Şimdi Ara

GeForce: Gene mi Grafik Belleği Yönetimi Sorunu? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
393
Cevap
0
Favori
25.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • crysiste hiç bir düşme olmuyor 8800gt'le 320mb gts'de kullandım ve sorunun tam olarak nası oldugunu biliyorum hiç ilgisi yok boş polemik çıkarmak için açılmış bi konu daha işte
  • quote:

Orjinalden alıntı: rampagee

crysiste hiç bir düşme olmuyor 8800gt'le 320mb gts'de kullandım ve sorunun tam olarak nası oldugunu biliyorum hiç ilgisi yok boş polemik çıkarmak için açılmış bi konu daha işte

Polemik?Polemik dediğin çoluk çocukla yapılır.Burada herkes elinde ss iyle, bilgisiyle önemli bir konu tartışırken gereksiz bir yorum yapmana gerek yok.

@Tuğer yorum yapmayacaktım aslında ama tutamadım kendimi.Soruna gelince bilirsin zamanında çok araştırmıştık bu sorunu 320 liklerle, ha ne oldu sorun bir süre sonra iyice azaldı.Hatta hiç görülmemeye bile başlandı bunu sende iyi biliyorsun.Bana kalırsa Crysis teki o dev fps patlaması bir bug veya başka birşeyden kaynaklanıyor.Elimde Coh yok şu an, ama Crysis G80 le bile sorun yaşamıyorum.Ki elindeki kartla yaşaman imkansız gibi...

Sorun derin bir yerden geliyor, sen yinede takıntı yapmamaya çalış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArdaBarisC -- 8 Şubat 2008; 18:37:22 >

• quote:

crysiste hiç bir düşme olmuyor 8800gt'le 320mb gts'de kullandım ve sorunun tam olarak nası oldugunu biliyorum hiç ilgisi yok boş polemik çıkarmak için açılmış bi konu daha işte

yanılıyorsun,bu forumda polemikle işi olmayan ve gerçekten insanların yararına işler yapan insanlardan birisi de tuğer'dir.
  • quote:

senin nvidia bellek sorunundan haberin yok anlasılan..
  • arkadaş yorum yapacaksınız bari yazılanları okuma zahmetine girinde biraz ondan sonra yorum yapın...Bu başlık neden açılmış...ne olmuş...
    polemik yaratmak için sence bu kadar uzun araştırmaya girermi insanlar...
    kendinize yoksa çevrenize saygınız olsun verilen emeğe saygı duyun biraz...
    bir konuyuda germeden devam ettirelim şu forumda

quote:

• Tuğer istediğin ayar sadece bumu hocam..ati panelde bukadar karmaşık değildi bunlar bide Türkçe isimler koymuşlar mahvoldum bulana kadar bibak başka bişi açılacaksa söyle
     GeForce: Gene mi Grafik Belleği Yönetimi Sorunu?
    quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer
    Siz, ayarları tam yaptığınıza emin misiniz? AF açmadınız galiba?

Grafik ayarları nasıl? Görüntü biraz değişik göründü bana.

Ben, 171.16 ile de denerim. Son sürücüleri görmek lâzım. Ama, bir şey değişeceğine inanmıyorum. Grafik belleği dolunca olan sapıtma, en azından G80'ler ilk çıktığından beri var. 163.67 - 163.69 ile kullanımlar düştü, bellek dolunca olanlar pek değişmedi (hiç, diyemem. CoH'ta gene biraz başarım artışı olmuştu).

• 169.38 ile denedim, hiçbir şey değişmedi:

Alt - tab öncesi:
    21 kare

Alt - tab sonrası:
    52 kare

Bellek kullanımı 500 sınırını aşınca, sapıtıyor, sistem belleğine yazıyor. Değer sonradan düşse de, veri sistem belleğinde kalıyor ve hep kasıyor.

Burada da, değer düşmesine rağmen (496 MB), zorlandığını görüyorsunuz.

Sadece kruvazörde olmuyor bu. Örnek için veriyorum burayı. Ki, bu bölümde limanın tamamının gösterimi hızlanıyor. Belli birkaç yer daha var (liman bölümü değil), böyle fena kasan. Zaten, başka yerde de olamaz. Gerisinde, bellek kullanımı az çünkü. Ben, bu kartı zorlukların üstesinden gelsin diye aldım. Gökyüzüne bakınca 100 kare alsın diye değil. Bunu alan, başka niye alır ki?

Bu kasılmalar yüzünden, oyunu 2x AA ile oynamayı bırakmak zorunda kaldım. Şimdi 0x AA, daha az da olsa gene sorun. 1024x768'de mi oynayayım bunu? nVidia 1024x768 kartı mı üretiyor?

Bu, "değer sonradan düşse de sistem belleğinde verilerin kalma kısmı", Oblivion'da da aynen geçerli. Sapıttı mı düzelmiyor, deli ediyor. Crysis'le ilgisi yok yani.

Oblivion'da 500'lü değerlere kadar hiçbir sorun yokken, ondan sonra sapıtabiliyor, dediğim büyüler ve özel güçler yapılınca. 3 kere, uzun uzun dolaşarak, çok alâkasız sahnelerde denedim Oblivion'u. Değişen bir şey yok.

Şu yaşadıklarımın, 163.67 öncesi veya sonrası fark etmez, GTS 320'de yaşadıklarımdan hiçbir farkı yok. Sadece, 512 MB'nin dolması daha zor olduğundan, biraz daha uzun süre rahat idare ediyoruz, o kadar.

Eğer bunu sorun olarak görmüyorsanız, geçmişte alt - tab'lı sorun diye bir şey olduğunu da reddediyorsunuz demektir.

171.16 ile de deneyeceğim, ama bugün olmaz herhâlde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 8 Şubat 2008; 19:30:24 >

• @rampagee
    LOL!
    Crysis De Kendim Şahit Oldum 16 Fps Olduğu Yerde Alt-Tab Yapıp 30 A Çıkardım.
    Coh Da Öyle.
  • tuğer hocam bende rivatuner 2.06 da sedece gpu/bellek/frame gozukuo ne kadar bellek kullandıgını bir turlu acamadım bir el atı versen...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

169.38 ile denedim, hiçbir şey değişmedi:

Alt - tab öncesi:
    21 kare

Alt - tab sonrası:
    53 kare

Bellek kullanımı 500 sınırına yaklaşınca, sapıtıyor, sistem belleğine yazıyor. Değer sonradan düşse de, veri sistem belleğinde kalıyor ve hep kasıyor.

Sadece kruvazörde olmuyor bu. Örnek için veriyorum burayı. Ki, bu bölümde limanın tamamının gösterimi hızlanıyor. Belli birkaç yer daha var (liman bölümü değil), böyle fena kasan. Zaten, başka yerde de olamaz. Gerisinde, bellek kullanımı az çünkü. Ben, bu kartı zorlukların üstesinden gelsin diye aldım. Gökyüzüne bakınca 100 kare alsın diye değil. Bunu alan, başka niye alır ki?

Bu kasılmalar yüzünden, oyunu 2x AA ile oynamayı bırakmak zorunda kaldım. Şimdi 0x AA, daha az da olsa gene sorun. 1024x768'de mi oynayayım bunu? nVidia 1024x768 kartı mı üretiyor?

Bu, "değer sonradan düşse de sistem belleğinde verilerin kalma kısmı", Oblivion'da da aynen geçerli. Sapıttı mı düzelmiyor, deli ediyor.

Şu yaşadıklarımın, 163.67 öncesi veya sonrası fark etmez, GTS 320'de yaşadıklarımdan hiçbir farkı yok. Sadece, 512 MB'nin dolması daha zor olduğundan, biraz daha uzun süre rahat idare ediyoruz, o kadar.

Eğer bunu sorun olarak görmüyorsanız, geçmişte alt - tab'lı sorun diye bir şey olduğunu da reddediyorsunuz demektir.

171.16 ile de deneyeceğim, ama bugün olmaz herhâlde.

abi 169.28 kullanıyorum 1280x960 4xaa ile ilk mesajı yazdıgımdan beri oyunu oynuyorum fps neyse o yani hiç bi artma yok alt-tab'dan sonra + bende xp ultra high tweakinden bozma kendi yaptıgım baya kastıran bi mod var daha fazla ugraşmıcam kolay gelsin size

320mb 8800gts ile crysis oynamış biri olup alt-tab sorununu köküne kadar yaşadım 3 veya 4 ay bunu belirtiyim 8800gt'de böle bişey olması mümkün diil 1280x960 no aa 16xaf modlu 5 - 6 saat aralıksız crysis oynadım elimdeki 8800gt ile banamısın demedi kart ben çıkar bu konudan daha fazla sinirimi bozmaya ugraşmıcam

• quote:

Orjinalden alıntı: CeOfFuture

Tuğer

sen bir 3870 edinmeyip kendin denemedikce

bu kartin sorunlu oldugunu bilemezsin

bırakın taraflı yorumlarıda biraz objektif olmaya çalışın. bu sorun 3870'de de çıkarsa eğer "sorun" olmayacak mı artık. bu bir sorundur. nvidia'da da olsa; ati'de de olsa sorundur...
  • @rampagee

Boş boş konuşmayın.

Önceki saçma iletiniz gözümden kaçmış, keşke hiç görmeseydim.

Girmeyin, rahatınıza bakın siz. Ben de sizin gibilerle uğraşamam. GTS 320'nin sorunu ortadayken de can sıktı sizin gibiler.

Gerizekâlı GTS 320 yüzünden dünyanın parasını ödeyip buna geçtim. Ne polemik çıkaracağım? Atıp tutmayın, konuyu kirletmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 8 Şubat 2008; 19:12:35 >
  • Tuğer G80 GTS Testi Lazım Olursa Koyabilirim Yarın 8 Gibi
  • quote:

abi 169.28 kullanıyorum 1280x960 4xaa ile ilk mesajı yazdıgımdan beri oyunu oynuyorum fps neyse o yani hiç bi artma yok alt-tab'dan sonra + bende xp ultra high tweakinden bozma kendi yaptıgım baya kastıran bi mod var daha fazla ugraşmıcam kolay gelsin size

320mb 8800gts ile crysis oynamış biri olup alt-tab sorununu köküne kadar yaşadım 3 veya 4 ay bunu belirtiyim 8800gt'de böle bişey olması mümkün diil 1280x960 no aa 16xaf modlu 5 - 6 saat aralıksız crysis oynadım elimdeki 8800gt ile banamısın demedi kart ben çıkar bu konudan daha fazla sinirimi bozmaya ugraşmıcam

hocam ya konuyu tam anlamadınız yada bi şekilde anlamak istemiyosunuz.
    istediğiniz kadar oynayın bellek kullanımı 500mb ı geçmedikçe sorun yok zaten.qyuğer bas bas anlatıyo burda haritalarda iyice dolaşmanız ve ekran kartının belleğinin dolup 500mb ı geçmesini beklemeniz gerek diye.

buraya rivatuner ile alınmış ne bi ss nede test koyuyosunuz sonrada gelmiş iddalı açıklamalar yapıyosunuz.
    ortada oldukça uğraşılıp,defalarca hemde birkaç oyunda birden denererek bulunmuş bi tespit var,tavrınız hiç hoş değil...

neyse;
    yaw acaip kıllandım bu duurmdan bende bir 8800gt sahibi olarak bu gece oturup deneyeceğim bakalım ne çıkacak.

• Tuğer kardeşim kapalı kapılar ardında Nvdia kalemini kırmış haberin olsun .İnceleme için sağol.Aynı tipte testlerin başka Nvdia,ATI kartlarda yapılması iyi olur.Malum bu adamları dürtmedikçe ne patch ne de sürücü yayınlarlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Des@latoR -- 8 Şubat 2008; 19:28:27 >
  • Aynı sorunu ben de yaşadım. Oblivion oynarken bir süre gezdikten sonra büyü yapa yapa gelen bir bretonu 10 fps ile zar zor yıkmıştım Ama normalde oyun 60 fps nin altına pek düşmüyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: trulli

quote:

hocam ya konuyu tam anlamadınız yada bi şekilde anlamak istemiyosunuz.
    istediğiniz kadar oynayın bellek kullanımı 500mb ı geçmedikçe sorun yok zaten.qyuğer bas bas anlatıyo burda haritalarda iyice dolaşmanız ve ekran kartının belleğinin dolup 500mb ı geçmesini beklemeniz gerek diye.

buraya rivatuner ile alınmış ne bi ss nede test koyuyosunuz sonrada gelmiş iddalı açıklamalar yapıyosunuz.
    ortada oldukça uğraşılıp,defalarca hemde birkaç oyunda birden denererek bulunmuş bi tespit var,tavrınız hiç hoş değil...

neyse;
    yaw acaip kıllandım bu duurmdan bende bir 8800gt sahibi olarak bu gece oturup deneyeceğim bakalım ne çıkacak.

Dostum, boş yere kendini yorma. Anlatamazsın. Eğer karşındaki anlamak istemezse veya kapasitesi bunu kaldırmıyorsa(söz meclisten dışarı).
    Hatasız kul olmaz. Önemli olan hatalarını kabul etmek, özür dileyebilmektir. İnsanı insan yapan yegane özellik budur.

• ekran kartının o anki bellek durumunun seviyesini nasıl öğreniyorduk ?
  • 3870'le limanda denedim. olabildiğince zorlamaya çalıştım. grafik belleği 420mb üzerine çıkmadı nedense fakat sistem belleği 1900'ün altına hiç inmedi. ati kartlar sanırım sistem belleğini daha çok kullanıyor. genel anlamda nvidia'dan geri kalma sebeblerinden biri olabilir bu...

bi dünya ss aldım; eklemek isterdim fakat riva tuner göstergelerini ss'lere dahil etmemişim...
  • quote:

3870'le limanda denedim. olabildiğince zorlamaya çalıştım. grafik belleği 420mb üzerine çıkmadı nedense fakat sistem belleği 1900'ün altına hiç inmedi. ati kartlar sanırım sistem belleğini daha çok kullanıyor. genel anlamda nvidia'dan geri kalma sebeblerinden biri olabilir bu...

bi dünya ss aldım; eklemek isterdim fakat riva tuner göstergelerini ss'lere dahil etmemişim...

2XAA ve 16x AF ile deneyin bir de.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.