Şimdi Ara

Gaziantep Üniversitesi Mezunu iş bulmada zorlanır mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
16.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Imbalanced hocam sende bi yandan çok mutluyum diyosun , bi yandan burda başlık açıyorsun içime kurt düştü filan diye

Kaygılarınla ilgilide; eğer bölümü sırf puanı yüksek diye yazdıysan(ki daha önce antep inşaat nasıl filan diye sorduğunu hatırlıyorum , ilk hedefler oralardı sanırım), ilgin pek yoksa 2 yıl sonra öss ye girip odtü vs. gibi yerleri hedefleyebilirsin, çünkü gördüğüm kadarıyla hafif isteksiz gibisin kazandığın yeri okumaya.Yatay geçiş için de bildiğim kadarıyla itü ve odtüde puan sınırlaması var.Mesela odtü 365 le aldıysa puanın en az 345 olmalı filan gibi.Geçiş olayı yıldız teknik filan olabilir ama forumdada çoğu kişinin dediği gibi gaziantep elektronik zor bi bölüm , yıldıza geçmek içinde baya iyi ortalama yapman lazım, imkansız demiym ama çok zor(yani bizim antepten yapmak zor :D ).Yatay geçişide odtü,itü,boğaziçi,yıldız teknik filan olmayacaksa geri kalan ünilere yapmanı pek tavsiye etmem.Gaziantep üniversitesi boş üniversite değil zaten söylüyoruz .Diğer kalan üniler arasında iyi bir yerdedir bence.Ha belki şehirden dolayı istanbulda okumak için filan istanbul , marmara üniversitesi olabilir, ankara içinde gazi vs. o sana kalmış.

Eğer gerçekten severek isteyerek yazdıysan da hiç kafana takma.Severek okuduktan sonra her türlü başarılı olacağını düşünüyorum.Artık baydı bu laf biliyorum ama kendini geliştirmede bitiyor iş .Dil bilmek ,stajdaki çalışmalar,öğrenci iken yapılan projeler,master yapmak ve yaptığın yer,okulda derslerdeki not için değil anlamak için çalışmak vs. bence önemli olan şeyler bunlar.Tabi illaki bunların hepsini yapan başarılı olur demiyorum ama genel olarak çaba gösterilmeli.Severek okursanda zaten bunlar olur.

• TOEFL'a hazırlan. Bölüm birinciliği için savaş. Üniversitenin iyi olup olmadığını düşünme.

Eğer 3.50/4 ün üzerinde bir ortalama ve iyi bir TOEFL skoru yaparsan paşalar gibi burslu yurtdışında yüksek lisans eğitimini yaparsın.

Zaten bunları başarırsan gelecek kaygın kalmaz. Eğer seçtiğin bölümü seviyorsan.

Seçtiğin bölümü sevmesen bile sen gene çalış. Yüksek Lisans eğitimini başka bir bölümde yaparsın.
  • Bence 2 dil bilirse sorun olmaz okuluda hazırlıkla 6 yılda bitirse süper ama ama
    gazi antep üniversitesinde tuncay ege diye biri varmış kimseyi geçirmiyomuş (gaüde okuyan bi akrabam söyledi)
  • @ hymeer

Bölümümü ve okulu seviyorum. Herkes çok zor diyor. Bu sebeple bu kadar didin çalış geceni gündüzüne kat belki saçları dök mezun olduğunda iş bulmaya gelince olmaz desinler. Bu kaygılar sebebiyle şuan aklım çok karışık. G.Anteple Uni. ile ilgili bilgi toplayayım dedim. Sadece birkaç sitede var onlardada 2007 yılında yazılmış birkaç yorum. Yani bu üniversiteyle ilgili ne yorum bulabildim ne adam gibi resim falan. O yüzden aklıma birşey takılınca direk konu açıyorum.

@ QuanoM

Teşekkür ediyorum. Hepsini aklıma yazdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: İlteriş Kutluk Kağan

quote:

Orijinalden alıntı: lewreq

quote:

Orijinalden alıntı: İlteriş Kutluk Kağan

quote:

Orijinalden alıntı: lewreq

TOEFL sınavından iyi bir puan alıcak seviyeye gelip,
    Yurt dışında 1 yıl da master yaptınmı Tubitak'a bile girebilirsin (Bugun kariyer.net'te baya bi ilan vardı.) hiç merak etme.
    Kolay gelsin.

êdit : harf hatası.

toefla girmemiş, yurtdışında master yapmamış bir tübitak çalışanı olarak,
    tübitakta çalışmak için bunların şart olmadığını da söyleyebilirim :)
    olursa ne ala tabi.

yok tabiki girmek için illa bunlar lazım demiyorum
    sadece bugun bu mühendislik dalıyla ilgili ilanlara bakmıştım. aklımda onlar kalmış.

Görev nedir acaba sizin ? :)

bilgisayar müh. (yazılım geliştirme)

Hangi alanda ?

• müh.okuyacaksan BOĞAZİÇİ-ODTÜ-İTÜ bence geçiş yapmaya bak..(dersleri sıkı tut gel bizim itüye..)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ImbaLanceD

Bölümümü ve okulu seviyorum. Herkes çok zor diyor. Bu sebeple bu kadar didin çalış geceni gündüzüne kat belki saçları dök mezun olduğunda iş bulmaya gelince olmaz desinler. Bu kaygılar sebebiyle şuan aklım çok karışık. G.Anteple Uni. ile ilgili bilgi toplayayım dedim. Sadece birkaç sitede var onlardada 2007 yılında yazılmış birkaç yorum. Yani bu üniversiteyle ilgili ne yorum bulabildim ne adam gibi resim falan. O yüzden aklıma birşey takılınca direk konu açıyorum.

Sende bulmuş olabilirsin ama gene vereyim, bizim okul ile ilgili birkaç site:
    http://www.gazusozluk.com/sozluk.php?process=word&q=tuncay%20ege&idm=172
    http://www.gazukampus.com/
    http://www.gazute.com/index.php?option=com_content&task=view&id=867&Itemid=29

• @ hymeer

Evet o sitelerdeki yorumlar yüzünden içime kurt düştü zaten. Sözlükteki üniversite yorumlarının hepsi kötü hepsi karamsar.
  • gaziantepın hocalarının hala odtulu kıtaplarının odtu kıtapları oldugunu bilmeden, eğitimin ne kadar zor ve kaliteli olduğunu bilmeden saçmalamayın. Türkiyenin en büyük demir çelik fabrikasında İsdemirde çalışan 10 mühendisin 6sı gaziantep mezunu. Gaziantep muhendıslerınden mezun olup da iş bulamamak için ya çok pasif mal olacaksın ya da çalışmak istemeyeceksin..
  • Sevgili mühendis adayları.

X üniversitesinde okuyorum iş bulabilir miyim diye sorular sormaktan vazgeçin artık.Bunlar amaçssız sorular,defalarca konuşuldu.

Türkiye'de 3-5 üniversite iyi,gerisini at çöpe diyemezsiniz.3-5 üniversite ülkenin istihdamını karşılayamaz,bunu unutmayın.Yani illa ki diğer üniversitelerden de çalışan almak zorunda.

Bakın,şu anda iyi para kazanan birsürü ortalama üniversiteden mezun adam var,ben de görüyorum örneklerini,belki sizler de görüyorsunuz.

Onlarca defa söylendi,artık klişe bir laf oldu;ama "kendinizi geliştirin"

Peki nedir bu kendini geliştirme?

2 dil bilme olayına çok takılmayın.Sadece İngilizce yeter.Bugün büyük şirketlerin çoğunda İtalya,Almanya vs. ile iş yapılıyor ve hepsi de İngilizce yazışıyor.Ben bugüne kadar İngilizce harici bir yazışma görmedim.Belki İtalyanca vs. yazışan vardır;ama bu düşük bir ihtimal.İngilizce=Dünya dili

2 dili iyi konuşan diye iş ilanı veriyorlar.Bunların amacı sadece elemedir.2 dili akıcı bir şekilde konuşmak çok zor bir iş.

Staj önemlidir,eğer 2.sınıf sonundaki stajda kendinizi gösterirseniz "İstersen seneye de gelebilirsin",3.sınıftaki stajınızda kendinizi gösterirseniz "Son sene dersler daha az yoğun oluyor,boş günlerinde gelebilirsin",o boş günlerde giderseniz "Okuldan mezun olunca gel burada işe başla" derler.

Ben makine mühendisliği için konuşuyorum,bizde programlama dilleri falan olmadığından bu alanda bir şeyler yapmaya gerek yok.Tasarım programlarını (Autocad,Solidworks vs.) da çok iyi bilmeye gerek yok.Büyük şirketlerde bu işleri hep teknikerler yapar.

Not:Acı ama gerçek,adamını bulan hemen iş bulur.

• @ deserthawk

@ demirçelik

Çok güzel yazmışsınız fakat. Ben E.E. mühendisiyim ve Elektronik bölümünde uzmanlaşmayı istiyorum. Türkiyede elektronik makine veya inşaat gibi iş olanaklarına sahip degil galiba. Kaygılarımın sebebi bu. Yoksa üniversite kötü veya mezunları iş bulamıyor demiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ImbaLanceD

@ deserthawk

@ demirçelik

Çok güzel yazmışsınız fakat. Ben E.E. mühendisiyim ve Elektronik bölümünde uzmanlaşmayı istiyorum. Türkiyede elektronik makine veya inşaat gibi iş olanaklarına sahip degil galiba. Kaygılarımın sebebi bu. Yoksa üniversite kötü veya mezunları iş bulamıyor demiyorum.

Dur bakalım daha mühendis olmadın, mühendis adayısın, kolay değil bu işler :)
  • ya takılmayın bole seylere YENİ KAYITLAR. girin okulunuzu bitirin.nerden ne cıkcagı belliolmaz.yandalyaparsın,gift anadal yaparsın ..
    nerden biliyosun erasmusla gidip okulunu bitirdikten sonra avusturyada yuksek yapıp orda kalmıcanı?? gercisizinkiler yunanistana gonderiyo ama olsun. bu yazdıgım cokkolay bişi. avusturyada master free..no many.
    gerci desek nolcak bi kulagından girip bi kulagından cıkcak:))

ck az sirket-kurum uni ismine takılır ki artık oda nerdeyse yok...
    o yuzden sen gir okuluna ordan mximum duzeyde fadalanmaya calış. senin yapabilecegin en onemli sey budur.gidyim geliyim falan filan
  • quote:

Orijinalden alıntı: fizisyen

ya takılmayın bole seylere YENİ KAYITLAR. girin okulunuzu bitirin.nerden ne cıkcagı belliolmaz.yandalyaparsın,gift anadal yaparsın ..
    nerden biliyosun erasmusla gidip okulunu bitirdikten sonra avusturyada yuksek yapıp orda kalmıcanı?? gercisizinkiler yunanistana gonderiyo ama olsun. bu yazdıgım cokkolay bişi. avusturyada master free..no many.
    gerci desek nolcak bi kulagından girip bi kulagından cıkcak:))

ck az sirket-kurum uni ismine takılır ki artık oda nerdeyse yok...
    o yuzden sen gir okuluna ordan mximum duzeyde fadalanmaya calış. senin yapabilecegin en onemli sey budur.gidyim geliyim falan filan

Anladım teşekkürler. Erasmusla çok iyi yerelere gidebilirim belki. Ama pek aklıma yatmıyor. Yani basit birşey olmasa gerek. Ama yinede iyi düzeyde ingilizce öğrenip şansımı zorlayacağım.

• ya bak herkes aynı duruma dusuyor. napıyım diyor. ama insanlar farkında degil gormedikleri bilmedikler bişeyi sorguluyorlar.
    misal diyosunya nasıl iyiymi okulum bölümüm; san cok basit bir ornek
    ben fizik okudum ve herkes bilir turkiyede en iyi fizik bolumleri nerdedir.
    en basiti odtü dür.
    etrafıma baktıgımda butun basarılı projelerde odtu yok. yada neden odtu fiziktki herkes tubitaktan burs alamıyor.? ya cogaltılabilir bu ornekler.

o yuzden ilk mesajımı anlaman cok onemli.
    ayrıca insanlara diyorumki hazırlıkokuyun,adamlar hayır diyor.ya oku ki okulda bunları gor sistem nedir.illa orda deneyip ogrenme bi uzaktan gozlemle ogren bilgi topla ona gore stratejimi yaparsın herseyi bırakırmısın. ok..
    sansını zorla tabi okadar cok bos vaktin olcakki inanamıcaksın.... onemliolan o boslugu doldurmak.
    hayırlı olsun.
  • orda illaki büyük şirketler vardır

para ver , müdürlerin yanında çay taşı ,dosyalarını fotokopi yap kendini sevdir o ortamı solu

ben olsam oyle yapardım
  • @ Mrkilic27

Teşekkürler. Konu uplanmış hani konu belki eskidir ama halen aklımda çelişkiler var. Ben almanca öğrenmeyi istiyorum ve deneyeceğim.

Kendini geliştir meselesinde aklıma takılan birşey var. Baştaki elemelerde okul önemli birde kendini geliştirmiş mühendis önemli diyorsunuz. Bu kendini geliştirme kısmını araştırdım. Birkaç mezun abiden bilgi aldım. Bana dediği şey bölümünle ilgili yayınlanmış kitapları, yazıları kısacası tüm bilgileri oku. Sürekli bölümünün yeniliklerini takip et, düzenlenen seminerlere katıl. Tamam bunları yaparım fakat bir işe girerken bunları yaptığım nasıl belli olurki. CV mize bu kitapları okudum falan mı yazacağız ? Bence hayır. Belki bilgisayar programı öğrenip eklersin. Ama kendini geliştirmek bilgisayar programı bilmek değildir bence. İşinin inini cinini bilmektir. O yüzden aklım karışık. 2 yıl sonra sınava tekrar girme konusunda tam sınırdayım.

Bu arada sizi Gaziantep Üniversite'liler topluluğuna bekliyorum. İsterseniz ekleyeyim sizide..

• SAkarya Bilgisayar Mühendisliğinde geçen sene 60 kişi bbaşvurdu 20si erasmusa gitti Sakarya Erasmus konusnda süper bu seferde öğrencler pek ilgi göstermiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan-_-

SAkarya Bilgisayar Mühendisliğinde geçen sene 60 kişi bbaşvurdu 20si erasmusa gitti Sakarya Erasmus konusnda süper bu seferde öğrencler pek ilgi göstermiyor

Konuyla ne alakası var ? Bak başta sağlıklı düşünebilen yazmışım.
  • konuyu hortlatsak şu tubitakta calısan hocamda acaba ayıp olmazsa maasını ogrenebilirmiyim

birde lisans mezunu olarak mı girdiniz yoksa yüksek lisas doktora yaptıktan sonra mı
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.