Şimdi Ara

Geç Uyumak ve Boy (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
4.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam grafikte de görüldüğü gibi bu hormon gece uykuda 12-3 arası salınıyor, ayrıca gece uyumayıp telefona vs. bakıyorsan kortizol düzeyin de yükselir, o da büyüme hormonunu baskılar. Özellikle bu yaşlarda saat 12’yi geçirmemen senin için daha iyi olur:))
    Geç Uyumak ve Boy

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Aykumos

Bu mesaj silindi.
    Hocam ben de bu düzeni sadece çalışırken yapabiliyorum sıkıntı boşta olduğun zaman oluyor, bir amacın olmalı.
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    Bu düzene alışmak için biraz uğraşman gerekiyor zamanla olacak ayrıca çay kahve içmeyi de bırak bence.
  • Genetik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ailende uzun biri varsa uyuda yoksa uyumana gerek yok bence babam 1.69 annem 1.61 ben 1.74 üm 21 yaşında kücükken her sabah süt içtim liseye kadarda geç saate kalmadım.Tahmimim sende benim kadar olursun.

• quote:

Bu mesaj silindi.
    İşte evdeyiz o yüzden, çalışırken 10'da yatıp 6-7 arası kalkıyorum. Bu virüs ve şu an ülkenin içinde bulunduğu, iş durumu givb belirsizlikler beni etkiliyor konsantre olamıyorum..

• ben kendimi bildim bileli geç uyurum ama boyum anneme babama göre uzun

• çok fazla sabahladım geç yattım ama boy 1.90. basket oynadım bol bol süt vs içtim. anam da babam da ortalama boylu. fakat uyku çok önemli
  • Sana şöyle söyleyeyim kendimi bildim bileli yani 9,10 yaşındandır hatırladığım kadarıyla geç yatarım ailem uyumadığı için 1 de falan öyle şey mi olur demeyin oluyor ve ortaokulda basket falan da oynadım ama boyum maalesef uzamadı hep geç uyuduğum için genetik tabiki var ama kardeşim kadar bile uzayamadım 24 yaşındayım şu an.s kesinlikle geç yattığım için olduğunu düşünüyorum süt falanda içen basket oynayan biriydim de işte olmadı.Seni şu an az bir sürede ve bu yaşta o kadar etkilemezdir ama genede dikkat edebilirsin desemde şu an hala uyumadım uyunmayıncads uyunmuyor ki.

• Dostum henüz 16 yaşındasın. Benim 17-18 yasina kadar boyum uzamıştı. Şu anki boyun bile kısa değil merak etme ki daha da uzarsin, ama 2 cm ama 10 cm. İlla ki uzarsin.

Erken yatman tabi ki daha iyi ama içini ferah tut, canını sıkma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr. solucan -- 5 Mayıs 2020; 6:31:48 >
  • Valla uyku ile boy arasında ilişki var mı bilmem ama beni küçükken hiç uyandırmasalar rahat tüm gün uyurdum herhalde ailede en çok uykuyu seven benim . Yaş 19 boy 191 . 14-16 yaşları arasında inanılmaz hızlı uzadım 14-15-16-17 yaşları sırasıyla 174-179-183-186 18 ve 19 yaşlarımda ise 190 ı gördüm . Ailede en uzun kişi benim .
  • Uyku beslenme çokta etkileyen şeyler değil "bence"
    3 yaşından sonra ağzıma süt koymamışım. 3 yaşına kadarda anne sütü hariç süt içmemişim
    Anne 1.70 baba 1.74

3 Dayımda 1.80 üzeri
    3amcamda 1.80 üzeri.
    Annemin babası rahmetli dedem 1.90
    Babamın babası dedem 184..
    Babaannem ve anneannem 1.74

Anne baba hariç herkesin boyu 1.80 ve üzeri ve bende 1.84üm.

Bu boy işleri tamamen genetik.. Ha belki potansiyelim daha fazlaydı onu bilemem. Ama çokta bişi bekleme.

• Yıllardır erken yatar, erken kalkarım. Senelik izinde olamama rağmen gördüğünüz gibi bu saatte ayaktayım.

Boyum 1,83

Hayırlı ramazanlar.

• Büyüme hormonu (GH) uyku sırasında salgılanır, düzenli ve saatinde uyumanın boyunun uzamasında olumlu etkisi olacaktır.
  • Valla kardeşim benim annede kısa babada kısa ama ben 190 ım. Uyku düzeni de bozuktur çocukluktan beri.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.