Şimdi Ara

gelire göre ceza kesilsin (finlandiya'daki gibi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bi ara sabri sarıoglunun karısının videosu cıktı izmirden cesmeye 20 dakikada gitmişti. 400 lira ceza kesilmişti o günden beri derim neden gelire göre ceza kesilmiyor diye.
    Düşünüyoum aylık geliri 10 bin lira olan adam otobanda 200le yardırıyor ama memur 133le gitse ikisine de aynı ceza kesilecek. O yüzden lüks araçların trafik kurallarına uydugunu pek gormuyorum

http://www.refinery29.com/2015/03/83747/finland-speeding-ticket-fines-by-income-level
    http://www.theatlantic.com/business/archive/2015/03/finland-home-of-the-103000-speeding-ticket/387484/

Finlandiyada gecen seneden beri bi uygulama var trafik cezaları gelire göre kesiliyor. Mesela 50 ile gitmesi gerekirken 70le giden nokia yöneticisine 103.000 dolar ceza kesilmiş. Gelire göre ceza kesilse daha iyi olmaz mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eko33 -- 27 Eylül 2016; 20:33:15 >

• Çok mantıklı olur ama ne derece uygulanır bilmem.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle bir şey olsa herkes kendini alt gelir grubu gösterir.
  • sanki finlandiya kadar ileri olduk da gelire gore ceza ödicez. bence herkes kendini alt grup gosterir. cok para kazanan unluler bile
  • 1. yandaşa ceza kesilmez.
    2. yanlışlıkla kesilirse de onu vergi diye bize ödetirler.
  • O zaman godomanlar, Ankara'da dayısı olanlara gün doğar, demedi demeyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabanın değerine göre vergilendirme oranı yaparsın ceza da kimse kendini alt gelirde gösteremez.

Öncelikle ötv sisteminin değiştirilip gerçekten araçları sahip oldukları lüks donanımlara göre sınıflandırmalı bence. Bu konuda akk gibi bir çalışma yapmaya başlasak acaba ötv düşürülebilir mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • herkes gelirini 0lar burada herşeyin bir yolu bulunur ama ne olursa olsun cezasını edebiyle yaşamaya çalışan öder.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orası finlandiya, burası türkiye.

• son derece isabetlı bir dusunce olmus konu acanı tebrik ederim
  • yasayi cikartanlar=>milletvekili=zengin

• Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt
    Düşünceler çok güzel ama güzel ülkemde insanlar daha iyi nasıl ileri giderimi değilde yasalar nasıl delinir diye uğraş veriyor. Yani bunu nasıl yaparlar şuan akıl erdiremiyorum ama bununda bir yolunu bulurlar, ama öneriniz çok güzel
  • Sonra vay efendim şahinciler kavşaklarda dönsün, 106 gti'lar ana yolda roll yapsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Duellist

Sonra vay efendim şahinciler kavşaklarda dönsün, 106 gti'lar ana yolda roll yapsın.

Taban bir fiyat uygulanır. Şuan ki fiyatlar minimum fiyatlar olsa. Ve temel ihtiyaç statüsünde bir kategori olsa 30 bin liralık araçlara kadar bu fiyat seviyesi uygulanır. Her üst kategori de cezalar arttırılır.

Tabi cezalar içinde bir takım düzenlemeler yapılması gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fortune1905

1. yandaşa ceza kesilmez.

Bence zaten biz ödüyoruz zenginlerin godamanların cezalarını
  • quote:

Orijinalden alıntı: fortune1905

1. yandaşa ceza kesilmez.

yandaş ne zaman vergi ödemiş
  • geliri çok olana az ceza kesilecekse kabul
  • e 180 le ben izmirden cesmeye 25 dkda gidiyorum sabrinin haniminda is yokmus

• Aracın ruhsatına bakarsın kasko ederine bakarsın onun üzerinden yapıştırırsın cezayı o zaman o 520 ler E200 ler emniyet şeridinden gidemez.
  • Bu apaçi tayfadan bi herif vardı babası inşaatçı mı neymiş . Ceza yazıyorlar yaz baba yaz öderiz diye dalga geçiyordu . Bu gelire göre ceza yazılsa böyle davranamazlar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.