Şimdi Ara

Gelişim durdu ölçülerim artmıyor 😐

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
8.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 17 aydır vücut geliştirme ile uğraşıyorum ilk 6 ay zaten boş gidip geldim bu işin beslenme kısmını hiç umursamadım sonrasından beslenmeyi yavaş yavaş düzeltmeye başladım ve ölçülerim artmaya başladı ama son 3 aydır gelişim durdu hiç artmıyor.

Boy 183cm
    Kilo 69kg
    Yağ oranı. %15,5

Biceps. 37.2cm
    Göğüs. 100.5cm
    Omuz. 117cm
    Sırt genişliği. 63cm
    Bel. 76cm
    Bacak 53cm
    Kalça 97cm
    Calf 33cm

• Gelismenin durmasi normal. Herkse er ya da gec bir noktada durur. Agirlik arttirmaya bakin, pompalama, yuksek tekrar yapmayin. Salonda calisma agirliklari artmiyorsa, fazla yukleniyorsunuz. Volume dusurun. Gerekirse 3-4 set yerine 2 set yapin. Agirliklar bir tik artinca gelisme devam edecek.

Kisaca oneriler:

1. Volume. Genellikle bir kisi gelisim durunca volume arttirir. Daha cok salona gider, daha uzun calisir. Tam tersini yapin. Ya dusurun ya da 1-2 hafta ara verin. Bildiginiz 1 hafta tembellik cok iyi gelir. 1-2 haftada kuvvet gerilemez, neredeyse ayni agirliklarla devam edersiniz.

2. 4-6 tekrar araligini programa ilave edin.

3. Ana hareketlerde agirlik arttirmaya bakin, form bozmadan.

4. Yemegi tekrar gozden gecirin. Vucut agirligi artmiyorsa kalori yeterli degildir. Kesinlikle degildir. Termodinamik kanun.

5. Baz hareketlere onem verin, anabolik hormonlari tetikleyin.

6. Kardio yapmayin

7. Daha az yuruyun, gezin

8. Daha fazla cinsel hayat ...

9. Yag oranini %10'a dusurun. Dusuk yag orani insulin hassasiyetini arttirir. Kas buyumesi icin sart.

Baska seyler aklima gelirse yazarim .

Gelisimin bir sure durmasi normal. Calismaya devam edin. Bu durma 1-2 ay bile surebilir. Moral bozmayin, tek seferde 1 degisiklik yapip 2 hafta vucudu gozlemleyin. Zirt pirt program, volume, hareket degistirmeyin.

Iyi sporlar.
  • cevap sende saklı

gelişim diyosun beslenmeyi oturttum gelişim sürdü diyorsun

gelişim durursa yapman gereken şey önce ağırlığı arttıracan

örnek şınav çekerken üzerine sevgilin binecek

ağırlık arttırdığın şekilde beslenmenide arttıracan

en son çare suplement e başlıyacan.
  • Bulka gir hocam yemeği arttır, öğünleri arttır boy uzun zaten(yani standart erkeğe göre) kilo al bence biraz bulka girip, elbet gelişimi görürsün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blaize -- 19 Ocak 2017; 22:52:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Programini paylasabilir misin? Kalori hesabini yapiyor musun?

• Aynı durum bende de var. Başlayalı 1.5 yıl oldu ve beslenmeyi eksiksiz yapıyorum,kalori makro hesabı yapıp yediklerimi tartıyorum. Haftada 4-5 gün spora gidiyorum ve uykuma da dikkat ediyorum.1.5 yıl sonunda ölçülerimi paylaşayım

Boy:189

Kilo:77

Yağ oranı: %13

Kol:39.5

Göğüs:113

Omuz:133

Bel:72

Son 5-6 aydır adam akıllı gelişim alamadım,tek gelişen yerim omzum. Bu tarz çıkmazlarda ne yapılmasını önerirsiniz?

• JeffS kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun bende de var . Benim de hemen hemen 1,5 sene oldu , gelişim durdu gibi , sadece sırtım gelişiyo sanki ...

• Gelismenin durmasi normal. Herkse er ya da gec bir noktada durur. Agirlik arttirmaya bakin, pompalama, yuksek tekrar yapmayin. Salonda calisma agirliklari artmiyorsa, fazla yukleniyorsunuz. Volume dusurun. Gerekirse 3-4 set yerine 2 set yapin. Agirliklar bir tik artinca gelisme devam edecek.

Kisaca oneriler:

1. Volume. Genellikle bir kisi gelisim durunca volume arttirir. Daha cok salona gider, daha uzun calisir. Tam tersini yapin. Ya dusurun ya da 1-2 hafta ara verin. Bildiginiz 1 hafta tembellik cok iyi gelir. 1-2 haftada kuvvet gerilemez, neredeyse ayni agirliklarla devam edersiniz.

2. 4-6 tekrar araligini programa ilave edin.

3. Ana hareketlerde agirlik arttirmaya bakin, form bozmadan.

4. Yemegi tekrar gozden gecirin. Vucut agirligi artmiyorsa kalori yeterli degildir. Kesinlikle degildir. Termodinamik kanun.

5. Baz hareketlere onem verin, anabolik hormonlari tetikleyin.

6. Kardio yapmayin

7. Daha az yuruyun, gezin

8. Daha fazla cinsel hayat ...

9. Yag oranini %10'a dusurun. Dusuk yag orani insulin hassasiyetini arttirir. Kas buyumesi icin sart.

Baska seyler aklima gelirse yazarim .

Gelisimin bir sure durmasi normal. Calismaya devam edin. Bu durma 1-2 ay bile surebilir. Moral bozmayin, tek seferde 1 degisiklik yapip 2 hafta vucudu gozlemleyin. Zirt pirt program, volume, hareket degistirmeyin.

Iyi sporlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Alx kullanıcısına yanıt
    '4-6 tekrarları programınıza dahil edin' dediniz ya bunu temel hareketler için mi yapalım yoksa diğer izole hareketler de de yapalım mı ? Örneğin fly , lateral raise gibi...

Bu arada dediğiniz gibi gelişim yavaşladıkça volume ü baya arttırdım , bu sebeple ağırlıklarım hiç artmadı bunun sonucu olarak gelişim durdu . Volume düşüreyim en iyisi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nehoo -- 21 Ocak 2017; 12:48:53 >
  • Nehoo kullanıcısına yanıt
    Temeller icin sadece. Izole hareketler 8+ yoksa sakatlanirsiniz. Izole hareketleri azaltin ya da tamamen kaldirin. Volume dusurun derken onu demek istedim. Temel hareketlerde agirlik zamanla artmiyorsa izoleler bir ise yaramiyor.

Bir sey daha unuttum.

10. Uyku. 8+ saat.

11. Stresten uzak durun, bir az sor tabi

• Beyler sırtın bu alt kısmını nasıl geliştirebilirim ?Üni tatil olduğu için evde çalışıyorum barfiks barı ağırlık z bar dumble bile malzemeler var evde.

http://i.hizliresim.com/2ndOvv.jpg

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.