Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (3069. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.492.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 30673068306930703071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    şu yazdıklarını paint'te bile çizsen , 3. bölümden daha çok beğeni toplardı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kara Komite -- 29 Nisan 2019; 17:29:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu diziyi eleştiren adamlar gitsin akasya durağı izlesin
  • Altı üstü bir dizi, herkese saldırmışsın. Kalite diyorsan şu versiyonu bul, indir, öyle izle:https://youtu.be/aqm4Xq930u8?t=423

Sen dedin diye de yorumumu değiştirecek değilim. Beğenmiyorsan izleme.
  • KortX kullanıcısına yanıt
    Biliyorum hocam bu bölümü sormuştum teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E94B9CA23

Yok ama bölüm çok kötü. Türk dizisi gibi

Alıntıları Göster
    Yapmayın şunu arkadaşım ya ne Türk dizisi dalgamı geçiyorsunuz, Tamam beğenmemiş olabilirsin bölümü'de bu kadarda olmaz yapmayın, Türk dizisiymiş yazacak kelime bulamıyorum bu tarz yorumlara ya, Bu millete arka sokaklar, Recep İvedikler bile fazla anlaşılan

• atiuser A kullanıcısına yanıt
    Arya ile ilgili üstüne bastığınız noktalar çok hoşuma gitti, ama "Got'un konsepti budur bu güne kadar böyledir" dediğiniz yerde beni kaybettiniz... Çevremdeki herkese önerdiğim, deli gibi sevdiğim, aşık olduğum, günü gününe saati saatine takip ettiğim, tendonlarım kopmuşken hastane de yatarken bir çırpıda tüm kitaplarını bitirdiğim bir yapım.

Sokağa patates almaya çıkarlarken yüreğimizin hopladığı, hangi saniye kim ölecek diye düşündüğümüz dizide insanlık tarihinin en büyük savaşı, Long Night, Winter of the Winters olan savaşında 2-3 tane yan karakter öldü, onlarında çoğu misyonu tamamladığı için -zoraki-

GoT'un genel konsepti ile hiç bir alakası yok bu sezonun. İnsanların çığırtkanlığı bundandır. Espriler, uzun uzun bakışmalar, basit romantizm, ölmeyen karakterler, kap kalın plot armoru, şaka mı bu ?

En korkulan karakterde-savaşta, bir Red Wedding kadar zayiat vermediler(önem nezdinde) ! Farkında mısınız ne yazdığınızın ? Bölümde görsellik namına hiç bir şey yok, stüdyo olduğu acayip belli, kap karanlık, cgi'dan kurtarmak için kısmışlar da kısmışlar. E bu adamlar bölüm sayısını da azalttı ? Bağışlarla mı çekiyorlar da gülümseyip geçeceğiz. Televizyon tarihinin en büyük dizisi bütçe mi kısıyor ?

Arya olayına ilk başlarda boğulanlardandım, ama hikaye örgüsünde iyi yakalanan yerleri okudukça aklıma yatmaya başladı, her ne kadar koreografiyi beğenmesem de.

Bizler aynı insanlarız/izleyicileriz öyle değil mi ? Battle of Bastards da, Red Wedding de, Oberyn vs Mountain savaşında, Ned'in kellesinin gittiği sahnede, Dany'nin dany olduğu sahnelerde, tavana zıplamış kediler gibi tutunmuşuz duvarlara, gözlerimiz dolmuş, gecenin 4-5 lerinde çığlıkları basmışız sevdiklerimizle. Bu beklenti nasıl buralara geldi sizce ? Diğer dizileri beğenmez olduk, ayakta izledik diziyi...

Şu anda bunların hiç birisi yok. Sizde farkında değil misiniz ? Dizi eskisi kadar KORKUNÇ, MERHAMETSİZ, SOĞUK, KÖTÜLÜK SAÇAN, PLOT ARMORUN ÇOK İNCE OLDUĞU, YAŞAYANLARIN ÖLÜLERDEN BETER OLDUĞU, YÜREK YAKAN-HOPLATAN-BURKAN halinde değil ... Yahu görsellik bile gerilemiş kafayı yememek elde değil. Yani önceki her bir sezonun her bir bölümü için LOTR benzetmesi yapılırdı(savaşlar-görseller bazında). Orta seviye bir dizi kıvamında bu FİNAL sezonu.

Ve bu buram buram hissediliyor. Redditen 2-3 tane senaryo alsalar, önceki bölüm-savaşlarda ne çekiyorlarsa nasıl çekiyorlarsa öyle çekseler, 3-5 önemli karakteri biraz brutal bir şekilde öldürseler(onlarca defa olduğu gibi), o +18 +21 havasını hissettirseler, al sana efsane. Dizi 7+ şu anda.

Sam yaşadı ya Sam. 15 dkka karanlığa baktılar, 15 dkka bir birlerine baktılar, 15 dkkada Sam nonoşunun çığlıklarını dinlettiler. Bu ne ya. Yeri göğü yerle yeksan etmeliydi bu dizi, Lotr solda sıfır kalmalıydı, dizi yapımcılarının-sektörün elleri ayakları titremeliydi.

Ve bunu , sizin iddia ettiğinizin aksine eski markajını koruyarak gayet yapabilirlerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antikaruh -- 29 Nisan 2019; 17:49:6 >

• Jon ile NK kapışması bekliyordum ben
    Ya da Branın ayağa kalkmasını hep istediği gibi bir şövalye gibi kapışmasını

• Salliyorum mevzi alin Ben ikinci bir NK bekliyorum bu bran olurmu bilmem
    4.bolum cercei ile savasa hazirlik bolumu olur.
    5.bolum de savas baslamadan once New NK bizimkilere bir gorunur.
    5. Bolumun sonun da Jaime , kardesine NK nin dehsetini anlatmaya gider ve kesinlikle birlik olunmasi gerektigini anlatmaya calisir ve ikna etmeye calisir, ikna edemeyecegini anladigi zaman Jaime , kardesi cercei bacimici King Slayer lakabina uygun bir son hazirlar ve azor ahai hayirli olsun..
    5.Bolumun yarisin da nk bizim kuzeylileri cercei ordusu arasina alir
    6.Bolum de yarisi Jaime liderligin de Guney Savasa katilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baxa -- 29 Nisan 2019; 17:35:21 >

• mahmut716 kullanıcısına yanıt
    şu ekrana da herşeyi koydular insanlar hala inanıyor. shop

orjinali

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b0Ni -- 29 Nisan 2019; 17:34:49 >

• Bari mahzenden o kadar ölü kaldırdın tanıdık birilerini görseydik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 29 Nisan 2019; 17:35:25 >
  • Baxa kullanıcısına yanıt
    Bu gay kardeşler bu kadar iyi bir senaryo yazamazlar emin olun. George RR'ı arıyor bu gözler. Kitaptan uyarlanmayınca böyle işte. Bütün beklentiyi düşürdüm. Ve bu cümleyi bu gün Game of Thrones için kurabileceğim aklıma dahi gelmezdi.
  • Bölümün karanlık olmasının sebebi:
    Resmi açıklama diyebiliriz.
    alıntı: Filmin baş görüntü yönetmenlerinden Robert McLachlan, bu durumun sebebini açıkladı: Kış. McLahlan, dizide kış geldiği için çekimlerin de kış döneminde yapıldığını ve dizide doğal ışık kullanıldığını söyledi.

kaynak: kaynak için tıkla
  • Arkadaşlar sabah 6 'danberi bolumu bölümü baya bi mesajla gömdüm ise gittim geldim yeni yeni kendime geliyorum elimin ayağımın titremesi yeni yeni geçti.

Son bölümde son ana kadar hissettigim bisey vardi eger o gerçek olursa biraz dizi itibarını kurtarabilir benim için.

Spoiler
    Spoiler
    spoiler
    Night king savaşı kazanıp branin yanına yavaş yavaş gelirken son ana kadar sanki nk brana biat edecekmis winterfell sizindir efendim vs. diyecekmis gibi hissettim. Hatta nk yı branin kontrol ettiğini vs. hissettim. Eğer ileriki bölümlerde branle alakalı bişey çıkarsa güzel olur ama binde bir ihtimal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F31FE8CB4 -- 29 Nisan 2019; 17:39:7 >
  • dwho kullanıcısına yanıt
    Azor Ahai hikayesini bağlamadılar ve night king kolay harcandı diye bu mevzular sanıyorum.saygı duyalım

• Ben mi fazla basit düşünüyorum bilmiyorum ama ölülerin duvarı tırmandığı sahnede hepsi birbiri üzerinde tırmanırken en yukarıdaki ölüyü ateşe verip yayılmasını sağlamak mantıklı olmaz mıydı ?

• Bear Island hanesi
    böylece GG oldu. Jorahın öleceği belliydi ama Lyanna Reis de biraz boku bokuna öldü gerçi şanına yakışır biçimde öldü ama yazık oldu bence Lyanna yerine Sam tombiği ya da Brienne de ölebilirdi veya Tormund
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baxa

Salliyorum mevzi alin Ben ikinci bir NK bekliyorum bu bran olurmu bilmem
    4.bolum cercei ile savasa hazirlik bolumu olur.
    5.bolum de savas baslamadan once New NK bizimkilere bir gorunur.
    5. Bolumun sonun da Jaime , kardesine NK nin dehsetini anlatmaya gider ve kesinlikle birlik olunmasi gerektigini anlatmaya calisir ve ikna etmeye calisir, ikna edemeyecegini anladigi zaman Jaime , kardesi cercei bacimici King Slayer lakabina uygun bir son hazirlar ve azor ahai hayirli olsun..
    5.Bolumun yarisin da nk bizim kuzeylileri cercei ordusu arasina alir
    6.Bolum de yarisi Jaime liderligin de Guney Savasa katilir

İkinci NK Arya olursa bir nezbe kurtarabilir koluyla tuttu falan işaret bırakmıştır ama yok ya bu senaristler o kadar kötü yazarlar ki hayatta yapmazlar dany jon çocuk yapar dizi biter.

• trufily T kullanıcısına yanıt
    Ben de öyle düşünüyorum çünkü öyle olmazsa eğer sal Aryayı KL e cersei yi indirip gelsin ama ellernde olmadığı için yapamayacaklar gibi.

• 10 Numara kullanıcısına yanıt
    yahu sinema sanatında gösterdiğin şey ile izleyicinin anlamasını istediğin şey gerçek hayattakilerle birebir örtüşmek zorunda değil. eğer savaşın gece gerçekleştiğini izleyiciye aktarmak istiyorsan ekran ışık düzeyini ya da sahne aydınlık seviyesini düşürmek veyahut "night king adı üstünde night" açıklamasına sığınmak değildir marifet. İstersen parlaklık seviyesini artı olarak sondayken çek düzenle, diziye ekleyeceğin iki replik tüm o 1.5 saati kotarır, "bu karanlıkta önümü bile zor görüyorum" dedirtirsin oyuncular da bölüm/film boyunca bunun farkında olarak oynar iş biter, izleyici bu replik ile zaman olarak ne kast edildiğini anlayacak kadar zekidir. Çok daha kalitelisini yapmak istiyorsan yukarıda zaten LOTR sahnesi paylaşılmış. GoT yönetmenlerinin bunu düşünemeyecek kadar cahil olduklarını sanmıyorum ancak gözlerimize zarar/ziyan bir bölüm oldu özellikle 8z3b. Adam akıllı göremedikten sonra "adamın adı night king biz de o yüzden gece temasına yoğunlaştık" demenin hiçbir esprisi yok bana göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazmayı_Severim -- 29 Nisan 2019; 17:47:12 >

• 
Sayfa: önceki 30673068306930703071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.