Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (3063. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.492.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 30613062306330643065
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Straight Edge Messiah kullanıcısına yanıt

Night kingin olayı neydi peki.neden insanlara düşman.branla ne derdi var.dedikleri gibi targeryan mı.vs vs.birsürü soru var akıllarda.şu 2.saçma bölüm yerine night kingle ilgili bir bölüm çekselerdi.daha doyurucu olurdu bence.azor ahai kim diye diye milletin göbeği çatladı yıllardır .gitti arya öldürdü nk yi☺️

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• azor ahai ile vaadedilen prens/prenses'in iki farklı kişi olduğunu biliyordum ve azor ahainin Arya çıkmasına çok sevindim vaadedilen de Dany
  • Ya arkadaş laf atıp durmayın
    .Her beğenmeyen kişinin eleştirisi Night King'i kim öldürdü kimin öldürdüğü değil ki ?
    Nereden uyduruyorsunuz bunları ? Yazanlar vardır da ayrı yani o kadar da deşersek hiç filmden diziden zevk almayız.
  • Bölümü neredeyse hiç beğenmedim.Tamam,animasyonlar ve çaresizlik çok güzel anlatırmış büyük bir emek verilmiş fakat meydanda 'savaş taktiği' diye birşey yoktu.Doğal olarak bu da dizide büyük bir kaos yaratmış.Sanki iki büyük gücün çarpışması yerine sıradan bir sokak kavgası seyrettik.Bunun nedenlerine gelirsek;

1)Ya kardeşim savunma savaşı yaparken hangi akılla dotrakileri ölüler ordusuna karşı taaruza geçiriyorsun?Yani hiç mi akıl yok?Dothrakileri geri planda tutup son anda kullanmak varken neredeyse tüm adamları bir sahnede yok olmalarına neden oldular.Ben isterdim ki Dany ve Jon'un savaşın ilk başladığı yerde bu dotrakiler bulunsun son anda acil durumda winterfell'e yardım etmek için ölülere yan kanattan geçirsinler fakat yok.Doğrudan adamları ölüler ordusunun üstüne gönderdiler boşu boşuna telef ettiler.Açıkçası Yüzüklerin Efendisi Kralın Dönüşündeki Rohan sahnesi gibi bir sahne pekala uyduruabilirdi.Ama yok...Adamlar açıksası .ok yoluna gittiler...

2)Yine savunma savaşı yaptığına göre uzun menzilli silahlarla yani mancılıklarla,oklarla ve ejderhalarla mümkün olduğu ölçüde ölüler ordusunu yıpratmak varken neden ilk başta göğüs göğüse mücadeleyi tercih ettiler?Çekilsene abi Winterfell'e ne diye meydanda sanki senin dengin bir orduyla meydan savaşını kabul eder gibi duruyorsun?Ha 'Winterfell küçüktü.Bu kadar adam nasıl sığsın' diyorsanız ee abi kalenin etrafını hendeklerle kazın.Zaten kazmışsınız.Daha büyük ve derin kazın bu hendekleri.İçini ejder camlarıyla yaptığınız mızraklarla doldurun vs.Misal İslam tarihinde bunun örneği var.Malum Mekkeli müşrikler Medineyi almak için Medineye saldırdıklarında Müslümanlar onları şehrin etrafına kazdıkları büyük hendeklerle karşılamışlardı.Bu hendekler o kadar derindi ki müşrikler şehre bile girememiş,müslümanlar kolaylıkla savunma savaşı yapmıştı.Aynı taktik pekala Witerfell için de uygulanabilirdi.Son ana kadar ölüler yıpratılır ve en sonunda göğüs göğüse mücadele kabul edilebilirdi.Ama yok sanki meydanda denk bir ordu varda göğüs göğüse meydan savaşı yapmayı tercih ediyorlar...Bir de o okçular ne işe yaradı ciddiyim merak ediyorum.Yahu Fetih 1453 filminde bile Konstantinapol'ü savunan bizans askerlerinin surlardan ve sur içinden Osmanlı ordusunu nasıl ok yağmuruna tutabildiğini görmedik mi?Bizim bir Türk filminde bile üstelik Game Of Thrones gibi ünlü bir dizinin yanında çocuk oyuncağı gibi görünen böyle bir filimde böyle sahne varken nasıl olur da okçular witerfell savaşında hiç kullanılmaz?Bir de bu savaş sahnesini çeken yönetmen lafta Yüzüklerin Efendisi İki Kule'deki Miğfer Dibi savaşını defalarca izlemiş.Hiç mi orada okçuların nasıl kullanıldığını görmedin be adam?Elflerin sur içinde ve surların üstünde orkları nasıl ok yağmuruna tuttuğunu seyretmedin mi?Bir savunma savaşı işte öyle yapılır.Ne yazık ki winterfell savaşı Yüzüklerin Efendisindeki Miğfer kalesi ve Gondor şehir savaşı ile kıyaslanamayacak ölçüde başarısız, mantıksız ve taktiksiz savaş sahnesi olarak sinema tarihine geçmiştir diye düşünüyorum.

3)Ayrıca bu Bran'in olayı nedir hocam?Bütün savaş boyunca adam kuzgunların içine girip savaşı tepeden mi izledi?Ben öyle gözlerini ters döndürünce ormandaki hayvanları kontrol edip winterfell'i savunmaya yardım edeceğini ciddi ciddi bir an olsun bekledim.Hani şu Yüzüklerin Efendisi İki Kuledeki ağaçsakal ve entlerin Isengard'a yürümesi gibi bir hayvan ordusunun ölüler ordusunun üzerine yürümesini ciddi ciddi bekledim ama yok hiçbir şey olmadı.Son sahneye kadar öyle 'özürlü' gibi oturdu durdu.Ne konuştu,ne ön görüde bulundu...Hiçbir şey yapmadı.Senaristler sanki zoraki Bran'i yaşatıyorlarmış gibi geliyor.Madem bir işe yaramıyor bari öldürün de biz seyirciler sinir krizi geçirmese olmaz mı?

4)Ak gezenlerde tam anlamıyla fiyaskoydu.Bütün savaş boyunca bir savaşın başında bir de son sahnede göründüler.Ben isterdim ki ölüler ordusuna doğrudan komutanlık etsinler,savaş meydanında bizim kahramanlarımızla göğüs göğüse savaşsınlar.Ölsünler,öldürsünler ama yok!Ulan Night King bile savaş boyunca aktif yer alırken,savaşırken, adamın komutanları Bran gibi uzaktan savaşı seyretti ya la...Eee abi 7 sezondur 'Ak gezenler geliyor' diye diye başımızın etini yediniz bunun için miydi?Bildiğiniz winterfell savaşı sıradan bir zombi filminde üssü savunma savaşına döndü bölyece.Bir an 'The Walking Dead' seyrediyormuşum gibi hissettim.Halbuki bu savaşı basit bir zombi savaşına çevirmek yerine Ak gezenlerin aktif olarak kullanıldığı bir savaş olabilirdi .Ama yok kullanmamışlar.Herifleri bir savaşın başında görüyoruz bir de sonunda...

5)Ayrıca bu Arya'ya ve Night King'in olduğu sahneye de acayip gıcık oldum.Abi Night King'in ölümü en az şu Yüzüklerin Efendisi Kralın Dönüşünde Yüzük Tayflarının komutanı olan yaratığın ölümü gibi yankı getirecek şekilde olmalıydı.Night Kingin durumu resmen Bağcılarda sıradan bir sokak kavgasında bıçaklanıp ölen birisi gibi oldu.Sen 7 sezon boyunca 'Yok Night King geliyor ebemize atlayacak' de,adamı gözümüzde büyütte büyüt, adamın tek bir mızrakla koca bir ejderhayı KOCA BİR EJDERHAYI öldürebildiğini göster,ölüleri diriltsin, ejder ateşinden bile 'sırıtarak' çıksın,hiçbir şekilde yok edilemesin ama gel yerden bitme bir çocuk böğrüne ejder camını saplasın sen de hiç bağırmadan,çığlık atmadan öyle sıradan bir karakter gibi öl git...Peşinden de tüm ak gezenlerin ve ölülerin yok olsun...

İnanın bu bölüm savaş sahneleri ve animasyonlar dışında gerçekten de Game Of Thrones'in en saçma bölümüydü.Bir savaş ancak bu kadar amatörce çekilebilirdi.6.Sezondaki 'Piçlerin Savaşı' bile daha mantıklı ve taktik içeriyordu.Dahası daha ilk sezonlardaki Kara su savaşı bile daha başarılıydı.Fakat burada sadece bir kaos içinde savaş var.Taktik ve mantık zerre yok...

Açıkçası bu sezon zaten kötü ilerliyordu bu bölümle de zirveye çıktılar diyebilirim

Kısacası bu bölümü hiç ama hiç beğenmedim.Game Of Thrones gibi bir diziye yakışmayan savaş sahnesiydi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 29 Nisan 2019; 15:49:1 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Ne yaptı ki ? Arya ile konuşmaktan başka ?

Ben Night King'in ölmesinde falan değilim ölebilir sıkıntı yok.İyi anlatmadılar.

Savaş öncesinde yaptıkları plan çok kötüydü zaten.Bunu geçen yazmıştım.Şİmdi savaş planları da çok kötü çıkınca diziden koptum
    Aslında bahsettiğim olay diğer adam için (gözü bantlı olan adını yine hatırlayamadım ) geçerliydi. O adam arya için bu kadar dirilmiş ama Melisandre'nin asıl olayı karanlıkla savaş idi. E karanlıkla olan savaş da bittiğine göre artık huzurlu bir şekilde ölebilir. Bunun için de az şey yapmadı. Jon Snow'u diriltti, dany ile jon'un birleşmesine vesile oldu. Bu bölümde de az şey yapmadı. Arya ile konuşması da oldukça etkili bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sinirden soluğu burda aldım.
    Bu ilkokul piyesi için mi 8 sezon bekledik?
    Senaristlerin allah belasını versin.

• quote:

Orijinalden alıntı: King Stannis

Bu bölümde Jaqen H'gharın ne kadar vurdum duymaz biri olduğu yüzümüze vuruldu.

Aryadan kat kat daha yeteneklisin al eline bir tane valerya çeliği hançer atla atına git surun ötesine daimi kış topraklarına öldür Gece Kralını, çıkmasın bu kadar tantana.
    bu bölümde en çok beklediğim Arya'nın peşine Jagen Hghar'ın düşmesi olacaktı.
    fragmanlardan beridir öyle bi teorim vardı.
    sonuçta arya'yı öldürse daha güzel olurdu.
    John da NK'yı öldürürdü vs vs.

• evet savunma savaşında önden süvarileri görmediğimiz ormana doğru rushlayalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: maicole

Gece kralının ordusu gündüz mü savaşacaktı, seyirciler sahneleri daha iyi izlesin diye.

Alıntıları Göster
    Gündüz savaşsınlar demiyorum ama sahneler çok karanlıktı kimin eli kimin götünde belli değil.

Karanlık sahne böyle çekilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E94B9CA23 -- 29 Nisan 2019; 15:52:57 >

• Bir sürü soru havada kaldı. 3 bölümde de bunları açıklayacaklarını düşünmüyorumç Beş yüz tane spin-off çekecekler kesin. Net kere net.

• Anlamadığım hangi orduyla savaşaklar? Ellerinde ordumu kaldı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E94B9CA23

Gündüz savaşsınlar demiyorum ama sahneler çok karanlıktı kimin eli kimin götünde belli değil.

Karanlık sahne böyle çekilir

Alıntıları Göster
    Öyle ben de amzn.got sürümünü indirdim karanlık, hbo 4k yayınlasa fark olurdu. Ancak son sezonun blurayı çıkınca belki biraz fark olur.

• dothraki sahnesi dizi tarihinin en rezil, en aptal sahnesiydi böyle rezillik görmedim ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: Finwe.

%100000000000 Katılıyorum dostum Jon ile Night King 15dk kapışsalar hepsi beğenirdi ama saçmalık olurdu bu evrende gandalf yada thor gibi bi adam yok ki arkadaş kapışsın NK ile. En mantıklısı buydu. Night olayının kapanışı güzeldi sıra şimdi asıl mesele olan taht oyunlarında

Alıntıları Göster
    Aynen öyle hocam. Night King ile birisi kapışsaydı zaten saçmalık olurdu.
    Her şeyden öte evet hypelandığı kadar iyi değildi belki ama yine de çok güzel bölümdü. Yok işte Helm's Deep'ten bile güzel savaş sahnesi falan filan yok öyle bir şey. Bu gözler herhalde Helm's Deep'ten daha iyi bir savaş sahnesi göremeyecek. Ha belki daha iyiydi ama karanlıktı göremedim neyse yine de çok güzel bölümdü.
    Bir de ilk iki bölümde "bu dizi savaş dizisi değil" diyenler "savaş bitti şimdi cersei ile mi uğraşacaklar pehh" diye burun kıvırıyorlar. Cidden akıl almaz

• SPOİLERRR
    Bari night king ve yardımcıları branı almaya çalışırken bizim ana karakterlerle savaşsaydı.Theon o ara ölseydi.Arya da ölülerin yüzünden alıp night kingi öldürseydi bu kadar basit son mu olur salak herifler.Hele o night kingin yardımcıları savaşta yoktu.Davos hiç gözükmedi oda kayboldu.Saçma sapan bir sezon izlemeye devam ediyoruz.

• rameowerr R kullanıcısına yanıt
    Babayiğit arıyorum sorulara cevap verecek ?

• Ayrıca eklemek isterim jorah mormont dothraklar ile ölülerin içine gönderiliyor, ama platonik aşkının kollarında ölsün diye geri dönüyor. Ulan göz gözü görmezken, binlerce ölünün içinden tek dothrak sağ cikmazken sen nasıl geri döndün. İyice türk dizisi kıvamına ulaştırdilar. Şu sevdiğinin kollarında ölmek duygusallığı acilen dizi filmlerden çıkarılmalı.

Koca 80 dakika içerisinde 2 dakika iyiydi. Lyanna mormont dev sahnesi, jon ve nk karşılaşma sahnesi, nk'ya yapılan ejderha ateşi saldırısı ve ardından gülüşü.

İki ejderhanın akgezen olmuş ejderha ile kapışması bile vasattı.

• Bu bölüm için öyle mükemmel böyle müthiş yazan adamlarda gram zevk yok. Zevkler ve renkler tartışılmaz ama zevksizlik de bir yere kadar.
    Bol bol animasyon kullanmakla iyi dizi film olmuyor.
    Senaryo, kurgu ilkokul piyesi; görüntüler hollywood süper kahraman bebe filmi. Beğenenlerin kim oldukları belli.

• Peace Sells.. kullanıcısına yanıt
    Oradan ben düşündüm ,tahmin ettim senin buraya gelmeden bunun içindi diy
    e .Orası tamam zaten.Ama sonrasında ? 2 ateş çıkardı başka ne yaptı ? Arya ile bugün değil konuşmasından başka ? Cidden yani çok yetersiz eksik bunlar.Sadece biz tahmin yürütüyoruz.Zaten kadın ne zamandır ortada bile yok.
    Dedim ya asıl olay Nİght King falan değil.Açıklama yapmamaları.Anlatmamamları.Kim nedir nedendir neredendir hiç anlatmadılar bunca zaman.
    Ne ara çıktı Arya zindandan da ne ara konuştular falan.Hadi eğitim aldı falan diye geçebiliz ama dedim ya eksik yine. Madem zindandan rahat çıkabilecek durumdaydı neden kaçıp durdu ? Ölülerden kaçamayan Arya Night King ve yanındaki 2 adamın arasından kolayca hissetirmeden geçebildi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 29 Nisan 2019; 16:0:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Alarak

evet savunma savaşında önden süvarileri görmediğimiz ormana doğru rushlayalım
    Eski çağlarda bi kale aylarca kusatilirmis. Iceridekilerin açlıktan susuzluktan ölmesi beklenirmis. Iceridekiler de kalede kıtlık başlayınca açlıktan olmemek için son çare kaleden dışarı çıkar düşmana hücum edermiş.

Game of thrones senaristlerinin kafasında ne yaşanıyor ?

Suvarileri en öne dizem
    Görmediğim düşmana hücum ettirem

• 
Sayfa: önceki 30613062306330643065
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.