Şimdi Ara

Gemi Turları (Cruise) Hakkında her şey

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
3.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Gemi Turları (Cruise) Hakkında her şey
    Gemi Turları (Cruise) ile ilgili herke bütün bilgi, deneyim. öneri lerini burada toplanmasını istedik.. Özellikle yaz mevsiminin başlangıcında; hem ekonomik, hem kara yolculuğunun monotonluğundan çıkıp masmavi denizde sehayat zevkini yaşamak için Yunan Adaları turları çok cazip görünüyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laruz -- 20 Haziran 2013; 12:23:30 >



  • Özellikle daha önce Yunan adaları yada Akdeniz turuna katılmış , yada duymuş arkadaşlar; Bu seyehat için neler tavsiye ederler,
    -- Tur şirketini seçerken nelere dikkat etmek gerek?
    -- Kamaralar güvenli mi ?
    -- Olumlu tarafları nelerdir?
    -- Olumsuz tarafları nelerdir?
  • Şu konuya biraz yorum yapılsa ya :(
  • kalkış ve indiriş yerine dikkat etmek gerekir.
    bazı turlar, uçakla yurtdışına götürüp orada gemiye alıyorlar.
    izmir - istanbul gibi yerlerden kalkan ve indiren turları bulmakta fayda var.
  • Limanlarda çok ısa sürede kalınıyormuş gezmede sıkıntı oluyormuş doğru mu
  • Yaz geldi konuyu hortlatalim onerecrginiz tur şirketi var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takipteyim 👍

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gün sayısına bakınca nedense biraz pahalı buldum. 4 gece için ₺1500 civarında bir fiyatla karşılaştım.
  • Tamam ben buraya biraz el atayım
    Ben sadece Ankara gemisi ile yunan adaları turu yaptım, ancak babamlar, arkadaş grupları ile Cruise turlarını tercih ediyorlar dönüşte de hem aile içerisinde paylaşıyorlar anılarını, hem de yazıya döküpwww.gezmekguzel.com da aktarıyorlar.

    Öncelikli tercih sebepleri sağladığı konforu, destinasyonlar arası ulaşım için bavul toplama, oda boşaltma vb dertler ile uğraşmak istemiyorlar. Gemi turunda ulaşım sırasında da konforlu bir tatildesiniz, (ankara gemizi gibi ufaklarında değil ama büyük gemilerde) tatil köyünde gibi etkinlikler var (havuz, kumarhane vb. haricinde, yemek ya da havludan kuğu yapma gibi şeyleri içeren mini kurslar da oluyor, akşamları mutlaka animatör ekibinin tiyatro salonunda gösterisi oluyor)

    Ziyaret edilen noktalarda genelde günübirlik süre veriliyor, ki bu benim tercih etmeme nedenim. Yunan adaları turunda bu süre yeterli oluyor (mikanos gece hayatı ile ünlü, bu nedenle sabaha karşı 4'te ayrılmıştı gemi limandan), sanıyorum fiyortları geziyorsanız da yetecektir bu süreler ama meksika'da, panama'da, goa'da yetersiz bence.

    Gemilerde ücretli restoranlar da var meraklısına ama içki hariç herşey dahil işliyorlar. Onca gemi turu yapmış babam hep Royal Carabian'ın yemeklerini anar durur. Gemiler de dutyfree shop da var ancak aldığınız içki ancak siz gemiden ayrılırken size veriliyor, dışarıdan içeriye içecek sokmak da yasak, biraz öpmek istiyorlar yani. Günlük sınırsız içki imkanı da satılıyormuş bir çok gemide ancak odadaki herkesin alması şartı ile. 70 yaşında 2 kişi sınırsız içkiyi napsın... 5 şişe şarap 7 şişe su gibi paket satışlar da oluyormuş, bizimkiler varsa onu alıp tur sırasınca kullanıyorlarmış.

    Gemide mobil internet paketleri son derece pahalı oluyormuş, benzer şekilde gideceğiniz yerde katılacağınız turları da gemiden alırsanız öperler. Ya gitmeden önce internet üzerinden organize olmak lazım ya da yanaşılan limanın kapısına çıktığınızda müşteri beklemekte olan kişilerden hizmet almak, maliyet yerine göre (mesela hindistan) dörtte bire bile inebilir.

    Acaip ekonomik fiyatlara tur bulunabiliyor, rakamı hatırlamıyorum ama bizimkilerin Miami çıkışlı 2 haftalık karayipler turu ödedikleri uçak dahil fiyata sadece uçak biletini alamayabilirsiniz. Özellikle gemilerin yer değiştirdiği zamanlar (kuzey yarıküre yazında avrupada, güney yarı kürenin yazında güney amerikada tur yapıyorlar) olağan fiyatlı turlar satıyorlar. Bu yolculuklar genelde 20 gün sürüyor, 7 günü açık denizde geçiyor, ilk başı avrupa durakları (ispanya, tenerife falan), sonları güney amerika durakları (sao paulo, rio falan)

    şimdilik bu kadar, benim aklıma gelmeyen ne varsa sorun, öğrenip aktarayım




  • Ets'nin kendi gemileriyle ilgili bilgisi olan var mı?

    Ekim başı için 3 gece iki kişi 2500 falandı yanlış hatırlamıyorsam . Mikanos,Santorini,Girit yapıyordu İzmir kalkışlı olarak.Fiyat uygun gibi gelmişti bana.
  • bahşiş konusu
    sıkıntılı ve maliyetli bir konu, ilan edilen rakamlarda genelde gösterilmiyor

    gemilerde zorunlu bahşiş uygulaması oluyor, her yolcudan günlük belirli bir miktar tek seferde toplam olarak tahsil ediliyor, genelde de baştan.

    Bu konuda şöyle bir not buldum
    "Bahşiş zorunlu değil. Öyleymiş gibi görünüyor ama değil. 11 kere cruise yolculuğu yaptım ve biri Amerikan gemisiydi. Geziden önce Amerikan cruise sistemi nasıl diye çok araştırmıştım ve bir yerde tesadüfen bahşiş ödemek istemediğini yazan birine denk gelmiştim. Bu kişiye verilen cevaplara
    istinaden gemiye binerken biz de çocuklar için bahşiş vermek istemediğimizi belirttik. Tur bitiminden iki veya üç aksam önce resepsiyondan tip remove formu isteyip dolduruyorsunuz. Yalnız bu formu alıp yanınızda götüremiyorsunuz. Diğerleri görüp uyanmasın diye herhalde .Orada hemen sessiz ve hızlıca imzalatıp geri alıyorlar. Bizim tur süresi 25 gündü. iki çocuk iki biz 4x12x25= 1.200 $ tutuyordu. Önce çocuklar için form doldurduk daha sonra personelin genel tutumundan memnun kalmadığımız için kendimiz için de form doldurduk ve tip ödemedik. Bunun yerine her gün hem de iki kez odamızı temizleyen, kids club de çocukların iyi vakit geçirmesini sağlayan ve restoranda masa bulmamıza yardim edip güler yüz gösteren hoş sohbet eden personele verdik gizlice bahşişleri."




  • Konuyu hortlatalim.cruise tatili için gemi, tur şirketi, rota vs önerisi olan var mı?
    Turların sitesindeki fiyata her şey dahil mi?
    Son dakika gemide sürprizle karşılaşır miyiz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu hortlamış ama kimseden cevap yok. Bende takipteyim

  • konunun takipçisiyim

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.