Şimdi Ara

geçmişten günümüze deprem sonrası gazete manşetleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
3.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir sebepten dolayı deprem sonralarındaki gazete manşetlerini topluyorum. bunları paylaşmak, her depremden sonra aşağı yukarı aynı şeylerin söylendiğini görmek açısından iyi olur muhtemelen. açıkçası bu küpürleri toplarken içim öyle bir karardı ki, aşırı yorgun olmama rağmen uykum kaçtı.

yüklendikçe diğer fotoğrafları da koyarım.

1939 erzincan:

1966 varto:

1976 van-muradiye:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hashus1099 -- 5 Nisan 2012; 3:16:53 >

• 1983 erzurum-kars :

1992 erzincan :

1995 dinar :

1998 ceyhan :

• bende ki gazete arşivine baktımda çoğu yoktur arşivde.
  • elinde gazete arşivi olup da konuya destek olabilecekler varsa çok minnettar olurum. çünkü elimdekiler çok çok eksik.

1999 gölcük:

1999 düzce:

2003 bingöl:

• Acı verici insanın tüyleri diken diken oluyor. Türkiye binalar konusunda gerçekten kötü durumda.
  • 1992 Erzincan depremini bizzat yaşadık,evi yıkılmayan orta hasarlı şanslı(!) kişilerdendik.

2 hafta boyunca bahçeli bir evi olan akrabamızın yanında çadırda kaldık,karda insanların çilesini gördük..paranın hiç birşeye yaramadığını gördük,paran olsa da alacak birşey yoktu ki.

hatırladım,tüylerim diken diken oldu...kimse böyle tecrübeler yaşamaz umarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jack_daniel's

1992 Erzincan depremini bizzat yaşadık,evi yıkılmayan orta hasarlı şanslı(!) kişilerdendik.

2 hafta boyunca bahçeli bir evi olan akrabamızın yanında çadırda kaldık,karda insanların çilesini gördük..paranın hiç birşeye yaramadığını gördük,paran olsa da alacak birşey yoktu ki.

hatırladım,tüylerim diken diken oldu...kimse böyle tecrübeler yaşamaz umarım.

Deprem sırasında Erzincan'ın neresindeydiniz acaba?

Deprem de yoktum ben ama bizim evler yıkılmamış.Dedemlerin ve amcamların ev kerpiçtir,hafif hasarla atlatmışlar.Bizim ev de deprem zamanı yapılmaktaymış,duvarları örülüymüş o ara deprem olmuş işte..

1939 ve 1992 depremleri hakkında çok şey dinledim dedemden,büyüklerimden..gerçekten çok zor..Allah bir daha yaşatmasın öyle acılar..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: :Fatih:

Deprem sırasında Erzincan'ın neresindeydiniz acaba?

Deprem de yoktum ben ama bizim evler yıkılmamış.Dedemlerin ve amcamların ev kerpiçtir,hafif hasarla atlatmışlar.Bizim ev de deprem zamanı yapılmaktaymış,duvarları örülüymüş o ara deprem olmuş işte..

1939 ve 1992 depremleri hakkında çok şey dinledim dedemden,büyüklerimden..gerçekten çok zor..Allah bir daha yaşatmasın öyle acılar..

Bahçelievlerde,

Yeşilvadi Yapı Kooperatiflerinde...Yıkılan blok olmamıştı ama çatlaklar,kısmi çökükler olan bloklar olmuştu.Sonrasında güçlendirildi,Ankaraya taşındık.2 Sene sonra da sattık evimizi.Hala duruyor,yıkmadılar o binaları da.
  • Anladım,

Bahçelievler de dediğiniz tarzda şu an çok blok var eski.Son zamanlarda gittiniz mi bilmiyorum ama bahçelievler harika oldu.Yeni bloklar,siteler mükemmel bir düzen var.
  • Geldim,2 senede bir gelme şansım oluyor genelde.Eylülün sonunda Erzincandaydım.

Erzincan ın düzeni güzel,max 3 -4 katlı yapılar.Bence tek sorunu,2 binada bir birbiini kesen sokak ve caddeler.Beni araç başındayken tedirgin ediyor,bisikletli fırlar çocuk fırlar.

Nihayet bomboş duran yeri neon hastanesi yapmışlar,bi tane daha erganın sırasına avm yapıyorlarmış
  • İnsanlara mesaj vermesi açısından harika bir konu açmışsınız. Teşekkür ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jack_daniel's

Geldim,2 senede bir gelme şansım oluyor genelde.Eylülün sonunda Erzincandaydım.

Erzincan ın düzeni güzel,max 3 -4 katlı yapılar.Bence tek sorunu,2 binada bir birbiini kesen sokak ve caddeler.Beni araç başındayken tedirgin ediyor,bisikletli fırlar çocuk fırlar.

Nihayet bomboş duran yeri neon hastanesi yapmışlar,bi tane daha erganın sırasına avm yapıyorlarmış

Bende en son bu yaz gittim 1 aylığına temmuz da..

Düzen konusunda doğuda ki illerimiz arasında en iyi düzene sahip şehir şu an için.Gittikçe gelişiyor da.Sokakların öyle olmasının sebebi,zamanın da arsaları iyice parselleyip fazla arsa-konut çıkarmak için yapılan bir amaç diyeyim.

4 kattan fazlasına zaten izin verilmiyor,daireler en aşağı 100m2, 3+1 daireler 130m2 kadar ve hepsi malzeme,kalite,işçilik vs bakımından on numara.Depremlerden sonra yapılan inşaatlara özen gösteriliyor.

Dediğiniz avm Emniyetin yanına yapılıyor,Erimpaş veya Carrefour açılacak diye duymuştum ama hangisi olacak kesin olarak bilmiyorum.

Neon'un olduğu bina garip ya, tutulmadı orası.Ergan'dan önce vardı boş boş duruyordu.Allahtan sonunda değerlendirdiler

• quote:

Orijinalden alıntı: :Fatih:

Bende en son bu yaz gittim 1 aylığına temmuz da..

Düzen konusunda doğuda ki illerimiz arasında en iyi düzene sahip şehir şu an için.Gittikçe gelişiyor da.Sokakların öyle olmasının sebebi,zamanın da arsaları iyice parselleyip fazla arsa-konut çıkarmak için yapılan bir amaç diyeyim.

4 kattan fazlasına zaten izin verilmiyor,daireler en aşağı 100m2, 3+1 daireler 130m2 kadar ve hepsi malzeme,kalite,işçilik vs bakımından on numara.Depremlerden sonra yapılan inşaatlara özen gösteriliyor.

Dediğiniz avm Emniyetin yanına yapılıyor,Erimpaş veya Carrefour açılacak diye duymuştum ama hangisi olacak kesin olarak bilmiyorum.

Neon'un olduğu bina garip ya, tutulmadı orası.Ergan'dan önce vardı boş boş duruyordu.Allahtan sonunda değerlendirdiler

O bina tutulmadı dediğiniz gibi,sonunda yaptılar neon da çözüldü.İlk yaptıklarında otel niyetiyle yapılmıştı hafızam beni yanıltmıyorsa.

Ben de migros diye duydum ,sizin erimpaş ve carrefour un yanında 3 ledik

Evler ço güzel,geniş hele mutfaları bitiriyor beni.Doğu kultüründe mutfa daha da önemli,sofrada uzun uzun oturmayı seven kalabalık bir kültür.Büyükşehirlerdeki neredeyse oturma odası kıvamında mutfaklar,balkonlar yapıyorlar geniş geniş...

Aynı şekilde bir depremde artık eskisi gibi olmaz.Yapı konusunda bilinçlendiler artık.Sadece 92 depreminden sonra yıkılmayıp güçlendirilen binalarda sorun olur diye düşünüyorum.

• 17 Ağustos Depremi...
  • bugün 17 ağustos. 13 yıl önce bugün deprem olmuştu.
  • Yeni bir depreme hazır mıyız peki?
  • Bana mı öyle geliyor yoksa İstanbul' da 17 ağustos depremi sonrası yeni yapılan binaların yükseklikleri arttırıldı mı?
    Yüksek olunca bina daha mı sağlam oluyor?
  • 17 Ağustos'u yaşadım. 3 ay kadar dışarıda bir barakada kaldık. Biz yine ucuz atlatmıştık. Bizim çevremizde az da olsa yıkılan binalar ve ölenler vardı.

@Ömer:

Sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ömer

Yeni bir depreme hazır mıyız peki?

hocam malesef ne istanbul, ne izmir, ne bursa depreme hazır değil. açıkçası 4 büyük şehirden 3'ü deprem riski altında, ama hazır olmadıkları açık. ankara'da hazır değil aslında, ama diğer şehirlere nazaran deprem riski daha az ve şehrin yapısı daha modern. dönüşüm de kalitesi tartışılsa da büyük ölçüde tamamlandı sayılır.

çalışmalar yapılmıyor değil, ama yeterli de değil. ve yapılan çalışmalar deprem tehlikesini bertaraf etme yönünde kullanılmaya başlanmadı, hala çalışmalar toparlanmaya çalışılıyor. üniversitede son 1 yılımı afet laboratuvarında geçirdiğimden 3-5 kelime söyleme hakkım olduğuna inanıyorum, eskişehir de yapı stoğu bakımından hazır gözükmese de çalışmalar elle tutulur seviyede ilerliyor 4 yıldır ve valilik, belediye, inşaat mühendisleri odası olarak diğer şehirlerin çok daha ilerisinde bir bilinçle çalışma yapılıyor.

7-8 sene içinde 7+ büyüklüğünde bir deprem daha olacak ve şuan itibariyle ülke hiç hazır değil o depreme.

• Şu resimden etkilendim.

Devlet, o zaman OHAL ilan etmemek için rakamları bilerek düşük tutmuştu.
    (Alakasız ama) Aklımın erdiğinden beri, bütün hükümetlerin enflasyon rakamlarını düşük gösterdiği gibi belki...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.