyim” dedi, “Zengin kişi Göklerin Egemenliği’ne zor girecek. Yine şunu söyleyeyim ki, devenin iğne deliğinden geçmesi, zenginin Tanrı Egemenliği’ne girmesinden daha kolaydır.” Matta 19:23-24



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-596C9B846 -- 28 Mayıs 2020; 21:1:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Neden olmayasın ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Elinde herşeyi olan, ailesi kulturlu ve maddi durumu iyi. Kendi de yakışıklı veya güzel olan insanlarda mutlu olamıyor bazen. Hatta senden çok daha mutsuz olanlar da var. Yani bunlar olsa mutlu olurdun diye birşey yok. Kendini gliştirmeye ve değiştirmye çalış. Mesela yabancı dil öğren. Vücut geliştir, spor yap. Yakışıklı vey çirkin olman değil, bakımlı olman önemli. Yapamasanda en azından çabalayabilirsin. He maddi durumum yok diyebilirsin. Bunun yolu da iyi kötü bir iş bulmaktan geçiyor. Neden varım demişsin. Nerden biliyorsun? Birgün belki seveceksin, evlenip çok mutlu olacaksın.
  • İnançsızsan zaten "ben neden varım" sorusu mantıksız kalıyor.
    Sen neden varsın, tesadüfen varsın.
  • İnancın açıklaması burada yatıyor. Gerçekten kaçmak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 29 Mayıs 2020; 16:10:34 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.