Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (3065. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.492.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 30633064306530663067
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ordu yok belki ama iki ejderha duruyor bir de lekesizlerin hepsi harcanmadı sanırım.
  • Bu arada gerçek Night King bu değil, asıl Night King Arthas'a biat edin

Aşağıdaki de gerçek Night King'in namı diğer Arthas'ın epik sonu

Aşağıdaki de ihtişamını görün diye bonus

• Dizide başından beri potansiyel ana karakterler harcandı ters köşeler yapıldı.Düşünün 8 sezon hypelanan bir savaş red wedding etkisi dahi veremiyor kaldı ki bu savaş NK'nın binlerce yıllık amacının sonuna geldiği bir savaş. Gerçekten senaryo anlamında rezaletti. İlk sezonlardaki 7 Krallık savaşı daha heyecan vericiydi.

Milletin senelerce teori kastığı Bran NK ilişkisi adam akıllı işlenmedi Bran ilk 2 bölüm 2-3 cümle konuşturuldu bu bölüm hiç birşey yapmadı az ucundan warg yeteneğini dahi göstermediler, kuzgun wargladı sadece.

Yine teoriler kasılan azor ahai mevzusunda hiçbir kehanet neredeyse işlenmedi arya zaten o kadar kasıntı olmuş ki 17 kere dirilen bericin bunu için dirildi lafına getirilmesi vb resmen olabilecek son karakteri seçmişler. Melisandre ilk önce stannisi harcadı sonra jon dedi bölümün başında ise zaten biliyordum havasında aryaya baktı. Savunma savaşında yaptırdığı saçma hucuma hiç girmiyorum.

Bunlara cidden şaşıran beklemeyen var mıydı? Ölecegi önceki bölümler sinyal yapılan jorah, 17 kere dirilen yarı ölü beric, ve brani koruyucagım derken ölücegi anlaşılan theon vb

Dizinin en büyük fan kitlesi jon-dany olunca fan service bir sezon oldu çabucak nk savaşı aradan çıksında koştura koştura jon ile dany el ele tutuşup tahta otursun havasında geçiyor. Koskoca NK böyle harcandıysa Cerseinden pek birşey beklemeyin derim çünkü fan kitlesinin istekleri var. Slogan bile Winter Is Coming di.

Adam akıllı son isteyen kitapları bekleyecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: fluox

Bu arada gerçek Night King bu değil, asıl Night King Arthas'a biat edin

Aşağıdaki de gerçek Night King'in namı diğer Arthas'ın epik sonu

Aşağıdaki de ihtişamını görün diye bonus

Ya hocam bırak bu forumda insanlar night king vs lich king dövüşse night king alır diye benle tartıştılar bunlara her şey mübah.

• quote:

Orijinalden alıntı: Unzerstörbar

Keşke o an gösterselerdi , azda olsa tatmin olurdum.

Alıntıları Göster
    Belki nasıl olup bittiğiyle ilgili açıklama yaparlar sonraki bölümde. İllaki merak eder birisi, belki orada flashback olarak görürüz. Yani umarım :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E94B9CA23

Ben sana nasıl sonuçlancağını söylüyim bu senaristlerle

Daenerys Jon evlenir çocuk yapar tahta otururlar öyle mal gibi bahçeye bakarken bitirirler diziyi.

Ha cersei'ye karşı falan olmayan ordularıyla saçma bir şekilde klişelerle kazanırlar yine.

Alıntıları Göster
    ejderhalara güveniyolar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maestro725 -- 29 Nisan 2019; 16:29:54 >

• Peace Sells.. kullanıcısına yanıt

Sonuna kadar katılıyorum benzer bir yorum yazdım bugün erken saatlerde.

(Aşağısı endgame ve infinity war spoilerları içerir)

Sanırım NK'in ölmesi ile ilgili sıkıntı şurada geliyor. Öyle büyütüldü, abartıldı ki, insanlar artık onun fiziksel bir zararla ölebileceği inancını yitirdi. Herkes Bran time-travel falan yapar, o tarz bizi şaşırtırlar; bir sona ulaştırırlar diye bekledi. Hatta çoğu bu bölüm kaybederler IW tarzı diye beklemiş bile olabilir. Yani sıkıntı WW'ların o kadar abartılıp, kolay öldürülmesinden ileri geliyor. He Arya'nın öldürmesi mantıksız mı? Hayır, çünkü Valerian steel ile öldürülebileceklerini biliyorduk, sadece bu yolla ölmesi ihtimallerin en altındaydı, herkes daha cool bir ölüm bekliyordu. İnanmayı zorlaştıran ise Arya'nın yapmış olması; hani Infinity Gauntlet varken Thanos'u Kaptan'ın tutması gibi. O kadar abartılan bir karakteri, göreli olarak normal gördüğümüz biri durdurunca tatmin olunmuyor. İsteniyor ki ona denk OP birisi çıksın iyi taraftan da.(Azor Ahai konsepti) Ama GoT böyle bir evren değil. Birden Kpt. Marvel gelmez.(Azor Ahai bekleyenlere bu sözüm) Ya da time-travel ile kötü adam yenilmez.(Endgame) Her şey daha dark, ve daha az tatmin edici olur. Mesela Tywin gibi bir karakterin tuvalette ölmesi, hiç tatmin edici değildi benim için. Ama bu GoT, as lf said; "People die in the dinner table, in their bed or while squatting over their chamber pots"

GoT konseptine yabancı insanlar, yukarıda birisi 3. sezondan sonra bırakmış mesela, adım gibi eminim GoT'u diğer izlediği diziler gibi düşündü, Robb alıp gidecekti kuzeyi, Lannisterları deşecekti. Bunları bekliyor insanlar, daha kahramansı ve epic şeyler. Ama got Epic macera değil dram macera. Bu dizi sırf dizi popüler diye izleyen binlerce izleyiciye sahip. Özellikle Türkiye'de izlenmesi sosyal medya reklamıyla oldu, herkes bazılarımız gibi kendisi izleyip hiçkimseden etkilenmeden konsepti sevdiği için bağlanmadı diziye. O yüzden onlara hitap etmiyorken, sırf popüler dye izlemeye devam ediyorlar, ve yersiz eleştirilerde bulunuyorlar. İşin özü budur bence, ben bunu çıkarttım.

• battle of bastards tartışmasız bundan daha iyiydi
  • quote:

Ya hocam bırak bu forumda insanlar night king vs lich king dövüşse night king alır diye benle tartıştılar bunlara her şey mübah.

Alıntıları Göster
    Boşver hocam taklitler aslını yaşatır
  • atiuser A kullanıcısına yanıt
    Evet her şeyin arkasında daha büyük bir oyun ve plan olma fikri hepimizin hoşuna gidiyordu ve öylede olmalıydı.

Sen gel 5000 yıl savaşa hazırlan 1 tane velet vursun bırak ya. Sezonlardır referansta bulundukları azor ahai dir wildfire'dır neler neler BOŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ
  • GoT evrenine ya da teorilerine buraya yazan çoğu arkadaş kadar hakim değilim, ancak şahsi beklentilerim çok daha farklıydı.

Öncelikle bu savaşın, 5 yıldır pompalanan gerilim ve korkunun, atılan temellerin tek bölümde sona ermesini beklemiyordum. Bu açıdan benim için hayalkırıklığı oldu bölüm.

Jamie'nin bu savaşta etkin bir rol almasını bekliyordum. Mesela Dany'i kurtarmasını ya da kurtarırken ölmesini. İdamdan kurtulmasının bir anlamı olurdu. Ancak geçen bölümde de söylendiği gibi savaştaki rolü +1 adam olmaktan öte geçemedi. Bunun da sebebi Cersei ile olacak olan savaş belli ki.

Geçen bölümde karakterlere edilen vedalardan sonra bu bölüm (Savaşın tek bölümde sonlanmasını beklemediğim için belki 4.bölümde de) sevdiğimiz önemli karakterlerin dramatik şekilde ölmesini beklerdim. Lyanna Mormont, Theon, Jorah dışında önemli bir karakter ölmedi (Bunlara da ne kadar önemli derseniz)

Yani her şey bir yana yıllardır beklenen, son bölümlerde de karakterlerin tümününün "Öldük biz" dediği savaşta ölen sağlam bir karakter olmadı, bu da çok büyük hayalkırıklığı oldu benim için.

Night King'in sonunun böyle gelmesine de küfrettim. Ben finalde uzun gecenin süreceği, Night King'in en baba karakterleri tek tek kan kusturarak öldüreceği bir son istiyordum. Onca zamandır Bran ile karşılaşmalarını bekliyorken, en azından Bran'in iki kelam laf etmesini umardım. Night King'in ölümü böyle olmamalıydı bence, daha anlamlı ve etkileyici bir sahne ile olmalıydı.

Son olarak;

Cersei v. Dany'nin taht savaşını umursayan var mı merak ediyorum. Dizi şahsen benim için final yapmış kadar oldu. Zerre merak etmiyorum bu bölümden sonra, 2 senedir heyecanla beklediğim diziyi.

• o kadar ölünün, akgezenin içinden geçip night king i bıçaklayan arya, kıçı kırık cercei yi öldürmek için bin takla atar kesin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cüneyt arkın filmleri daha mantıklı geldi bana. Dizi finali lotr benzer herhalde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok çok daha iyisi olabilirdi bunu bilmek hayal kırıklığına uğratıyor insanı bu kadar büyük potansiyele sahip bir bölüm anca bu kadar yetersiz yazılabilirdi sanırım

Ama Gece Kralını Arya'nın öldürmesine sevindim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dewe34 -- 29 Nisan 2019; 16:41:17 >
  • Dizinin finali; evli, mutlu, çocuklu arkadaşlar yayalım.
  • Dizinin sonunda Cersei kazanırsa bence diziye tüy dikerler

Çok kişiden küfür yerler çok
  • Bölüm hakkında Spoiler içerir

hala Arya yüzünü değiştirip White Walker gibi görünüp Night king'in yanına sızdı diyenleri gördüğüm için bunu yazmak istedim.

Arya hiç bir zaman Many-Faced numarasını kullanmadı, hatta bu işin geriği olan "No One" olmayı da kabul etmeyip Jaqen H'ghar yanından ayrılmıştı Arya Stark olarak;

Aldığı ağır eğitimler sonucu bu halde ama faceless men yada women değil.

Hatta benim teorime göre Many-Faced tarikatı ve inandığı tanrıya (God of Death) inanmayan yada bağlanmak istemeyen biri oldu.

En nihayetinde Melisandre ve Beric Dondarrion'nın da inandığı tanrı R'hllor (Lord of Ligh) Arya'yı önemli bir noktaya getirdi. Beric Dondarrion - Arya'yı savunurken öldü.

Dipnot: Beric Dondarrion (Lord of Ligh) tarafından hayata döndürülmüştü. Bölüm içinde Melisandre'de söylüyor bunu demek ki her şeyin bir misyonu varmış.

Sonuç olarak Arya yapası gerektiğini yapabilmek için bence çoğu tanrı yada onların yeryüzündeki temsilcileri ile çalıştı ama en sonunda Winterfell'li Arya olarak misyonunu tamamladı.

• quote:

Evet her şeyin arkasında daha büyük bir oyun ve plan olma fikri hepimizin hoşuna gidiyordu ve öylede olmalıydı.

Sen gel 5000 yıl savaşa hazırlan 1 tane velet vursun bırak ya. Sezonlardır referansta bulundukları azor ahai dir wildfire'dır neler neler BOŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ
    Evet GoT'u anime zannetmekten vazgeçmelisiniz. Bakın samimi söylüyorum anime izleyin, kesinlikle aşağılamıyorum ben de hardcore olmasam da izlediklerim var. Tam size hitap eder. Ama game of thrones etmiyor. Game of thronesta plot twistler, mastermindlar yok mu? Elbette oldu, pek tabii entrikalar, dramlar gördük. Ancak filmin adı ilk kitapta takılı kaldı. Dizi yalnızca 1/7 "A game of thrones". Tamamen entrika olsa dizi GoT değil Rome olurdu, the Tudors olurdu. Onları izlerseniz çok seversiniz. Ben seviyorum o türü de şahsen. Ama GoT'tan o beklentiye girmiyorum, konsept farklı. Hayır Bran Night King değil, hayır LF faceless man değildi öldü, hayır Stannis offscreende kurtulmadı, ÖLDÜ vs vs... Uzar bu liste, her şeyin arkasında daha zekice ve ters köşe yapan şeyler ararsanız hayal kırıklığına uğramanız normal. GoTu GoT yapan gerçekçi yapısıydı. Size tavsiyem Death note, eğer izlemediyseniz. Çok seversiniz.

• Eksileyen Adam kullanıcısına yanıt

Sonuna kadar katılıyorum. Önüne gelen karakteri harcayan dizi olarak biliyorduk ama bu bölümle fikrim değişti. NK'nın o kadar kolay bitirilmemesi lazımdı. Sansa, Brienne, Tyrion, Sam gibi karakterler de ölebilirdi. Hatta ölmeliydi. Jon, Dany falan bile ölebilirdi bence.
  • Gaara34 kullanıcısına yanıt
    Yüz değiştirmesi olayın zaten düşünenler varsa daha çok düşünsünler..

Peki sence gerekli miydi ? Neden Arya ? Tüm bu tanrının isteği bu olay mıydı ? Biraz basit kaçmadı mı sence ?
  • 
Sayfa: önceki 30633064306530663067
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.