Şimdi Ara

Gelin elinimizi vicdanımıza koyalım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İki çift söz söylemek istiyorum, şimdiden okuyup zaman ayıranlara teşekkür ederim.

Ben Türküm ve bundan gurur duyuyorum.Bunun siyasetle ilgisi yoktur.

Ama kabul edelim ki çok eksik yanımız var.Her alanda.Acı ama gerçek

Burası otomobil bölümü olduğu için sadece araba konusunda iki çift laf etmek istiyorum.Öncelikle yaşım 25 öyle bilmiş biri değilim.Ama iyi bir gözlemci olduğuma inanıyorum.

Oncelikle yazıma Vw ile başlamak istiyorum.Bu marka türk olsa bu kadar savunulmaz.Bu işin gerçek tarafı.Tamamen bu konuda ikiye bölündük.Nasıl bölünmeyelim ki.

Biz arabaya çalışmaya alışmış bir toplumuz.Şirketleri çıkardığımızda peşin parayla araba alan insan sayısı çok ama çok az malesef.48 ay 60 ay vadeli kredi ödüyoruz.Her ay başında arabam çok güzel diyoruz içimizden :) pahalı ama deyiyor diyoruz.Böyle demek zorundayız.Ulan 40 binlik aracı 90 a aldık yazıklar olsun diyebilseydik zaten bu durumda olmazdık.

Kabul edelim Vw abartıldığı kadar iyi arabalar yapmasada gerçekten güzel araçlar üretiyor.Golf iyi araba kabul ,fakat değer kaybı megane'dan fazla olsa megane daha iyi araba olacaktı.Çünkü adamın oğlu,arabası dünya parasını yemiş laf söyletir mi ?

Yarın doğuş oto özür dileriz araçlarınızı getirin aynı paradan geri alıcaz dese sokakta Vw grubu kalır mı?

Kalmaz.Malesef bızım için önemli olan tek şey para.Ne kadar değer kaybetmez,o kadar iyi araba olur.Türkün standartı budur.Biz arabayı değil parayı seviyoruz.Çünkü zor kazanıyoruz.Kaybetmemeliyiz.

Gelelim saygı konusuna.

1.Elin oğlu araba yapıyor ve bize 5 katına satıyor.

2.Mümkün oldukça malzemeden çalıyor ki daha çok kazansın.

3.Artık 0 alsakta parça ömrü sınırlı.(Yedek parçadan kazanacak)

4.Abd de 10 yıl garantili olan araçlar bize 2 yıl garantili.(iki yıl kullanıp satıcaz çünkü :)

Durum bu.Biz bu tabloda nerdeyiz ?

Sömürülen kısımdayız.Biz bu kısımdayken güç bela araba alıyoruz.Boğazımızdan kısıyoruz araç alıyoruz,ve yorum,buna bu kadar para verilir mi ? Ben fransıza binmem,Japon içi çok dandik,Hyndai araba mı ? Renoya bineceğime eşşeğe binerim :)

Yorum yorum yorum...Sanki senin paranla alındı o araba.Sanane.Güle güle bin ,hayırlı olsun de geç.
    Niye bu kadar kıskanıyoruz.

Allah aşkına son yıllarda selektör olayına bir bakın.Yolda kaç kere selektör yiyoruz.Resmen led farı olan her önündekine selektör yapıyor.Resmen sen benim önümde duramazsın diyor.

Biraz saygı.İnanın biraz saygılı olsak herşey daha iyi olacak.Yayaya yol vermiyoruz.Hız kurallarına uymuyoruz. Sağlı sollu makaslı gidiyoruz.Lambada durmuyoruz.Avrupada memurun işçinin bindiği arabaya türkiyede binince lütfen kendimiz lord sanmayalım.

Bugün 250 bin liralık arabaya sahip olabiliriz.Ama yarın 2500 liralık arabaya muhtaç kalabiliriz.

Saygılar.Hayırlı geceler

•  Gelin elinimizi vicdanımıza koyalım.
  • Helal olsun,milletçe

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu otomobilden cok insanlik konusu......Ama hic kimsede ego sundan odun vermiyor..... Uc gunluk omrumuzu bunlarla dolduruyoruz......

• "Yarın doğuş oto özür dileriz araçlarınızı getirin aynı paradan geri alıcaz dese sokakta Vw grubu kalır mı?" dan sonrasını okumadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 6 Ekim 2015; 1:19:24 >
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Sebep?

• quote:

Orijinalden alıntı: talharo123

Sebep?

Söylemiycem sebebini sana inat
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Alfa olalım dedik engellendik
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Güzel bi sosyal mesaj

• donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    bu cumlemın sonuna kadar arkasındayım
  • Kamu Spotu...
  • Doğru, bunları hepsi hep özgüven eksikliğinden.
  • Hic bir zaman unutmayin. Bizim insanimiz cebine dokunan kimse onun hesabini keser. Bknz: f.gulen. 17-25aralik kur artisi akp secmeni iliskisini kurun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalniz su noktayi atlamamak lazim araclarin pahali olnasindaki en buyuk sebep elin oglunun ac vozlulugu degil vergiler.

• Onemli olan aldigimiz seyi bilmek. Ne kadar para veriyoruz ne aliyoruz.

Bu gun gidip bir vw alirsaniz.vw alirsiniz. Vw ye binersiniz satarken bir vw satarsiniz. Vw dediginizin de showroomda gordugunuzden bir farki yoktur.

Ama bu forumda vw fanlarinda soyle birsey var. Alirken vw aliyor. Binerken sanki mercedes bmw ye biniyor satarken de bugatti satiyor. Surekli bir arabayi ovme egilimi toz kondurmama egilimi surekli bir mucadele icindeler. Neden ?

Araba belli mal belli neden oldugundan farkli gosterme cabasi? Sorunlari belli artilari belli eksileri belli. Seat aliyorsaniz seata biniyorsunu audi alirsaniz da audiye. Bmw ise bmw ye biniyorsunuz. Rahat olun biraz. Ne araba aldiysaniz ona bindiginizi aklinizdan cikarmayin. Millete de baska biseymis gibi satmaya ugrasmayin.

Haydi hayirli isler herkese

• sol şeridi tıkayan embesiller bundan vazgeçsin bana yeter, sis farına bile bu kadar ayar olmuyorum
  • kısaca özetlersek biz kazıklanmayı seven milletiz başımızdakiler böyle yaparsa gavur da alasını yapıyor,nerde yolsuzluk yapan varsa onu seviyor ona biniyoruz keşke alman kadar olup bizde kendi ürettiğimiz sorunları kabullensek.

• Ülkemizin komple yenilenmesi gerek.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mujico Reis'in size selamı var:

https://www.youtube.com/watch?v=Sr3nIon9qi8

----------------------

Otomobil insanı özgürleştirmek için, kölesi etmek için değil. Bu konuda kafasını kullanamayıp, kendine hakim olamayıp, otomobile deli gibi para gömen insanlara da acımıyorum. Kendi tercihleri. Kısıtlanmış bir hayat yaşamak istiyorlarsa, buyursunlar yaşasınlar. Hayatta geri alamayacakları tek şeyi deli gibi savursunlar. Zamanı... Benim için ise bütün mesele, bu dünyada çok kısıtlı olan zamanımı en iyi şekilde geçirmek. Bir arabaya 4 yıllık emeğimi veremem. O zamanın parasal bir karşılığı yok.

Bu arada kimse arabasını 5 katı fiyatına satmıyor. Kapitalizm'de mükemmel rekabetin olduğu bir ortamda %20'nin üzerinde kar yok. Sonra, bir de "burada neden 2 yıl garanti veriyorlar?" Çünkü alıyorsunuz. ABD'de neden 10 yıl? Çünkü almıyorlar. VAG grubunun bütün amacı Toyota'nın satış rakamını geçmek. Bunu da ABD'de satış rakamını arttırarak yapmaya çalışıyor. ABD'de ise VW'ye karşı bir direnç var. Bir kısmı ABD'deki musevilerin tarihi anımsamalarından ve buna olan hasasiyetten kaynaklı... ABD'de Vag çok yavaş yayılıyor. DSG gibi bir bela çıktığı an pazar payı zayıflamasın diye 10 yıl garantiyi dayıyor. Dayamasa, dava açacaklar gene alacaklar.

Türkiye'de ise herkes aptalca bir kapışma halinde. Ne olsa satacağını bilmenin şımarıklığını yaşayan VAG distribütörü durumu pek sallamıyor. DSG konusunda dava açsan gene kazanırsın. Ancak burası muz cumhuriyeti olduğu için böyle aptal, basit bir dava bile 4 sene sürecek. Kimse uğraşmıyor. O yüzden distribütör şımarıklığına devam ediyor. Yani, burada 10 yıl DSG garantisi yok ise, alanların suçu ve Türkiye'de yargının işler vaziyette olmamasının suçu. Yani gene bizim suçumuz.

"Sömürülüyoruz" diye birşey yok. Ne yapıyorsak kendimiz yapıyoruz. İçinde bulunduğumuz boku da sonuna kadar hakediyoruz. Pislik içinde yaşamak bizim gibilere müstehak. İçinde bulunduğumuz durum için başkalarını suçlamaktan bir an önce vazgeçmeliyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 6 Ekim 2015; 12:42:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

<div id="fb-root"></div><script>(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/tr_TR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script><div class="fb-video" data-allowfullscreen="1" data-href="/Gezimanya/videos/vb.198882706880203/664413940327075/?type=3"><div class="fb-xfbml-parse-ignore"><blockquote cite="https://www.facebook.com/Gezimanya/videos/664413940327075/"><a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=110748606&url=https://www.facebook.com/Gezimanya/videos/664413940327075/" data-href="https://www.facebook.com/Gezimanya/videos/664413940327075/"></a><p>José Mujica'dan hatırlamanız gereken 50 saniyelik bir hayat dersi.Uruguay Eski Devlet Başkanı José Mujica hakkında:https://goo.gl/Sqjg3R---Words from José Mujica to live by.</p>Posted by <a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=110748606&url=https://www.facebook.com/Gezimanya" data-href="https://www.facebook.com/Gezimanya">Gezimanya.com</a> on 18 Eylül 2015 Cuma</blockquote></div></div>

Hüseyin abi iyi misin ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Zvjezdan

Hüseyin abi iyi misin ?

Snickers reklamı gibi oldu. Düzelttim postu...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.