Şimdi Ara

Garantili Micron Powerbank İnceleme- Gerçek değerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
1
Favori
1.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, biliyorum çok fazla powerbank reklamı, incelemesi vs. çıktı. Fakat hepsi yalan amper değerleriyle yazılmış, yurtdışından direk getirilmiş kullanım kılavuzu olmayan garantisiz ürünlerdi. Perşembe günü, tahtakaleden (yerinden) micron marka powerbanklar buldum.

Aliexpressten aldığım 3 tane farklı powerbank olmasına rağmen, dükkanlarından 3 tane ürün alıp çıktım. Onların yalancısıyım ürünler daha yeni gelmiş. Henüz piyasaya sürmemişler. Açıkcası daha böyle Türkçe kutulu, garantili bir powerbank görmemiştim. Haklı olabilirler.
    Aldığım ürünlerin fotoğrafı

Garantili Micron Powerbank İnceleme- Gerçek değerleri

En Soldaki GF-016 2600 mAh, Ortadaki GF-101 8000 mAh, Sağdaki LCD01 8800 mAh. Hepsinden Kullanım kılavuzu ve micro-usb kablo çıkıyor.

GF-016 dan başlıcak olursak, ürün açıkcası piyasadakilerden farklı değil. Şarj olurken içerdeki kırmızı ledi yanıyor, şarj olduğunda mavi yanıyor. İphone 5 imi 1.5 kere yaklaşık olarak şarj ediyor. Amper değeri tahminen 2400-2500 falan, kullanıma göre artıp azalabilir diye düşünüyorum. Dediğim gibi piyasadakilerden pek farkı yok. Fakat garantili ve kaliteli ürün, fiyatıda piyasadakilerle aynı.

Garantili Micron Powerbank İnceleme- Gerçek değerleri  Garantili Micron Powerbank İnceleme- Gerçek değerleri

LCD01, Açık ara en sevdiğim ürün. LCD ekranlı, çift çıkışlı, bir çıkışı 2.1A bir çıkışı 1A, üzerinde led var. LCD üzerinden şarj miktarını görebiliyorsunuz. Aceleniz varsa 2.1 Amperlik çıkıştan şarj edebiliyorsunuz. Bizim ailede ipad şarja takma sorundur, ipad hep elime şarjı bitik gelir . Artık ipad şarjı bitik olsa, yanımızda buna bağlayıp kullanabiliyoruz. Yatakta hem ipadi şarj edip hem film izleyebiliyorum. Müthiş oldu. Beni en çok şaşırtan yanı, üründe cidden 8600-8800mAh arası pil var. Normalde bu civar amper değerine sahip powerbankları 10400mAh diye etiketliyip satıyorlar ve hepimiz biliyoruzki içinde 8000mAh var. Az-çok kullananlar bilir. Bunda ne yazıyorsa o.

Garantili Micron Powerbank İnceleme- Gerçek değerleri Garantili Micron Powerbank İnceleme- Gerçek değerleri

GF101, bu ürün çok şık fakat daha denemeye fırsatım olmadı. Hediye olarak aldım, alüminyum yekpare tasarımı var. LCD01 deki gibi çift çıkışı var. 2.1 ve 1 Amperlik, Led var. Göstergesi ledlerle. İnce ve hafif. Amper olarak LCD01 deki tecrübelerime dayanarak yine üzmiceğinin kanaatindeyim.

Garantili Micron Powerbank İnceleme- Gerçek değerleri Garantili Micron Powerbank İnceleme- Gerçek değerleri Garantili Micron Powerbank İnceleme- Gerçek değerleri

Ürünlerin 3ünü sıkı pazarlıkla 170 TL gibi komik bir rakama aldım. Kesinlikle tavsiye ederim. Eminim sağa sola büyük marketlere dağıtınca fiyatları artıcaktır.

• Arkadaşlar zahmet edip, ufak bir inceleme yaptım. Yok mu hiç yorum, eleştiri ?
  • Elinde sağlık, ne diyek mahmutmu diyek. :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ø

Elinde sağlık, ne diyek mahmutmu diyek. :D

Bir şey değil hocam. Ne bilim diyin bir şey. Soru vs. yok mu ? Önceden daha heyecanlıydı buralar..
  • Ortadaki iyiymiş. Kaça bulunur acaba sadece ortadaki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kucuk kullanıcısına yanıt
    Tek tek flyat yazarsaniz belki yorum yapabiliriz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaratıcı Bir Nick kullanıcısına yanıt
    Sitelerinde KDV dahil 91 TL Yazmışlar.
  • Hocam tek tek fiyat hatırlamıyorum. Toplam fiyattan net pazarlık yaptım. Kutuların üzerinde bir web sitesi mevcut. İnceledim, çok güvenilir gelmedi. Yarın arıcam, sitelerini aktif kontrol ediyorlarsa kız arkadaşıma ordan bir tane daha sipariş geçiceğim.

Siteleri

www.pilfener.com
  • Ben iphone 4 de samsung 9000 mAh powerbank kullaniyorumda cihazi ve sarj kablosunu bozuyor. Bunlar apple urunleriyle uyumlu mu sizce?

• chiefdante C kullanıcısına yanıt
    Ben iphone 5 ve ipad te kullanıyorum sıkıntı yok...

Aradım konuştum.www.pilfener.com aktifmiş, 1 tane daha sipariş verdim, parayı yatırdım. Kargo bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ø

Elinde sağlık, ne diyek mahmutmu diyek. :D

O günler bitti şakir:))
  • Eline sağlık. iPhone 6'y kaç kere doldurur en büyük olanı.
  • Şu ilki aslında güzelmiş cepte taşınır da ama cihaza zarar verir mi acaba

• Pit0N kullanıcısına yanıt
    İphone 6 da kaç mAh batarya var bilmiyorum ama bu cihazda 8600-8800mAh var.

Hadi 8600mAh / İphone 6 nın bataryasının mAh değeri = Kaç kere doldurma oranını verir
  • Elinize saglik guzel bir inceleme, ben de sanalpazar uzerinden forumdan bir arkadas satiyordu, Xiaomi powerbank adi altinda. Normalde 69,90 10400 Mah, 10 tl hediye ceki yuklendi hesaplara 59'a gelecek. Yaklasik cikisi 8500 Mah falandir diye dusunuyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Deve Katili

Elinize saglik guzel bir inceleme, ben de sanalpazar uzerinden forumdan bir arkadas satiyordu, Xiaomi powerbank adi altinda. Normalde 69,90 10400 Mah, 10 tl hediye ceki yuklendi hesaplara 59'a gelecek. Yaklasik cikisi 8500 Mah falandir diye dusunuyorum

Bende de mevcut onlardan ama sıkıntılı, sonuçta lityum pil. Patlama ihtimali bile var. Garantili olduğu için bende bunlar daha cezbedici geldi, sonuçta bir sorun olursa verebiliceğiniz biri var. Öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kucuk

quote:

Orijinalden alıntı: Deve Katili

Elinize saglik guzel bir inceleme, ben de sanalpazar uzerinden forumdan bir arkadas satiyordu, Xiaomi powerbank adi altinda. Normalde 69,90 10400 Mah, 10 tl hediye ceki yuklendi hesaplara 59'a gelecek. Yaklasik cikisi 8500 Mah falandir diye dusunuyorum

Bende de mevcut onlardan ama sıkıntılı, sonuçta lityum pil. Patlama ihtimali bile var. Garantili olduğu için bende bunlar daha cezbedici geldi, sonuçta bir sorun olursa verebiliceğiniz biri var. Öneririm.

Bunlarin pili neyden ki haci?
    Ayrica 10400'luklerden aldim, garantisi vardi sanirim onlarin da

• Şu Philips ürün ile karşılaştırsak, marka olduğu için Philips'i mi tercih etmek daha doğru olur?

http://www.inceleme.name/2014/09/philips-dlp7800-cift-usb-girisli-7800.html

Fikir veren inceleme için teşekkür bu arada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kucuk

İphone 6 da kaç mAh batarya var bilmiyorum ama bu cihazda 8600-8800mAh var.

Hadi 8600mAh / İphone 6 nın bataryasının mAh değeri = Kaç kere doldurma oranını verir

Maalesef zannettiğiniz gibi "tam" olarak vermez. iP6 bataryası yuvarlak hesap 1.850 mAH. Sizin Micron da 8.600 mAH olarak kabul edelim. 8600 / 1850 = 4.65 (yaklaşık). 4 defa tam şarj edebileceğini kabul edebiliriz (iP6'nın şarjının sıfıra çok yakın yani %2-3 mertebelerine kadar kullanıldığını varsayarak...).

Yine de bu "4" sayısı en iyimser olanıdır. Çoğu durumda bunu "3.5" çekmek teknik olarak daha doğru olacaktır.

Burada gözlerden kaçan bir şey var; teknik hata yapılmasına neden olan:

İster powerbank'ın içinde olsun, isterse mobil telefonun içinde olsun bütün bataryalarda depolanan "akım" (yani mAH) değeri değil aslında "enerji" değeridir. Sonuçta ve teknik bağlamda powerbank, mobil telefona akım değil, enerji transferi yapmaktadır. Powerbank enerji boşaltırken birtakım kayıpları olacaktır, mobil telefon da enerji alırken birtakım kayıplar üzerindekini alacaktır. Bu iki kaybı, üst üste koyarsak, en iyi olasılıkla %30'dur. (%40'a dahi çıkabilir...)

Bu tarz bir hesapla, 8600 mAH'lik powerbank'tan:

8600 * 0,7 / 1850 = 3,25 şarj döngü katsayısı çıkacaktır.

Deneyin, yukarıda ilk verdiğim 4 katsayısını değil 3,25 - 3,5 arası bir sayıyı tutturabileceksiniz.

Son bir not: powerbank eskidikçe (yani şarj-deşarj sayısı arttıkça...; ki üreticiler kaliteli batarya kullanımında bu sayıyı 500 olarak verirler...) ve keza mobil telefonun batarysı da eskidikçe, karşılıklı olarak verimler düşeceğinden (yani yukarıdaki %30, %60'lara falan çıkacağından) bu sefer bizim powerbank şarj döngü katsayısı artık 2'nin de altına inecektir.

Sözün özü: Powerbank'lar mobil telefonunuzun batarya ömrünü ne uzaltır ne de kısaltır. Sadece o an (elinizin altında 220Vac şehir gerilimi ve şarj adaptörünün olmadığı durumlarda...) sizin şarjsız kalmamanızı sağlar!...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 30 Eylül 2014; 19:55:55 >

• Xiaomi benim elime geçen, garantisizdi. Hepsi lityum hocam.

@Mobidik

Ben philips alacağıma bundan iki tane alırım. Pahalı bence philipsler..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.