Şimdi Ara

Askerde Erken Terhis Almanın Yolları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
53.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben askerliğimi 93/1 olarak Tunceli/Hozat'ta tamamladım. Bizim askeriyede 7 gün erken terhis verilme olayı vardı. Erken terhis senin askerden 7 gün erken çıkmanı sağlıyor. Askerde 1 saatin bile önemini askerlik yapanlar bilir.

    93/1 olarak yaklaşık 40 kişiydik. Bölük komutanı 8-10 kişiye 7 gün erken terhis verdi. Bunlardan biri bendim. Bu konumda sizlere 7 gün erken terhis almanın yollarını elimden geldiği kadar sıralamaya çalışacağım.

    Ben ve bir arkadaşım dışında erken terhis alanların hepsi yazıcı veyahut komutan postasıydı. Yazıcı olursanız 7 gün erken terhis büyük ihtimalle cepte. Komutan postası olursanız yine cepte bilin. Ama ben bu ikisinide tercih etmiyorum. Özellikle komutan postası olmak büyük sıkıntı. (Yüzbaşı, binbaşı, yarbay) Sürekli komutanın peşindesiniz. Kendinize ve arkadaşlarınıza ayıracak vaktiniz pek olmayabilir.

    Ben askerliğimi şoför olarak yaptım. Şimdi nasıl iyi bir asker olunur ve nasıl 7 gün erken terhis alınır onları sıralamak istiyorum. Yalnız her askeriyede erken terhis var mı bilmiyorum.

    *Öncelikle vukaat yapmayacaksınız. Kavga ve nöbet terketme gibi.
    *Daima temiz olmalısınız. Bot boyanız, kılık kıyafetiniz, sakal ve saç tıraşınız iyi olmalıdır.
    *İçtimalarda arkada durmayın. Arkada duranlar genellikle haylaz kesim olur. Komutanlar zaten bunun farkındalar. En önde dik ve düzgün bir şekilde durun.
    *Eğitimleri aksatmayın. Zeki ve çevik olun. Kaytarma yapmayın.
    *Özellikle komutanlarla iyi geçinin. Onlara yağcılık yapmayın.
    *Bir iş varsa ise en önde siz gidin. Korkmayın gidin. Herkes bunun kötü olduğunu söyler ama siz aldırış etmeyin ve en önden siz gidin. Zaten takım komutanınız sizi severse, kötü işlere göndermez. Askeriyenin bir yerde inşaat vardı. İşi askerler yapıyordu ve taş taşınıyordu. Yazın ortası hava ateş gibi yanıyor. Her takımdan 1 asker alınıyordu. Bizim takım komutanı uzman çavuşdu. Bir astsubay geldi ve uzman çavuşum bir asker alacağım senin takımdan dedi. Beni işaret etti ve şu askeri almak istiyorum dedi. Takım komutanımız onun bugün başka bir yerde işi var dedi ve başka askeri verdi. Oysa başka yerde işim filan yoktu. Yanlış anlamayın kendimi övmüyorum. Sadece demek istediğim kendinizi sevdirin.
    *Ölü gibi durmayın. Her zaman sağlam durun ve sağlam adımlar atın.
    *Vukaatli olan arkadaşlarınızla çok samimi olmayın. Çünkü askerde bir kişinin hatasını herkes çeker.
    *Çok konuşmayın ve her şeyi biliyorum demeyin. Komutanlar ile gır gır şamata yapmayın. (Gerektiği yerde neden olmasın)
    *Vasıfsız bir asker olmayın. Bazı yetenekleriniz olursa bu size olumlu yansır.
    *Moralinizi bozmayın ve her zaman güler yüzlü olmaya çalışın. Eğer askere gelmişseniz o iş bitecek. O yüzden keyif almaya çalışın.
    *Dolap düzeniniz çok iyi olsun. Zaten az bir şey olacak dolabınızda onlarıda düzenli istifleyin.
    *Telefon kullanmayın. Yakalanırsanız yerine göre büyük sıkıntılar çekebilirsiniz. Telefon kartları işinizi fazlasıyla görür.
    *Şikayet etmeyin ve küfür etmeyin. 12 Aylık bir sürenin geçeceğini sende biliyorsun. Sabır sabır sabır.
    *Zamana riayet etmelisiniz. Ne olursa olsun zamana riayet edin. Her yere zamanında gitmeye gayret gösterin.

    Aklıma bunlar geldi ve bunları yazdım. Askerlik zordur evet ama basitleştirmek sizin elinizde. Askere gidecek olan arkadaşlara Allah'tan kolaylık diliyorum. Askerde olan arkadaşlarıma hayırlı tezkereler diliyorum.


    Erken terhis için ss isteyen olursa konuya atarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YOURMOVE -- 17 Haziran 2016; 18:14:04 >







  • Hepsi boş aga postası olduğun komutan önemli ben binbaşı postasıydım Allah var çok kıyak adamdı bi kere bile bağırıp çağırmadı,bizle ilğilenirdi ama kuralları adamdı telefon bile kullnadırmazdı benim devremde yarbay şöförüydü,yarbay devremi izne gönderdi bütün izinlerini kullanıyordı, çocuk geri geldiğinde çocuğun izin kağıtlarını yırttı attı,çocuk bizden önce çıktı gitti ve çocuk o kadar kendine bakmadı bazen bakardım adamda sakal olur (1 günlük ) botları temizlemez , arabayı bile zar zor yıkardı ama yarbay lokum gibi adamdı işte her türlü şeye izin verirdi

    Velhasıl kelam posta yada şöför olmak (yüksek rütbeli ) çok iyi bir şeydir 😬

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kısa dönemseniz imkansıza yakın (Kıbrıs hariç). Uzun dönemler de yazıcıysa alabilir çok kahır çektikleri ve sürekli yazıhanede komutanlarla birlikte oldukları için. Ama erken terhis almak için şunu yapın bunu yapın demek saçma olur. Koca taburda erken terhis alan 2-3 kişi vardı hepsi yazıcıydı. Çok düşük ihtimalli bir olay yani.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: üç f

    Kısa dönemseniz imkansıza yakın (Kıbrıs hariç). Uzun dönemler de yazıcıysa alabilir çok kahır çektikleri ve sürekli yazıhanede komutanlarla birlikte oldukları için. Ama erken terhis almak için şunu yapın bunu yapın demek saçma olur. Koca taburda erken terhis alan 2-3 kişi vardı hepsi yazıcıydı. Çok düşük ihtimalli bir olay yani.
    ben kısa dönem olarak yaptım ve erken terhis aldım imkansız değil
  • Yazıcı olun gerisi boş. Ben yazıcıydım ama mahkeme dosyam olduğu için kendime yapamadım en sevdiğim tertibime yaptım erken terhisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Usta nasıl yaptın bende yaziciyim teskereye 6 gün kala sınav var gidip rapor atcam gidince ama tmi sürem uzuyor 2 gün kalıyor ekstra şimdi nasıl bir yol sürüyüm


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erken terhis


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askerlik terhisi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.