Şimdi Ara

Garip Bir Display

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. FM transmitter'den bir display söktüm. 4 rakamlı toplam 24 segment içeriyor.

Tüm bu segmentler toplam 6 pin üzerinden sürülüyor. Bu segmentlerin bir bölümü bir yönde bir bölümü diğer yönde sürülüyor.

Lafı uzatmayayım şöyle bir bir şey.

Garip Bir Display
    Bu display'in türü nedir? Ne diye geçer?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 19 Nisan 2020; 10:45:43 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 7 segment led display, bunları süren çip - entegre var, 6 pin telle başka türlü mümkün değil.

Esas sorun nedir?
  • Displayinde resmini koysanız.
  • Teşekkürler.

Garip Bir Display
    Garip Bir Display

• Elinize sağlık zaten pin diyagramını çıkartmışsınız.

Herhangi bir programlanabilir platforma (pic, ardunio, arm...vb) aşinaysanız rahatlıkla sürebilirsiniz.

Benzer bir ürünün bağlantı şeklini gösteren resim:

Garip Bir Display

Burasıda örnek aldığım ürün linki :
    www.ledlight-components.com
    6 Pin Triple 3 Digit 7 Segment Led Display Miniature Digital Tube Panels 0.25 Inch
    https://www.ledlight-components.com/sale-11728030-6-pin-triple-3-digit-7-segment-led-display-miniature-digital-tube-panels-0-25-inch.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rafet32 -- 19 Nisan 2020; 20:8:42 >

• Garip Bir Display
  • Beynimm yandı beyyniiiimmmm
    Kaç tane değişken sayı için sadece 6 pin ...
    Sadece 1 dispileyde 8 tane led var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows'un ilginç bir sorunu
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Evet beyin yakan bir display. Bunu sürecek kodu yazmayı düşünemiyorum şu an.

• ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Aslında çok zor bir problem değil.

- 4 segmentli dinamik taramalı bir yapı kurgulanacak. (Daha önce 7 segment display sürdüyseniz benzer bir yapı)
    - Birde her basamak için lookup-table (Segment durumlarını içeren tablo) hazırlamak yeterli.

Bahsi geçen tablo çıkardığınız segment haritasına göre hazırlanacak tabiki.
  • rafet32 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.

• ipli jeton kullanıcısına yanıt
    yazıyorum >
    a1 > 1 / 0
    b2 > 2 veya +a > 3
    c3 > 4 veya +a > 5 > +b > 6
    d4 > 8 veya +a > 9 > +b olurda bu dispiley 0 olur, diğeri 1 olur çünkü = 10.

sıradan bir çakmaklık cihazı hatta çöp diyebileceğimiz ekranın sadece bir ekranını 4 yol ile yaptık, adam 4 ekranı 6 yol ile yapmış

Bence bu dispileyin içinde ip var yoksa olmaz, pardon ek çip devre var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 20 Nisan 2020; 18:3:24 >

• Pardon @ipli jeton önceki mesajımı görmezden gelin, ben display bir board ta düşündüm ve buna 6 kablo geliyor anlamıştım.

charlieplexing 7-segment yazıp aratın Google emmiye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavi-kaplan -- 20 Nisan 2020; 21:14:4 >
  • 6'nın ikili permütasyonu var. Bu yöntemle 6*5 ten 30 adet farklı ledi kontrol edebilirsiniz. Fakat normal 7 segment ekranlara göre çok daha hızlı işlem gücü gerektirir.

Bu displayi kullanmak zorunda değilseniz, MAX7219 7 segmentler var. 4-5 pinle çok daha kolay uygulamalar yapabilirsiniz.
  • O ekranın çalışması için, kullanılmayan pinleri boşa çıkarabilecek devre gerekiyor galiba

örneğin, 1'e artı, 2'ye eksi verirken, diğerleri artı da, eksi de olmaması gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 26 Nisan 2021; 5:35:16 >
  • Şöyle bir devre geliştirdim.
    N tane segment için (N/2)+1 adet buffer kapısına ihtiyaç var.
    Tristate buffer kullanıldı.

Garip Bir Display

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.