benim girdiğim vakit bu bölüm 50klardan alıyordu hocaları vs aynıydı. ne değişti de kapasiteniz arttı kardeşim? yukarda arkadaş yazmış bitane abi gelip burada konu açtı popülerlik arttı vs. haklı olabilir onun etkisi çok. ama daha fazlası hocalarının öğrencilerle birlikte yoğun reklam yapmasıdır. ben burada bi tane ytü öğrencisinin hocasının bu işlere girdiğini görmedim ama o telegram gruplarında ytü yü çöp ederler gtü yü ilah ederler... |
Gebze Teknik Üni. Bilgisayar Müh. (3. sayfa)




-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Gucluturk2018Benim sayemde :)...
İyi eğitim veren bir bölüm de ondan yoksa neden sevilecek. Akademisyen kadrosu sağlam ve işlerini seven insanlar. Mezunları hep iyi yerlerde çalışıyor, okul huzurlu vs...
Ama dezavantajları da var. Okulda sadece 1 tane cafe var, sosyal ortam yok denecek kadar az, networkü henüz yeni kuruluyor, okul içinde yurt yok . Bunlar da dezavantajları.
Neden peki sakarya bilgisayar geçiş yapan öğrenci sayısı fazla? Ekşide de birisi sakarya bilgisayar başlığında iyi ki gtü den buraya gelmişim yazmış
-
quote:
Orijinalden alıntı: Viomanbenim girdiğim vakit bu bölüm 50klardan alıyordu hocaları vs aynıydı. ne değişti de kapasiteniz arttı kardeşim? yukarda arkadaş yazmış bitane abi gelip burada konu açtı popülerlik arttı vs. haklı olabilir onun etkisi çok. ama daha fazlası hocalarının öğrencilerle birlikte yoğun reklam yapmasıdır. ben burada bi tane ytü öğrencisinin hocasının bu işlere girdiğini görmedim ama o telegram gruplarında ytü yü çöp ederler gtü yü ilah ederler...
50k dan buralara gelmesinin en büyük sebebi Bilgisayar Mühendisliğine olan talep ve Gtü'nün eğitim kalitesidir. Bilgisayar mühendisliklerinin çoğu zaten yükseliyor ve bir süre daha yükselecek gibi gözüküyor.
Diğer yandan hocaların ve dikkat edin !!! Öğrencilerin de okullarını sevmesi ve tanıtmaya çalışması bile aslında okulun ve bölümün doğru yolda olduğunun göstergesidir.
Okulunu bölümünü sevmeyen öğrenci neden tanıtımını yapsın değil mi ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ryo41Neden peki sakarya bilgisayar geçiş yapan öğrenci sayısı fazla? Ekşide de birisi sakarya bilgisayar başlığında iyi ki gtü den buraya gelmişim yazmış
Alıntıları GösterHer öğrencinin beklentisi aynı değil ki... Biri diyorki beni zorlasınlar ama dolu çıkayım, diğeri diyor ki bu kadar zorlanma bana fazla , benim 1 tane hayatım var ben daha rahat olabileceğim bir yere geçeyim.
Konu bu...
-
Hocam benim cebime 1 kuruş girmiyor burada yazdıklarımdan dolayı. Hatta üstüne vaktimi harcamış oluyorum. Donanımhaberi düzenli olarak kullanıyorum. Arada sırada buraya gelip bakarım, okulla ilgili sorusu olan varsa yardımcı olmaya çalışırım. Şu zamana kadar 1 tane yalan şey söylemedim, bana soru soran arkadaşlar (yaklaşık 10-15 kişi) şahidimdir. Bu okul sosyal açıdan sıfıra yakındır. Marmaray olmasa direkt koca bir sıfır. Okul yönetimi her okulda olduğu gibi burada da iktidara yakın. Kafamıza göre keyfi eğlenceler yaptırılmıyor. Baskı var yani. Okul çevresi aşırı boş, 1 tane mcdonalds harici bir şey yok. Yapabileceğin en iyi - kısa şey Viaport Marinaya gitmek (30 dk falan sürer). Bunun haricinde okul çok zor. Ben Türkiye genelinde farklı üniversitelerin ödevlerini inceledim arkadaşlarım vasıtasıyla. Ege Üniversitesinin ödevini de gördüm İTÜ'nün ödevini de gördüm Fırat Üniversitesinin ödevini de. Bu bazılarına göre saçma bir kriter olarak gelebilir ama verilen ödevin zorluğunun öğrenciyi araştırmaya ittiğini düşünenlerdenim. Bu yüzden zor ödevi yapmak yorucu olsa da bittikten sonra mutlu hissediyorum ben. Bu üniversiteler arasında ödev zorluğu açısında n GTÜ ile İTÜ birbirine yakın, Ege bunların hemen arkasında (çok fark yok) ve en sonda da diğer Anadolu üniversiteleri var.
Bunlara ek olarak bu okulda yaptığın ödevler ancak final sonrasında okunur. Notlar İNANILMAZ DERECEDE geç okunuyor. Bu dönem bütün ödev notlarım final sonrasında açıklanmıştı. İlk vizem finalden 1 gün önce açıklanmıştı. Asistanlara çok mu iş düşüyor bilmiyorum ama ödev okuma konusunda cidden bir problem var. Bazen düşük aldığın bir ödeve itiraz ettiğinde puanın birden 100 olabiliyor (büyük ihtimalle direkt 100 verip geçiyorlar çok dikkat etmeden). Kopya çekmesen de ufak bir benzerlikten -100 puan yiyebiliyorsun. Acıma hiç yok anlayacağınız.
Bunlar okulun kötü yanları. Bu okulu bana soran herkese de bunları söylemişimdir. Zaten forum genelinde de bunlar biliniyor.
Bunu yazıyorum çünkü bazı arkadaşlar sürekli gtü trolleri diyip duruyor. Onlar yüzünden bir şey yazamaz oldum. Bir arkadaş tavsiye istiyor, GTÜ yazıyorsun orada bitiyorlar hemen. Bir de seviyesiz "espri" yapan tipler var. Elimde olsa okulun adını değiştiririm o derece bıktım.
Ben yine burada okulla ilgili bilgi almak isteyenlere yardım etmeye devam edeceğim. Olanı olduğu şekilde söyleyeceğim. Okulda benim hiçbir kişisel problemim yok birileriyle. Tamamen bir öğrenci gözünden sıkıntıları dile getiriyorum. Okulun avantajlarını da söylüyorum (tabi o zaman troll oluyoruz. Kötü yanını söylemek serbest).
EDIT:
Ekstra olarak bu zorluk olayı bazen aşırıya kaçıyor. Saçma sapan zor sınav yaptıkları oluyor. Derslere yatan birinin geçme ihtimali yok, çalışanın da garanti diyemeyiz. Bazen 80 beklediğin sınavdan 20 falan alıyorsun. Bunlar da problemleri arasında okulun. Bazı hocalar cidden not konusunda çok sıkıntı yaratıyor. Geçip geçmemen umurlarında değil. Bıraktıkları çok oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elw1s -- 28 Temmuz 2021; 17:17:36 >
-
burada gtü trollerini say deseler seni aralarına asla katmam dostum. senin kendi tercih zamanında ki araştırmalarını da hatırlıyorum ben. benim dediklerimi kendileri biliyor. sen bilgilendirmeye devam et, arkadaşlar faydalanıyor. diğerleri manipüle ediyor. ikisinin arasında fark var.
-
Olması gereken de bu. Ancak geçen sene telegram grubuna girdiğimde Gtü ' den kadıköy 35 dakika sürüyor diyen bile olmuştu. O yüzden eksisiyle, artısıyla düzgün bir şekilde insanların bilgilendirilmesi lazım.
-
GTU bilgisayar 4.sinifa gectim, sorunuz varsa cevaplayabilirim
-
gtü'ne girmek zor olay. girenler çok mutlu. o yüzden. gtü'ne herkes giremez.
-
3.sınıfa geçtim sorularınız varsa pm
-
ortalama 3+ yapmak zor mu?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ryo41ortalama 3+ yapmak zor mu?
3.20 ortalamam var, cok caliskan bir ogrenci oldugum soylenemez neredeyse hergun oyun oynadim.Arkadas grubunuza ve calisma seklinize bagli birazda.
-
quote:
Orijinalden alıntı: jackk0013.20 ortalamam var, cok caliskan bir ogrenci oldugum soylenemez neredeyse hergun oyun oynadim.Arkadas grubunuza ve calisma seklinize bagli birazda.
Alıntıları Gösterhocam başka üniden geçiş yapacağım türkçe eğitim aldım mat fizik sayıyorlar mı? İnternetten hiç bir dersi saymıyorlar diye öğrendim araştırdığım kadarı ile.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryo41 -- 28 Temmuz 2021; 20:18:17 > -
bende saymiyorlar diye biliyorum hocam turkce egitim aldiginiz icin, maalesef
-
Detaylı ve gerçek bir gtü deneyim bilgisi isterseniz:
https://forum.donanimhaber.com/gebze-teknik-universitesi-birincisinin-gozunden-gtu--156531456
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X