Şimdi Ara

Gençlerin Asla Araç Ev Alamayacak Olmaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
4
Favori
6.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 100 gençten 5 tanesi ev araba sahibi olabilir en fazla. 95 tanesi böyle bi hayale bile sahip olamaz.


    Bu ülkeden kaçabilen yurt dışına kaçıyor. Bu beyin göçünün sonunda niteliksiz kesim burada kalıyor.


    Sonuç olarak halk kendi oylarıyla yarattığı çöplükte boğuluyor.




  • Katılıyorum. Şu an ülkedeki en büyük problem akp. Turist rekoru kırılıyor. Abartmıyorum, her yer turist dolu. Ülkeye sağlam döviz giriyor. Sanayii de çarklar dönüyor. Üretim yatırımları az değil. Kaynaklar az değil.


    Yapılması gereken şey akp nin israf düzenini bitirip güven ortamı oluşturmak. Sonra bence iyiye gider. Umarım becerebilir kk.

    Biz de 95 sonrasi boyle dusunuyorduk. Hele ki 99 krizi patladi uzerine 2002 krizi. Dolar bir gecede 700 binden 1.5 milyona cikmisti. Gecelik faizler %1000 vs. Bu 2000 yili tan benim 18 yasinda olmama tekabul eder ve simdiki bir genc ile muhtemelen ayni seyleri dusunuyordum.

    Enflasyon dolar almis basini gitmis. Kisi basi milli gelir oldukca dusuk, ustune bir de dolarla yen ile borclananlarin batik durumu eklendiginde krizin ustune zorlugun ustune birsuru de batan vardi.

    Sonra bir parti geldi. Akilci ve bilimden yanaydi. Ya neresi bilimden yana demeyin, bahsi gecen parti bir parti iken gercekten ortak akil, istisare ile hareket eden, mantikli hamleler yapan bir partiydi. Zaten bu parti, bir parti olmaktan cikip tek adam rejimine donusup baskanlik sistemine gecildikten sonra iyice sacmaladi. Mezarindan cikip gelen Ataturke dahi verilmemesi gereken yetkiler gelindi bir adama verildi. Aslinda sorun bu da degildi.

    Bu ulkede sorun halkti. Halk, bir cinayeti kabullenecek, bir hirsizligi savunacak, hatta ilerleme icin bir saray gerektigine , hayati boyunca hic gitmedigi gezi parkinin oradan kaldirilmasi gerektigini dusundugunde biz bu hale gelmeye basladik.

    Dusunsenize ben hirsizlik yapiyorum. Benim icin hirsiz diyorlar, ama halk cikip caliyorsa benim parami caliyor, bu makamda calacak tabi vs diye beni savunuyorlar. Insan dogasi geregi suistimale aciktir. Ben de suistimal ederim, herkes de etti zaten.

    Bu gun bu halk mantigi degismeden, bakis acisi degismeden, yonetime kim gelirse gelsin, ulkenin gelecegi durum asagi yukari aynidir. Cunku secime partiler giriyor sanariz aslinda insanlar girer, trafikte araclar var saniriz aslinda insanlardir, ve trafiktekiler, yonetimdekiler uzaydan gelmez. Icimizden secilirler. Yani bu secimi bilmem ama sonrasindaki secim icin, vicdan, akil, ve ahlakin hizla yukselmesi lazim. Yoksa eldekiler ile cok degismeyecek.

    Simdi bir genc bir ev bir araba alabilir mi sorusundan once almali mi sorusunu sormaliyiz. Misal devlet konutlarinda 1000 tl ye kirada oturabiliyorsam, ve bir arabanin saatlik kirasi 100 tl olursa niye bir genc araba almak istesin. Niye ev almak istesin. Onemli olan ve ilk olan insanca yasama istegi ilmali, sonra bir genc kendini yetistirmeli, egitmeli, gelistirmeli. Sonra istedigi herseyi alabilir zaten.

    özetle bozmayın morallerinizi. bu ulkede 60 yıldan beri, kemal sunal filmlerinden başlayarak, geçinemeyen memurlar, kirasını odeyemeyen kiracılar, faiş zam yapan ev sahipleri ve kaçak yaptıkları evlerin yıkılacağı durumu olan halk filmleri konu alınır.ynı hep bu ulkedekiler zor durumdaydı. çalışıp geleceği kurtaracak olanlar da bu ülkenın gençleri. hedeflerini ev araba değil de, hedeflerini daha ydın daha çağdaş bir ülkeye çevirdiklerinde, ev ve araba gelir zaten.
    Bugün şehirden sehire gitsen otobüs bileti kişi başı 500 TL 4 kişi gitsen 2 bin TL
    Ama bu yolu aracinla 500 TL gidebiliyirsun hele araç tüplü ise 300 TL gidersin rahatlığı obyolu otobüsle 10 saat yerine aracında rahat rahat 6 saate alman eşya taşıma derdinin olmayışı yoksa istedin yerde mola verme istedin yere uğrama
    İbretlik bir karşılaştırma oldu

    zaten gelecek nesillerin bir şey sahibi olmaları istenmiyor. donlarından atletlerine kadar kiralayıp zamanı dolunca geri dönüştürmek üzere teslim edecekler, evi değil evdeki odaları kiralayacak ulaşım için ya toplu taşıma ya da araç paylaşım uygulamalarını kullanacaklar. her şey kiralık olacağı için ürün üzerinde tam hak sahibi de olamayacaklar.. bilgisayarin bios ayarlarini değiştirmek, istediğiniz bir model ram alıp takmak tarih olacak. zaten windows 11'de ekran uyku modunu hiçbir zaman ayarına getirince karbon salınımı uyarısı veriyor şuan gönüllü ama ileride zorunlu olur ya da ekran uyku ayarını değiştirmek için Microsoft karbon uyumluluk puanlarınızdan harcarsınız lmao

  • Her halk hakettiği şekilde yönetilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düzelir. AKP giderse eğer ve ülke güzel yönetilirse çok şey düzelir. Hiçbir Avrupa ülkesi bizim kaynaklarımıza sahip değil. Çok net söylüyorum akıl da dahil buna.

  • Hadi araba alamamaları çok önemli değil. Hayati bir ihtiyaç değil. Ama barınma en temel ihtiyaçlardan biridir, her insanın başını sokacak bir evi olmalıdır.

    Korkarım ki bu emlak krizi bu şekilde devam ederse ileride çok büyük sosyal olaylara şahit olacağız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • denn.zent D kullanıcısına yanıt

    Katılıyorum. Şu an ülkedeki en büyük problem akp. Turist rekoru kırılıyor. Abartmıyorum, her yer turist dolu. Ülkeye sağlam döviz giriyor. Sanayii de çarklar dönüyor. Üretim yatırımları az değil. Kaynaklar az değil.


    Yapılması gereken şey akp nin israf düzenini bitirip güven ortamı oluşturmak. Sonra bence iyiye gider. Umarım becerebilir kk.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DburakKoc D kullanıcısına yanıt

    Arabasız yaşam düşünülemez hocam. Araba nasıl ihtiyaç değil? A noktası ve B noktası arası o kadar uzun oldu ki artık bırak yürüyerek gitmeyi bisiklet falan ile de gidilmez halde artık. İnsanların ev ve iş /okul arası 10km üzeri en az. Haliyle toplu taşımalar yetersiz geliyor bekleme durma kalkma derken 1 saati geçiyor istediğin yere gitmek. Ki bunu t.dağ için söylüyorum. Stajıma giderken 1 saat gidiş 1 saat geliş sürem oluyordu otobüs ile 10km mesafe için. Araba olsa maksimum 10dk sürecekken 1 saat çekmek akıl alır gibi değil hadi staj 30 gün geçti. Lakin çalışan insan ömür boyu için o süre tahamül edici değildir asla.

  • WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt
    Bugün şehirden sehire gitsen otobüs bileti kişi başı 500 TL 4 kişi gitsen 2 bin TL
    Ama bu yolu aracinla 500 TL gidebiliyirsun hele araç tüplü ise 300 TL gidersin rahatlığı obyolu otobüsle 10 saat yerine aracında rahat rahat 6 saate alman eşya taşıma derdinin olmayışı yoksa istedin yerde mola verme istedin yere uğrama
    İbretlik bir karşılaştırma oldu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaten gelecek nesillerin bir şey sahibi olmaları istenmiyor. donlarından atletlerine kadar kiralayıp zamanı dolunca geri dönüştürmek üzere teslim edecekler, evi değil evdeki odaları kiralayacak ulaşım için ya toplu taşıma ya da araç paylaşım uygulamalarını kullanacaklar. her şey kiralık olacağı için ürün üzerinde tam hak sahibi de olamayacaklar.. bilgisayarin bios ayarlarini değiştirmek, istediğiniz bir model ram alıp takmak tarih olacak. zaten windows 11'de ekran uyku modunu hiçbir zaman ayarına getirince karbon salınımı uyarısı veriyor şuan gönüllü ama ileride zorunlu olur ya da ekran uyku ayarını değiştirmek için Microsoft karbon uyumluluk puanlarınızdan harcarsınız lmao

  • Oda kiralama sistemine geçmeye hazır olması lazım ülkenin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzmir İstanbul Ankara ortalama ev fiyatı 3 milyon.. Ortalama araba 1 milyon… Istersen 50 bin lira kazansın ne ev ne araba alamaz. Araba için 24 ay kredi çekebilir. 600 bin nakit 400 kredi aylık ödemesi 22 bin tl. (600 ü nereen bulacak mechul) 3 milyon ev 1.5 nakit 1.5 kredi 10 yıl aylık ödemesi 30 bin tl. (1.5 nereden bulacak mechul)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gençler o zaman mevcut sistemi yaratanlara oy vermeyecek

    ÖTV 'yi büyüten Akp iyke yine eski neslin erken emekli edip gençleri 65te emekli olmasını sağlayan ve bu erken emekli olanların maaşlarını yeni nesle yüklenmesini neden olan Chp gibi partilere oy vermeyecek

    Bu şekilde mutlaka yeni siyasetçiler çıkacaktır ÖTV ve gelir vergisini SGK primlerinin kalkmasını sağlayacak. İşte o zaman ev ve araba fiyatları ucuzlayacaktır gelire oranla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Balon şişken baya büyük ve görkemli görünür ama iğneyi sokunca patlayınca gerçek boyutuna döner.

    Bu emlak, araba, market fiyatları da aynı, balonu 14 gün sonra patlayınca, önce hava kaçırmaya başlar, sonra da pörsüyüp eski alım gücüne döner.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiçbirzamanda olamayacak.Yani şöyle bir gerçek var hükümet değişsede olamayıcak.Dünya öyle bir yöne gidiyorki yakında bütün işler Robotlar yapay zeka sistemleri araclığıyla yapılacak.Dünyada insanların büyük bir kısmı aç kalmaya mahkum artık.Dünyada sadece iyi eğitim almış kendini iyi yetişrirmiş iş kutmrabilecek kapasiteye gelmiş kişiler biryere gelebilecek.Yani bazı şeyler hükümet değişse bile değişmez.Eğitim sistemi baştan aşağıya değişmeli insanların sınavlarla değil tamamen yetenek ve becerilerine göre ilerleyen bir sistem olmalı yoksa bizim gibi Ülkelerde durum daha beter bir hal alıcak Genç nüfus çok fazla ve bunların birde ürediğini varsayarsak ilerde durum çok ciddi boyutlara gelicek.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yeni nesilin işi çok zor. iyi bir işiniz olsa bile bir şeylere sahip olmak imkansız. aileden birşey yok ise çalışarak birşey yapamazsınız. isterseniz doktor olun. olmaz.


    ülkenin bugünkü koşullarında parasal birşeyleri başarmak istiyorsanız ticaret yapmak zorundasınız.

  • Kafama tüküreyim sıfır egea 60 bin bandında olduğunda imkan vardı, kapıda yatar seyrek sürerim diyerekten almadım. Şimdi uzaktan bakıyorum anca :/

  • Bu fiyatlara ev veya araba almak mümkün değil. evliyim bu halde bile araç almak hayal!

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yine aslında bu nesilde 45-50 de emekli olan anne babalarından dolayı biraz kurtarıyor da, onlarda gidince, daha yeni gelen nesil ayvayı yedi. 65 yaşında emeklilik bekleyen bir nesil ile asıl kaos ortamı bizi bekliyor. 65 yaşına kadar çalışmak zorunda olacak bir nesil. O yaşa kadar nasıl iş bulacaklar. Türkiye'de o kadar bol iş var mı? Yok. 65 yaş sonrası zaten 5 milyon insan var. Hadi 15 milyonda 18 yaş altı desen, 65 milyon insana bu ülke nasıl iş sağlayacak aynı anda?


    Asıl fakirlik imzamızı 65 yaş emekliliğine ses çıkartmazken, yani bana dokunmayan yılan bin yaşasın, banane ben öldükten sonra çocuğumdan torunumdan diyenler yüzünden attık. Ha işte o zaman asıl iç savaştan korkun. İnsanlar aç kalınca saldırganlaşır asıl.

  • Biz de 95 sonrasi boyle dusunuyorduk. Hele ki 99 krizi patladi uzerine 2002 krizi. Dolar bir gecede 700 binden 1.5 milyona cikmisti. Gecelik faizler %1000 vs. Bu 2000 yili tan benim 18 yasinda olmama tekabul eder ve simdiki bir genc ile muhtemelen ayni seyleri dusunuyordum.

    Enflasyon dolar almis basini gitmis. Kisi basi milli gelir oldukca dusuk, ustune bir de dolarla yen ile borclananlarin batik durumu eklendiginde krizin ustune zorlugun ustune birsuru de batan vardi.

    Sonra bir parti geldi. Akilci ve bilimden yanaydi. Ya neresi bilimden yana demeyin, bahsi gecen parti bir parti iken gercekten ortak akil, istisare ile hareket eden, mantikli hamleler yapan bir partiydi. Zaten bu parti, bir parti olmaktan cikip tek adam rejimine donusup baskanlik sistemine gecildikten sonra iyice sacmaladi. Mezarindan cikip gelen Ataturke dahi verilmemesi gereken yetkiler gelindi bir adama verildi. Aslinda sorun bu da degildi.

    Bu ulkede sorun halkti. Halk, bir cinayeti kabullenecek, bir hirsizligi savunacak, hatta ilerleme icin bir saray gerektigine , hayati boyunca hic gitmedigi gezi parkinin oradan kaldirilmasi gerektigini dusundugunde biz bu hale gelmeye basladik.

    Dusunsenize ben hirsizlik yapiyorum. Benim icin hirsiz diyorlar, ama halk cikip caliyorsa benim parami caliyor, bu makamda calacak tabi vs diye beni savunuyorlar. Insan dogasi geregi suistimale aciktir. Ben de suistimal ederim, herkes de etti zaten.

    Bu gun bu halk mantigi degismeden, bakis acisi degismeden, yonetime kim gelirse gelsin, ulkenin gelecegi durum asagi yukari aynidir. Cunku secime partiler giriyor sanariz aslinda insanlar girer, trafikte araclar var saniriz aslinda insanlardir, ve trafiktekiler, yonetimdekiler uzaydan gelmez. Icimizden secilirler. Yani bu secimi bilmem ama sonrasindaki secim icin, vicdan, akil, ve ahlakin hizla yukselmesi lazim. Yoksa eldekiler ile cok degismeyecek.

    Simdi bir genc bir ev bir araba alabilir mi sorusundan once almali mi sorusunu sormaliyiz. Misal devlet konutlarinda 1000 tl ye kirada oturabiliyorsam, ve bir arabanin saatlik kirasi 100 tl olursa niye bir genc araba almak istesin. Niye ev almak istesin. Onemli olan ve ilk olan insanca yasama istegi ilmali, sonra bir genc kendini yetistirmeli, egitmeli, gelistirmeli. Sonra istedigi herseyi alabilir zaten.

    özetle bozmayın morallerinizi. bu ulkede 60 yıldan beri, kemal sunal filmlerinden başlayarak, geçinemeyen memurlar, kirasını odeyemeyen kiracılar, faiş zam yapan ev sahipleri ve kaçak yaptıkları evlerin yıkılacağı durumu olan halk filmleri konu alınır.ynı hep bu ulkedekiler zor durumdaydı. çalışıp geleceği kurtaracak olanlar da bu ülkenın gençleri. hedeflerini ev araba değil de, hedeflerini daha ydın daha çağdaş bir ülkeye çevirdiklerinde, ev ve araba gelir zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 2 Mayıs 2023; 12:29:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • burada sorun sadece fakirleşme değil, herkes her şeye ulaşamaz bu iktisadın temeli zaten.


    burada asıl sorun dengesiz fakirleşmenin sosyal yapıyı değiştirmesi. eskiden bir insan fakir bir aileden de gelse; biraz çalışıp, doğru düzgün bir okul kazanıp, kendini geliştirip iyi bir meslek sahibi olduğunda ev ve araba gibi temel ihtiyaçlarına ulaşabiliyordu.


    artık ailenizden size bir şey kalmadıysa, ortalama bir işte çalışarak düzgün bir muhitte ev, orta sınıf bir araba sahibi olabilmeniz imkansıza yakın. Ama zamanında köyde becerdiği eşeği bırakıp büyük şehirlere göçerek gecekondu dikmiş çarıklıların hepsi, kentsel dönüşüm denen rant ekonomisi sayesinde gayrimenkul zengini oldu. siz çalışıp doktor da olsanız, mühendis de olsanız yapabildiğiniz tek şey bu gecekonuducuların kiracısı olarak onları beslemek.


    işte biz fakirleşirken, bu cahil gecekonducular da; eskide kıskandıkları eğitimli insanların tepesine çıkabildikleri için ülkenin geliştiğini zenginleştiğini sanıyor.





  • WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt

    Hayatı ihtiyaç diyorum arkadaşım. Sen önce başını sokacak bir ev mi tutarsın yoksa araba mı alırsın?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.