Şimdi Ara

Genc yetenekler Fenerbahce de kayıp mı oluyor ?? Gökhan , Yasin, Can Arat (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans

quote:

Orjinalden alıntı: CatSK

quote:

Ayrıca forumda "Serkan Çalık" için geleceğin Ronaldosu falanı filanı diyenler, bu çocuk gol kralı olur müthiş yetenek diyenler, Serkan Çalık ı Kezman la Guiza ile Semih ile karşılaştıranlar mevcuttu. Şimdi tam tersini söyleyebiliyor bazıları. Enteresan bir durum.

Yukarıda bahsedilen Serkan Yıldırım.Serkan Çalık bu sene sakattı hep.

Ben bir üstümdeki mesaja dayanarak yazmadım. Genel olarak yazılan çizilenden bahsettim.

Pardon o zaman.Ama bu sezon sakattı zaten Çalık, pek eleştirildiğini de görmemiştim forumda.Bu yüzden böyle düşündüm.Kusura bakma.

• quote:

Orjinalden alıntı: jamez

alparslan erdem, yaser, aydın, serkan çalık gibi adamlar fener in fason yedeklerinden en az 3 gömlek falan üstün daha neyi savunuyor bu selamcı arkadaş onu anlamıyorum

Hayretsiniz yahu.

Ben diyorumki

"FB nin Kulübesinde veya sahasında GENÇ OYUNCU olma zorunluluğu gibi bir şartlanması yoktur"

Oynayınca takıma faydalı olacak oyuncuya ihtiyacı vardır.

GENÇ veya TECRÜBELİ.

FB nin uzun yıllardır benimsediği düzen bu.

Onun için FB hakkında değerlendirme yapmayın.

Bakın kendi takımınıza...................

İstediğiniz kadar genç oynatmakta serbestsiniz,

kimse size bir şey demiyor,

bırakın bu anti-FB yorumlarını.

selamlar
    anlayacağınız 1500 mesajı sildim,
    5 yıldızı attım

................................................................................

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: CatSK

quote:

Ayrıca forumda "Serkan Çalık" için geleceğin Ronaldosu falanı filanı diyenler, bu çocuk gol kralı olur müthiş yetenek diyenler, Serkan Çalık ı Kezman la Guiza ile Semih ile karşılaştıranlar mevcuttu. Şimdi tam tersini söyleyebiliyor bazıları. Enteresan bir durum.

Yukarıda bahsedilen Serkan Yıldırım.Serkan Çalık bu sene sakattı hep.

Ben bir üstümdeki mesaja dayanarak yazmadım. Genel olarak yazılan çizilenden bahsettim.

Sanırım efsan gazozvar adlı kişiyi ciddiye alıp yazdın o mesajı

• Bu arada bir düzeltme yapalım.
    FB de genç sayılacak 3 kişi var,
    İlhan 21
    Gürhan 21
    Kazım 22

gerisi 24 ve üzeri.

Onun için FB de "kaybolan genç oyuncu" deyimi sonuna kadar yanlış.

Takımda yedek soyunan, bekleneni veremeyen genç derseniz kabul ederim,

bu durumda da sadece gürhan ve ilhan kalır ki, Kazımı sayamazsınız,

doğrudur, çünkü önlerinde Semih-Guiza-Alex-Selçuk-Deividi-Uğur-Emre gibi klas oyuncular var.

İlhan ve Gürhan için 2 not:

geçen 2 sene boyunca Fortisde izledik İlhanı, iyi güzel de zayıf, ikili mücadelelerde kazanamıyor, bir de FB ye karşı defansların nasıl oynadığını düşünürseniz, başarılı olmasıda zor bence.

Gürhan ise kuvvetli ve teknik,
    ama maç içinde zaman zaman kayboluyor, oyundan çabuk düşüyor, haliyle de devamlılığı olmayan bir oyuncu.

Kazım ise tam bir "siyah ırk" oyuncusu, rahat, aldırmaz, cool havalarda,
    ancak hırs yapınca da hırsının kurbanı oluyor, takım oyunundan kopuyor.
    Biraz psikolojik yardımla belki olgunlaşır.

Neyse ben kendi takımımdan bahsettim,

siz de öyle yapın,

sizin takımınızı konuşmak bana düşmediği gibi, sizede FB yi konuşmak düşmez.

selamlar
    5 yıldızı attım

................................................................................

• quote:

Orjinalden alıntı: #ONBES#

quote:

Orjinalden alıntı: jamez

alparslan erdem, yaser, aydın, serkan çalık gibi adamlar fener in fason yedeklerinden en az 3 gömlek falan üstün daha neyi savunuyor bu selamcı arkadaş onu anlamıyorum

Hayretsiniz yahu.

Ben diyorumki

"FB nin Kulübesinde veya sahasında GENÇ OYUNCU olma zorunluluğu gibi bir şartlanması yoktur"

Oynayınca takıma faydalı olacak oyuncuya ihtiyacı vardır.

GENÇ veya TECRÜBELİ.

FB nin uzun yıllardır benimsediği düzen bu.

Onun için FB hakkında değerlendirme yapmayın.

Bakın kendi takımınıza...................

İstediğiniz kadar genç oynatmakta serbestsiniz,

kimse size bir şey demiyor,

bırakın bu anti-FB yorumlarını.

selamlar

Saçma sapan yorum yapıyorsun. Her takım genç oyuncularının, gelecek vaad eden oyuncularının bulunmasını ister. Her takım, her taraftar, her teknik direktör ister. Her takım 1-2 genç ve gelecek vaad eden oyuncu kadrolarında bulundurur ve şans vermeyi ister.

Aziz efendi egosunu tatmin etmek veya başkalarına hava atmak için genç oyuncu değil isim yapmış adamlar alıyor. Sizin zorunluluğunuzun olup olmadığından değil Aziz efendinin egosundan dolayıdır.

• İşte sana Genç ve Parlak oyuncu istatistikleri;

07-08 sezonu

İlhan Parlak:
    geçen sene 5 maç oynamış, 4ünde sonra girmiş, 1 inde 56 da çıkmış.
    Tüm bu maçlarda gol atmayı bırak FB 3 mağlubiyet 2 beraberlik almış.

Semih:
    27 maç oynamış,
    9 maçta sonra girmiş 5 gol atmış, bu maçların tümünü FB kazanmış
    9 maçta oyundan çıkmış,
    9 maç 90 dakika oynamış.
    toplam 16 gol etmı kral olmuş.

Şimdi kurtarıcı olarak girdiği 9 maçta 5 gol atıyorsa, 3 ünde takımını kurtarıyorsa,
    işte o oyuncu faydalıdır.
    Yoksa genç olması falan beni ilgilendirmez.

Bir de şu var,

yine yazıyorum,

FB nin vizyonunda genç yetiştirmek yoktur,
    veya böyle bir çaba.
    İyi ise oynar,
    faydalı ise kalır,
    değilse biraz sabır gösterilir olmadı gider.

Bunun EGO ile falan alakası yok.

FB nin başarısı ile alakası var.

şimdi Yaser bilgileri versem dudak uçuklatır ,
    (8 maç oynamış, çoğu 15 dk. sonradan girme, gol yok)
    ama benim GS ile işim olmaz.
    Yazmıştım beni FB ilgilendirir.

Tekrarlıyorrum,

Herkes kendi takımına baksın..............

selamlar
    5 yıldızı attım

• Bu arada TFF nın bir kararınıda bilmekte fayda var.

Takımın sahaya çıkan 18 kişilik kadrosunda 1 adet 21 yaş altı, o takımda en az 2 sene tescilli (başka takıma kiralık gidip gelmiş olabilir) oyuncu bulundurma zorunluluğu vardır.

Takım kadrosuna bir de bu bilgi ile bakmakta fayda var.

selamlar
    5 yıldızı attım

• Hocam şimdi Guizanın yerine İlhana sürekli şans verilseydi İlhan sence kaç gol atardı. Bence en az 5 gol atabilirdi. Olay iş yapamıyora geliyorsa Guizada iş yapamıyor.

Maldonada-Josico: Bu iki oyuncunun yerine sıradan bir Türk oyuncu koysan hiçbirşey fark etmez. Ama en azından yaşını başını almış, para için oynayan oyuncular yerine hırslı, atik, genç ve taraftarın sevgilisi olmak için yırtınan bir oyuncunuz olabilirdi. Fenerbahçe gibi büyük takımda olduğundan milli takım için ismi bile geçerdi. Buda ona ekstra bir moral verirdi. Takımda kaliteli oyunculardan da birşeyler kapardı.

Orjinalden alıntı: metinyurdaer

Hocam şimdi Guizanın yerine İlhana sürekli şans verilseydi İlhan sence kaç gol atardı. Bence en az 5 gol atabilirdi. Olay iş yapamıyora geliyorsa Guizada iş yapamıyor.

Maldonada-Josico: Bu iki oyuncunun yerine sıradan bir Türk oyuncu koysan hiçbirşey fark etmez. Ama en azından yaşını başını almış, para için oynayan oyuncular yerine hırslı, atik, genç ve taraftarın sevgilisi olmak için yırtınan bir oyuncunuz olabilirdi. Fenerbahçe gibi büyük takımda olduğundan milli takım için ismi bile geçerdi. Buda ona ekstra bir moral verirdi. Takımda kaliteli oyunculardan da birşeyler kapardı.

Cevap:
    Semihe sürekli şans verilmedi,
    ama o yazdığım gibi şans verildiği maçlarda kendini ispatladı.
    İlhanda şans verilen 5 maçın en az birinde gol atıp kanıtlayacaktı.

Josico-Maldonado sıradan Türk oyuncu gibi demişsin,

"hırslı, atik, genç ve taraftarın sevgilisi olmak için yırtınan bir oyuncu" demişsin,

bana göster bu tip 3 oyuncu,
    milyon dolar istemeyen,
    garanti verebileceğin,
    kefil olduğun,
    inanayım.

Josico Maldonadodan iyi çıktı ama Maldonado da Şili Kaptanı imiş zamanında, tutmadı.

Olur bu tip şansızlıklar,

bunuda en iyi GS lı arkadaşlar bilir.

Futbol bu ,
    olmayınca olmuyor.

selamlar
    5 yıldızı attım

• Hocam asıl sanırım sen anlamıyorsun.

Söz konusu GS olunca bazı bahaneler geçerli oluyor fakat aynı bahaneleri FB'liler söyleyince niye geçerli olmuyor ? Ben bunu söylüyorum.
    Her takımın kendine göre gençleri oynatmasının yada oynatmamasının bazı nedenleri varmıymış varmış.

GS oynatmayınca haklı nedenleri var. FB oynatmayınca oyuncuları çürütüyor. Yok böyle bir şey. Dediğim gibi İlhan çok iyi olsa antremanlarda göze çarpardı.

Ayrıca arada fark olup olmadığını genç oyuncular oynayınca gördük. FB'deki genç oyuncuların kapasitesi As takımı kaldıracak düzeyde değil.

quote:

Hocam anlamamakla niye zorluk çekiyorsunuz.

Yaser: Bu kadar bol forvet ve tek forvetli sistemde o kadar şans bulması onun için büyük şans. Yani onun önünde olan Baros çok iyi işler çıkarıyor. Barosun yerine Yaserin oynaması mantıksız ve akılsızca olur. Ama Guiza-İlhan olayında ise Guiza iş yapamıyor ama sürekli oynuyor. O şi yapamıyorsa bırakın İlhan oynasın. O da iş yapamıyor Guizada. İlhan Türk ve genç olduğundan Guizadan daha hırslı olacağı kesin.

Alpaslan: Önünde iki tane milli takım seviyesinde adam var. Sakatlanana kadar şans veriliyordu sakatlığı geçtiği zaman yine şans verilecektir.

Serkan: Bırak Galatasarayı normal bir takımda bile kadroya girmekte zorlanacak seviyede. Hem kondisyon hemde fizik olarak. Zaten yetiştirilmek için alındı. Bizim takımla antremanlara çıkması bile onun gelişmesi için önemlidir. 2-3 sene sonra takımda oynayabilecek seviyeye gelecektir ve o zamanda şans verilecektir. Onun önünde Sabri-Barış-Hasan-Linderoth var.

Biz gençlere bu kadar geniş ve iyi oyuncularla kurulu kadroda yeterince şans vermeye çalışıyoruz. Ama sizin kadronuz geniş değil. Sizin takımda Guiza-Maldonado-Josico-Kazım gibi sürekli 11 de oynayan as oyuncuların yerine herhangi genç oyuncular oynayabilir ve arada da fark olmaz.

Yani bizim takımda Arda ve Kewellin yerine Aydın oynarsa çok fark eder.
    Sabri-Barışın yerine Serkan oynadığı zaman çok far eder.
    Barosun yerine Yaser oynasa çok fark eder

Bilmem anlatabildimmi.

• Yazmıyayım diyorum,
    ama olmuyor.

Kimi kandırıyorsunuz yahu,
    GS lı arkadaşları da yanıltıyorsun.

Alpaslan: Önünde iki tane milli takım seviyesinde adam var. Sakatlanana kadar şans veriliyordu sakatlığı geçtiği zaman yine şans verilecektir.

yazmışsın,

Bu çocuk 2 lig 1 fortis, 1 süper kupada oynamış.
    İşte dakikalar.

LİG:
    Konya 4-1 , 82 de girmiş 8 dk oynamış.
    Kocaeli 4-1, 75 de girmiş 15 dk oynamış,

FORTİS:
    Ankaraspor 1-1 68 de girmiş

SÜPER KUPA:
    Kayseri 2-1 84 de girmiş 6 dakika.

YAZDIĞIN, DEVAMLI ŞANS VERİLEN dediğin bu mu?

Diğer gençlere ait bilgileri yazmayayım, üzülürsün.

Ama sen aldırma, bildiğin yolda devam et.

offfffffffff,
    işte okuyunca dayanamıyorum,
    kusura bakmayın.

selamlar
    5 yıldızı attım

• @#ONBES#

Semih şans bulduğu zamanda gol attığı için ondan sonrada şanş verilmeye devam edildi. Şans verildiği 5 maçta gol atamasaydı belki Semih diye biri hiç ortaya çıkamayacaktı. 5 maçta gol atamadı diye senden birşey olmaz diyip kulübeye mahkum etmek doğru değil. Guizada 16 maçta 4 gol atabildi.

Maldonada-Josico örneklerine gelirsek ikinci ligden biz Mehmet Topalı aldık. Sıradan bir kulüpte sıradan bir oyuncuydu. Şans verildiğinde de var gücüyle oynadı, gençti, azimliydi ve taraftarın sevgilisi olmak istedi. Nitekimde bu hırsının azminin karşılığınıda banko oyuncu olarak aldı. Onun yerine biz yabancı oyuncuda alabilirdik. Sizde böyle bir oyuncu transferi yapsaydınız pek birşey kaybetmezdiniz. Hem bonservis hemde oyuncuya verilen paraları hesaplarsak baya bir ekonomik olarak karda olurdunuz. Biz Mehmeti çok cuzzi bir rakama transfer ettik şimdi satsak 10 milyon eder. Birde böyle yönü var iyi seviyeye geldinmi para ediyor.

@cdemir

Semih geçen sene çok iyi olduğundan göze battı ama takımınız yine Kezmana şans verdi. Semihi yine ikinci plana attı. Denize düşmeseniz Semihe yine sarılmayacaktınız. Mtk maçında Semih 4 gol attı ama yine ikinci planda. Guiza ileride Semih sağ kanatta. Guizayı sağa çek Semihi ileride oynat en azından Semih fırsatını bulunca gol atabiliyor. Guizayı 1-2 hafta yedeğe çekerek İlhana şans verilebilirdi. 11 başlamak ile son 15 dakika oyuna girmek arasında çok büyük fark var. Biri sistemin bir parçası olacaksınız diğeri ise bozulmuş bir sistemde kendisine yer bulmak için çırpınan biri.

Neyse ben yatıyorum. Seviyeli tartışmanız için teşekkürler. İlk defa bir fener taraftarı ile bu kadar karşılıklı konuşabildik.

• Evet kayboluyor

Serhat (sonrasinda kendisi etti)
    Tuncay
    Semih
    Gokhan Gonul

evet, evet kayboldular. evet. he he...

Orjinalden alıntı: cdemir

Hocam asıl sanırım sen anlamıyorsun.

Söz konusu GS olunca bazı bahaneler geçerli oluyor fakat aynı bahaneleri FB'liler söyleyince niye geçerli olmuyor ? Ben bunu söylüyorum.
    Her takımın kendine göre gençleri oynatmasının yada oynatmamasının bazı nedenleri varmıymış varmış.

GS oynatmayınca haklı nedenleri var. FB oynatmayınca oyuncuları çürütüyor. Yok böyle bir şey. Dediğim gibi İlhan çok iyi olsa antremanlarda göze çarpardı.

Ayrıca arada fark olup olmadığını genç oyuncular oynayınca gördük. FB'deki genç oyuncuların kapasitesi As takımı kaldıracak düzeyde değil.

quote:

Hocam anlamamakla niye zorluk çekiyorsunuz.

Yaser: Bu kadar bol forvet ve tek forvetli sistemde o kadar şans bulması onun için büyük şans. Yani onun önünde olan Baros çok iyi işler çıkarıyor. Barosun yerine Yaserin oynaması mantıksız ve akılsızca olur. Ama Guiza-İlhan olayında ise Guiza iş yapamıyor ama sürekli oynuyor. O şi yapamıyorsa bırakın İlhan oynasın. O da iş yapamıyor Guizada. İlhan Türk ve genç olduğundan Guizadan daha hırslı olacağı kesin.

Serkan: Bırak Galatasarayı normal bir takımda bile kadroya girmekte zorlanacak seviyede. Hem kondisyon hemde fizik olarak. Zaten yetiştirilmek için alındı. Bizim takımla antremanlara çıkması bile onun gelişmesi için önemlidir. 2-3 sene sonra takımda oynayabilecek seviyeye gelecektir ve o zamanda şans verilecektir. Onun önünde Sabri-Barış-Hasan-Linderoth var.

Biz gençlere bu kadar geniş ve iyi oyuncularla kurulu kadroda yeterince şans vermeye çalışıyoruz. Ama sizin kadronuz geniş değil. Sizin takımda Guiza-Maldonado-Josico-Kazım gibi sürekli 11 de oynayan as oyuncuların yerine herhangi genç oyuncular oynayabilir ve arada da fark olmaz.

Yani bizim takımda Arda ve Kewellin yerine Aydın oynarsa çok fark eder.
    Sabri-Barışın yerine Serkan oynadığı zaman çok far eder.
    Barosun yerine Yaser oynasa çok fark eder

Bilmem anlatabildimmi.

hocam madem ilhan iyi oyuncu değil neden alındı ?? ki bana göre iyi bir oyuncu .. en az guiza kadar iyi bir oyuncu ... guiza çok daha tecrübeli ama kumaş kalitesi bakımından ilhan guizadan çok kötü değil ....
    ayrıca fenerbahçe nin iki genç oyuncuyu kadrosuna katması nedendir bilmiyorum taraftarı çok umutlandırmış .... ben abdulkadiri hiç izlemedim nasıl bir oyuncudur bilmiyorum ama ortamda estrilen hava messi pele tarzında bir adamı fenerbahçe kadrosuna kattı şekilinde.... gökhan ise galatasaray ankaragücü maçında dikkatimi çekti fena oyuncu değil ama fenerbahçe nin bu kadar umut bağlayacağı bir oyuncumu Allah bilir ... bana kazım mı gökhan mı desler hiç düşünmeden kazım derim ... alınan gençler şimdi olduğu gibi büyük umutlarla alınıyor ve sonuda hüsram oluyor .... tarık diye bir oyuncu vardı bir zamanlar çok yetenekli bir oyuncuydu ... ama fenerbahçe o kadar çok şey bekliyordu ki tarıkdan tarık bitti gitti .... ... fenerbahçe abdulkadirden bir zidan olmasını bekliyor .. galatasarayda ise aydının çıkıp elinden geleni yapması bekleniyor ... neyse çok uzadı ... fenerbahçe bir futbolcuyu sıfırdan alıp yetiştirip oynatmak yerine hazır iyi oynayan olgun oyuncularla oynamayı istiyor buda bir politikadır ... real madrid inter gibi takımlar bu politikaya göre hareket ederler ...barcelona ajax arsenal gibi takımlar ise alt yapıdan çıkan oyunculara göre bir sistem belirlerler ... bu ikiside kabul görmüş futbol yönetim şeklidir .... galatasaray barcelona kadar olmasa da alt yapısı ile futbol oynamaya çalışan bir klüpdür ... fenerbahçe ise real madrid gibi hazır oyuncuları kullanarak başarılı olmaya çalışan bir klüpdür ... önemli olan başarılı olmakdır ....

• Yetenekleri varsa çalışırlarsa elbet şans bulduklarında değerlendirirler.Olmazsa da olmaz.Kimbilir adını bile duymadığımız ne yetenekler yitip gidiyor.
    Böyle 3-4 senede 1 tane adam tuttursan yeter.

@cdemir

Semih geçen sene çok iyi olduğundan göze battı ama takımınız yine Kezmana şans verdi. Semihi yine ikinci plana attı. Denize düşmeseniz Semihe yine sarılmayacaktınız. Mtk maçında Semih 4 gol attı ama yine ikinci planda. Guiza ileride Semih sağ kanatta. Guizayı sağa çek Semihi ileride oynat en azından Semih fırsatını bulunca gol atabiliyor. Guizayı 1-2 hafta yedeğe çekerek İlhana şans verilebilirdi. 11 başlamak ile son 15 dakika oyuna girmek arasında çok büyük fark var. Biri sistemin bir parçası olacaksınız diğeri ise bozulmuş bir sistemde kendisine yer bulmak için çırpınan biri.

Neyse ben yatıyorum. Seviyeli tartışmanız için teşekkürler. İlk defa bir fener taraftarı ile bu kadar karşılıklı konuşabildik.

Hocam oyun sistemine göre bazen oyuncular yedek kalabiliyor. Hoca'nın tercihlerinin hesabını da bizmi vermek zorundayız. Hatırlarsan GS'da bir zamanlar Arif de sistem gereği oyuna sonradan girer golünü atar GS'ı rahatlatırdı. Sistem gereği Arif'e ilk 11'de yer yoktu. Arif başka nedenlerle yedek kalmıyordu. Sadece sistem gereği yedek kalıyordu. Semih'te uzun zaman bu görevi üstlendi. Oyun sistemi gereği böyle oldu ve FB'ye çok katkı sağladı.

Haa Aragones'in ne yapmaya çalıştığını bir anlasam sistemini bir anlasam onun hakkında da yorum yapacağım. Onun siseminden anladığım kadarı ile defans arkasına Guiza'ya top at. Guiza alsın topu golünü atsın. Bu taktiğe göre de Semih santrafor olarak oynayamaz. Yapısı gereği ağır. Çevik bir oyuncu değil.
    Guiza bu özellikte bir oyuncu ama onunda üzerinde bir şanssızlık var. Bir türlü son vuruşlarda etkili değil.
    Ayrıca takım böyle oynadığı zaman fazla da gol pozisyonuna giremiyor. (O ayrı bir konu)
    Aragones bu saçma sapan sistemden vazgeçmezse Semih'ten doğru düzgün yararlanamayız.
    Diğer gençlere de bence yeterince fırsat verildi. Bir tek Gökhan kendini gösterebildi. Birde Yasin o da zaten Edu yada Lugano'yu kesecek kadar değil sadece yedekte bekleyebilecek kadar.

Seviyeli tartışma için dende teşekkür ederim hocam.

senfield25 hocam söylediklerine katılıyorum. Yalnız ilhan hakkında biri iki şey söyliyeyim.
    İyi oyuncu olmak başka büyük takımda gelip kendini ispatlayıp takıma girmek başka. Hocam büyük takımlarda sürekli kalabilmek için sadece iyi oynaman yetmiyor büyük takım psikolojisini de kardırabilmelisin. Eğer gençsen formayıda çok zor elde edebileceğini bilmelisin. Sen nasıl olsa ben buraya geldim. Beni oynatırlar düşüncesiyle ekstra çalışmaszan çabalamazsan olduğun yerde sayarsın. Bence İlhan böyle yaptı.
    Yada kişilği gereği aşırı çekingen ve içine kapanık o yüzden yükselemiyorda olabilir. Bu durum sadece futbol için değil hayatın her yerinde geçerli. Kendini pazarlayacaksın. Pazarlayamazsan bir şeyler için çabalamazsan olduğun yerde kalır sonra unutulur gidersin.
    Haa birde futbol için işin gece hayatı boyutu var. Birde o hayata alıştıysan zaten başlamadan bitersin.

• quote:

Orjinalden alıntı: tedoa®

quote:

Orjinalden alıntı: Venomancer

quote:

ümit karan varken baros neden oynuyor
    Devre arasını gol kralı kapattığı için olmasın ??

siz onu transfer ederken ilk yarıda gol kralı olacagını biliyormuydunuz ?

Harbi saçamlıyosun tedoa be izlemedin mi baroşun maçları ilk maçında saydırmaya başlamadı mı bu adam ??
    Biz cahil dediğimiz zaman,mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz.Kastettiğimiz ilim,hakikati bilmektir.Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi,hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir.

• onbeş adam gibi yazsana ne o öyle 2 kelime sonra satır atmalar sonrada OK? yazıp altına selamlar filan yazıyorsun ne iş ?

fenerbahçenin şimdiye kadar 15 senedir taraftarıyım çok az oyuncu kaybettiğini düşünuyorum

gerçek genç yıldızlar zaten ortada serhat akın tuncay gökhan gönül semih şentürk volkan babacan(dürüşü bile yetiyor kendine güveni ) yasin çakmak(her oynatığında iyi oynuyor) önder turacı volkan demirel

ümit özatın bir sözü var çok doğru bir söz ben yedek oturuyorursam ve ben buna isyan etmiyorsam çalışmak çalışmak ve çalışmak diye prensip belirlemiyorsam burada en büyük hatalı benimdir
    çalışmak azim yürek istek ben bunu bilirim.....

bakınız messi adam dünyanın en iyi oyuncusu ama adam saha da şavaşıyor adeta yüreği ile kimse ona savaş demiyor ama o bunu isteyerek yapıyor...

sabri tuncay luganp gökhan gönül ümit özat futbolcu dediğin isyankar olacak...

• quote:

Orjinalden alıntı: gyükseltürk

onbeş adam gibi yazsana ne o öyle 2 kelime sonra satır atmalar sonrada OK? yazıp altına selamlar filan yazıyorsun ne iş ?

Anlayamayacağın kadar uzun ve derin konularda,
    paragraflar arası boşluk bırakırım.

Beğenmiyorsan,
    bak sağda, "blok" diye bir seçenek var,
    koyarsın bloğu benim yazdıklarımı okumak zorunda kalmazsın.

OK?

selamlar
    (bu selam sana değil, çünkü istemeyene değer vermezler)
    5 yıldızı attım

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.