Şimdi Ara

Gaz Verdikçe Gelen Hırıltı Sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mrblar 2000 model benzinli polo aracımda gaz verdikçe Hırıltı sesi başladı ustaya götürdüm ses şarj dinamosundan geliyor elektrikçiye göster dedi şarj dinamosundaki sorun ne olabilir yolda bırakır mı arkadaşlar

• sarj dınamosunun bılyesı dagılmıs yenısını alcan 400 tl dı,yolda bırakır akü sarj etmez.bıryerde kontagı kapadınmı arac bırdaha calısmaz.cekıcı cagırıp yukletıcen ordan servıse gıdıcen
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydınayhan

sarj dınamosunun bılyesı dagılmıs yenısını alcan 400 tl dı,yolda bırakır akü sarj etmez.bıryerde kontagı kapadınmı arac bırdaha calısmaz.cekıcı cagırıp yukletıcen ordan servıse gıdıcen
    Araba çalışıyor ama hatta memlekete gittim geldim
  • motor ıcındekı bılyeler ıyıce dagılınca calısmaz
  • Kısa süre önce bende aracımda yaşamıştım. Şarj dinamosu olabilir. Bilyeler dağıldıysa kısa zamanda çalışmayı bırakıp yolda bırakabilir. Aynı zamanda değiştiren usta düşük ihtimal de olsa kilitlenip v kayışını kopartabileceğini söyledi. V kayışı koptuğunda çoğu arabada neredeyse bütün işlemler duruyor. Özellikle devirdaim genelde v kayışına bağlı olduğu için devirdaim durduğunda hemen hararet yükselebilir. Fazla vakit geçirmeden değiştirmek yada iyice kontrol ettirmek doğru olacaktır. Ayrıca bu halde yola çıkmaman gerektiğini ustanın söylemesi gerekirdi.
  • erygnd E kullanıcısına yanıt
    garip
    ben devri daimin trigerden güç aldığını bilirdim hatta triger set değişmişken mutlaka devri daim değiştir demelerini de buna bağlardım
    yeni arabalarda v kayışı döndürüyor sanırım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

motor ıcındekı bılyeler ıyıce dagılınca calısmaz
    Şarj dinamosundandır ses kesin demi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gaza basınca gelen patlama sesi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • normalde sarj etmezse gostergede aku ısıgı yanarsa o zaman servıse kadar arac gıder yolda stop ettırmıceksın
    dınamodan ses gelıyorsa dınamo ıcındekı motorun rulmanından bılyesınden ses gelır.eskı aracların dınamosu 100 bın km den sonra ıllakı arıza yapar

dınamodan degılse kayısın baglı oldugu yuvalardanda ses gelebılır 8 cızıyormu bak ve kulak ver

bıde motor ıcınde dısarıdan gorunmez bır kayıs var trıger oda yapabılır.yada motor ıcınde rolantıyı ayarlayan rolantı motoruda yapabılır.bunu ıyı ustalar bılır.cok sey olabılıyor sesın yerıne bakcaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydınayhan -- 30 Ağustos 2018; 20:34:2 >
  • Literaryy L kullanıcısına yanıt
    Şarj dinamosu gergi kasnağı ya da klima kayışı gergi kasnağı da bu seso yapar.

• quote:

normalde sarj etmezse gostergede aku ısıgı yanarsa o zaman servıse kadar arac gıder yolda stop ettırmıceksın
    dınamodan ses gelıyorsa dınamo ıcındekı motorun rulmanından bılyesınden ses gelır.eskı aracların dınamosu 100 bın km den sonra ıllakı arıza yapar

dınamodan degılse kayısın baglı oldugu yuvalardanda ses gelebılır 8 cızıyormu bak ve kulak ver

bıde motor ıcınde dısarıdan gorunmez bır kayıs var trıger oda yapabılır.yada motor ıcınde rolantıyı ayarlayan rolantı motoruda yapabılır.bunu ıyı ustalar bılır.cok sey olabılıyor sesın yerıne bakcaksın
    https://youtu.be/w_Pc3Yb2IgU

Bu şekilde hırıltı var

• CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Ben de öyle biliyordum. Hatta benim arabamda da trigerden güç alıyor ama bazı arabalar v kayışından alıyormuş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.