< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatan ta ta tan -- 18 Temmuz 2025; 11:15:55 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Boy uzamam 14 yaşımda durdu nasıl düzeltebilirim

-
-
Genç dostum boy tamamen genetik ile alakalı bir durum. Ve boy uzaması 20 li yaşların başına kadar devam eder. Bunun için bir şey yapamazsın.
_____________________________ MCA -
Spora bağlı mı peki bu durum çünkü başladığımdan beri uzamadım
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Pozitif yönde etkileme durumu olabilir, ama negatif durumda etkilemez. Dediğim gibi genetik ile alakalı bir durum.
_____________________________ MCA -
170 olursun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Sen bence en fazla 168 olursun belki de 170 olursun. Sende kısa boy geni var gibi. Babası kısa olanlar dedeye çekmistir ondan uzamıslardır.
Ben o yaştayken, 175'in üzerinde falandım galiba ya da 175 gibiydim yani öyle hatırlıyorum sonradan 16 gibi 180 oldum, sırtımda BDSM fantezisi gibi garip kırbaç izleri gibi şeyler çıktı, hala duruyor 3 tane kabarık iz var, birden boy uzamasına bağlı oldugunu söylediler, hatta bir doktor şüphelendi bunlar ne diye falan sormustu bak. Neyse sonra boy uzaması, 2 sene daha devam etti ama yılda 1 cm falan gibi çok az devam etti. 18'de tamamen boy uzama bitti ve 184 civarına geldim. Bu yaştan sonra hiç uzamadım. Bazıları 20'lere kadar uzuyor tabii. Yani Bilemiyorum herkesin genetiği farklı ama bence sen bu yaşta biraz kısa gibisin.
Ha ayrıca iki kuzenimden biri 193, öbürü 195 gibi ama ikisi de cılız sırık gibiler, 195 olan belki 195'den bile uzun olabilir bilemiyorum kendisi 195 diyor ama ben 2'ye yakın olduğunu bile düşünüyorum. Çocuklar iskele olarak kullanıyorlardı denizde. Ben de 20'lerde onlar kadar olmasa da bir miktar cılızdım yani 75 kilo falan gibiydim 184 boya BMI normal ama yine de kas kütlesi icin calısıyordum üçümüz birlikte kilo kazanmaya çalışıyorduk
Kilo sorunun yoksa fazla dert etme bence
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 12 Ağustos 2025; 13:49:12 >_____________________________
-
1 cm uzadım onu yazalı vitaminler sayesinde herhalde fitness i bıraktığımdan beri galiba spordan dolayıydı çünkü aile içindeki tek kısa benim Dayılarım kuzenlerim dedelerim halalarım bile 180 üstü tek babam ve annem kısa kendi aileleri içinde bide ben kısayım işte ama bu aralar gene uzuyorum umarım 175 falan olurum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X