Şimdi Ara

Geely Emgrand EC7 (163. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.252
Cevap
19
Favori
686.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 159160161162163
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Valla bende yeni aldim 2010 model benim hosuma gitti 240 bi. Tl ye sagin dogan parasina sedan arac hosuma gitti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9 yıl önce aldığım geely emgrand aracımın motorunu bugün yıkadım.

    1)Önce hava filtresini,hava filtresi üst kapağını,alt kapağını hava hortumunu söktüm.

    Aküyü yerinden aldım.Motor üst kapağını çıkardım.

    2)Sigorta kutusuna,lpg ecusuna,lpg maf sensörüne,alternatöre,farların soketine,rolanti motoruna,oksijen sensörü soketine poşet geçirdim.

    3)Mutfakta kullanılan yağ ve kir çıkarıcı sprey ile yağlı,kirli tüm plastik ve metal kısımlara sıktım.Boya fırçası ile üzerinden geçtim.

    4)Bu sırada kaercher sc2 buharlı temizlik aletine kaynak suyuna karıştırdığım sıvı arap sabununu koydum.İnce tek bir noktaya buharlı suyu gönderme aparatını takarak fişi taktım.Yaklaşık 5 dk.da kırmızı ışık sönerek sadece yeşil ışık yandı.Bu çalışmaya hazırım anlamında.Tam bir buhar pülvarizasyonu ile yumuşattığım kirleri yok ettim.

    5)Tüm ıslak kısımları bezle silerek kuruladım.

    6)Poşetleri çıkardım,söktüklerimi yerine taktım.3,5 saatte işim bitti.Aracı garaja park ettim.

    Motor pırıl pırıl oldu.Olumsuzluk yaşamadım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deltoid -- 12 Mart 2024; 19:56:58 >




  • deltoid D kullanıcısına yanıt
    Öncesi sonrası diye resim çekmişsinizdir umarım hocam

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sahin1001 S kullanıcısına yanıt

    Maalesef çekmedim.Ama işlem sonrası yağmur dinince foto yükleyeyim.

  • Arkadaslar elimde kullanilmamis Geely Familia Mk Direksiyon Pompası ve hidrolik yağ deposu mevcuttur Ankaradayim ilgilenen kisilere satabilirim ben araci satin alali 10-15 gun oldu aldigim kisi satin almis ama taktirmaya gerek kalmamis satin aldigi yerde geri almamis aracda duruyor ilgilenenler dm den yazabilri resimleri ekliyorum yada isteyene vatsap dan atabilirim
     Geely Emgrand EC7
     Geely Emgrand EC7
     Geely Emgrand EC7
     Geely Emgrand EC7
     Geely Emgrand EC7
     Geely Emgrand EC7

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Garajda motorun resmini çektim.

     Geely Emgrand EC7
  • Bundan 6 ay kadar önce kırmızı ışığa yaklaşırken bir araç yön değiştirirken bana yaklaşınca kaçmak zorunda kaldım.Kornaya basıp, ne oluyor gibisinden el işareti yaptım.Adam araçtan indi.Ayakkabısının arkasına basmış maganda "Lan sen ne demek istiyorsun ?" diye bağırdı.O sırada yeşil ışık yandı.Ben de "Ayı" diye bağırarak gaza bastım.Adam ayakkabısını arkadan fırlattı.Bagaj kapağının üst tarafında 0.5 cm kadar yaklaşık 5 cm uzunluğunda göçük oluştu.

    Boyada hasar yok.Bu günlerde onu nasıl düzeltirim diye düşünüyorum.

  • bu aracın motoru mitsubishi mi? 4g15 olduğunu okudum internette, bu motor eski mitsubishi lancer'ın motoru. 98 hp yanlış hatırlamıyorsam. doğru mudur?


    doğruysa bu araba kaçmaz. mitsubishi motorları sağlamdır. mitsubishi'den çok daha ucuza mekanik açıdan sağlam bir araba. fıstık gibi.

  • Bu motorlar 1 zz-fe olarak adlandırılan Toyota'nın Amerikada geliştirdiği bir motordur.VVT-İ olarak adlandırılmış bu motorları küçük farklarla toyota,mitsubishi,honda,hyundai,Geely,Cherry kullanmıştır.Daha ismini sayamadığım araçlar da kullanmaktadır.Toyota bu motorları daha da geliştirerek 2zz-fe,nz-fe gibi ismlerle adlandırmıştır.

    Geely emgrand 2010-2011-2012 ...motorlarında kullandığı bu motorlar toyota avensis,toyota corolla 2007-2009 gibi modellerde kullanılmıştır.

    Örneğin toyota corollada Maf sensörü boğaz kelebeğine giden boru üzerinde yer alırken geely emgrandda aynı görev map sensörüne yaptırılmakta ve emme manifoltu altında yer almaktadır.

    Amatör olarak yaptığım araştırmalarda gördüğüm fark budur.Bir de rolanti motoru ilk modellerde manuel iken geely emgrandın 2012 sonrası versiyonlarında elektronik delphi markadır.

  • Toyota corolla yakıtı az,sessiz,sorunsuz bir araç olarak bu motor sayesinde ün yaptı.En çok da Amerika'da satıldı.Oto sanayilerinde en sorunsuz otomobil nedir,diye sorulduğunda Japon Toyata denmesinin nedeni bu motordur.

  • Başka bir konuya seçimler ile ilgili yazdığım yazının silinmesi nedeniyle yazılarımı sonlandırıyorum.

  • Aracım 2011 Model Euro 5 Motor Geely Emgrand EC7, ilk sahibiyim ve ilkgünden bugüne kadar ben kullanıyonum. 2017 yılında gaz boğaz kelebeğini temizlemek için söktüler ve adaptasyonunu yapamayınca boğaz kelebeğini değiştirdiler ve her yeni takılanı arızalı diyerek 4 sefer değiştirdiler. Hiç biri çözüm olmadı. Bu sorunla 2021 yılına kadar devam ettim. Aracın yazılımını bulabilmek için Çin'deki üretici firma dahil her yolu denedim. Soruma çözüm bulamayınca Geely'inin uluslararası tüm reklamlarına kendi sorunumu örnek göstererek olumsuz yorum yaptım. En Sonunda Türkiye'deki ithalatçı anadolu grup, çelik motor'u çinli firma devreye sokarak beni buldu. Fakat yine yazılımı Türkiye'de olmadığı için çözemediler. En sonunuda Çelik Motor'un bir teknisyeni araştırırken Konya'da bulunan OtoGaraj Ytkili servisindeki yazılımın durumunu muhafaza ettiği, güncelleme için göndermediklerinden bir tek onun çalışır durumda olduğunu bildirdi ve Arabamı Ankara'dan konyaya 2021 yılında götürerek 4 yıldır yaşadığım sorundan kurtuldum.


    Şimdi ise yine tamircim iyilik olsun diye boğaz kelebeğini temizlemek için sökmüş ve yine aynı sorunu yaşamaya başladım. Fakat Konya'daki yetkili servisi de birileri yazılımınızı güncelleyelim diyerek elinden almış ve sonra maalesef çöktü diyerek onu da yok etmişler. Şu anda 2011 Model Euro 5 Motor Geely Emgrand EC7'nin yazılımını arıyorum.


    Sorun şu; araç normal hareket halinde iken motor kendini korumaya alıyor, gaz pedalı boşa çıkıyor, aracı boşa alıp ayağınızı gazdan çekinde devir saati 2000 devirde takılı kalıyor ve gaz pedalı kumanda etmiyor. Stop ederek 1-2 dakika bekleyince tekrar çalıştırıyorum, arıza lambası yanıyor, fakat araç gayet normal olarak çalışıp yola devam ediyor.


    Bu nedenle boğaz kelebeğinin tanıtımının yapılması için yazılıma ihtiyacım var. 2011 Model Euro 5 Motor Geely Emgrand EC7'nin yazılımını nerede güncelleyebilirim, yada başka bir çözümünü bilen var mı?





  • 
Sayfa: önceki 159160161162163
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.