Şimdi Ara

Gelecek Kaygısını Nasıl Yenebiliriz ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar belki de vakti evveliyatinda adam akilli calismadigimizdandir simdi ki gelecek kaygisi ama insan bir sureden sonra da duzeltemiyor mu bazi seyleri ? Sabah kalkiyorum siteleri kontrol ederken eylulde ki kpss aklima geliyor dun kac konu calistim, yeterli mi calistim diye sorguluyorum; kitap okuyorum okuduktan sonra da ders calisayim diye yine aklima geliyor; staj yapacak yer ariyorum evet belki basvurulari yapmakta gec kalmis olabilirim ama zamaninda da yapinca da acikcasi torpili olanlar veya sirket calisanlarinin birinci derece yakinlarina oncelik oldugu icin onumuze geciyorlar; is bulmak icin ingilizce isteniyor zoru zoruna aldigim harclik ile yetinmeye calisirken bir de ing ogrenmek icin nasil kursa gideyim hic yabancilarla is yapamayacagini bildigim yerler bile yabanci dil istiyor. Hadi ise girdik diyelim o ise girmek icin kazandigimiz yeteneklere harcadigimiz para bile kendisini seneler icerisinde amorti ediyor. Instagramdan veya facebooktan arkadaslara bakiyorum sanki gun sadece bugunden ibaretmis gibi eglenmeler, gezmeler hadi kimilerini anlarim iyi yerlerde okuyanlarda var peki digerleri ? Kisacasi bu gelecek kaygisindan nasil kurtulacagim?

• kurtulmayacaksin , malesef sistem bu kimilerini gelecegini dusunmeye finansal ekonomik hesaplar yapmaya zorluyor kimilerini ise sallamiyor bile senin gibi olan en az 50 kisi taniyorumdur bence sen dogru olani yapiyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: merttiradim

kurtulmayacaksin , malesef sistem bu kimilerini gelecegini dusunmeye finansal ekonomik hesaplar yapmaya zorluyor kimilerini ise sallamiyor bile senin gibi olan en az 50 kisi taniyorumdur bence sen dogru olani yapiyorsun

Bu sene kpss'yi önlisanstan kazanırsam en azından garanti bir iş sahibi olacağım ama sabit bir maaş ile 2 sene sonra lisans bitecek o zaman da özel sektörde çalışmaya başlarsam yükselmek için çok çalışmak gerekecek. Açıkçası terfi alabileceğim iş olsun da çalışırız düşüncesi var gerçekten çalışmayı seven birisiyim ama işverenlerin istediği şartlar da ağır.
  • Hiç bir şeyi kafana takmamaya başlıyacaksın baştan sağma bir insan olacaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheRad67

Hiç bir şeyi kafana takmamaya başlıyacaksın baştan sağma bir insan olacaksın

Hocam zaten son çare bu kalıyor. Hayatı sadece karın doyurmaktan ibaret yaşayıp ömür bitince toprağın altında yerimizi almak.
  • Huseyinn31 H kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle bu hayatı takmayacaksın ne olursa olsun yoksa adamın canı çok sıkılıyor çok
  • Huseyin kardeş bende lisansa girecem senin konuna benzer konular açmışımdır ön lisans lisansdan daha kolay aslında o açıdan şanslısın ama yemin ederim aynen beni anlattın,hocam ders çalışıyorum sonra müzik dinliyorum ama müzik dinlediğim için pişman oluyorum biraz daha çalışayım diyiyorum bide 8 9 saat çalışan tipler var ama ben o kadar çalışamıyorum oda bi yetenek işi ne diyeyimki.

Yüzüm gülmez oldu son zamanlarda torpilim bişeyimde yok,kendimi o kadar güçsüz ve aciz hissediyorumki anlatamam daha işim belli değil daha bi yuva kurma hayalleri ortada yok kpss sınavı olsa dert olmasada dert ve o kadar çok konu varki.Seninde dediğin gibi hiçbişeyi takmayan insanlarda var bu yapı meselesi bazıları vardır bi sevgilisi var diye mutlu olur bazıları bi kahve içiyor diye bazılarında beyin yoktur düşünemez bizde garanti iş peşindeyiz.

Yarınımız olmadan çalışıyoruz ya kpss olmassa düşünüyorum özele girsem bi ömür acaba kovulurmuyum diyerek çalışmakta zor,bu kadar insan nasıl bunlara sabrediyor anlamıyorum başka bi ülkede böyle sınavlar olsa,gelecek sıkıntısı olsa isyanın kralı çıkar ama bizim toplum ameleliğe alışmış bi toplum her acıyı çeker.Bizim yaşımızdaki avrupalılar Dünya turu yapıyor bizde çok değil yaf 1.800 e kadrolu iş istiyoruz

Sınavlar olsun,torpiller olsun insanı o kadar yıpratıyorki bu tür şeyler bazen bakıyorum intihar eden öğretmenler falan var düşünüyorum onlarada hak veriyorum,adam öğretmen olmuş gitsin türkcell bayidemi çalışsın valla kardeşim allah sonumuzu hayır etsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu finalleri ne yapacağız
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hayatın 3/1 okumak ile 3/1 iş hayatında çalışmak ile 3/1 ölüm denilen o zorba korkuyla burun buruna yaşamak ile geçecek , hani psikolojide bilinç altında bastırma diye bi konu var ya öleceğimizi bile bile ölümü hatırlamak istememek belkide en iyisi budur diyorum . Bazen öyle bi ruh halinde oluyorum ki , okulu bitiriyoruz memur olamaz isek bir işe girip özel şirkette patronun istediği saatte işe varıyoruz istediği saatte işten çıkıyoruz sabahları ve aksamları o trafiği patronu zengin etmek için çekiyoruz , onca sıkıntıyı patron için çekmek karşılığında da öldürmesede süründürecek kadar yaşamak . Kendi memleketime gidip bostana salatalık biber domates soğan ekip yan gelip yatasım var kimseye hesap vermeden kimse için çalışmadan istediğim saatte uyuyup istediğim saatte uyanmak .

• quote:

Orijinalden alıntı: Utkuhan

Huseyin kardeş bende lisansa girecem senin konuna benzer konular açmışımdır ön lisans lisansdan daha kolay aslında o açıdan şanslısın ama yemin ederim aynen beni anlattın,hocam ders çalışıyorum sonra müzik dinliyorum ama müzik dinlediğim için pişman oluyorum biraz daha çalışayım diyiyorum bide 8 9 saat çalışan tipler var ama ben o kadar çalışamıyorum oda bi yetenek işi ne diyeyimki.

Yüzüm gülmez oldu son zamanlarda torpilim bişeyimde yok,kendimi o kadar güçsüz ve aciz hissediyorumki anlatamam daha işim belli değil daha bi yuva kurma hayalleri ortada yok kpss sınavı olsa dert olmasada dert ve o kadar çok konu varki.Seninde dediğin gibi hiçbişeyi takmayan insanlarda var bu yapı meselesi bazıları vardır bi sevgilisi var diye mutlu olur bazıları bi kahve içiyor diye bazılarında beyin yoktur düşünemez bizde garanti iş peşindeyiz.

Yarınımız olmadan çalışıyoruz ya kpss olmassa düşünüyorum özele girsem bi ömür acaba kovulurmuyum diyerek çalışmakta zor,bu kadar insan nasıl bunlara sabrediyor anlamıyorum başka bi ülkede böyle sınavlar olsa,gelecek sıkıntısı olsa isyanın kralı çıkar ama bizim toplum ameleliğe alışmış bi toplum her acıyı çeker.Bizim yaşımızdaki avrupalılar Dünya turu yapıyor bizde çok değil yaf 1.800 e kadrolu iş istiyoruz

Sınavlar olsun,torpiller olsun insanı o kadar yıpratıyorki bu tür şeyler bazen bakıyorum intihar eden öğretmenler falan var düşünüyorum onlarada hak veriyorum,adam öğretmen olmuş gitsin türkcell bayidemi çalışsın valla kardeşim allah sonumuzu hayır etsin.

Dediklerine katılıyorum kardeş... Önlisans lisanstan daha kolay diyorlar ama atanmak için yine 120 sorudan 80 net yapmak gerekiyor başarı için soruların yarısından daha fazlasını yapman gerekiyor yani. Şuan örgün olarak lisans okuyorum ayrıca kredi de alıyorum bu kadar harcama yapıyoruz ama harcadığımız para kendisini seneler içerisinde amorti ediyor. Evlenmeyi filan geçtim zaten evlensem ile doğru düzgün iş olmadığı sürece kafam rahat etmez benim. Özel sektörde küçük bir yerde işe girmez işini doğru düzgün yapar ve bunu yöneticilere gösterirsen işten çıkarılma kaygısı az olur diye düşünüyorum ama yine de bilmiyorum özel sektörde çalışan kişilerle bu konular üzerinde çok muhabbetim olmadı. 2 sene sonra da lisans bitecek bakalım o zaman heralde ancak 1 kere denerim kpss'yi diye düşünüyorum çünkü matematiğim zayıf lisansta skıntı çıkarır. Başarılar.

Hayaller işte kardeş güzel olan onlar ama yine de fayda etmiyor.

@patron6

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.