Şimdi Ara

FRENE BASINCA GELEN VUVVVVV DİYE BİR UĞULTU SESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
40.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,frene basınca gelen vuuuu diye rüzgara benzer bir ses neden olabilir.dün 2 arabaya bindim birisi toyota diğeri honda onlardanda geliyor vuuu diye ses ama benim era gibi çok değil bende baya fazla gelmekte.diskler torna oldu ön balatalar değişti.değişmeden öncede sonrada aynı ses devam ediyor frene basınca vuuuu diye gelen uğultu.teşekkürler.



  • ön diskler tornalanmıştı benimde. Hızlı giderken biraz sert frende vuuv diye ötüyordu. Sanırım aynı sesten bahsediyoruz. Disk değiştirince düzeldi. Disk fazla incelmişti bendeki. Torna da düzgün yapılmadı galiba onunda etkisi vardı. Onun üstüne bir balata daha değişim yaptım frene basmadan bile ıslık sesi geliyordu. Sonra diskler değişti. Yeni diskte böyle bir sıkıntı yok şuan. Ayrıca balataların durumunuda kontrol edin yeni takılmadıysa.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mob411

    ön diskler tornalanmıştı benimde. Hızlı giderken biraz sert frende vuuv diye ötüyordu. Sanırım aynı sesten bahsediyoruz. Disk değiştirince düzeldi. Disk fazla incelmişti bendeki. Torna da düzgün yapılmadı galiba onunda etkisi vardı. Onun üstüne bir balata daha değişim yaptım frene basmadan bile ıslık sesi geliyordu. Sonra diskler değişti. Yeni diskte böyle bir sıkıntı yok şuan. Ayrıca balataların durumunuda kontrol edin yeni takılmadıysa.
    Disklerimde birşey olmadıgını söyledi usta fakat genede torna yapalım dedi tornalattık ve yeni ön balata taktı gene ses var vuvvvv diye rüzgar sesi gibi ses geliyor.sürtme sesi değil bendeki cızırdamada yok sadece vuvvv diye ses gerçekten rahatsız edici bir ses sinirlerim bozuldu artık bu sorunu çözemiyorum.
  • hep öyle söylüyorlar. Benim değiştirdiğim diske de tekrar torna kurtarır (2.torna), tornasız bir balata daha çıkartır filan dediler ama dediğim gibi incelmişti. Elinizi sürünce kenarlardan çıkıntıları belli oluyordu ve disk aynası daha içerideydi.

    Onları dinlemedim yeni disk fren taktırdım başka ustada. Dışarıda takılan balatalar da iyi olmuyor ses yapıyor.

    bendeki o vuuv sesi herzaman yapmıyordu. Yüklenince yapıyordu. Disk fren değişince kesti. Ya müziğin sesini açın yada disk fren değiştirin ama bütçe varsa orjinal taktırın. Dışarıda takılanlar dediğim gibi ıslık çalıyor yada fren performansı bakımından iyi olmuyor. Ayrıca fren hidroliğinide gözden geçirin belli aralıklarla değişmesi lazım.
  • Tüm hızlarda frene basınca mı geliyor yoksa frene basarken durmaya yakın mı geliyor. İkinci ihtimalde lastikleri kontrol etmek gerekir. Hamurları sertleşip eskidiğinde durmaya yakın bahsettiğiniz gibi “vuuuuuvvvvv” sesi gelebilir.
  • Her seferinde mi yapıyor yoksa rampa aşağı inerken mi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: f.gulteki

    Tüm hızlarda frene basınca mı geliyor yoksa frene basarken durmaya yakın mı geliyor. İkinci ihtimalde lastikleri kontrol etmek gerekir. Hamurları sertleşip eskidiğinde durmaya yakın bahsettiğiniz gibi “vuuuuuvvvvv” sesi gelebilir.
    ben genelde kırmızı ışıkta durmaya yakın hissediyorum bu sesi.lastikler daha yeni 2 aylık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SHIHAD

    Her seferinde mi yapıyor yoksa rampa aşağı inerken mi
    her seferinde düz yolda dahi yapmakta.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tam1delii

    her seferinde düz yolda dahi yapmakta.

    Alıntıları Göster
    Servise götür sisteme komple baktır. Hidrolik sıvısı, disk, balata vs.
  • tam1delii T kullanıcısına yanıt
    Disklerin düzgünse orijinal balata taktır.yan sanayi balatalar hem diski fazla çiziyor hemde ses yapıyor.


  • İşin şakası bir yana, diskler değişirse sesin kesileceğini düşünüyorum.
  • Aynı sorun bende de vardı dün (22 Nisan'da) değiştirdim balataları sorun çözüldü.
    Ama siz hem disk hem balata değiştirmişsiniz.
    Balata ve disk'in birbirine alışma süresi var ondan kaynaklı olabilir. Ne kadar oldu değişeli
  • iCrush kullanıcısına yanıt
    Konu sahibi arkadaşın bahsettiği sorunun aynısı bende var. Diskler tornalanıp sıfır balata takıldı. Balatalar da dandik değil, Ferodo. Titrme falan kesildi ama bu kez ds yüksek hızlarda farkedilen bir vuvvvv sesi çıktı ortaya. Dediğim gibi yüksek hızlarda oluyor bir de durmaya yakın duyuluyor. Taktıralı 50 km anca oldu. Disk-balata alışınca keser mi yoksa bir yerleri mi bozdular?
  • erAn_ kullanıcısına yanıt
    Yeni olduğu için hocam 50 km çok az bir süre
    Ayrıca balatanın kalitesinde ses'te büyük etken ama iyi bir marka diyorsunuz bilemem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iCrush -- 28 Nisan 2020; 22:50:10 >
  • Aynısı başıma geldi, nasıl sorunu giderdiğimizin adım adım videosunu yaptım. İyi seyirler


    Furkan Gençyoutube
    Farklı hızlarda farklı koşullarda frene bastığımızda araçtan ürkütücü bir ses geliyor vuv vuuv diye. Bu sesi gidermek için Arkadaş Motor dan Ramazan Usta hem sorunumuzu çözdü hem de olası sebepleri anlattı. İyi seyirler.
    https://www.youtube.com/watch?v=X2SLOvo8CZQ&feature=youtu.be
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.