ARKADAŞLAR HERKESE MERHABA DUN GECE POLIS GBT SORGULAMASINDA ASKER KACAGI OLDUGUJM CIKTI. 15 GUN ICINDE ASKERLIK SUBESINE GITMEM GEREKTIGINI SOYLEDILER. BENIM TECILIM 2012 DE BITTI UNIVERSITE OKUYORDUM UNIVERSITEYI 7 AY ONCE BABAM RAHATSIZ DIYE DONDURDUM SON SINIFTIM 3 AY ÖNCE DE BABAMI KAYBETTİM. BEN ŞU AN NE YAPMALIYIM HIC BIR BILGIM YOK BENİ YÖNLENDİRİRSENİZ SEVİNİRİM
öncellikle başınız sağolsun... Eğer yaşınız 29 un altındaysa okula tekrar başlayıp tecil edebilirsiniz askerliği büyük ihtimal...
HappyLouH
kullanıcısına yanıt
tesekkur ederım allah razı olsun.. yasım su an 25 unıversıteye devam etme gıbı bır ımkanım yok malesef yurt dısında oze bır unıversıte de okuyordum.. gerek maddi gerekse manevi sorunlardan dolayı devam edecek durumda degılım.. sımdı 15 gun ıcınde askerlık subesıne gıttıgımde ne olacak? ne gıbı adımları ızlemelıyım acıkcası hıc bır fıkrım yok
gallerkrali
kullanıcısına yanıt
başın saolsun. tam bilmiyorum ancak sevk öncesi hazırlık işlemlerini yaptırıp şubatta askere alınacaksın.bakaya için ne ceza veriliyorsa onuda sizden isteyebilirler.ancak şubeye gitmekten korkmayın.kolunuzdan tutup askere almazlar filmlerdeki gibi.derdinizi orada bir yetkiliye anlatırsanız olacakları size izah ederler.
kaptan85K
kullanıcısına yanıt
sorun su kı su an herhangı bır unıversıteyekaydım yok ogrencı degılım ve kesınlıkle su an askere gıtmekıstemıyorum ne yapabılırım
quote:
Orijinalden alıntı: gallerkrali
sorun su kı su an herhangı bır unıversıteyekaydım yok ogrencı degılım ve kesınlıkle su an askere gıtmekıstemıyorum ne yapabılırım
yoklama kaçağı ile bakaya kalmak aynı şey mi? eğer aynı şey ise size tanık olduğum bir olayı anlatayım.
son günlerde haberlerde para cezası mevzusu çıktı görmüşsünüzdür. Bir tanıdık 2-3 senedir yoklama kaçağı imiş. Eğer kendi rızası ile şubeye giderse yaklaşık 1000 TL, eğer gbtde çıkar yani polis veya jandarma yakalarsa cezası yaklaşık 3500 tl idi.
Her neyse bahsettiğim tanıdık askere gitmeyi kafaya koymuştu zaten bari gidip yoklamamı yaptırayım askere gideyim dedi. Sevk dönemi dışında yani geçen hafta askerlik şubesine gitti. Hiçbir tecil hakkı olmadığı için direk işlemler başlatıldı. Görevli memur, işlemler sonucunda askere gideceksiniz biliyor musunuz demiş. Arkadaş da zaten gitmek istediği için evet demiş. Aynı gün içinde aile hekimine göndermişler sağlık raporu almış. Öğleden sonra ise sülüsünü(acemi birliğe nereye gideceğini ne zaman teslim olacağını gösteren belge) ve yol parasını vermişler. Yanılmıyorsam pazartesi gitti şubeye o gün sülüsünü aldı ve aldığı kağıtta çarşamba en geç 10 da birliğine teslim olması yazıyordu.
Bu arada para mevzusuna gelirsek. Şubedeki memur epey bir miktar para cezası gelir ama biz şimdi buradan göremiyoruz, bağlı bulunduğunuz kütükten evinize ceza miktarı ve nasıl ödeneceği gelir demiş. Daha sonra parayı vergi dairesine ödemek gerekiyormuş.
Umarım yazdıklarım yardımcı olur size. Başınız sağolsun. Sormak istediğiniz bir soru varsa sorabilirsiniz. Özel mesaj da atabilirsiniz.
ceza olayı aynen dediğiniz gibi .Bende aynısı oldu askerliği bitirdim geldim sonra evime kağıt geldi şu kdr cezanız var ödeyin diye .bu arada Asker kaçağı sülüsünü alıp askere gitmeyenlere denir. Diğer durumlar yoklama kaçağıdır .
Merhaba, Dün gece otelde konaklarken sabaha karşı 5 civarı polis geldi. Bakaya kaldığım için bakaya yakalanma tutanağı imzalattı. 15 gün içinde askere gitmem gerektiğini söylüyor 1- 15 günde gitmez isem hapis cezası alırmıyım 2- Şimdi yüksek lisansa başlasam tekrar tecil ettirebilirmiyim yaşım 31. (1983)