Şimdi Ara

GEIL ramler gerçekten iyimi...?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar.. yeni sistemim için ram araştırmaları yapıyorum.. Bu esnada kingston hariç bir kaç ram önerileri oldu.. peki neden kingston önerilmiyor? performansına göre fiyatı yüksek olduğu içinmi? A-data Vitesta Xtreme 2Gb DD2 (130 YTL civarı),Crucial Ballistix Tracer 2Gb DDR2 (160 YTL civarı) serilerinden iyi yorumlar geldi, Geil kullanan az.. Açıkcası 800Mhz Adata vitesta xtreme 2Gb ddr2 oc yapmadan 4-4-4-12 lik zamanlamasıyla beni etkiledi..

Araştırmalarım sonucunda ise 1066mhz de 2Gb Crucial Ballistix Tracer (215YTL civarı),1066lık Adata 2Gb Xtreme Vitestayı (300 YTL civarı) geçmiş.. Bunlar oc istiyor tabi.. 5-5-5-15 zamanlamaları hoşuma gitmedi.Hoş herkesin tavsiyesi 800mhz hızlardaki ramler,o yüzden 1066 ddr2nin üzerinde fazla durmadım...

Gelelim GEIL e.. inanılmaz zamanlamaları var,ne tür sistemlerde kullanılıyor bu ram ler.. GEIL 2*1GB, 667 MHz, DDR II, Ultra Dual Kit Ram (245Ytl civarı).. timing 3-4-4-8..! Aynı şekilde GEIL 2*1 GB, 800 MHz, DDR II Kit Ram (500Ytl civarı),timing 3-3-3-8 ... Kitlenme yapıyormu bunlar? Gerçekten, kullanan arkadaşların ürüne verdikleri paranın hakkını alıp almadığını merak ediyorum..

Bu durumda siz olsanız hangisini tercih ederdiniz? Tek söyleyebildiğim benim işlemcim Q6600,ben karar veremedim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maltintas -- 3 Mart 2008; 23:16:22 >

• Ben 3 şikki tercih ediyorum.Ocz-Repeair.
  • Ocz ye haksızlık yapmayalım... OCZ Reaper 2GB 800 MHz CL4 DDR2 Kit(140 civarı) te birkaç arkadaşın tavsiyesiydi, 2.1 V da timig 4-4-4-15.. Diğerlerine göre bana düşük geldi.. eğer yanlış hatırlamıyorsam bazı anakartlarda da problem yaşattığını duymuştum..
  • GecenLerde ikinci el bölümde bir arkadas geil 2*1 satiyordu yanılmıyorsam.. A-Datalar'da cok güzel DH video'da OCZ'yi gecmisdi A-daTa Hatta bugun alcakdım bende ama kararsız oldum gittim Corsair aldim 2*1 800mhz 5-5-5-12 95ytl vatandan belki almak istersin diye yazdım..Ama tabi ikinci el bölümde en son 75 ytl gördüm sıfır..
  • Hayırlı olsun...

Aldığın ram 5-5-5-18 olabilirmi? Corsair 2*1 800mhz 4-4-4-12 siyle arasında 40 Ytl fark gördüm.. Acaba bu kadar fark verileceğine ucuz alıp o/c mi yapsak...

Ramlerin performansı nasıl bu arada?
  • quote:

Orjinalden alıntı: maltintas

Hayırlı olsun...

Aldığın ram 5-5-5-18 olabilirmi? Corsair 2*1 800mhz 4-4-4-12 siyle arasında 40 Ytl fark gördüm.. Acaba bu kadar fark verileceğine ucuz alıp o/c mi yapsak...

Ramlerin performansı nasıl bu arada?

özellikle tekrar bakdım belki yanılmıs olabilirim diye kutunun üzerinde 5-5-5-12 800mhz 1024MB XMS2-6400 1.90V ver5.2 yazıyor daha test edemedim sistemi yeni topladıgım icin bi kac eksigim var suan ama bu ramLer ne kadar performans veriyor bende merak ediyorum

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=23517 hatta ücretsiz kargo'da varmıs..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khaLed -- 4 Mart 2008; 0:03:43 >

• ocz,adata,geil,corsair bu ramler oldukça iyidir ben de yorumlarda Crucial Ballistix ramleri çok duydum ama nerden temin edeceğimi bilmiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    twinmos mu kingston mu ?
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Crucial Ballistix ramleri verdiğim bu linkten bir incele istersen.. dfs bilgisayarda var..

Bu saydığımız ramler acaba son bir sene içinde çıkan her anakarta uyamı? önemli olan noktalardan biriside ramlerin iyi olması yanında sistemlerde problem yaratmamaları.. İlgi,bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlardan desteklerini bekliyoruz..

quote:

Orjinalden alıntı: cemulas

ocz,adata,geil,corsair bu ramler oldukça iyidir ben de yorumlarda Crucial Ballistix ramleri çok duydum ama nerden temin edeceğimi bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maltintas -- 4 Mart 2008; 11:06:50 >

• Günaydın. Kolay gelsin.

Ben yaklaşık 1-1,5 ay önce 2x1 gb geil black dragon dual ddr2 aldım(800mhz).

Normalde overclock yapmam.

Ramlerden standart halleriyle gayet memnunum.

Bilmem size bir fikir verebilir mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: cemulas

ocz,adata,geil,corsair bu ramler oldukça iyidir ben de yorumlarda Crucial Ballistix ramleri çok duydum ama nerden temin edeceğimi bilmiyorum.

dfs bilgisayar getiriyormus diye duydum yurt dısı cıkıslı ama garanti v.b veriyorlarmı bu konuda pek bi bilgim yok :S
  • verdiğin paraya değdimi?

quote:

Orjinalden alıntı: srkn

Günaydın. Kolay gelsin.

Ben yaklaşık 1-1,5 ay önce 2x1 gb geil black dragon dual ddr2 aldım(800mhz).

Normalde overclock yapmam.

Ramlerden standart halleriyle gayet memnunum.

Bilmem size bir fikir verebilir mi?
  • Evet değdi benim açımdan.

Yalnız, ramler 800mhz. dikkat.

Yanılmıyorsam siz 1066 arayışındasınız. Ona göre alın.

Vista 64 ultimate yüklemiştim.

Crysis ve Swat 4 gibi oyunlar çalışmayınca( 64 bitten dolayı, ve yamaları varsa da ben yüklemeyi beceremedim...) tekrar xp'ye döndüm.

Memnunum, 1 gb göre gözle görülür fark var.

Fakat dediğim gibi, overclocksız kullanırım her zaman. Muhtemelen overclock potansiyeli de iyi bir ramdir.

Çünkü özel olarak oyuncular için. Black dragon serisi...

Neticede ben amatör bir kullanıcıyım, forumda benden daha deneyimli arkadaşlar var...

Değerlendirmede onları daha fazla dikkate alırsanız bence doğru olur...
  • Bu arada fiyatı konuşmadık.

TAnesi 55$ olacak şekilde satın almıştım. Yani 110$+KDV...
  • iyi bir fiyata almışsın.. Bende oc düşünmediğim için adata almayı planlıyorum kendinden oc geliyor fiyatıda uygun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maltintas -- 4 Mart 2008; 18:26:52 >
  • Geil ramlar iyidir kalitesinden şüpheniz olmasın.Türkiye piyasasında belki adı pek duyulmaz ama kalitesine diyecek yoktur.Sorunsuz alabilirsiniz.
  • Bence doğru bir seçim olabilir.

Dediğim gibi, ben memnunum ama benden deneyimli arkadaşların tavsiyeleri daha doğru olur.

Yazıcıoğlu'ndan aldığımı belirteyim.

Firma adını vermek istemiyorum.

Çünkü ellerinde kalmamış olabilir, bir de tanıdık bir firmaydı bana biraz indirim yaptılar.
  • kaliteli olduğu fiyatından belli zaten.. aynı MHZdeki ramlerden 3-4 kat daha pahalı ama asıl merak ettiğim verilen paralara deyip değmediği..

quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

Geil ramlar iyidir kalitesinden şüpheniz olmasın.Türkiye piyasasında belki adı pek duyulmaz ama kalitesine diyecek yoktur.Sorunsuz alabilirsiniz.
  • eski ramlerim 667mhz geil di ocde hiç sorun çıkarmamıştı 1120 e kadar sorunsuzca çıkmıştım ama 800luk geilleri pek bilmiorum
  • Geil,A-data,ve OCZ overclock ürünleridir.Benim önerim Geil'dir.
  • Bu ramleri alma niyetindeyim bunun yerine tavsiye edebilceginiz ?

GEIL ramler gerçekten iyimi...?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sykra -- 5 Mart 2008; 2:01:16 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.