Şimdi Ara

Gazlar İle İlgili Yapamadığım Sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yardımınız için şimdiden teşekkürler . Ben bu soruda 32 gram buluyorum ama şıklarda 32 gram olan bileşik veya element yok . Cevap bu arada C olacak anlatabilir misiniz nasıl 16 gram oluyor ?
    Bu sorunun cevabı da B olacak . Mol sayılarını toplarken iki farklı madde o nasıl olacak ? İki ve üçüncü öncül .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2CE6EA6FE -- 3 Haziran 2017; 21:29:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hız mol kütlesinin kareköküyle ters orantılı

• İlk soru:

Hızları oranının karesi, kütleleri oranını verir tabii ters olarak yani birinin hızı 1 kütlesi 4m diğerinin hızı 2 ise kütlesi m olur.SO2 64 gram hızı 1 olduğuna göre olduğuna göre hızı 2 olan diğer bileşik 16 gram olmalıdır.

İkinci soru:

Kapta 2 mol He var.Basınç mol ile orantılı bu kapta, o nedenle ne kadar mol o kadar basınç demek.Sen 2 mol H2 koysan iki katına çıkar yani.Farklı bileşikler diye kafanı karıştırmasın.
  • V3tra kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun o ilk soruda köklü formülü koymadan başka bir şekilde yapamazmıyım ? Kolay yolu yok mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: jdraxler

Çok sağolun o ilk soruda köklü formülü koymadan başka bir şekilde yapamazmıyım ? Kolay yolu yok mu ?

Ne yazık ki başka yolu yok.
    Mutlak sıcaklığın karekökü ile doğru orantılı,
    Gazın mol kütlesinin karekökü ile ters orantılıdır. Kelvin cinsinden olmasına dikkat etmeyi unutma, ezberlemene gerek yok. Ben mantığını aklımda tutuyorum.

Gazlar için 3/2 K T enerji formülü
    3/2 KT = 1/2 mv^2 olacağı için sıcaklığın karekökü ile doğru orantılı olduğunu hatırlarsın.
  • Rauge kullanıcısına yanıt
    Dedigimiz kareköklü formül aslında kinetik enerji formülü ile gazlarda yazılan enerji formülü eşitliğinden mi geliyor ? Doğru anladım sanırım .

• quote:

Orijinalden alıntı: jdraxler

Dedigimiz kareköklü formül aslında kinetik enerji formülü ile gazlarda yazılan enerji formülü eşitliğinden mi geliyor ? Doğru anladım sanırım .

Aynen öyle. Her iki formül de kinetik enerjiyi hesaplamaya yarıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Antibiyotik ile ilgili soru
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.