Bildirim
Garip Bir Display
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
7 segment led display, bunları süren çip - entegre var, 6 pin telle başka türlü mümkün değil.
Esas sorun nedir? -
Displayinde resmini koysanız. -
-
Elinize sağlık zaten pin diyagramını çıkartmışsınız.
Herhangi bir programlanabilir platforma (pic, ardunio, arm...vb) aşinaysanız rahatlıkla sürebilirsiniz.
Benzer bir ürünün bağlantı şeklini gösteren resim:
Burasıda örnek aldığım ürün linki :www.ledlight-components.com
6 Pin Triple 3 Digit 7 Segment Led Display Miniature Digital Tube Panels 0.25 Inchhttps://www.ledlight-components.com/sale-11728030-6-pin-triple-3-digit-7-segment-led-display-miniature-digital-tube-panels-0-25-inch.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rafet32 -- 19 Nisan 2020; 20:8:42 >
-
-
Beynimm yandı beyyniiiimmmm
Kaç tane değişken sayı için sadece 6 pin ...
Sadece 1 dispileyde 8 tane led var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet beyin yakan bir display. Bunu sürecek kodu yazmayı düşünemiyorum şu an.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Aslında çok zor bir problem değil.
- 4 segmentli dinamik taramalı bir yapı kurgulanacak. (Daha önce 7 segment display sürdüyseniz benzer bir yapı)
- Birde her basamak için lookup-table (Segment durumlarını içeren tablo) hazırlamak yeterli.
Bahsi geçen tablo çıkardığınız segment haritasına göre hazırlanacak tabiki. -
Teşekkürler.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
yazıyorum >
a1 > 1 / 0
b2 > 2 veya +a > 3
c3 > 4 veya +a > 5 > +b > 6
d4 > 8 veya +a > 9 > +b olurda bu dispiley 0 olur, diğeri 1 olur çünkü = 10.
sıradan bir çakmaklık cihazı hatta çöp diyebileceğimiz ekranın sadece bir ekranını 4 yol ile yaptık, adam 4 ekranı 6 yol ile yapmış
Bence bu dispileyin içinde ip var yoksa olmaz, pardon ek çip devre var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 20 Nisan 2020; 18:3:24 >
-
Pardon @ipli jeton önceki mesajımı görmezden gelin, ben display bir board ta düşündüm ve buna 6 kablo geliyor anlamıştım.
charlieplexing 7-segment yazıp aratın Google emmiye.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavi-kaplan -- 20 Nisan 2020; 21:14:4 > -
6'nın ikili permütasyonu var. Bu yöntemle 6*5 ten 30 adet farklı ledi kontrol edebilirsiniz. Fakat normal 7 segment ekranlara göre çok daha hızlı işlem gücü gerektirir.
Bu displayi kullanmak zorunda değilseniz, MAX7219 7 segmentler var. 4-5 pinle çok daha kolay uygulamalar yapabilirsiniz. -
-
O ekranın çalışması için, kullanılmayan pinleri boşa çıkarabilecek devre gerekiyor galiba
örneğin, 1'e artı, 2'ye eksi verirken, diğerleri artı da, eksi de olmaması gerekiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 26 Nisan 2021; 5:35:16 > -
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X