Şimdi Ara

Geely Emgrand EC7 (81. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.254
Cevap
18
Favori
695.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: emgrand s.a

kullanıcı yorumlarını dikkate alarak bu aractan almaya karar verdim. ben s.arabistan da yaşıyorum ve bu marka buraya gecen sene girdi 2011. ancak ekteki dosyada da göreceğiniz gibi buradaki modellerde 1.8 lik motor kullanılmış. dolayısıyla rampalarda bayma vs.. herhalde olmayacaktır. iki gün içerisinde teslim alırım ve bolca seyahat edeceğim için deneyimlerimi sizlerle paylaşırım.

Geely Emgrand EC7

Resimlerinide ekleyebilirmisiniz donanım özellikleri falan farklımı acaba

• görüntüsü farklı değil emgrand ec718 olması gerek dizel 140 küsür hp gücünde fiyatı nekadar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alpereneren

Benim 2011 model emgrandım var arabamdan son derece memnun olmama rağmen garanti kapsamında takılan landi marka tüpten memnun değilim. gazın litre fiyatı 2.700 krş tan arabam şehir içinde 320 krş yakmaktadır. Bu konuda kullanıcılardan cevaplar bekliyorum. Ayrıca arabayı şehir içinde benzinlede denedim 430 krş yakmaktadır. Birde tüpünüzü hangi servise taktırdığınızıda yazarsanız sevinirim. Ayrıntılı yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.... Lütfen yakıt konusu hakkında bütün yorumlarınızı yazın çok ihtiyacım var...

Rölantide iken kaç devirde çalışıyor araç ona bakabilirmisiniz?

Bir zamanlar haberlerde lüks arabalardan bahsederlerdi 400 450 bin yakıyor diye oooo diye hayretle bakardık 4000cc olan araçlara... şimdi doğan şahin 350 kuruş yakar olmuş :)

• @ ben s.arabistan da yaşıyorum

tabi tabi, bende uganda dan ikamet ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: emgrand s.a

kullanıcı yorumlarını dikkate alarak bu aractan almaya karar verdim. ben s.arabistan da yaşıyorum ve bu marka buraya gecen sene girdi 2011. ancak ekteki dosyada da göreceğiniz gibi buradaki modellerde 1.8 lik motor kullanılmış. dolayısıyla rampalarda bayma vs.. herhalde olmayacaktır. iki gün içerisinde teslim alırım ve bolca seyahat edeceğim için deneyimlerimi sizlerle paylaşırım.

Geely Emgrand EC7

amaç ne onu anlamadım? üstelik suudi arabistanda nerede rampa var ?

• Sevgili arkadaşlar ben bu arabaya 14. arabam olarak biniyorum çok sayıda marka ve model arabaya bindim. Özellikle arabayı tanımadan yada daha test etmeden yorum yapıyorlar sadece dikkate aldıkları arabanın ülkesi. Tabi buna benzer tereddüdler bende de vardı. Ama arabaya bindikten sonra hepsi yok oldu. Hala o kadar memnunumki anlatamam yaşamak lazım derim. Allahta mahçup etmesin bu aracın sahipleri sanırım benim gibi büyük bütçelere sahip olmayan insanlardan oluşmakta.
    Tabi benimde bazı sıkıntılarım var bu konularda kullanıcı yorumlarına çok ihtiyacım var. Bu araba ilk SIFIR arabam olduğundan bazı durumları tam bilmemekteyim. Örneğin yakıt konusu birçok insan arabanın motorunun açılması gerektiğini söylüyor böyle yapılırsa yakıtın çok düşeceğinden bahsedenler var. Kimileri ise yeni nesil araçların motorunun açılmış olarak geldiğini söylüyor. Birçok kişininde bildiği gibi bu araçlara garanti kapsamında tüp takılmakta benimkindede landi takılı aracım henüz 3750 km de (LPG 2700 krş) fiyatındayken gaz şehir içinde 320 krş yaktı. Bu konuda değişik kişilerle tlf görüşmemde kilometresi biraz yüksek olup atiker markalı lpg si olanlar 220 krş ile 240 krş arasında rakamlar söyledi. Landide bu rakamlara ulaşma şansım yokmu yada şöyle söylim diğer arabalarımda lpg li idi hemen hemen hepsinde 1 litre gaz ile 10 km şehiriçi yol yapıyordum. Bu durumu yakalama şansım nedir. Ayrıca forumda bir yorum dikkatimi çekti euro 4 motor yada euro 5 motor diye kullanıcı arkadaşlardan ricam bu konuyada bir açıklık getirirseniz sevineceğim. Benim aracım 106 beygir 2011 model 16 cant 2012 trafiğe çıktı yani daha 4 aydır binmekteyim. Aracın şimdilik yakıt hariç her türlü donanımından son derece memnunum. Aracı tanımadan yorum yapanlarıda esefle kınıyorum. Unutmayın ki diğer markalarda bizim pazarımızdan yararlanmaya çalışan diğer ülkelere aittir. Kaliteyi ve ucuzu yakalamak isterseniz kesinlikle ve kesinlikle emgrand ı tavsiye ederim. Bütün forumdaki arkadaşlara ve EMGRAND kullanıcılarına kazasız ve sorunsuz sürüşler dilerim.

• @ Alpereneren >mesaj sayisi :2

mesaj sayinizi 1 sene sonra merak ediyorum

REK-LAMMMMMMMMMM
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

CAD34 buraya gelmiş şimdi de. Dikkat edin derim, başka bir şey demem.

• Biri dizel demiş hangi dizel 4200 d/d de 172 Nm tork veriyor ? O tabloda 1.8 motorların ikisise 1.8 139 beygir 6200 d/d 172 Nm tork.

tabloya göre farklar süspansiyon arkada hibrit link demiş burdakiler torsiyon beam, önemlimi bilmiyorum
    Frenlere havalandırmalı disk vakum yükseltici demişler
    lastikler 205 65R 15 falan filan
  • full option fiyati 40000sar o da 20000tl civarinda yapiyor. ama ben showrooma gidince kararimi degistirdim, soyle ki ec820 nin duz vites olani var aralarinda fazla fiyat farki olmayinca onda karar kildim. ama sunu belirteyim suudda piyasaya yeni girmesine ragmen yok satiyor. ben bugun siparisini verdim 10 - 15 gun icerisinde teslim edebilecekler. suudda olduguma inanmayanlara cevap gelecek
  • şimdi bu araçlar şehir içinde 10lt den fazla mı gaz yakıyor 100km de?
  • Neden o kadar şaşırdınız onu anlamadım...

Lpg'li bir araç miktar bazında en az %20 daha fazla tüketir. 10 litre Lpg harcayan bir araç 8,33 Lt Şehir içi tüketim yapıyor demektir. (10 Lt. / 1,20 = 8,33 Lt )

Şehir içinde bana 8 Lt.'den az yakan bir benzinli araç gösterin; 1.400 Kg ağırlığında, 1.5 motora sahip bende şaşırayım...
  • suudi arabistana hic geldin mi ki? diyecem ama gerek yok ki gelmene burada rampa olup olmadigini ogrenmek icin. google earth denen teknolojiden yararlanabilirsin. tavsiye olunur!
  • Otomatik vites seçenekleri önümüzdeki yıl gelecekmiş Geely'nin
  • quote:

Orijinalden alıntı: UYAKSOY

Neden o kadar şaşırdınız onu anlamadım...

Lpg'li bir araç miktar bazında en az %20 daha fazla tüketir. 10 litre Lpg harcayan bir araç 8,33 Lt Şehir içi tüketim yapıyor demektir. (10 Lt. / 1,20 = 8,33 Lt )

Şehir içinde bana 8 Lt.'den az yakan bir benzinli araç gösterin; 1.400 Kg ağırlığında, 1.5 motora sahip bende şaşırayım...

yürüttüğünüz mantık çok yanlış.

yani şimdi 1500 kilo bir arabaya 1000lik motor koyup, ne var şehir içinde 20 litre yakmışsa çok normal demek yanlış. çinli mühendisler tahmin edemediler mi bu araç için 1.5 motorun yeterli olmayacağını? benim 1.5 AWD subaru imprezam yani sürekli 4 çeker hem de otomatik, 9litre yakar yakmazdı.... kaldi ki şuanda kullandığım suzuki sx4, 1300 kilo 1.6 motor otomatik lpg de 9 litre yakıyor.

yani araçta ters olan bişeyler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkann86 -- 9 Nisan 2012; 11:15:20 >

• Çinlilerin düşüncesine çok müdehale ediyorsunuzda bu terste bir işlik var

• Renault
    Dizel - Benzinli Sıfır Araç Fiyatları | Renault Fiyat Listesi
    http://www.renault.com.tr/araba/binek/fluence/fiyat

• arkadaşlar buraya foto nerden atabılırım?yardımcı olursanız çok sevınırım.herkese teşekkurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: 35afm35

arkadaşlar buraya foto nerden atabılırım?yardımcı olursanız çok sevınırım.herkese teşekkurler

http://www.hizliresim.com/
    Bu siteye resmi yükleyin. Size verdiği linklerden sonu .jpg vs olan yada forumda kullan diyen bağlantıyı buraya kopyala sonra seç bağlatıyı image tuşuna bas.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntr34 -- 9 Nisan 2012; 21:04:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkann86

quote:

Orijinalden alıntı: UYAKSOY

Neden o kadar şaşırdınız onu anlamadım...

yürüttüğünüz mantık çok yanlış.

yani şimdi 1500 kilo bir arabaya 1000lik motor koyup, ne var şehir içinde 20 litre yakmışsa çok normal demek yanlış. çinli mühendisler tahmin edemediler mi bu araç için 1.5 motorun yeterli olmayacağını? benim 1.5 AWD subaru imprezam yani sürekli 4 çeker hem de otomatik, 9litre yakar yakmazdı.... kaldi ki şuanda kullandığım suzuki sx4, 1300 kilo 1.6 motor otomatik lpg de 9 litre yakıyor.

yani araçta ters olan bişeyler var.

Siz mesajı yanlış anlamışsınız, yada ben yanlış ifade ettim. Açıklayayım;

Standart 1.5 Litre bir motor zaten 1.400 Kg'yi çeker, yani yüksek performans beklemezseniz sizi idare eder. Ancak bu motor çok düşük yakıt sarfetmez çünkü 1,5 Litrelik bir motordur. 1.3 veya 1.2 litrelik motor değildir. Piyasadaki her marka benzer tüketim değerleri vaadediyor zaten yani 8 ile 9 Litre arasında, Lpg olunca da bu değerlerin 11-12 Lt. olması neden size garip geldi onu anlamadım. Yanlış anlamayın lütfen şehir içi kullanım demek 3 viteste yolculuk yapmak değildir. dur-kalklar yapmak en fazla 3.vitese çıkıp ağırlıklı olarak 2.viteste kalmaktır. En azından benim verdiğim değerler bu şekilde oluştu. Ancak siz öyle değerler verdiniz ki asıl onlara şaşırmamak mümkün değil, broşür verilerine göre Suzuki SX4 ağırlığı 1.205 Kg 1.6 motor 4X2 otomatik versiyonun şehir içi BENZİN tüketim değeri ise 9.8 Litre olarak görünüyor. Yani LPG'ye uyarlarsak 11,76 Litre otogaz tüketimine tekabül eder. Eleştirdiğiniz ve yakıt tüketimine şaşırdığınız Emgrandın ise broşür verileri şehir içinde 8,72 Lt. Ynai LPG'ye uyarlarsak 10,4 Litreye takebül ediyor. Bu yakıt değerleri tüm araçlarda standart şekilde laboratuar ortamında yapılıyor. Gerçek tüketim değerlerini veremeseler de bize araçlar arasında kıyaslama fırsatı sunuyorlar. Yani sizin yakıt tüketimini smiley efektleriyle destekleyerek eleştirdiğiniz araç bu verilere göre sizin aracınızdan daha az yakıyor ne yazık ki...

Sadede gelecek olursak aşağıda Geely ile benzer hacimdeki motor/ağırlık/tüketim değerlerini ( şehir içi )gösteriyor.;

Not: verilen modellerin tamamı manuel benzinlidir. Parantez içinde yazan motor hacmidir.

Renault Fluence ( 1.6 ) 1.265 Kg / 8,8 Litre
    Renault Symbol ( 1.2 ) 904 Kg / 7,6 Litre
    Fiat Linea ( 1.4 ) 1.160 Kg / 8.3 Litre
    Fiat Albea ( 1.4 ) 1.020 Kg / 8.1 Litre
    Hoda Civic ( 1.6 ) 1.220 Kg / 8.9 Litre
    Hyundai Elantra ( 1.6 ) 1197 Kg. 8.5 Litre
    Geely Emgrand ( 1.5 ) 1.280 Kg 8.72 Litre

Gördüğünüz gibi 1.2 motorlar haricinde 1.4 ile 1.6 motorların tamamı 8 ile 9 litre arasında benzin yakıyor. Yani yukarda verdiğim araçların tamamı şehir içinde 10 litrenin üzerinde LPG yakarlar. Bu kadar şaşırmaya gerek yok... Bilgilerine....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.