Şimdi Ara

Gaziantep Üniversitesi Mezunu iş bulmada zorlanır mı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
16.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Gaziantep üniversitesi hakkında bazı olumsuz izlenimlerim var. Çok yakın arkadaşım abisi endüstri mühendisliği kazanmıştı 3 yıl okuyup üniversiteyi bıraktı.Şuan ünideki sınıfımda endüstrü mühendisi var , sınava girip yerleşmiş 2. üniyi okuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FuLLTiMeHaCKeR

Gaziantep üniversitesi hakkında bazı olumsuz izlenimlerim var. Çok yakın arkadaşım abisi endüstri mühendisliği kazanmıştı 3 yıl okuyup üniversiteyi bıraktı.Şuan ünideki sınıfımda endüstrü mühendisi var , sınava girip yerleşmiş 2. üniyi okuyor.

Sıkıntısı neymiş ?
  • Bende Gaziantep üniversitesinde Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencisiyim. Burda sınıfınız söylenmez genelde herkes tekrar yaptığı için senesi sorulur. Hocaları kör uçuş denilen; rivayetlere göre ODTÜ nün bile değiştirdiği sistemi halen sürdüren katı bir eğitim sistemine sahiptir. O kadar ki burdaki efsane zor dersleri arkadaşlar ODTU de rahatlıkla çok para vermeyi göze alarak yaz okulunda geçebilmektedirler.Her okuldan da ders başarı belgesini kabul etmezler. Belki değiştiririm üniversitemi duruma bakarız mantığıyla gelecekseniz söylim boşa emek ve zaman harcamayın çünkü burda okumak çok zordur. Sağlam piskoloji ve çalışma azmi gerektirirki okulu bırakan 5 e yakın arkadaş olur hersene bölümden. Puanı düşük arkadaşlar geliyor o nedenle zorlanıyorlar gibi düşünmeyin ben girdiğimde en düşük tıp 351 puandan kapandı ben 348 p almıştım ki benden yüksek puanlı arkadaşlar da az değil.

Kendisini ODTÜ, Boğaziçi ve Bilkentle bir gören bi öğretim kadrosu var. Bu nedenle Müdek'e başvurmuş ve akreditasyon belgesini bölümümüz almıştır. Bu Belge Türkiyede sadece belli Üniversitelerin sahip olduğu bağımsız bir heyet tarafından verilen kalite onayı demektir. Çok iyi seviye ingilizceniz olur. Dersler zaten %100 ingilizcedir. ÖSS formunda sadece yazıpta dersleri Türkçe olan okullardan değildir. Evet istemir gibi büyük şirketlerde sayıları fazladır ama genelde okulu bitirene kadar herkes farklı bi piskolojiye sahiptir. Sürekli bölümde ezilirsiniz. Dışardan havanız olur ama durum bu; hocalar sürekli sizden çok şey isterler. İş sizde biter. Kendinizi geliştiremezseniz zaten okul bitmez o nedenledir ki Hocalar zorluğa alıştığınız için hayatta zorlanmaz kısa sürede başarıyı yakalarsınız derler. Yaz stajlarını ASELSAN dan bile yapmanız önemli değildir Staj kurulundan geçemezseniz stajınız yanar. Markalar burda pek geçmez yani. önemli olan öğrenip öğrenmediğinizdir. Biraz diğer öğrencilerden başarılı olursanız çok rahat erasmusla yurtdışı yapabilirsiniz ama ona da ortalama gerekli. mesela geçen sene 21 kişilik kadro olmasına rağmen sadece ortalama yetmediği için (2.0) başka bölümlerde yedek öğrenciler bulunurken bizde en az 3 kişilik kadro boş geçmiştir :) Yurtdışı staj imkanları da bulunmaktadır iş sizde biter. Sanırım başarısı da burdan gelmekte hayata atılır gibi sürekli gelişmeye mahkum eder sizi. inanın kim tanıdık varsa herkes, kardeşi de olsa, ben ettim sen etme, gelme derler. Efsane şeyler lafta değil yaşanır burda :)

Size tavsiyem gerçekten kendinize güveniyorsanız gelin. Benim gibi Tıp olmadı bari EEE olim derseniz işiniz zor. Gerçi mühendislik hevesiyle gelenlerde aynı yolda :S SS kuralı geçerli burda (biraz ağır bi tabir ama herkes burada hemfikirdir bu lafa :) )

Elbette 2. ,hatta 3. dil imkanı da oluyor. Okulda ingilizce zorunlu eğitim yanında Almanca eğitimide var seçmeli olarak. Bunun yanında Gençlik klüpleri sayesinde fransızca gibi sertifikalı farklı dil eğitimleri verilebiliyor. Herkesin derdi aş iş o da burda garanti gözüyle bakılıyor. İş sadece okulu bitirebilmede.

Arkadaşların dediği gibi tek sıkıntısı batıda olmaması yada denize kıyısı olmaması. Burası zaten sanayi şehri ve imkanlarınız da eğlenmeye yönelik değil öğrenmeye yöneliktir. Benim tavsiyemde zoru seviyorlar ve azimleri varsa bu mesleği gerçekten yapabileceklerini düşünüyorlarsa gelsinler. Hocaların eğitimine kimse bişey demiyor zaten hepsi ODTÜ, Bilkent mezunlarının yanında Türkiyenin ilk yurtışı programlarına katılmış öğretim elemanları da bulunmakta. Hatta zamanında çoğu burdan yetişenler de çevre deki adı büyük üniversitelere şuan Hocadır. Antep milliyetçiliği vardır yani Hocalar Antepli ve buradan ayrılmayan tiplerdir. Reklamı iyi yapılmama sebebi zorluğundadır. Sözlerim sadece durumu anlatmak içindir katılıp katılmamak size kalmıştır. Zaten bizim bölümde olmayan birinden bizi anlamasını pek beklemeyiz. Başka bölümlerin okulu bırakma sebebinin zorluktan kaynaklandığını söyliyemem çünki burda en zor bölüm EEE dir. Bunu burdaki herkes bilir.

• hasan_snk. yorumlarını çok beğendim.doğru söylemişsin. öğrenci olmana rağmen iyi çözmüşsün olayı.ben gazü eee den mezun olalı 10 yıl oluyor ve hala zaman zaman mezun olamama kabusları görüyorum. kazandırdıkları ile kaybettirdiklerini tartamıyorum.her iki yöndende kazancı ve zararı oluyor.

moral,motivasyon,inanç,ideal,çevre ve doküman çok önemli.Bunlara sahip olamazsan 2 yıl uzatarak bitirme şansın bile çok düşük.

allah gazü eeede okuyanlara kolaylıklar versin.şu anda eminim daha kolaydır eskiye göre.en azından bizim dönemin asistanları şimdi hoca oldular.

eğer başka bir üniversiteye gitme şansı olan varsa en baştan tavsiye ederim. hayata çok kısa sürede atılıp çok yol kat edersin.bizim nesil gibi 30 yaşında işe başlayıp 32 yaşında evlenip, 35 yaşında çocuğun olmaz en azından.

iş icabı her ay farklı bir ülkedeyim.Avantajı bu.birazda orta halli bir maaş.

işi bulması zordur ama işe girdikten sonrada iş yeri sizi bırakmaz.

çünkü gazüde çalışmaya,zor şartlara ve öğrenmeye alıştırıldığınız için başarılar her zaman ama her zaman sizinle oluyor en sonunda.

• ben de makina ve inşaat arasında seçim yapacağım bu sene gazüde büyük ihtimal. istanbuldan antepe gitmek koyar mı bilmiyoru ama en yakın arkadaşımla gideceğim için sorun olacağını sanmıyorum. hayat gayet ucuz gibi de duruyor maddi sıkıntım da olmaz.
  • Gittim gördüm ve geldim. Bu bölümde okumayı planlayan arkadaşlara söylüyorum. 1 yıl sonra bırakırsanız hayatınızdan 5 yıl kaybedersiniz. Bu parabolik olarak artar. 2 yıl sonra bırakırsanız 15 yılınız gider... En güzeli erkenden saç dökmeden, asosyal olmadan bölümü bırakmak ve yeni hayallerin peşine düşmektir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ImbaLanceD

Gittim gördüm ve geldim. Bu bölümde okumayı planlayan arkadaşlara söylüyorum. 1 yıl sonra bırakırsanız hayatınızdan 5 yıl kaybedersiniz. Bu parabolik olarak artar. 2 yıl sonra bırakırsanız 15 yılınız gider... En güzeli erkenden saç dökmeden, asosyal olmadan bölümü bırakmak ve yeni hayallerin peşine düşmektir...

hocam neden bıraktın bölümü/üni.yi ayrıntılı olarak antalabilir misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ImbaLanceD

Gittim gördüm ve geldim. Bu bölümde okumayı planlayan arkadaşlara söylüyorum. 1 yıl sonra bırakırsanız hayatınızdan 5 yıl kaybedersiniz. Bu parabolik olarak artar. 2 yıl sonra bırakırsanız 15 yılınız gider... En güzeli erkenden saç dökmeden, asosyal olmadan bölümü bırakmak ve yeni hayallerin peşine düşmektir...

HAYIRLISI OLSUN..

DOĞRU SÖYLEMİŞSİN..
  • ben antepte okuyorum. okul okuyup bitirmek için acele etmeyecekseniz buyrun gelin. bizim elektrik elektronik müh. bir abi vardı. ne zaman görsem hep masasında ders çalışırdı. artık o masayla bir bütün olmuş orda yer içer orda yatar kalkardı. gerçekten abartmıyorum öyle zor bir üniversite. makina müh okuyan bir tanıdık daha vardı o da odasından çıktığnı pek görmedim. hep ders hep ders.

Ama saygın bir üniversite ve kendini kanıtlamış. Odtü den ayrı gibi gözükse de hala bakmayın öyle olduğuna hala aynı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasan_snk

Bende Gaziantep üniversitesinde Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencisiyim. Burda sınıfınız söylenmez genelde herkes tekrar yaptığı için senesi sorulur. Hocaları kör uçuş denilen; rivayetlere göre ODTÜ nün bile değiştirdiği sistemi halen sürdüren katı bir eğitim sistemine sahiptir. O kadar ki burdaki efsane zor dersleri arkadaşlar ODTU de rahatlıkla çok para vermeyi göze alarak yaz okulunda geçebilmektedirler.Her okuldan da ders başarı belgesini kabul etmezler. Belki değiştiririm üniversitemi duruma bakarız mantığıyla gelecekseniz söylim boşa emek ve zaman harcamayın çünkü burda okumak çok zordur. Sağlam piskoloji ve çalışma azmi gerektirirki okulu bırakan 5 e yakın arkadaş olur hersene bölümden. Puanı düşük arkadaşlar geliyor o nedenle zorlanıyorlar gibi düşünmeyin ben girdiğimde en düşük tıp 351 puandan kapandı ben 348 p almıştım ki benden yüksek puanlı arkadaşlar da az değil.

Kendisini ODTÜ, Boğaziçi ve Bilkentle bir gören bi öğretim kadrosu var. Bu nedenle Müdek'e başvurmuş ve akreditasyon belgesini bölümümüz almıştır. Bu Belge Türkiyede sadece belli Üniversitelerin sahip olduğu bağımsız bir heyet tarafından verilen kalite onayı demektir. Çok iyi seviye ingilizceniz olur. Dersler zaten %100 ingilizcedir. ÖSS formunda sadece yazıpta dersleri Türkçe olan okullardan değildir. Evet istemir gibi büyük şirketlerde sayıları fazladır ama genelde okulu bitirene kadar herkes farklı bi piskolojiye sahiptir. Sürekli bölümde ezilirsiniz. Dışardan havanız olur ama durum bu; hocalar sürekli sizden çok şey isterler. İş sizde biter. Kendinizi geliştiremezseniz zaten okul bitmez o nedenledir ki Hocalar zorluğa alıştığınız için hayatta zorlanmaz kısa sürede başarıyı yakalarsınız derler. Yaz stajlarını ASELSAN dan bile yapmanız önemli değildir Staj kurulundan geçemezseniz stajınız yanar. Markalar burda pek geçmez yani. önemli olan öğrenip öğrenmediğinizdir. Biraz diğer öğrencilerden başarılı olursanız çok rahat erasmusla yurtdışı yapabilirsiniz ama ona da ortalama gerekli. mesela geçen sene 21 kişilik kadro olmasına rağmen sadece ortalama yetmediği için (2.0) başka bölümlerde yedek öğrenciler bulunurken bizde en az 3 kişilik kadro boş geçmiştir :) Yurtdışı staj imkanları da bulunmaktadır iş sizde biter. Sanırım başarısı da burdan gelmekte hayata atılır gibi sürekli gelişmeye mahkum eder sizi. inanın kim tanıdık varsa herkes, kardeşi de olsa, ben ettim sen etme, gelme derler. Efsane şeyler lafta değil yaşanır burda :)

Size tavsiyem gerçekten kendinize güveniyorsanız gelin. Benim gibi Tıp olmadı bari EEE olim derseniz işiniz zor. Gerçi mühendislik hevesiyle gelenlerde aynı yolda :S SS kuralı geçerli burda (biraz ağır bi tabir ama herkes burada hemfikirdir bu lafa :) )

Elbette 2. ,hatta 3. dil imkanı da oluyor. Okulda ingilizce zorunlu eğitim yanında Almanca eğitimide var seçmeli olarak. Bunun yanında Gençlik klüpleri sayesinde fransızca gibi sertifikalı farklı dil eğitimleri verilebiliyor. Herkesin derdi aş iş o da burda garanti gözüyle bakılıyor. İş sadece okulu bitirebilmede.

Arkadaşların dediği gibi tek sıkıntısı batıda olmaması yada denize kıyısı olmaması. Burası zaten sanayi şehri ve imkanlarınız da eğlenmeye yönelik değil öğrenmeye yöneliktir. Benim tavsiyemde zoru seviyorlar ve azimleri varsa bu mesleği gerçekten yapabileceklerini düşünüyorlarsa gelsinler. Hocaların eğitimine kimse bişey demiyor zaten hepsi ODTÜ, Bilkent mezunlarının yanında Türkiyenin ilk yurtışı programlarına katılmış öğretim elemanları da bulunmakta. Hatta zamanında çoğu burdan yetişenler de çevre deki adı büyük üniversitelere şuan Hocadır. Antep milliyetçiliği vardır yani Hocalar Antepli ve buradan ayrılmayan tiplerdir. Reklamı iyi yapılmama sebebi zorluğundadır. Sözlerim sadece durumu anlatmak içindir katılıp katılmamak size kalmıştır. Zaten bizim bölümde olmayan birinden bizi anlamasını pek beklemeyiz. Başka bölümlerin okulu bırakma sebebinin zorluktan kaynaklandığını söyliyemem çünki burda en zor bölüm EEE dir. Bunu burdaki herkes bilir.

Adam staj için torpili ayarlayıp aselsana girecek staj kurulu da bunu kabul etmeyecek öyle mi :)

• Aynen dediğim gibi ASELSAN dan torpil bulup staj yapıp da elektrik yerine elektronik stajı yapanların stajları yandı. Bu mesajı yazdığımdan sonra da malesef Üniversitelerin genelinde artan kontenjanlar dolayısıyla sistemi yumşattılar. elektrik ya da elektronik stajının sırası önemini yitirdi (ne staj yaparsan yap yani). Daha sonra da Nüfusla baş edemeyip geçmesi daha kolay hale geldi. Kalite düştü bunu Hocalar kendileri de söylüyor... Ama kadroya bakarak çevre illerdeki üniversitelerden daha iyi diyebilirim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.