Şimdi Ara

Gelin Şu Mercekli Xenon'la Merceksiz Xenon'a Değinelim (Resimler Eklendi) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
0
Favori
44.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abu bende mercesiz xenon var, gozu almiyor, kimsedende sellektor yemedim

Hay yalanini, illede inanani, diyorum

ve ekliyorum.

Ne yapmamiz lazim kardesim ? her gordugumuzde, elfrenini cekip, levyeylemi dalalim ? Hangi birinizle ugrasacaz ?

Ya biz niye forum koselerinde ugrasiyoruzki.

Ulastirma bakanligina yazalim, gazetelere yazalim, bir kampanya bisi ciksin ya.

Merceksiz Xenon kullanan, insan evladi olamaz..
  • Bugün itibariyle Merceksiz Xenon Far'ıma Mercek modifiyesi uygulatarak insanların gözünü almasından kurtuldum. Gayet toplu ve güzel bir aydınlatma sağlandı, Resimleri uygulama esnasında birebir çektim, aktarıyorum.

Farları Kasadan ayırıp,
     Gelin Şu Mercekli Xenon'la Merceksiz Xenon'a Değinelim (Resimler Eklendi)

Reflektörler'i Çıkarttık,

Merceğin Reflektör'e oturması için Reflektör'ü Merceğin büyüklüğünde kestik,

Ve Merceğin Reflektör'e Oturmuş hali,

Orjinal elantra Far, Modifiye edilmiş mercekli elantra farı,

Ve farların yıkanmış olarak mercekli olarak görünümü,

Takıldıktan sonraki görünüm,

• Ellerine sağlık Arınç hoca, gayet güzel olmuş...

Kış geldi, yağmurlar başladı, yakında karda düşer. Görürüm ben o zaman merceksiz xenon farı olanların aydınlatmasını! Hele birde 6000 k ise!!!
    Far mercekli ise yağmur kar farketmez, önün hep aydınlık kalır, ışığın dağılmaz, sadece istediğin yeri aydınlatır, görmen gereken önünü...

Biliyorum yine anlamayacak olan arkadaşlarımız olacaktır,hani şu ısrarla göz almaz diyen arkadaşlar...
    Geceleri onları her gördüğümde sevgi ile,şefkat ile yaad ediyorum haberleri ola!
  • gerçekten farklı bir tasarım olmuş merceklerin markası nedir? duvar resmi alabilir miyiz? güle güle kullanın
  • Merceklerin markası Universal, Sanayide bundan iyisini bulmak zor oldu, Duvar resmini en yakın zamanda koyarım, Teşekkürler
  • Merhaba dostlar !.
    2006 Honda Civic VTEC II sahibiyim bundan;

Merceksiz xenon sahibiyim, konunun ilk sayfalarında xenonlarımın gözü alıp almadığının testini yapıp ona göre karar vereceğim dedim, yaptım. Göz alıyor velhasıl kelam arabanın görünümünü bozmadan xenonlarımıda kaybetmeden mercekli Angel Eye far satın almayı düşünüyorum şuradaki örnekleri gibi;

http://www.tuningpiyasa.com/?urun-detay_6_Honda_Civic_Angel_Eye_Far_2005-2006_Siyah.html
    http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=4463&k_id=485

Bunları kullanarak düzgün sonuç ve kaliteli bir aydınlatma elde edebilir miyim ? var mı kullanan ?

• mercek modifiyesinde kullanılan valeo, hella, bosch gibi mercekler ile angel farlı hazır mercekler arasında belirgin bir kalite farkı vardır. ayrıca kasaları çok ince bir plastiktir. silikonları düzgün çekilmiyor ve su alıyor. far kapakları kauçuktan olduğu için xenon modifiyesinde düzgün montaj yapılmaz ise arkadan da su alabiliyor.

eğer angelli far istiyorsanız bu tip farların merceklerini valeo H7 mercek ile değişirseniz maksimum performans alırsınız. ayrıca bu tip farların içeriden far yükseklik ayarı bulunmamaktadır bilginiz olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: impress

mercek modifiyesinde kullanılan valeo, hella, bosch gibi mercekler ile angel farlı hazır mercekler arasında belirgin bir kalite farkı vardır. ayrıca kasaları çok ince bir plastiktir. silikonları düzgün çekilmiyor ve su alıyor. far kapakları kauçuktan olduğu için xenon modifiyesinde düzgün montaj yapılmaz ise arkadan da su alabiliyor.

eğer angelli far istiyorsanız bu tip farların merceklerini valeo H7 mercek ile değişirseniz maksimum performans alırsınız. ayrıca bu tip farların içeriden far yükseklik ayarı bulunmamaktadır bilginiz olsun.

Onu satın almak yerine peki normal farıma mercek montajı yapabilecek profesyonel bir uygulama yeri biliyor musunuz ?.

• istanbuldaysanız yardımcı olabilirim size.
  • quote:

Orijinalden alıntı: impress

istanbuldaysanız yardımcı olabilirim size.

detayları görüşelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arınç

Merceklerin markası Universal, Sanayide bundan iyisini bulmak zor oldu, Duvar resmini en yakın zamanda koyarım, Teşekkürler

işçiliğiniz çok güzel. uygulama ve duyarlılığınız için teşekkür ediyorum.
    Fakat şunuda belirtmeden geçmek istemiyorum. Keşke uygulamayı hella valeo gibi bir mercek ile yapmış olsaydınız. inanın aydınlatmanızda şimdiki haliyle oldukça fazla fark olurdu. çünkü montajını yaptığınız aynı mercekle hella bir mercek arasında karşılaştırma resmim vardı bir türlü bulamadım. bulsam buraya hemen göndericem. Zaten angel far sahibi onlarca müşterim var mercek değiştirmiş olan. Angel farların içindede bu merceklerden oluyor.

Bunu böyle anlatmanın bir anlamı yok aslında işlemi yapmışınız bitirmişiniz. elinizede sağlık güle güle kullanın. Fakat bundan sonra yapıcaklar için dikkat edilsin diye yazıyorum.
    Para kazanmak ayrı bir konu ben bu siteyi bunun için açtım. Mercek bulmak zor cümlesini kabul etmiyorum :)
    Artık MNG ile özel bir anlaşmamda var Türkiyenin neresinde olursanız olun adres teslim 3.5TL ye gönderiyorum. Kimsede farıma uymazsa ne olur gibi bir çekincede olmasın. Bunu okuyan eski müşterilerimden bu durumu yaşayanlar lütfen alıntı yapıp onaylasınlar. Onlarca müşteriden farlarına mercek boyutu uymadığı için neden diye sormadan tüm ürünleri geri iade almışımdır.

Herkese aydınlık yollar...

• quote:

Orijinalden alıntı: Xenon Mercek

quote:

Merceklerin markası Universal, Sanayide bundan iyisini bulmak zor oldu, Duvar resmini en yakın zamanda koyarım, Teşekkürler

Fakat şunuda belirtmeden geçmek istemiyorum. Keşke uygulamayı hella valeo gibi bir mercek ile yapmış olsaydınız. inanın aydınlatmanızda şimdiki haliyle oldukça fazla fark olurdu. çünkü montajını yaptığınız aynı mercekle hella bir mercek arasında karşılaştırma resmim vardı bir türlü bulamadım. bulsam buraya hemen göndericem. Zaten angel far sahibi onlarca müşterim var mercek değiştirmiş olan. Angel farların içindede bu merceklerden oluyor.

Bunu böyle anlatmanın bir anlamı yok aslında işlemi yapmışınız bitirmişiniz. elinizede sağlık güle güle kullanın. Fakat bundan sonra yapıcaklar için dikkat edilsin diye yazıyorum.
    Para kazanmak ayrı bir konu ben bu siteyi bunun için açtım. Mercek bulmak zor cümlesini kabul etmiyorum :)
    Artık MNG ile özel bir anlaşmamda var Türkiyenin neresinde olursanız olun adres teslim 3.5TL ye gönderiyorum. Kimsede farıma uymazsa ne olur gibi bir çekincede olmasın. Bunu okuyan eski müşterilerimden bu durumu yaşayanlar lütfen alıntı yapıp onaylasınlar. Onlarca müşteriden farlarına mercek boyutu uymadığı için neden diye sormadan tüm ürünleri geri iade almışımdır.

İlginiz için gerçekten teşekkür ediyorum, işçilik gerçekten çok iyi oldu ama sunu belirtmek isterim ki universal mercekle, dışarıda gördüğüm mercekli farları gördükçe kendi farlarımdan cok sıkılmaya başladım, şuanda çizgi çıkmıyor, çizgi çıkmadığı için aydınlatma performansı yukarıda yüksek dememe rağmen çok düişük sislerle gidiyorum onlarda olmasa vay halime, hella merceği aldığım takdirde bu çizgiyi yakalamam mümkünmüdür, sanayideki ustamla beraber far ayarı yaptırmaya gittiğimde, çizginin neden çıkmadığın sorduğumda aldığım yanıt şuydu, " Abi mercekle ampülün arasındaki mesafe yakın olmadığı için çizgi çıkmyor dedi bana " ne derece doğru bilemiyorum ama canımı çok sıkmaya başladı bu mercek işi, eğer çizgi çıkıp aydınlatma kendine gelecek ise sizden merceği satın alıp değiştirmeyi düşünüyorum. Yoksa gidip 0 far satın almak zorunda kalıcam. Sizin yorumunuzu alabilirsem çok memnun olurum.

Sevgiler
    Arınç

• Merceksiz xenon olmaz olsun. Ben de acayip küfrediyorum.

Caddy aracıma mercek taktırmayı çok düşündüm fakat yarın birgün satarım gider diye üzerinde durmadım. Biraz da tesadüfi bir şekilde Rice-R nickli güzel kardeşim sağolsun bir çift Osram Cool Blue Hyper White 5000k H7 ampülüm oldu. Taktım ve gayet memnunum. Çok sert yağmura da yakalandım, atla deve farkını göremedim sarılarla olan. Zaten limon sarısı gibi bir rengi var, özellikle yağmurda önünüzü görebiliyorsunuz. Bunun dışında beyaz beyaz karşıdakinin gözünü de almadığı için gayet kullanışlı.

Herkese kazasız sürüşler, mercekli xenonlar dilerim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Xenon Mercek

quote:

İlginiz için gerçekten teşekkür ediyorum, işçilik gerçekten çok iyi oldu ama sunu belirtmek isterim ki universal mercekle, dışarıda gördüğüm mercekli farları gördükçe kendi farlarımdan cok sıkılmaya başladım, şuanda çizgi çıkmıyor, çizgi çıkmadığı için aydınlatma performansı yukarıda yüksek dememe rağmen çok düişük sislerle gidiyorum onlarda olmasa vay halime, hella merceği aldığım takdirde bu çizgiyi yakalamam mümkünmüdür, sanayideki ustamla beraber far ayarı yaptırmaya gittiğimde, çizginin neden çıkmadığın sorduğumda aldığım yanıt şuydu, " Abi mercekle ampülün arasındaki mesafe yakın olmadığı için çizgi çıkmyor dedi bana " ne derece doğru bilemiyorum ama canımı çok sıkmaya başladı bu mercek işi, eğer çizgi çıkıp aydınlatma kendine gelecek ise sizden merceği satın alıp değiştirmeyi düşünüyorum. Yoksa gidip 0 far satın almak zorunda kalıcam. Sizin yorumunuzu alabilirsem çok memnun olurum.

Sevgiler
    Arınç

yeni far almanıza gerek yok. Ahmet Bey den temin ettiğiniz mercekler ile istediğiniz performansı alabilirsiniz. o yüzden sormuştum merceklerin markası nedir diye.

elantra farının ön camdan arka kapağa uzunluğu az olduğu için merceği çok dikkatli yerleştirmeniz gerekiyor. yeri gelip arka kapağı bir şekilde uzatmanız gerekebilir.

bir elantraya bi-xenon mercek modifiyesi yapılmış ancak rezaletin önde gideni. müşteri bana getirdiğinde mercek ön cama yapışık, biri anyayı biri konyayı gösteriyordu :)

bozulanı düzeltmek daha zor yaptık ancak far arkasını uzatma zorunluluğu doğdu. yarın bulabilirsem resimleri eklerim. ancak markalı bir mercek ile istediğiniz performansı alabilirsiniz.

• Aracımda orjinal mercekler vardı, bende bu merceklerden yararlanayım hem aydınlatmam süper olsun hem kimsenin gözünü almıyım diye Philips 6000K H7 Xenon kit taktırdım.

İlk başta sorun yaşandı, 1 gün sonra farkettim gölgeler oluştu.

2 gün sonra sorun çözüldü, ampüller ters takılmış.
    Şu anda çok mennunum. Aydınlatma şahane. Kimsenin gözünü almıyor.

Bunlarda fotoğraflar.

• sislere takılan xenonlara karşı çok doluyum. Baş ağrısı yapıyo resmen...

yaw hadi fara yapıosun ona ok dedik, sislere neden takıpta karşıdakinin hayatını tehlikeye atıyosun. Sislere takılan xenonların gösteriş budalalığından başka bişey olmadığını düşünüyorum. O şekilde havalı gözüktüğünü düşünüyosunki bilmediğin bişey var karşıdaki bırak "waaay be ne karizma araba demeyi" direk küfrediyo sana. Sislerine xenon takanların bunu farketmeleri gerekiyor. Bırakın xenon takmayı sislerin adı üzerinde "sis" dışında yakılması KANUNEN yasak çünkü gereksiz göz alıyor. Karşıdakine uzun far yakmaktan farkı yok...

Yani aslında bunu yapan trafik suçu işlemiş oluyor!!!

Bu günde tam bu konuyla ilgili bi araba gördün hemde m3tü. Bi arabanın klası ancak bu kadar bozulur. Ferrariye lpg takmaktan farkı yok bence. Adam takmış sislerine xenonları öyle bir göz alıyorki, normal farları gece lambası gibi kalmış belli bile olmuyor, ki çok karizmatiktir zaten m3ün orjinal farları. Neyse dayanamadım sağa çekilip yavaşladın geçsin die ama işin gıcığı adam tam bela oldu beni geçiyo makasa fln giri ama en sonunda bi kamyonun arkasın patlayıp yine benim arkama geçip duruyo fln böle baya bi rahatsız etti beni

• quote:

Sevgiler
    Arınç

Bende karşılaştırma resmini kaybetmişim bir bulsam gönderip farkı ortaya koyucaktım. Hella valeo herhangi bir kaliteli merceği tercih ettiğiniz zaman tamamen gerçek orjinal xenon sistemindeki aydınlatma ve çizgi ne ise onu yakalamış olursunuz, çünkü kullanılan parça zaten aynı parça oluyor.
    özeldende ulaşabilirsiniz detaylı yardımcı olabilirim mercek için. Sitedede tek tek inceleyebilirsiniz tamamının ölçüleri resimleri mevcut. eğer "impress" in dediği gibi derinlik olarak farınız sıkıntılıysa derinliği küçük mercekler tercih edilebilir. Örneğin mondeo dan çıkarn bosch d2s. Veya H11 valeo mercek olabilir.
    saygılar

• hakkaten iyiymiş ne kadar bu philipslerin fiyatları acaba?
    quote:

Orijinalden alıntı: Chryin

Aracımda orjinal mercekler vardı, bende bu merceklerden yararlanayım hem aydınlatmam süper olsun hem kimsenin gözünü almıyım diye Philips 6000K H7 Xenon kit taktırdım.

İlk başta sorun yaşandı, 1 gün sonra farkettim gölgeler oluştu.

2 gün sonra sorun çözüldü, ampüller ters takılmış.
    Şu anda çok mennunum. Aydınlatma şahane. Kimsenin gözünü almıyor.

Bunlarda fotoğraflar.

• quote:

Orijinalden alıntı: nemesis

sislere takılan xenonlara karşı çok doluyum. Baş ağrısı yapıyo resmen...

yaw hadi fara yapıosun ona ok dedik, sislere neden takıpta karşıdakinin hayatını tehlikeye atıyosun. Sislere takılan xenonların gösteriş budalalığından başka bişey olmadığını düşünüyorum. O şekilde havalı gözüktüğünü düşünüyosunki bilmediğin bişey var karşıdaki bırak "waaay be ne karizma araba demeyi" direk küfrediyo sana. Sislerine xenon takanların bunu farketmeleri gerekiyor. Bırakın xenon takmayı sislerin adı üzerinde "sis" dışında yakılması KANUNEN yasak çünkü gereksiz göz alıyor. Karşıdakine uzun far yakmaktan farkı yok...

Bu günde tam bu konuyla ilgili bi araba gördün hemde m3tü. Bi arabanın klası ancak bu kadar bozulur. Ferrariye lpg takmaktan farkı yok bence. Adam takmış sislerine xenonları öyle bir göz alıyorki, normal farları gece lambası gibi kalmış belli bile olmuyor, ki çok karizmatiktir zaten m3ün orjinal farları. Neyse dayanamadım sağa çekilip yavaşladın geçsin die ama işin gıcığı adam tam bela oldu beni geçiyo makasa fln giri ama en sonunda bi kamyonun arkasın patlayıp yine benim arkama geçip duruyo fln böle baya bi rahatsız etti beni

Söylediklerine tamamen katılıyorum eklemede yapmayacagım daha önceki bir konuda görüşlerimi belirtmiştim birileri hala merceksiz xenon u savunuyordu neyse diyeceğim ,

bende sis farlarına 8000 k xenon uyguladım ama neden biliyormusun normalde hiç yakmıyorum ne zaman karşıdan merceksiz beni rahatsız eden çakma xenon lu arac geliyor işte bende o zaman sisleri yakıyorum sadece o geçene kadar Sis kar olan bir ilde yaşamıyorum Normal kullanımda tuşuna bile dokunmam sis farlarının ...

• aslında güzel taktik
    ama sırf intikam alıcam die okadar masrafa gerek yok
    quote:

Orijinalden alıntı: montana_35

quote:

Orijinalden alıntı: nemesis

sislere takılan xenonlara karşı çok doluyum. Baş ağrısı yapıyo resmen...

Söylediklerine tamamen katılıyorum eklemede yapmayacagım daha önceki bir konuda görüşlerimi belirtmiştim birileri hala merceksiz xenon u savunuyordu neyse diyeceğim ,

bende sis farlarına 8000 k xenon uyguladım ama neden biliyormusun normalde hiç yakmıyorum ne zaman karşıdan merceksiz beni rahatsız eden çakma xenon lu arac geliyor işte bende o zaman sisleri yakıyorum sadece o geçene kadar Sis kar olan bir ilde yaşamıyorum Normal kullanımda tuşuna bile dokunmam sis farlarının ...

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.