U

Yüzbaşı
22 Temmuz 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 51 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Arkadaşlar harici disk yerine disk+ harici disk kutusu alayım dedim daha pahalıya geliyor gibi bu işte bi terslikmi var, banamı öyle geliyor?
arkadaşlar iki sorum var.

1- 2,5" taşınabilir hdd almayı düşünüyorum ancak laptopumda usb 3.0 yok bunun yerine esata+usb (power esata) çıkışı var. hızlı bağlantı için esata+usb (power esata) çıkışını kullanmak istiyorum. piyasada standart esata harici disk bulamadım. hdd kutuları var. uygun bir kutu+disk önerebilirmisiniz.

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/everest-hdc-265-harici-esata-to-sata-hdd-kutusu-72547449

power esata ile harici hdd kullanımı
bu kutu hakkında ne dersiniz?

2- eski bir 3,5" harici diskim var usb 2,0lı ve ben diski kutudan çıkartıp onuda esatadan bağlayarak yedekleme diski olarak kullanmak istiyorum. (ikinci işletim sistemi kurmak içinde kullanma niyetim var)

bu kablolardan biriyle bağlayabilirmiyim? extra güç girişi gereklimi?

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
pc windows açılışta hata verip resetliyordu. güvenli mod veya enson çalışan sisteme dönüş falan işe yaramadı. xp cd ile format atmayı denedim sistem yapılandırması (disk yapısı) inceleniyor kısmında takılıp kalıyordu. büyük olasılıkla disk bad sector falan gibi bi sorun yüzünden hdd takılıp kalıyordu. Acronis dahi inceleme kısmında donup kalıyordu. en son pardus ile disk bölümlerini siilerek kurulum yaptım sonuçta pardusta çalışmadı ama sanırım diski temizleme başarılı olduğu için acronis çalıştı ve eski bir yedeği yükleyebildim. sistem şuan gayet güzel çalışıyor.

sormak istediğim; bunca uğraşa ve pardusa gerek kalmadan sorunlu hdd me nasıl format atabilirim. bu arada pardus ve acronis hddmi otomatik görmesine rağmen win cdsi önce sata tanıtım disketini istiyor.
arkadaşlar almayı düşündüğüm araç sorgulattığımda aynı yıl içerisinde 2 kez muayeneye girmiş görünüyor. üstelikte kilometrede oynama yapılarak. bu aynı yıl içierisinde muayene yapılmasının sebebi ne olabilir acaba?
bilgisayarım sık sık donup kalıyor ve resetleyip açtığımda chkdsk d sürücüsünde tutarsıklık tespit etti falan diyerek disk taraması yapıyor.

daha önce böyle bir sorunum yoktu ancak hdd çökünce hdd yi söküp bilgisayarcıya götürdüm sorunun yazılımsal olduğunu söyleyip formatlamışlar. eve getrirdiğimde ara sıra donma yapıyordu ve acronisle sağlam bir yedeğimi geri yükledim ama hala donma problemlerim devam ediyor. chkdsk de herhangibir sorun bulamıyor sadece tutarsızlık var deyip tarıyor ve sonuç yok.
Arkadaşlar excelde bir hücre içerisinde oluşturacağım dosya ismi ile yeni bir ofis dosyası (word) oluşturmak yada varolan bir dosyayı belirlediğim hücre içerisindeki isimle yeni bir kopyasını alarak açmak istiyorum. köprü oluştuır seçeneği ile yeni dosya oluşturabiliyorum ama dosya ismi yazmak istemiyorum dosya ismini belirlediğim hücreden almasını istiyorum.

yardımcı olabilirseniz sevinirim..
Bilgisayarı açtığımda karşıma PLEASE RESELECT CPU SPEED şeklinde bir uyarı alıyorum ve bir tuşa bastığımda doğrudan setup ayarlarına geçiyorum. makina 66.8 MHZ ayarlı görünüyor bu ayarı değitirdiğimde yani biraz arttırdığımda (seçeneklerden 75 seçtiğimde meselea) makinam açılıyor. ama kapatıp tekrar açtığımda büyük çoğunlukla bunu tekrarlıyor.

ayrıca sistem saatinde de bir problem var ve sorunu çözemedim. makinayı açtığımda saat bir önceki gün kapattığım saate yakın bir saatten başlıyor. yani bayaa bi geri kalmış oluyor. makina çalıştığı sürece saat ilerlemesi normal ama kapattığımda saat ilerlemiyor sanki.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

makina celeron 712 MHz, 256 ram, xp sp 1 yüklü makina..
evet arkadaşlar ilginç bir durum inanılaır gibi değil biliyorum ama klavyede sabahları fonksiyon tuşları çalışmıyor del tuşu birkaç kez ard arda basarak çalışıyor öğle saatlerinde klavye tam olarak çalışmaya başlıyor.

sorun klavyedemi acaba yoksa bağlantıdamı çözemedim başka klavye deneme imkanım da olmadı maalesef... bağlantıları kontrol ettim sorun görünmüyor...
ba rapor ne demek istiyo acaba

filo komutanımı tam rapor yazarkenmi vurdular acaba

rapora bak hizaya gel :)
> > >>>>> COK cok onemli.....
> > >>>>>YASADIGIN DUNYAYI SORGULAYAMIYORSAN, BARI ULKENI SORGULA.....
> > >>>>>ASIL DEGERI 9 (DOKUZ) TRiLYON DOLAR DiKKAT 9
>MiLYAR VEYA 9 MiLYON
> > >>>>>DEGiL 9 TRiLYON DOLAR... ABD SADECE 40 KIRK MiLYON DOLARA
KAPATACAK
> > >>>>>... YAZIKLAR OLSUN.... KAPTIRANA, VERENE ... ALTI USTU BIR
MAIL
> > >>>>>GONDERMEKLE BU IS OLMAZ DIYE DUSUNMEYIN LUTFEN. VATANINI SEVEN
> > >>>>>HERKESE GONDERELIM, HEPINIZIN BILDIGI GIBI ETIBANK
OZELLESTIRILECEK
> > >>>>>... (VE ALICISI AMERIKA:-) VE BOR ISLETMELERI ETIBANK
BUNYESINDE.
> > >>>>>KONULAN FIYAT NEDIR 40 MILYON $ . LUTFEN BIR DAHA OKUYUN VE
LUTFEN
> > >>>>>HERKESE ILETIN...LUTFEN... Onemli !!!!!!!!!!!!!!!!!!!..
> > >>>>>
> > >>>>>Borla
> > >>>>>calisan araba uretildi, Turkiye kiskacta. Arabayi bor
madeniyle
> > >>>>>calistiracak
>patentli 600 proje oldugu ortaya cikti. Turkiye, dunya
> > >>>>>rezervinin yuzde 70`ine sahip ve uluslararasi teroristler
Turkiye
> > >>>>>uyanmadan bu kaynagi ele gecirmeyi planliyor. Bu maili coklu
> > >>>>>yollayarak en azindan bir toplum bilinci olusmasina yardim
> > >>>>>edebiliriz... ya da direkt silin...

bu mail bana bu gün geldi nedir ne değildir bilen varmı arkadaşlar....

okuduğumda şok oldum ve aklıma direkt metal fırtına romanı geldi...
Hakkında
Meslek: mühendis
Forum İmzası:
[color=
Hakkımda:
49FEA38E903C4438B88EC6FB2392A159.jpg
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 5 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 5 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.243
İkinci El Bölümü Mesajları: 2
Konularının görüntülenme sayısı: 11.844 (Bu ay: 353)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.