Şimdi Ara

GeForce: Gene mi Grafik Belleği Yönetimi Sorunu? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
393
Cevap
0
Favori
25.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bide testini görürsek süper olucak hocam..bakalım biraz daha bekleyelim nasılsa gelir
    h@z@r arkadaşım teslerini 500mb üzerine çıkınca yaparsan burada sorgulanan şeyi daha hızlı öğreniriz sanıyorum..şuanki haliyle problem yok gibi sanki sendede
    quote:

Orjinalden alıntı: arsenik

@Technics, o %15 kadar fps, atilerde AA açınca direkt olarak kayboluyor zaten.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Technics

bide testini görürsek süper olucak hocam..bakalım biraz daha bekleyelim nasılsa gelir
    h@z@r arkadaşım teslerini 500mb üzerine çıkınca yaparsan burada sorgulanan şeyi daha hızlı öğreniriz sanıyorum..şuanki haliyle problem yok gibi sanki sendede
    quote:

hocam fark ettiysen benim kart 320 mb lik gts zaten 480-490 larda bellek kullanımı olmuş oyunlarda ve yaklasık 170-180 mb aşmış durumda bellek kapasitesini....

GeForce: Gene mi Grafik Belleği Yönetimi Sorunu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UgurSuval -- 10 Şubat 2008; 0:19:07 >

• quote:

Orjinalden alıntı: _H@Z@R_

quote:

bide testini görürsek süper olucak hocam..bakalım biraz daha bekleyelim nasılsa gelir
    quote:

hocam fark ettiysen benim kart 320 mb lik gts zaten 480-490 larda bellek kullanımı olmuş oyunlarda ve yaklasık 170-180 mb aşmış durumda bellek kapasitesini

• quote:

quote:

Hocam, ben crysis'i sileli çok oldu yahu Yarın kurup denerim.
    Ama witcher, gears of war oynuyorum. Tuğer hocamın bahsettiği problemi yaşamadım. Sağolsun osd ile oynama hastalığını bulaştırdı banada

• quote:

Ermeydan:

Burayı okumanızı tavsiye ederim. Aklınızdaki bazı soru işaretleri kalkacak diye düşünüyorum. Belki de iyice kafanız karışacak Bilemem.

http://www.pclabs.gen.tr/2007/10/15/zotac-8800gts-amp-edition-incelemesi/3/

Orada CoH testine güvenmeyin diyor. Alt tab sorunu yok demiyor. Zaten olmasaydı, dünyada bu kadar insan şikayetçi olmazdı o konuda.
  • Piyasadaki çoğu kartlar 512mb bellekli geliyor unutmamak gerekirki oyun firmalarıda bu kartlara göre oyun üretiyor bahsedilen kartların 1 gb lık modelleride var ama bunun getirisi fazla değil ancak yüksek çözünürlüklerde kendisini belli edebilir bellek kullanımı oyunların bazı bölümlerinde fazla oluyorsa bu oyundaki optimize hatasından dolayıdır patch ile düzeltilebilir boşuna tartışmayın endişelenicek bir durum yok
  • arkdaşlar tuger hocam yaşıyo sorunu ve bundan oldukça muzdarip. 512mb geçince sapıtıyo diyo kart. diğer deyimli arkdaşlar da gpu belleği geçtikten sonraki duruma göre yapsınlar yorumu. (bu arada bütün yorumları okudum üşenmeden)
    acaba diyorum içimden tuger hocamın vga sı mı sorunlu (%1 ihtimalde olsa)
  • quote:

Aynı sorunu ben de yaşadım. Oblivion oynarken bir süre gezdikten sonra büyü yapa yapa gelen bir bretonu 10 fps ile zar zor yıkmıştım Ama normalde oyun 60 fps nin altına pek düşmüyor.

Aha Bir Asus 8800 GT sahibinin yorumu. Bizim gibi amma çok palavra sıkan var değil mi, forumda? İşimiz gücümüz yok, para bayıldığımız şeyleri kötüleyip ikinci el değerlerini piç ediyoruz. Kafamız çalışmıyor değil mi, hiç?

"Alt tab'lı GTS 320" muhabbetleri unutuldu mu? STALKER'de, ateşin yanına gelince kasılırdı, Oblivion'da, büyü yapılınca, meşâle yakınca kasılırdı, "alt - tab'lı GTS". Bu sebeple, yaygara koptu. Şu an bahsettiklerimizin aynısıydı. Sadece, GTS 320'de 1024x768 - 2x AA ile de sorun yaşarken, bunda, 1280x1024 - 4x AA (bu ayarları sallıyorum. Örnek amaçlı) ile sorun oluyor :) (Oblivion için. STALKER'de henüz bir soruna rastlamadım, GTS 512 ile).

Evet, büyü yapan tiplerle bellek dolduktan sonra ilk kez karşılaşınca oyun tam bir eziyete dönüyor. Oynanmıyor hatta. Oblivion, alt - tab'la uyumsuz. Bazen hata veriyor. Oyunu kapayıp açmanız, tek çözüm bu sebeple. Ana menüye dönüp tekrar oyun kaydını yüklemek de yemiyor Hâlâ, sistem belleğinde kalıyor o veri, çünkü.

Yakın gelecekte, işi bitti 512 8800'lerin (Radeon'lar böyleyse [hiç sanmıyorum], onların da işi bitti). nVidia bu dandik sürücülerle giderse, kafanızı duvarlara vuracaksınız, az bekleyin. Tabii, Rivatuner alışkanlığınız yoksa, 8800'ün kendisi yetmiyor da sanabilirsiniz :) Bu sorun, öyle 2 saat oynadım, her şey iyiydi, demekle yok sayılmıyor. Bunların aynısını GTS 320 için de diyorlardı, alışığız.

Ben alıştım, Haziran 2007'den beri kafamı duvara vurmaya. MSI 320 MB'den Sparkle 512'ye geçince, değişen tek şey bellek miktarının artması ve bu nedenle, yavaşlamaların daha uzun aralıklarla görülmesi oldu (diğer özellikler ayrı). 320 sürünürken 512'nin rahat çalışacağını düşünmek de, benim gerizekâlılığım. Şüphelenip GTX almayı düşündüm (gene akıllanmamışım), ama o da fazla gitmeyecekti, anlaşılan.

Konunun, sadece "günümüz" olarak değerlendirilmediğini umuyorum. Ki bence "günümüz"de de son derece rezil bir durum var.

Radeon denemem zor olacak. Bu kadar olaydan sonra, GTS 320'yi, yaygın ikinci el fiyatından satmam ahlâksızlık olur (kimse alınmasın. Sadece, kendim için yorum yapıyorum). Ucuza verirsem, 3850 512 MB alamam.

Birileri denerse, çok sevineceğim (tabii, çok ayrıntılı denemek gerekiyor). Gerçi, nVidia'nın bellek yüzünden rezil olduğu o kadar testten sonra, testlerde pek başarım kaybı yaşamayan Radeon'ların sorun çıkarmayacağını düşünmek zor değil.

GT 256'nın rezil olmasının sebebi, oyunların fazla bellek kullanması (dolayısıyla sapıtması. 3850 256 MB sapıtmıyor, PT Boats haricinde [PT Boats'ın yüksek ayarlarda 1,5 GB grafik belleği kullanabildiğini duydum. Umarım, rüyamda duymuşumdur]). GT 512 de, GT 256'nın durumuna düşer rahatlıkla, oyun çok bellek kullanıyorsa. Düşüyor da işte.

İlk sayfada, THG testi vermiştim zaten. Son derece açıklayıcı. Belleği AA yüzünden dolunca, cortlamış GT 512 MB. Üstelik, sadece dandik GPU_Benchmark'da böyle ve ne hikmetse, 2900 XT 512 MB sapa sağlam duruyor yerinde.

Expreview sitesi sanırım, GPU_Benchmark'ı kullanıyordu, "hangi bellekli 8800 GT?" sorusunun cevabı için

Oyun içinde, GPU_Benchmark'a göre neredeyse 2 kat fazla kullanım olabilirken, adamların yaptığına bakın? Hiç test etme, daha iyi yahu. Herhâlde şaka yapıyorlar ya da bende bir sorun var. Önüne gelen test editörü olmuyor herhâlde.

Benim yaptığım bir Crysis testi, meselâ:

Bu grafiğe bakılırsa, 320 MB GTS, 640 MB abisinden farklı değil (site testleri de doğruluyor bunu). Maşallah, 1280x1024 - 0x AA'da gayet rahat oynatır

320 MB GTS önerilebilir bu durumda, değil mi?

Yo hayır, oyun içinde, 1024x768 - 0x AA ile bile GTS 320'nin iyice sapıtıp 5 - 10 kare verdiği yerleri bilen adam (meselâ ben), bir tarafından güler, bu teste bakıp öneri yapan sitelere Hele, alt - tab'dan sonra o 5 - 10 kare, 25 - 30'a çıkıyorsa :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 9 Şubat 2008; 12:33:11 >

• Üstad bence sen ATI 38.. serisi al bide onu dene bende kararımı ona göre verecem (ekran kartı almak için ) sen yaptığın testlerle kartı resmen ağlatıyon
  • vallaha tuğer bu kadar kendini heder etme

bunu sat 3870 al ustune parada kalir

birde onu dene bakalim ne cikacak sonuc
  • quote:

GT 256'nın rezil olmasının sebebi, oyunların fazla bellek kullanması (dolayısıyla sapıtması. 3850 256 MB sapıtmıyor, PT Boats haricinde [PT Boats'ın yüksek ayarlarda 1,5 GB grafik belleği kullanabildiğini duydum. Umarım, rüyamda duymuşumdur]). GT 512 de, GT 256'nın durumuna düşer rahatlıkla, oyun çok bellek kullanıyorsa. Düşüyor da işte.

Oyunlar hep bir sonraki seviye kartlar için yapılıyor, yüksek kalite oynanabilirlik için. Bellek kullanımı hakkında haklısın. Üst seviye bir kart alıp istenen performansı alamamak, kullanıcıları hep bir sonraki seviye kartları satın almaya teşvik ediyor. Nvidia üst seviye kartlarında 1gb bellek aramak lazım artık.
    Şu anda 8800gt kullandığımı da belirteyim bilmeyenler için.

quote:

Expreview sitesi sanırım, GPU_Benchmark'ı kullanıyordu, "hangi bellekli 8800 GT?" sorusunun cevabı için

Oyun içinde, GPU_Benchmark'a göre neredeyse 2 kat fazla kullanım olabilirken, adamların yaptığına bakın? Hiç test etme, daha iyi yahu. Herhâlde şaka yapıyorlar ya da bende bir sorun var. Önüne gelen test editörü olmuyor herhâlde.

İşte patron ne derse o yapılır. Reklam parası alırsa o şirketi kollaması gerekir. Nedeni bu.

Sende sorun yok. Sorun bizleri sömürenlerde ve yanlış bilgilendirenlerde. Bu forumda tanıdığım en güvenilir insansın.

• quote:

vallaha tuğer bu kadar kendini heder etme

Yok hocam, kendimi aşırı sıkmıyorum. Olan oldu zaten.

Başkalarını bilgilendirmek istiyorum, sadece.

Tabii, sinirim bozuk. Ekran kartı piyasasındaki pis işlerden bıktım. Bir şey demek lâzım bunlara.

Radeon almayı çok istiyorum, ama, maalesef mümkün olmayacak gibi (para durumu berbat şu sıralar). PC Labs'ın hediyesi çıksa bari :) (256 MB miydi o?)

@SavageWarrior Hocam, evet, siteler öyle.

Oyun içinde daha çok bellek kullanılacağını bilmemeleri olanaksız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 9 Şubat 2008; 12:44:59 >
  • Hd3850 256mb ile test ettim , 1440*900 no aa no aaf high detayda. Fraps ile screen shoot aldım ama frame rate,memory usage rakamlarını kaydetmedi nedense. Oynadığım bölüm hava

aracı gelmeden önce nano giysili herifleri temizledğimiz bölüm, sonra limana doğru uçtuğumz diğer bölüm başladı. 30 dakika kadar oynadım.

Gözlemim ; harita yüklenir yüklenmez 256mb tamamen doluyor. Kart sistem belleğine erişmeye başladı , baktım kısa sürede 100mb kullandı, bazen düşüyor bazen artıyor.

Sistem belleğine yazdığı veriye erimeye çalıştığında Oyun ağırlaşmıor sadece 1sn - 1.5sn kadar takılıp akıcılığına kavuşuyor, FPS tekrar eski seviyesine geliyor . Değer 14-28 arası ..
  • [Deleted by Admins]
  • quote:

Sistem belleğine yazdığı veriye erimeye çalıştığında Oyun ağırlaşmıor sadece 1sn - 1.5sn kadar takılıp akıcılığına kavuşuyor, FPS tekrar eski seviyesine geliyor . Değer 14-28 arası ..

Evet, takılma - donma mesele değil. Bunların olması çok doğal, bellek dolunca. Crysis, zaten takılmalarıyla meşhur. Grafik belleği - sistem belleği dolmasa da ille bir şeyler yüklenebiliyor.

Kare/sn'nin, 256 MB bellekli bu kartta rahatsız edici düzeyde düşmemesi, hem de 1440x900'de düşmemesi son derece açıklayıcı. GTS 320 MB, hem daha fazla belleği olmasına hem de tarafımdan 1024x768 - 0x AA - XP "modsuz yüksek" ile denenmesine rağmen, korkunç ağırlaşmalar yaşıyor. Hatta, belleği dolduğu andan itibaren, hafif hafif, kademeli olarak yavaşlıyor. Sonra, kullanım iyice artınca felç olup kalıyor.

384 MB GS de, testlerde felâket. 256 MB 3850'den tokat yiyor (dandik site testlerinde böyle. Bir de biz kullanıcılar test etse ne olacak acaba:). Ama, 768 MB GS, 3850'yi geçebiliyor.

88 GT 256'ya hiç girmeyelim. Gördüğüm en ucube kartlardan biri, şu hâliyle.

GTS 512 için zaten paylaştım, paylaşıyorum gözlemlerimi. Belleği az daha düşük olsa o da küfür ettirecek nVidia'ya. Şu hâliyle de ettirebiliyor, özellikle benim gibilere. 1280x1024 - 2x AA'da zaten ezik, GTS 512. RivaTuner kullanmasanız da anlarsınız.

Siz, daha çok da deneyin. Merak ediyorum.

FRAPS'la bende de çıkmıyor, RivaTuner değerleri (bu oyunda tabii. CoH'da çıkıyor meselâ). Print screen kullanın.

Alt - tab yapmadan önceki görüntüyü, alt - tab yüzünden masaüstüne gidince kaydedeceksiniz artık. İlkel bir yöntem :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 9 Şubat 2008; 13:08:08 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

320 MB GTS önerilebilir bu durumda, değil mi?

Yo hayır, oyun içinde, 1024x768 - 0x AA ile bile GTS 320'nin iyice sapıtıp 5 - 10 kare verdiği yerleri bilen adam (meselâ ben), bir tarafından güler, bu teste bakıp öneri yapan sitelere Hele, alt - tab'dan sonra o 5 - 10 kare, 25 - 30'a çıkıyorsa :)

bu raya katılmıyoruö hocam işte ben yukarda verdigim screenleri sizin save dosyanızı yani su korelilerin uyduruk nano giysileriyle karsılaştıgım yerden alarak oynadım ve screen verdigim yere kadar geldim ben crysis i 4 kez bitirdim 1kez vista 3 kezde xp vista ile xp arasında crysisde oyun performansında cok cok fark var xp de cok akıcı bu kadar cok oynamamın sebebide kartı devamlı test etmek için girmem ve oyuna devam etmem oldu monitorüm crt oldugu için 17' genelde crysisi 1024-768 de oynadım ama 4x aa ve 8x af acıktı ve kart kalite ayarında idi bu ayarlarda oyun hiç bir zaman 26fps nin altına inmedi genelde 30 civarı catışma sahneleri cok yakın yada patlama efekleri yakında olunca 19-20 leri gördü cok nadir bellek seviyesi bu ayarda genelde 470-490 arası hatta bazen 515mb yi bile gördügüm oldu ama asla kart sapıtıp 5-10 fps lere düsmedi bu arada xp de oyun tamamen high efeklerde yukarda verdigim screen de zaten 1280 de 2x aa da ve 4x af de kalite ayarında dedigim gibi sizin save dosyanızdan alıp oraya kadar geldim fakat kartta öyle bi sapıtma görmedim simdiye kadar ben... su riva oynanan süreyide göstersew cok iyi olacak ama göstermiyo meret... bu arada sunuda fark ettim 1280 de 4x aa yı oyundan acamıyom kabul etmiyo bellekten dolayı galiba otomatikmen 2x e alıyo

• quote:

Orjinalden alıntı: rampagee

crysiste hiç bir düşme olmuyor 8800gt'le 320mb gts'de kullandım ve sorunun tam olarak nası oldugunu biliyorum hiç ilgisi yok boş polemik çıkarmak için açılmış bi konu daha işte

konuyu açan kişi 'tuğer' ve forumdan takip ettiğim kadarıyla bu kişi polemik oluşturmak için konu açmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: iremmurat

quote:

Orjinalden alıntı: rampagee

crysiste hiç bir düşme olmuyor 8800gt'le 320mb gts'de kullandım ve sorunun tam olarak nası oldugunu biliyorum hiç ilgisi yok boş polemik çıkarmak için açılmış bi konu daha işte

konuyu açan kişi 'tuğer' ve forumdan takip ettiğim kadarıyla bu kişi polemik oluşturmak için konu açmaz

kesinlikle katılıyorum....

bu arada tuger hocam sizin 320 gts hala duruyo galiba kendime yükledigim biosu sanada bidenesek yada sen denesen dene bakalım degişen bişi olacakmı

• _H@Z@R_

5 kare olmasın da, 10 kare+ olsun. 5 kareyi abartmış olabilirim.

Kolay kolay kolay 10 kare görmez tabii. Nadiren olur.

Meselâ, ben nasıl görmüştüm... Core bölümünden önce başladım, ilerledim, Core bölümününe geçip orayı bitirdim ve Core'den dışarı çıktım. Donmuş yerleri bitirdim.

Tabii, her tarafı dolanarak oynuyorum oyunu. Eksik kalmıyor bir şey.

Sonra, araca bindim, makineli tüfekle savunma yaptım. O sırada uçak düştü, kurtarma yaptık vs. Sonra, büyük yaratık çıktı (ne biçim anlatıyoruz yav. İlkokul çocuğu gibi). İşte, oralarda, belli, genişçe bakış açısı kazandığımız bir yere gelince kart sürünüyordu ("belli yer" haricinde, gene daha iyi hızda. Tabii, sonrasını bilemem). Tabii ki, oyun içinde, o ana kadar hep yavaşlamalar (ben ciddiye alırım, siz almazsınız, bilemem orasını) oluyordu, bellekten kaynaklanan; ama dediğiniz gibi 20'nin altına düşmüyordu (Donmuş bölgede düşmüştür kesin. Orası kastırıyor, bellek dolmasa da), bahsettiğim yere kadar.

O yavaşlayan yerde, şüphelenip alt - tab'ı basınca hayli hızlanmıştı tabii.

Aslında, GTS 320 ile gözlem yapmayalı oldu bayağı. Tekrar deneyip rakamları netleştirmeliyim. Atıp tutma olasılığı var, rakam açısından.
    1.1'le denemedim de, GTS 320'yi.

GTS 320'nin önemli sorunlar çıkardığına eminim ama, denemelerimde Ki, GTS 512'de bile ciddi sorunlar yaşanabilirken, bence GTS 320 sorun yaşamalı da :)

Son bölümde, uçak gemisinin üstünde büyük yaratıkla savaşırken de kasıyordu orada, 320 (Haritanın sağına bakarken alt - tab yapınca orası düzeliyor, sol tarafı kasıyordu. Solda alt - tab yapınca, bu sefer sağ taraf kasıyordu). Neyse ki, GTS 512 sorunsuz atlattı orayı.

quote:

bu arada tuger hocam sizin 320 gts hala duruyo galiba kendime yükledigim biosu sanada bidenesek yada sen denesen dene bakalım degişen bişi olacakmı

Bios'luk bir şey yok hocam. Geçmişte kaldı o meseleler. Bios'un yaptığını ya da yaptığı iddia edileni 163 serisi sürücüler yaptı.

Uğraşmak da istemiyorum bios'la, zaten. İşim olmaz (çaktırmayın, bios konularında tecrübem de yoktur).

Ben, biraz ara vereyim. Daha Lost'u bile izlemedim yahu.

Siz, yazın bir şeyler buraya. Tartışın, paylaşın, bilgilenelim. Ben de kafamı dağıtayım biraz. Sıkıntı bastı forum, sabah 4'ten beri. Başlayacam belleğine. Biraz da siz uğraşın canım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 9 Şubat 2008; 14:01:26 >

• evet bu durumu bi kez yasadım ama yanlış hatırlamıyosam vistada idi vistada o magaradan cıkıp karlı yere gelince süründü kart... xp ile vista arasındaki crysis oyun performansını su sekilde anlatayım dedigim gibi xp de hersey high 1024 4x aa ve 8x af de driver kalite ayarında oynuyorum akıcı bi şekilde fakat vistada gölge medium digerleri high 1024 te 2x aa da no af de xp de aldıgım fps yi zor alıyorum efekleride aay ıda kısmama ve af yide tamamen kapatmama ragmen

bios işi cok basit hocam en ince aysıntısına kadar yardım ederim sorun degil...bu arada su karlı yerin savesi varmı yaaa daha dogrusu tam magaradan cıkarkenki yerin xp de ben öle kastıgını hatırlamıyom denicem bi daha

yukardaki verdigim screenleri bide 1024 cöz. no aa ve no af li denedim gemi üzerinde 84 fps alıyo su yan yatmış direkli screen in oldugu yerdede 57 alıyo diger agaclı screen dede 52 alıyo ama aa ve af olmayınca görüntü igrenc oluyo. baslıgı cokta kirletmiyelim diye koymadım screenleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UgurSuval -- 10 Şubat 2008; 14:12:09 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.