Şimdi Ara

GeForce: Gene mi Grafik Belleği Yönetimi Sorunu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
393
Cevap
0
Favori
25.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @tuğer hocam senin testlerin ve yorumların genelde nvidia kartları savunuyo gibi görürdüm ama öyle değilmiş güzel, detaylı tarafsız bir inceleme olmuş bide şu 3870X2 alıp test etsen detaylı şekilde
  • tuğer hocam böyle bir sorun olsa dahi çoğu kişinin pek rahat anlayabileceğini sanmıyorum, ya da şöyle bir durum var, kartın belleği dolana kadar bölüm bitiyodur falan gözden kaçıyodur durum ve kimse sorunu anlamadan bellek boşalıyordur,320gts'de mutlak gözlemleniyordu ama 512gt ve gts'de bellek miktarı gayate ii ve bu sorunu çoğu kişi böyle detaylı bir şekilde incelemeye kalkmadan anlamaz. bu sorun kesinleşirse harbiden lanet edicem artık, ati'nin düşük performansı sürücü problemeleri vpu recover hataları, nvidia'nın bellek yönetimi derdiylemi uğraşacağız biz ya, çıksın sağlam bir firmada şu iki firmadan kurtulalım artık
  • İşte osd li ss ler 10. bölüme gelmediğim için kasan bölümlerden biri olan 5. bölümden koydum ss leri printscreen tuşu ile aldığımdan görüntüler net değil alt-tab diye bir sorun gözlemlemedim 320mb lık g80 gts lerde böyle bir sorun olabilmesi normal fakat g92 lerdeki 512mb gayet yeterli bir bellek boyutu dolayısıyla böyle bir sorun olabilmesi imkan dahilinde değil

Coh of
    1280*1024 ultra ayarlarda vsync açık
    8xcsaa

İlk hali
     GeForce: Gene mi Grafik Belleği Yönetimi Sorunu?

Alt-tab dan sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 8 Şubat 2008; 13:14:57 >

• riva tunerden nasıl grafik belleği kullanımı gösteriyoruz.programa baktım ama bulamadım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gainward6600gt

riva tunerden nasıl grafik belleği kullanımı gösteriyoruz.programa baktım ama bulamadım.

http://forum.donanimhaber.com/m_18332167/tm.htm
  • bende 3850'den bir ss vereyim. fps düşüşü pek olmamıştı ama anlık takılmalar oluyordu...:

• Ben, sorunu algıladığım için bu incelemeyi yaptım. Yani, oynayışımı çok rahatsız eden durumlar bunlar ("bilseydim, kartı almazdım" türü).

Çalışmaları genişletip, bol ekran görüntüsüyle sunabilirsem iyi olacak.

512 MB, çok rahat aşılabilen bir miktar. Bundan sonrası, kartın bellek yönetimine bakıyor gibi görünüyor.

@Strikeforce, siz beni anlamadınız. Kullanım 480 MB iken bir sorun olmaz elbette. Ya, haritayı tamamen dolaşmadınız ya da o harita yeterince kapsamlı değil (kapsamsız haritalar da çok, CoH'da).

St. Lô, 700 MB+ kullanım gördüm ben burada, 4x AA ile (ortama doğru düzgün tank, silah vs. de girmemişti daha). Tek örnek St. Lô değil, ama en çok kullananlardan biri budur.

512 MB dolduktan sonra, bir sahneye ilk kez gelirseniz (yani, o sahnenin verisi sistem belleğine giderse) ciddi sorun oluyor.

Ve 512 MB çok rahat dolabiliyor.

quote:

@tuğer hocam senin testlerin ve yorumların genelde nvidia kartları savunuyo gibi görürdüm ama öyle değilmiş güzel, detaylı tarafsız bir inceleme olmuş bide şu 3870X2 alıp test etsen detaylı şekilde

Şimdi doğru tanımanıza sevindim. 8800'leri üstün (sanırım sarsılacak bu:) gördüğümden, yorumlarım öyle görünmüştür.

X1900 zamanı, 7900'lerin suratına bakmazdım meselâ.

Alt - tab yüzünden çok sövdüm nVidia'ya, forumda. Beni görenler, GTS 320'yi iyi bulup onu alan, normâlde ATI'den vazgeçmeyen bir ATI fanatiği sanmıştır, o derece.

3870 X2, bizi aşar. GTS 512'yi zor aldım (bu da fos çıktı. Talihsiz biriyim ben.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 8 Şubat 2008; 14:40:37 >

• Bu kart Belki şimdiki oyunlarda problem çıkarmaz ancak ilerde daha çok belek kullanan oyunlar olacağı için bu problem ilerde 8800'cülerin başını ağrıtabilir
  • incelemeler çok güzel olmus
    eğer test etmek isteyen arkadas arsa benim görüsüsüm oblivion gibi bir oyunda dağ tepe bayır çimen gezsin onda bölüm olmadığı için kesinlikle bir süre sonra çakılıcaktır 320 mb'lık modeller hemen çakılabilir ama 512lerde daha geç çakılıyorsa bu sorunun tüm seriyi kapsadığını gösteriyor g92 de bile bu sorunun gözlenmesi nvidia açısından kötü demekki düzeltmemişler rame takviye yapıp aynen satışa...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

Ben, sorunu algıladığım için bu incelemeyi yaptım. Yani, oynayışımı çok rahatsız eden durumlar bunlar ("bilseydim, kartı almazdım" türü).

512 MB, çok rahat aşılabilen bir miktar. Bundan sonrası, kartın bellek yönetimine bakıyor gibi görünüyor.

@Strikeforce, siz beni anlamadınız. Kullanım 480 MB iken bir sorun olmaz elbette. Ya, haritayı tamamen dolaşmadınız ya da o harita yeterince kapsamlı değil (kapsamsız haritalar da çok, CoH'da).

St. Lô, 700 MB+ kullanım gördüm ben burada, 4x AA ile (ortama doğru düzgün tank, silah vs. de girmemişti daha). Tek örnek St. Lô değil, ama en çok kullananlardan biri budur.

512 MB dolduktan sonra, bir sahneye ilk kez gelirseniz (yani, o sahnenin verisi sistem belleğine giderse) ciddi sorun oluyor.

quote:

@tuğer hocam senin testlerin ve yorumların genelde nvidia kartları savunuyo gibi görürdüm ama öyle değilmiş güzel, detaylı tarafsız bir inceleme olmuş bide şu 3870X2 alıp test etsen detaylı şekilde

Şimdi doğru tanımanıza sevindim. 8800'leri üstün (sanırım sarsılacak bu:) gördüğümden, yorumlarım öyle görünmüştür.

Alt - tab yüzünden çok sövdüm nVidia'ya, forumda. Beni görenler, GTS 320'yi iyi bulup onu alan, normâlde ATI'den vazgeçmeyen bir ATI fanatiği sanmıştır, o derece.

3870 X2, bizi aşar. GTS 512'yi zor aldım (bu da fos çıktı. Talihsiz biriyim ben.)

Bir vatandaş elindeki Hd3870 i kapsın (3850 de olabilir ya da 2900XT) Tuğer arkadaşımıza götürsün... Aynı sistemde Hem GTS G92 yi hemde HD3870 i denemiş olur ve durumun ne olduğunu hepimiz kavramış oluruz...

• quote:

Orjinalden alıntı: Fettah34

quote:

Ben, sorunu algıladığım için bu incelemeyi yaptım. Yani, oynayışımı çok rahatsız eden durumlar bunlar ("bilseydim, kartı almazdım" türü).

quote:

Bir vatandaş elindeki Hd3870 i kapsın (3850 de olabilir ya da 2900XT) Tuğer arkadaşımıza götürsün... Aynı sistemde Hem GTS G92 yi hemde HD3870 i denemiş olur ve durumun ne olduğunu hepimiz kavramış oluruz...

BEN GOTURURDUM FAKAT HASTAYIM VE BENDE SADECE RAMIN FREKANSINI VE FPS SAYISINI9 GOSTERİYOR DİGERLERİNİ GOSTERMİYOR 2.06 YI KULLNIORUM...

• ekran kartı 8800gt zotac amp 512mb +stok fan
    çözünürlük 1680x1050
    işletim sistemi xp prp
    dx dx9
    işlemci 8200+stok fan
    anakart asus p5kpl
    ramler kingston 1x2 ddr667
    kullandığım nforce sürücüm:171_16_xp-beta (not geçeyim şu ana kadar kullandığım en başarılı nforce sürücüsü)

yaklaşık 1-2 saat boyunca oynanan kısım

alt+tab sonrası

Oyuna 512mb'lık hafızanın 320sinde başladım... burası o bölümün sonu...gemiyi falan patlattıktan sonra aldım ssyi..çünkü dolmak bilmedi birtürlü...
    açıkçası büyük bir sorunla karşılaşmadım.. genelde sürekli yeniliyor hafızayı..misal 350 oluyor 5-10 dakika sonra 330 a düşüyor kendi kendine falan derken 500e kadar 2 geri 3 ileri şeklinde geldim..500 barajına gelir gelmez kendi kendine bir yenileme daha yapıp 460a düşünce ss alıp çıktım artık..

Tuğer'in dediği hafıza yönetiminde bir sıkıntı olabilir aslında ama bu çok büyük bir performans kaybı getirmedi bende...belkide birşeyleri eksik yaptık bilemiyorum...ama bende sonuç bu..
    saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technics -- 8 Şubat 2008; 16:11:00 >

• tuğer tebrik ederim, çok yalın ve basit bir yazı üslubu ile herkesin kolayca anlayabileceği şekilde girmişsin konuya. eğer elimde diğer kartlardan olsaydı mutlaka katılırdım konuya. konuyu takip edicem
  • ELİMDE OLSA HAYRINA GÖTÜRECEM
    tuger hoca yanlış anlama ama sende çok ince eliyn sık dokuyan birisin galiba
    saşa bi yana tabiki verdiğin paranın karşılığını almak istiyosun tabiki
  • quote:

Doğrudur 512mb ında bellek kullanımına yetmediği yerler olabilir 1gb lık 8800gt kullanan biri bu bölümü test etse tıkanma oluyormu öğrenirdik bu oyundaki bir hatadır diyelim patch veya driver ile aşılabilir o kadarda üzerine düşmemek lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 8 Şubat 2008; 16:53:08 >

• @Technics

Bellek kullanımları sürekli düşüyor oyunda, bu doğru. "Optimize" diyerek bunu kastetmiştim.

Ama, eninde sonunda bir noktada sapıtıyor, düşse de dayanamıyor. Ekran kartı belleği dolu olmasa da, sistem belleğine bir şeyler yazılmış oluyor.

Siz, ayarları tam yaptığınıza emin misiniz? AF açmadınız galiba?

Grafik ayarları nasıl? Görüntü biraz değişik göründü bana.

Ben, 171.16 ile de denerim. Son sürücüleri görmek lâzım. Ama, bir şey değişeceğine inanmıyorum. Grafik belleği dolunca olan sapıtma, en azından G80'ler ilk çıktığından beri var. 163.67 - 163.69 ile kullanımlar düştü, bellek dolunca olanlar pek değişmedi (hiç, diyemem. CoH'ta gene biraz başarım artışı olmuştu).

quote:

bu oyundaki bir hatadır diyelim patch veya driver ile aşılabilir o kadarda üzerine düşmemek lazım

En azından G80 çıktığından beri olan bir "hata" bu.

Üzerinden nice yamalar geçti, eklenti çıktı, onlarca sürücü yayımlandı

Sizin bu dediğinizi 2007 ortasında da diyorduk :)

Siteler, 450 MB'den fazla bellek kullanmayan o saçma demo'yu (CoH: Performance Test) testlerde kullansınlar, biz de kendimizi kandırmaya devam edelim burada. Adam gibi hiçbir veri yok, oyun içiyle ilgili.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 8 Şubat 2008; 17:07:09 >

• nvidianın belleklerde sorun olduğunu belli herhangi bi teste bakın 512 3850 ile 256 arasında fazla fark yok ama 8800gt 512 ile 256 arasında ucurumlar görmüştük ah nvidia ah
  • Tuger:

1680x1050 hersey High'de o "Hava saldirisi mumkun" kisminda, bende de asiri sekilde yavaslamisti oyun 8800 GTX'de. Alt-tabla hizlanmisti.

Bunun disinda ne GTX, ne GT ne de 512 GTS'de herhangi bir alt-tab durumu gormedim su ana kadar.
  • Tuğer

sen bir 3870 edinmeyip kendin denemedikce

bu kartin sorunlu oldugunu bilemezsin
  • Tuğer benim ayarlarım aşağıdaki gibi...windows üzerinden bir ayar yapmadım...
    http://img292.imageshack.us/img292/810/04ot8.jpg
    http://img292.imageshack.us/img292/2028/05om2.jpg

8x af diyosun onuda açıp bakıcam daha sonra

quote:

Siz, ayarları tam yaptığınıza emin misiniz? AF açmadınız galiba?

Grafik ayarları nasıl? Görüntü biraz değişik göründü bana.

Ben, 171.16 ile de denerim. Son sürücüleri görmek lâzım. Ama, bir şey değişeceğine inanmıyorum. Grafik belleği dolunca olan sapıtma, en azından G80'ler ilk çıktığından beri var. 163.67 - 163.69 ile kullanımlar düştü, bellek dolunca olanlar pek değişmedi (hiç, diyemem. CoH'ta gene biraz başarım artışı olmuştu).

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.