Şimdi Ara

Gaziantep Üniversitesi Mezunu iş bulmada zorlanır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
16.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu yıl gaziantep Elektrik Elektronik mühendisliğine gideceğim. Bölüm ingilizce ve araştırdığınızda görürsünüz dersler çok zor ve eğitimi kaliteli. Fakat bildiğimiz gibi türkiye'de okul denince akla 3 5 okul geliyor. Ne yazıkki o okulları kazanamadım. Ve içime bi kurt düştü. İlk başta kolay bi üniversite yazıp 2 yıl sonra tekrar gireyim diyordum ama Elektrik elektronik yazıp bir daha girmeyeyim dedim. Ama şimdide iş bulabilirmiyim kaygısı sardı içimi.

Eğer 4 yılda mezun olabilirsem ( galiba 100 öğrenciden 6 sı 4 yılda bitirebiliyormus ). İyi bir ingilizce öğrenmiş olacağım. Galiba 2. ve 3. sınıflardada almanca dersi alıcaz. Şimdiden kesin konuşmayayım ama ingilizce gibi kolay gelirse almancayıda çok rahat öğrenirim. Zaten 1. sınıfta bilgisayarda C dili dersi almaya başlayacağız. Birkaç müh. programınıda öğrenirim.

Bu kazanımlarla mezun olup iyi bir iş ( bir boğaziçi mezununu girebileceği kadar veya daha fazla ) bulabilirmiyim. Eğer kolaysa ve imkanım varsa yurtdışındada çalışabilirim zaten okul mavi diploma veriyor.

Soru son paragrafta olduğu gibi. Sizce devam edip bu bölümümü bitireyim yoksa 2 yıl sonra iyi bir çalışmayla üniversiteye girip 360+ puanla tanınmış bir üniversiteyemi gireyim.

Cevapları sağlıklı düşünebilen ve ciddi insanlardan bekliyorum.

• Up layalım bakalım ne olacak. Aklım çok karışık. Kafamdaki bütün pürüzleri silmem gerekiyor. Yardım lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ImbaLanceD

Up layalım bakalım ne olacak. Aklım çok karışık. Kafamdaki bütün pürüzleri silmem gerekiyor. Yardım lütfen.
    iş kendini geliştirmeye bakar
  • sana önerebileceğim iki yol var

1)yatay geçiş

2)bölümüne devam et, 2 sene sonra aynı bölüm olmak kaydıyla, puanı daha yüksek bir üniversiteye gir ve okuduğun derslerden muaf ol. böylece hem 2 yılın heba olmaz, hem de zamanında okulunu bitirebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reckoning

bence de öyle. mesela gaziantepte okuyacaksın az çok bir sanayi şehri. okuduğun süre zarfında çevre yaparsan bence iş bulmama gibi bir sorunun olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arbuzik

quote:

Orijinalden alıntı: Reckoning

bence de öyle. mesela gaziantepte okuyacaksın az çok bir sanayi şehri. okuduğun süre zarfında çevre yaparsan bence iş bulmama gibi bir sorunun olmaz.

Alıntıları Göster
    Gaziantepte çalışmaktan çok yurtdışında özellikle almanyada çalışmak istiyorum. Yurtdışında çalışmak için neler yapmalıyım ?

• quote:

Gaziantepte çalışmaktan çok yurtdışında özellikle almanyada çalışmak istiyorum. Yurtdışında çalışmak için neler yapmalıyım ?

Alıntıları Göster
    Senin gelişimin ve çevrenle alakalı birşey
    hersene staj yap farklı yerlerde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratgun

Senin gelişimin ve çevrenle alakalı birşey
    hersene staj yap farklı yerlerde.

Alıntıları Göster
    Okul çok zor. Öğrencilerin eğleneceği gezeceği vs... için imkanları az. Ama memleketim Türkiyede 1 tanedir. Gaziantep te yaşayan kalmışlar bilir Gaziantep' in farkını, ben öğrenci olsam yeniden antepte okumazdım orası ayrı ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: Robinson_Crusoe

Okul çok zor. Öğrencilerin eğleneceği gezeceği vs... için imkanları az. Ama memleketim Türkiyede 1 tanedir. Gaziantep te yaşayan kalmışlar bilir Gaziantep' in farkını, ben öğrenci olsam yeniden antepte okumazdım orası ayrı ama

Alıntıları Göster
    @ Robinson_Crusoe

Sosyal ortamlara girelim diye üniversite okumuyoruz

@ muratgun

Genelde verilen öğüt budur. Staj yapmak çok önemliymiş.

• quote:

@ Robinson_Crusoe

@ muratgun

Açık öğretim oku o zaman hem gider çalışırsın dışarda, hemde okulunu okursun, bak yeni yeni bölümlerde açıldı açık öğretimde

• quote:

quote:

@ Robinson_Crusoe

@ muratgun

Açık öğretim oku o zaman hem gider çalışırsın dışarda, hemde okulunu okursun, bak yeni yeni bölümlerde açıldı açık öğretimde

Alıntıları Göster
    @ Robinson_Crusoe

Elektrik elektroniğin açık öğretimini nasıl okuyacağımı söylersen hemen başvuru yaparım.

• quote:

@ Robinson_Crusoe

Elektrik elektroniğin açık öğretimini nasıl okuyacağımı söylersen hemen başvuru yaparım.

Alıntıları Göster
    Hacı şu anki ingilizcen ne durumda
  • quote:

quote:

@ Robinson_Crusoe

@ muratgun

Alıntıları Göster
    Hangi okulda okuduğun değil kendini ne kadar geliştirip ne kadar deneyim sahibi olduğundur önemli olan.Doğrudur ülkemizde üniversite deyince 3-5 isim akla geliyo fakat buralardan mezun olanların birçoğu 4 senelik eğitimi 5-6 senede tamamlayıp dil ve meslek hakkında pek kendini geliştiremeyen mezunlardır.

Günümüzde büyük yada küçük bir firmaya iş başvurusu yaptığında mülakat yada cv den ilk dikkat edecekleri husus deneyim ve dil olacaktır.Okul yıllarında kendini geliştirmen demek sana iş hayatında + puan demektir.

Bunları yazıyorum sanma ki tecrübeliyim.Bende lise 3.sınıf elektrik elektronik bölümü öğrencisiyim.Bir kısmı kendi düşüncelerim bir kısmıda hocalarımdan dinlediklerim.

• quote:

@ Robinson_Crusoe

Alıntıları Göster
    Hiç içine kurt düşürme.
    Paşalar gibi oku bölümünü.
    Yatay geçiş yapablirsen ne ala yapamazsan da çok önemli değil.
    Yenden öss ye girmeye vesair harcayacağın emeği ve eforu,
    bölümüne odaklanarak, kendini geliştirerek değerlendirmeni tavsiye ederm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dhqwer

Hacı şu anki ingilizcen ne durumda

Yabancı biriyle anlaşacak kadar var. Wow, Ko sağolsun kelime dağarcığım falanda gelişmiş. Sadece gramerde eksiklik var. Kelime ezberlemede sorun çekmiyorum.

@ TeXaS_StOrM

@ İlteriş Kutluk Kağan

Yorumlarınız için tşeekkürler.
  • UP
  • quote:

@ Robinson_Crusoe

@ muratgun

Alıntıları Göster
    TOEFL sınavından iyi bir puan alıcak seviyeye gelip,
    Yurt dışında 1 yıl da master yaptınmı Tubitak'a bile girebilirsin (Bugun kariyer.net'te baya bi ilan vardı.) hiç merak etme.
    Kolay gelsin.

êdit : harf hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iRock -- 20 Ağustos 2009; 1:04:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lewreq

Yurt dışında 1 yıl da master yaptınmı Tubitak'a bile girebilirsin (Bugun kariyer.net'te baya bi ilan vardı.) hiç merak etme.
    Kolay gelsin.

toefla girmemiş, yurtdışında master yapmamış bir tübitak çalışanı olarak,
    tübitakta çalışmak için bunların şart olmadığını da söyleyebilirim :)
    olursa ne ala tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İlteriş Kutluk Kağan

quote:

Kolay gelsin.

olursa ne ala tabi.

yok tabiki girmek için illa bunlar lazım demiyorum
    sadece bugun bu mühendislik dalıyla ilgili ilanlara bakmıştım. aklımda onlar kalmış.

Görev nedir acaba sizin ? :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: İlteriş Kutluk Kağan

quote:

Kolay gelsin.

olursa ne ala tabi.

yok tabiki girmek için illa bunlar lazım demiyorum
    sadece bugun bu mühendislik dalıyla ilgili ilanlara bakmıştım. aklımda onlar kalmış.

Görev nedir acaba sizin ? :)

bilgisayar müh. (yazılım geliştirme)

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.