Şimdi Ara

GeForce: Gene mi Grafik Belleği Yönetimi Sorunu? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
393
Cevap
0
Favori
25.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • baskalarinin koyacagi ati ss leri bu sorunu anlamaya yetmeyecektir
    neden diceksiniz goruldugu gibi bazi gt kullananlarda kendi denemelerinde bu olayla karsilasmadiklarini soyluyorlar
    sahsen bende 8800 gt ile bu oyunu bitirdim ama bende bir sorunla karsilasmamistim
    zaten tweak ile xp de very high da bitirmistim

tuğer bence sen kesinlikle bir ati karti temin etmelisin bir sekilde

yoksa kafayi siyircan
  • quote:

Orjinalden alıntı: SavageWarrior

quote:

3870'le limanda denedim. olabildiğince zorlamaya çalıştım. grafik belleği 420mb üzerine çıkmadı nedense fakat sistem belleği 1900'ün altına hiç inmedi. ati kartlar sanırım sistem belleğini daha çok kullanıyor. genel anlamda nvidia'dan geri kalma sebeblerinden biri olabilir bu...

bi dünya ss aldım; eklemek isterdim fakat riva tuner göstergelerini ss'lere dahil etmemişim...

2XAA ve 16x AF ile deneyin bir de.

öyle yapınca ati zaten direk çakılıyor. bu durumda sorunun bellekten kaynaklandığını anlamak zor olur. yinede deniyorum...

• quote:

Orjinalden alıntı: 007Fatih

Elimde 3850-3870 tarzı bir kart olsa gönderirdim Tuğer hocama.

Valla bende kafayı sıyırdım bi kart alamamaktan...

ben 9800 gts yi bekliyorum
    idaretende 7600 gs kullaniyorum kafam rahat
  • quote:

Orjinalden alıntı: CONSTANTİNE_8905

tuğer hocam bende rivatuner 2.06 da sedece gpu/bellek/frame gozukuo ne kadar bellek kullandıgını bir turlu acamadım bir el atı versen...

beyler 3870 de neden anlık bellek kullanımını goremiyorum...rivatuner de frame ve sistem bellegini acabildim sadece..

synan kardes sen nasıl actın 3870 de...?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sampiyon123

şeyinizden element uydurmayınız efendim.
    1680x1050 herşey high noaa tahmini 2 saat oynanış süresi ile tamam fps yada bellek ölçen program yoktu ama rahatsız edici bir yavaşlık veya takılma olmadı.
    bu sorun bence yok en azından gt de yok

Yazmayım yazmayım diyorum ama tutamadım kendimi. Arkadaşım şu konudaki mesajları baştan sona okudun mu böyle bir mesaj yazıyorsun? Cidden sadece bunu merak ediyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sampiyon123

şeyinizden element uydurmayınız efendim.
    1680x1050 herşey high noaa tahmini 2 saat oynanış süresi ile tamam fps yada bellek ölçen program yoktu ama rahatsız edici bir yavaşlık veya takılma olmadı.
    bu sorun bence yok en azından gt de yok

ya allah aşkına şu yazıyı üşenmeyinde okuyun başlığa bakıp saçma sapan bişeyler yazmayın!

tkrar söylüyorum istediğin kara uzun oyna ister saatler ister günler ekran kartı belleği 500mb ı geçince oluyo bu problem
    daha hala 2 saat oynadım olmadı öle bişey diyosunuz!

bellek ölçen program bile yokken, oynanış sırasında kaç mb kullanıldığını bilmeden nasıl yorum yapabiliyosunuz hayret!

bu forumda artık cidden bişeyleri paylaşmak izlenimleri yazmak gereksizleşti.
    bu tür şeyler için zamanlarını harcayan arkaşalara yazık, üzülüyorum...

• quote:

quote:

tuğer hocam bende rivatuner 2.06 da sedece gpu/bellek/frame gozukuo ne kadar bellek kullandıgını bir turlu acamadım bir el atı versen...

beyler 3870 de neden anlık bellek kullanımını goremiyorum...rivatuner de frame ve sistem bellegini acabildim sadece..

synan kardes sen nasıl actın 3870 de...?

framerate'i bende açamıyorum. bellek kullanımları için "hardware monitoring setup/plugins" ten tüm eklentileri aç ve osd'ye ekle...

2xaa 16xaf ile de grafik belleğini dolduramadım. biraz daha uğraşmak gerek...

• ok hepsini bi deneyim...
  • testi tekrarladım...
    gözümden kaçan eksiklikleri açtım hatta arttırarak...

8xdeğil 16x yaptım af'yi..aa2x açık(sadece bu oyun içinden yapıldı) birde trilinear optimizationı açık bıraktım nforce üzerinden

test sistemi ve çözünürlüğüm aynı...(1680x1050)

daha önceden 512lik ekran kartı hafızamın 320sinden açılan oyun busefer 430gibi açıldı.. 500ü geçmeside çok uzun sürmedi...performansta çok büyük bir kayıp yine gözlemlemedim, herhangi bir saçmalama grafiklerde aptallaşma kesinlikle olmadı 640mb bellek kullanıldığı halde.... ama yaklaşık yarım saat gibi bir süre içerisinde ss lerdende görüleceği gibi alt tab yapıp oyuna girdiğimde yaklaşık %15lik frame artışı oldu...

yorumuma gelince atilerdede benzer ayarlarda benzer sonuçlar çıkacağını düşünüyorum....sonuçta birazda oyunlarla alakalı gibi geliyor bu bana...

dış ayarlar
    http://img125.imageshack.us/img125/6105/000002ne5.jpg

alt+tab öncesi
     GeForce: Gene mi Grafik Belleği Yönetimi Sorunu?

alt+tab sonrası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technics -- 8 Şubat 2008; 21:43:25 >

• Tuğer Abi Nerde?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Technics

testi tekrarladım...

8xdeğil 16x yaptım af'yi..aa2x açık(sadece bu oyun içinden yapıldı) birde trilinear optimizationı açık bıraktım nforce üzerinden

daha önceden 512lik ekran kartı hafızamın 320sinden açılan oyun busefer 430gibi açıldı.. 500ü geçmeside çok uzun sürmedi...performansta çok büyük bir kayıp yine gözlemlemedim, herhangi bir saçmalama grafiklerde aptallaşma kesinlikle olmadı 640mb bellek kullanıldığı halde.... ama yaklaşık yarım saat gibi bir süre içerisinde ss lerdende görüleceği gibi alt tab yapıp oyuna girdiğimde yaklaşık %15lik frame artışı oldu...

yorumuma gelince atilerdede benzer ayarlarda benzer sonuçlar çıkacağını düşünüyorum....sonuçta birazda oyunlarla alakalı gibi geliyor bu bana...

dış ayarlar

alt+tab öncesi

alt+tab sonrası

tuğerde 27 den 60 a mi ne cikmis
    sende 30 dan 35 e

30-35 e cikmasi bence gayet normal problem yok gibime geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeFurkan -- 8 Şubat 2008; 21:50:33 >

• quote:

testi tekrarladım...

dış ayarlar

alt+tab öncesi

alt+tab sonrası

mümkünse videoya çekip youtube ye koyup link verirmisin. bende en ufak bir sorun yok çünkü. gerçi benim karty siyah pcb

• ne olup bittiğini kesinleştirmek için başka testlerede ihtiyaç var..
    ati kullanan bir adam yokmu bu forumda?

birde tuğerin kartı sanırım 512gts...
    ondaki hafıza sıçramasının ve grafiksel saçmalamaların sebebi gts gpu sumu acaba?
    veya kullandığı kartın markasıylamı alakalı merak ediyor insan...

yinede benim sonucum banada normal geldi senin gibi... benzer sonuçlar çıkacaktır atilerdende tahmin ettiğim kadarıyla..

quote:

Orjinalden alıntı: CeOfFuture

tuğerde 27 den 60 a mi ne cikmis
    sende 30 dan 35 e

30-35 e cikmasi bence gayet normal problem yok gibime geldi
  • çekerim tabide çözünürlük 1680x1050 frapsla olmaz o iş..camtasia ya alternatif hızlı bişey var bildiğiniz söyleyin hızlıca yapalım biara
    quote:

Orjinalden alıntı: 865pe
    mümkünse videoya çekip youtube ye koyup link verirmisin. bende en ufak bir sorun yok çünkü. gerçi benim karty siyah pcb
  • quote:

ati kullanan bir adam yokmu bu forumda?

var da işine yaramaz hacı,256 MB...

naber abi yoksun futbolda
  • vay ilker kardeşim....abi biz kötü gün taraftarıyız.. iyigünde olsakta farketmez olmasakta...
    quote:

Orjinalden alıntı: ilkerinanç

var da işine yaramaz hacı,256 MB...

naber abi yoksun futbolda
  • atilerin sistem belleğini daha iyi kullandığı zaten düşük bellekli kartlarının bellek aşımındaki minimum performans kayıplarından belli. Bellek aşıldığı zaman kartların belli bir performans kaybı yaşaması doğal ama teorik olarak bu kayıp technics in yaşadığı gibi olmalıydı.

8800gts 320mb kendi sistemimde çok iyi performans verirken sistem belleğine yazdıgında minimal kayıplar yaşarken arkadaşın amd 4000 işlemcili sistemine taktığımda bellek aşımına neden olacak ayarlarda çok ciddi takılmalar ve büyük fps kayıpları yaşandı oyun içinde belleği tazelediği anlarda dahi fps de ani çakılmalar ve tekrar düzelme görüldü. Üzerinde düşünülmesi gereken ciddi bir sorun. sorunun boyutları sisteme görede değişiklik göstermekte derim.

Tuğer hocam elindeki 8800gts 320mb yi sat birine 3870 al iki kart arasındaki farkları en objektif yorumlayacak insanlardan biri sensin.
  • Burayı okumanızı tavsiye ederim. Aklınızdaki bazı soru işaretleri kalkacak diye düşünüyorum. Belki de iyice kafanız karışacak Bilemem.

http://www.pclabs.gen.tr/2007/10/15/zotac-8800gts-amp-edition-incelemesi/3/
  • @Technics, o %15 kadar fps, atilerde AA açınca direkt olarak kayboluyor zaten.
  • işte alt tab olayı efsane olmuş 320 mb 8800gts den test sonuçları xp de hersey high efekte 1280-1024 cözünürlükte ve 2x aa 4x af acık durumda test sonucları... son test te belirgin bi artış oldu birazdan gemiye cıkıp tuger hocamın screen aldıgı yerden alıcam

alt tab öncesi

sonrası

öncesi

sonrası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UgurSuval -- 10 Şubat 2008; 0:18:13 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.