Şimdi Ara

Geçen Sene Sınav Sırasında Yaşadıklarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen sene çok fazla çalışmıştım. 95 TYT 65 AYT civarı yapıyordum. Son 1 ayda her gün birer tyt + mat veya fen ayt denemesi atıyordum ki sürede kendimi geliştireyim diye(tytyi ortalama 120 dakikada bitirip geri kalan sürede soruları kontrol edip, hatalarımı düzeltiyordum). Son 1 hafta üstümde baya baskı varmış gibi hissettim. Çok fazla heyecan yapıyordum. Sınav gününden önceki gün gözüme uyku girmedi. Uyuyamayınca daha çok panik yaptım. Bir şekilde uyuyabildim. Sınav günü sabahında kahvaltı yaparken midem bulandı. Üzerimdeki baskı kat ve kat arttı. Okula gittim, sınıfa girip oturdum. Etrafımdaki herkes heyecanlı, dizler nasıl titriyor. O an ellerimin terlediğini hissettim. Terledikçe su içtim o an fark edemedim ama sonra sınav sırasında bu yaptığımın büyük bir hata olduğunun farkına vardım. Neyse sınav başladı bu sefer heyecandan ne okuduğumu anlamıyorum. Sular seller gibi türkçe çözen ben kitlendim kaldım. Etrafıma bakınıyorum herkes deli gibi çözüyor. Sayfa çevirme seslerini duyuyorum ama bende tık yok. O an farkına vardım ki bir sene boş yere çalışmışım, bütün emeklerim çöpe gidecek. Moral kazanmak için sosyal çözeyim dedim. Orada biraz ısındım sonra tekrar türkçe yapacaktım. Süreye bir baktım 35 dakika geçmiş (3-4 tr ve sosyali çözmüştüm). Sosyali 7-8 dakikada çözen ben sınavda 20 dakikadan fazla harcamışım. Moral sıfır bir şekilde Türkçe çözmeye başladım. Hızlı çözersem arayı kapatabilirdim ama unuttuğum bir faktör vardı. O içtiğim sular türkçenin 22. sorusunda beni buldu. Ağır bir şekilde tuvalete gitme ihtiyacı hissettim (Bunda büyük ihtimal heyecanın etkisi var. Normal hayatımda hiç heyecanlanan biri değilim ama o gün ne yaptıysam olmadı.). Önümdeki soruyu mu okuyayım , kağıdı verip tuvalete mi gideyim yoksa 1 senemin yandığına mı üzüleyim bilemedim. Risk alıp çözmeye devam ettim. Bir şekilde kendimi sıka sıka türkçeyi bitirdim. Tuvalet hissim azalmıştı. Ardından fene başlayıp oradan da matematikte yapabildiğim kadar yapıp günü bitirme hedefindeydim. Bir yandan ailem aklıma geliyor, bir yandan arkadaşlarım. Kötü yapmanın vereceği hissi düşünüyorum sınav esnasında. Gerçekten kendimi hiç heyecanlanmayan biri olarak görürdüm ki bu dediğim sınava kadarmış. En sakin adamın bile eli ayağı tutuşuyor sınav sırasında. Neyse feni de bitirdim matematiğe geçicem derken süreye bir baktım son 25 dakika. TYT matematiği ortalama 50 dakikada çözüyordum boşlar falan dahil. Yetiştirmenin imkansız olduğunu bilerek en basit soruları avlamaya çalıştım. Bir şekilde 16 soru işaretleyebildim. Sonuç ne mi? 1 sene daha aynı gün için hazırlandım. Aynı şeyleri yaşayabilir miyim? Evet. Yani sınavda dikkatli olun

• Lan millet zaten heyecanlı niye korkutuyorsun :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu kadar uzun şeyi paragrafsız yazma hatasını hala yapıyorsan bir şey değişmemiş
    Iphone 14 Pro Max Space Black- Apple Watch 7 45mm Midnight - iPad 6.th 9.7" - MSI GP66 -RTX 3070- Olympus OM-D E-M10 Mark III - 14-42mm - 40-150mm - Lenovo G27Q-20- Logitech G PRO X- Apple AirPods Pro 2
  • ayt ne oldu hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dikkat et hocam. Bu sene ayni seyleri yasama :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfaaçısı -- 23 Haziran 2020; 23:7:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sınav anında olmasam bile bazen çok heyecanlanıp ellerimin titrediği falan oluyor. Hani korku/telaş/heyecan duygularına alışkınım ama el titremesi inş sınavda karşılaşmam ve karşılaşmayız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    lisede ilk gün
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.