Şimdi Ara

Geek' in yeni Q serisi ADSL modemleri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
10.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geek modemin eski modelini kullanıyorum, oldukca memnunum,herhalde yenileride çok güzeldir...
  • Arkadaşlar öncelikle adls modemleri usb üzerinden değilde ethernet üzerinden bilgisayarınıza bağlarsanız daha stabil bir bağlantı elde edersiniz. Bu işin erbabı kime sorduysam tercihlerini ethernet bağlantısından yana kullandı.

Adls2+ olayına gelirsek Dostlar insaf daha adls'le yeni başladık içinizden pek çoğu 256k veya 512k ile bağlanıyor. Bu bağlantıların fiyatları bile Türkiye şartları için normal diye bileceğimiz bir seviyede dikkatinizi çekerim ucuz demiyorum normal diyorum, sizce adls2+ fiyatı ne kadar olur?

O nedenle şimdiden doğmamış çocuğa don biçmiyelim hele bir adls kullanıcı sayısı 1-2 milyon kişiye çıkaralım gerisi bizlerin bile tahmin edebileceğinden hızlı gelişir.

-----------------------------------------------------------------------------
    Sahipsiz Olan Vatan'nın Batması Haktır. Sen Sahip Olursan Vatan Batmayacaktır.
    -----------------------------------------------------------------------------
  • quote:

Orjinalden alıntı: mafaky

T.Telekom engeç 2006 ilk çeyreğinde adsl2+'a geçecek

16 eylül 2006 hala adsl2 den tık yok

Orjinalden alıntı: ravers

quote:

Orjinalden alıntı: mafaky

T.Telekom engeç 2006 ilk çeyreğinde adsl2+'a geçecek

16 eylül 2006 hala adsl2 den tık yok

Doğru söze ne nedir; haklısınız!.... Ancak unutmayınız ki, ben T.Telekomcu falan değilim; aynen sizler gibi bir ADSL kullanıcısı ve (zaman zaman da) "mağduruyum". Şu anda detaylarını bilemesek de T.Telekom içinde hala bir takım "dolaplar döndüğü/döndürüldüğü" bir gerçek. Özelleştirmeden sonra bu dolaplar, herhalde "faz değiştirerek" yine de dönmete!... T.Telekom şu anda "özel bir tekel" haline getirildi ve yeni sahipleri en az yatırım ve altyapı düzeltmesi yapıp ençok oranda para kazanmayı hedefliyor. Bu özellikle genişbant internet erişiminde (ki burada da ADSL ana unsur...) öyle. Zira, Telekom'un ses iletişiminde artık eski karlılığı olmadığı gibi rekabet de başladı. Kaldı ki, insanlar gün geçtikçe sabit telefonların kullanımını azaltıp mobil (cep) telefonları kullanımını arttırıyorlar. Son günlerde yaşanmaya başlanan Kablo Internet trajedisi dahi bu planın bir parçası; çünki orada "Öger"cilerin ortaklığı yok!...

Ancak elleri mahkum; eninde sonunda adsl2+ konusunda birşeyler ortaya koyacaklar. Şu anda bir tarih teleffuz etmek yanıltıcı olur. Zaten geçenlerde, yeni Genel Müdür mü neyin nesi-zımbırtısı olan Paul Donany namındaki şahsiyetin de birtakım demeçleri vardı. Bakalım, bekleyelim; Allah'tan ufukta adsl3 standardı felan yok da bir de heves uğruna öyle yeni modem almak gerekmeyecek. Unutmadan, altını da çizerek, söyliyeyim: Wi-Max işini de uzunca bir süre unutabilirsiniz. Teknolojik eksiklik veya problemler yüzünden değil tabii ki: T.Telekomun (ve de Oger'cilerin) ADSL pastasına rekabet oluşturmasın diye!
    Önceleri tamamen AMD taraftarı olmakla beraber artık Intel'e de "hayır" diyemeyen, sonradan görme Windows kullanıcısı olmakla beraber artık sıkı bir MacSever ve kullanıcısı da olan AirTies-Zyxel destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. Oppo A16S, iPod Touch 4G (64GB), Retina MacBook Pro (late 2012, i5 dual core, 8GB RAM, 256GB Flash SSD), late 2012 Mac Mini (i7 quad core, 12GB RAM, 1 TB HDD), iki değişik konfigürasyonlu AMD veya Intel İşlemcili masaüstü PC, iki Intel işlemcili Notebook ve Netbook, vs.

• Geek' in yeni Q serisi ADSL modemleri

kullanışlı ve güzel modem en azından türk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Death Time -- 17 Eylül 2006; 10:46:58 >

Fuzuli
  • _____________________________
  • bu geek modemin promax ue4 ünü kullanıyorum çok memnunum..yalnız wireless modemleri çıkmış ama hiçbiyerde yok..neden acaba?

Orjinalden alıntı: cellmantd

bu geek modemin promax ue4 ünü kullanıyorum çok memnunum..yalnız wireless modemleri çıkmış ama hiçbiyerde yok..neden acaba?

Geek'in yeni seri kablolu-kablosuz-VoIP özellikli zannederim 6 modeli olacak ve bunların Mart 2006'da Hanover CeBIT'de sergilendiğini biliyoruz. Sitelerinde de bilgi mevcut; kırmızı kasa içinde biraz fantazi ama bana göre sempatik ve egzotik tasarımlı ürünle. Ancak denildiği gibi bunların hiçbiri daha piyasamızda görülmedi. Bu arada USR, AirTies, Zyxel, Linksys, Pikatel, Datron, Zoom ve Thomson gibi markalar piyasadaki modem satışlarının herhalde %80'den fazlasını karşılamaktalar. Geek markası da şu an bilinmeyen nedenlerle epey gecikmiş durumda. (Bilgi: piyasada satılan modemlerden Adam, AirTies, Datron, E-Con, Geek, Inca, Minton, Pikatel -- alfabetik sırayla yazılmıştır -- benim sayabildiğim "yerli" modem markalarıdır!)

Geek'çiler bu Forum'u takip ediyorlardı; umarım kısa sürede bir yanıt vereceklerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 18 Eylül 2006; 22:47:06 >
    Önceleri tamamen AMD taraftarı olmakla beraber artık Intel'e de "hayır" diyemeyen, sonradan görme Windows kullanıcısı olmakla beraber artık sıkı bir MacSever ve kullanıcısı da olan AirTies-Zyxel destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. Oppo A16S, iPod Touch 4G (64GB), Retina MacBook Pro (late 2012, i5 dual core, 8GB RAM, 256GB Flash SSD), late 2012 Mac Mini (i7 quad core, 12GB RAM, 1 TB HDD), iki değişik konfigürasyonlu AMD veya Intel İşlemcili masaüstü PC, iki Intel işlemcili Notebook ve Netbook, vs.

• ben de gördüm wireless modemlerini sitesinde var bence gayet sıradışı yani bence güsel..

hayır yakın bi zamanda gelcekse alayım..kablosuzundan çok memnunm da o da iyi olur heralde

Orjinalden alıntı: cellmantd

o zaman almıyorum başka modem çıkmasını bekliyorum..ama ne zaman çıkar yaklaşık olarak bi süre veremezmisiniz?ve tabi yaklaşık bi fiya..çok şey mi istiyorum

Merak etmeyin, çıktığında şüphesiz ilk duyan sizler olacaksınız ;)

1- torrenten download yaparken modemin arayüzüne erişim bazen çok ağır oluyor. menuler arasında dolaşırken çok bekliyor. bunun sebebi nedir?

2- yine download yaparken bazen internet kesiliyor. internet sayfaları açılmıyor ama torrentten downloada devam ediyor. resetleyince düzeliyor.

3- yeni firmware çıkacak mı?

Fuzuli
  • yaklaşık bir senedir Q51 modelini sorunsuz olarak kullanıyorum...

yalnız ilk aldığımda konunun başlarında bir arkadaşın da belirttiği bazı sitelere bağlantı sorunları yaşadım ama internet sitesinden teknik desteğe başvurduğumda bana DNS ayarlarını değiştirerek ve otomatik ayarlayarak sorunu halledebileceğim ayrıntılı bir şekilde anlatıldı veee o gün bugündür sorunsuz internet keyfim devam ediyor (arasıra faturadan dolayı telekom bağlantımı kesiyor ama bunda GEEK'in bir rolü olduğunu sanmıyorum )
  • quote:

Orjinalden alıntı: PeaCe SeLLs
    1- torrenten download yaparken modemin arayüzüne erişim bazen çok ağır oluyor. menuler arasında dolaşırken çok bekliyor. bunun sebebi nedir?

Her cihazın desteklediği bir session sayısı vardır. Bu sessionları özellikle Azureus gibi Bittorrent clientları tamamen kullanır ve tüketir. Modem üzerinde yeni bir session açabilmeniz için bu mevcut açık olan sessionlardan birisinin sonlandırılmasını beklemeniz gerekiyor. Dolayısı ile modeminizin arabirimine erişiminiz yavaşlamış oluyor.

quote:

2- yine download yaparken bazen internet kesiliyor. internet sayfaları açılmıyor ama torrentten downloada devam ediyor. resetleyince düzeliyor.

Bahsettiğiniz durum yukarıdaki durum ile benzer sebeplerden kaynaklanmaktadır. P2P yazılımlarından özellikle Azureus, NAT Session probleminin en sık karşılaşıldığı programdır. Sebebi de sessionları çok sayıda ve agresif kullanmasından kaynaklanmaktadır. Bu sorunun tek çözümü bağlantınıza göre Azureus (veya diğer P2P programınız) ayarlarınızı (download yapılırken açılacak connection sayısı, multiple download adedi vs gibi) deneme yanılma yolu ile en ideal seviyeye getirmenizdir.

quote:

3- yeni firmware çıkacak mı?

Evet yeni firmware çıkartmayı düşünüyoruz ancak henüz yeni firmware çıkartmamızı gerektirecek kadar bug'ımız olmadığından yeni firmware yayınlamadık.

Saygılarımla

• teşekküler

Fuzuli
  • valla bende speed stream 6000 var. zoom kullananlardan tutunda değişik bir çokmarka kullananı gördüm. benimkini tutanını görmedim. birbuçuk yıl evvel aldığım bir modem o günlerde zoom da dahil olmak üzere bütün modellerde 3+1 vardı speed stream de 4+1 siemens speed stream de adsl2 o günden var olan bir özellikti bütün markalar daha yeni yeni bu özelliği koydular.
    365 gün fişinden çıkmadan çalışır daha ısındığını bile hatırlamam. yazın en sıcak günlerinde dahi hafif bir ısınmanın dışında birşey olmadı.

açıkcası herkese tavsiye olunur. SİEMENS SPEED STREAM
  • Geek Q31 yaklasık bır yıldır kullanıyorum ve hıc sorunla karsılasmamıstım takı gecen gunku yagmurlu havadakı cakan sımseklerın etkısıyle bozulana kadar..sanırım flash yazılımı zarar gordu servıste yazılım atıldı ve duzeldı..acaba firmware nasıl buluruz ve yuklerız saygılar

Orjinalden alıntı: reko

Geek Q31 yaklasık bır yıldır kullanıyorum ve hıc sorunla karsılasmamıstım takı gecen gunku yagmurlu havadakı cakan sımseklerın etkısıyle bozulana kadar..sanırım flash yazılımı zarar gordu servıste yazılım atıldı ve duzeldı..acaba firmware nasıl buluruz ve yuklerız saygılar

Merhabalar,

Modemlerimizin Flash yazılım kurtarma kiti sadece yetkili bayilerimize verilmektedir.

Saygılarımla
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.