Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (178. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.492.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 176177178179180
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dothrakanlar orta asya bozkırlarında çadırda yaşayıp göçebe yaşam süren hun atalararımızı simgeliyor.
    Khanlarıda Attila'ya benzetmişler. Ayrıca khanın eşinede hatun deniyor.

Yanlış mı düşünüyorum?
  • Gibi gibi.
  • 1 Nisan'a kadar kitaba başlamam gerekiyor, fragman inanılmaz tahrik etti beni
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sandasian

7.bölüme geçtim dizi çok iyi gidiyor.

Dothrakanlar orta asya bozkırlarında çadırda yaşayıp göçebe yaşam süren hun atalararımızı simgeliyor.

Yanlış mı düşünüyorum?

Etkilenme olduğu doğru ama tam olarak öyle diyemeyiz. Hatun olarak çevrilmesini altyazıdan. Yoksa Hatun filan dedikleri yok. ''Khan'' ingilizce ''han'' demek. Ama ''Khal'' kelimesinin tam bir anlamı yok. Aynı şekilde ''khaleesi'' kelimesinin de bir anlamı yok. Altyazı çevirisinden kaynaklanıyor han ve hatun sıfatları..

Edit: Bu arada yeni sezon için Davos karakterini canlandıracak olan Liam Cunningham'ın bir programa konuk olduğu video yayınlanmış yeni. Beş dakikalık videoda yeni sezon ile ilgili ve kendi karakteri ile ilgili ipuçları veriyor. Gayet sempatik bir adam Davos'un hakkını verecek gibi.

Ayrıca söylediğine göre normalde Davosun sol elinin parmakları kesik iken Liam'ın solak olması nedeni ile sağ elinin parmakları kesik olarak gösterilmiş dizide. Bunu belirtip umarım serinin fanboyları bizi taşlamaz gibi bir laf ediyor İlk sezon için baya bir eleştiri almıştı Martin genel olaylardan Ned'in bindiği atın renginin yanlışlığına varana kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cypon -- 2 Şubat 2012; 22:16:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: teocan94

Ekle Benide Hocam.

Theon Tanıtımda Kutsanıyor Burdan Çıkacak Tek Sonuç: Demir Adaların Efendisi Olacak Olmasıdır Bence.
    Babası Öldüyse Savaşa Destek Kuvvetler Yollayabilir Çünkü Stark'larla Dostlar.

Robb onu şovalye ilan etmişde olabilir, yada her daim kardeşinim dedi ya, zaferde yenilgide her daim kılıcım emrine amadedir falan. sözlerini tutmadı ve lannisterlere çalıştı belkide, onlar belki şovalyelik verdi. Ayrıca demir adaların efendisi olsada kutsanmasına gerek yok. (bkz: robb)

• quote:

Orijinalden alıntı: Wheatley

quote:

Ekle Benide Hocam.

Theon Tanıtımda Kutsanıyor Burdan Çıkacak Tek Sonuç: Demir Adaların Efendisi Olacak Olmasıdır Bence.

Robb onu şovalye ilan etmişde olabilir, yada her daim kardeşinim dedi ya, zaferde yenilgide her daim kılıcım emrine amadedir falan. sözlerini tutmadı ve lannisterlere çalıştı belkide, onlar belki şovalyelik verdi. Ayrıca demir adaların efendisi olsada kutsanmasına gerek yok. (bkz: robb)

Her Ülkenin Adedi Kendinedir Hocam :)
    Benim Bildiğim Şovalyeyi Kılıçla Kutsarlar ? Fakat İhanet Edeceğini Pek Sanmıyorum. Lannisterlar Savaşı Kaybedecek Zaten Fragmanda Gözüküyor.
    Bence Theon Kendi Ülkesine Kral Olup Savaşa Destek Verecek Yoksa o Kadar büyük Lannister ordusunu Yenemezler.

• quote:

quote:

Ekle Benide Hocam.

Aslında;

Westeros'da tek bir gelenek ve tek bir inanç hakim değil. Her bölgeye ait değişik inançlar var. Demir Adalar'da da orada yaşayanlara özel inançlar var. Tıpkı Kuzeydekilerin Eski Tanrlara inanması gibi. O yüzden kesin konuşmamak lazım.

• quote:

quote:

quote:

Ekle Benide Hocam.

Her Ülkenin Adedi Kendinedir Hocam :)
    Benim Bildiğim Şovalyeyi Kılıçla Kutsarlar ? Fakat İhanet Edeceğini Pek Sanmıyorum. Lannisterlar Savaşı Kaybedecek Zaten Fragmanda Gözüküyor.
    Bence Theon Kendi Ülkesine Kral Olup Savaşa Destek Verecek Yoksa o Kadar büyük Lannister ordusunu Yenemezler.

Zaten ben kafadan yazdım düşünmedem sallamasyon yani, ancak dediğin gibi olabilir zira deniz kenarıydı kutsandığı yer ama başka bir yerde olabilir. bekleyip görücez artık, ama ben greyjoy un ordu getireceğini pek sanmıyorum, getirsede az olur sayısı zaten.

• Şimdi bitirdim diziyi.
    Yine olsa yine isterim. En iyi izlediğim sezon finaliydi.

Ejderhalar büyüyecek sonra ne olacak?

• Robb Casterly Kayası'nı kuşatır, Stannis Kral Toprakları'nı kuşatır, Tywin arkadan Stannis'in ordusunu dağıtıp Kral Eli olur. Robb ölür, Bran iyileşip başa geçer, Theon ayaklanıp Kışyarı'nı kuşatır.(Theon'un babası zamanında ayaklanmış, adamın kelleyi almışlar, oğlu da sıkıntı yaratmasın diye Ned'in koruması olarak alınmış zamanında, bir nevi öç alma yani)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

quote:

Orijinalden alıntı: Sandasian

7.bölüme geçtim dizi çok iyi gidiyor.

Yanlış mı düşünüyorum?

Etkilenme olduğu doğru ama tam olarak öyle diyemeyiz. Hatun olarak çevrilmesini altyazıdan. Yoksa Hatun filan dedikleri yok. ''Khan'' ingilizce ''han'' demek. Ama ''Khal'' kelimesinin tam bir anlamı yok. Aynı şekilde ''khaleesi'' kelimesinin de bir anlamı yok. Altyazı çevirisinden kaynaklanıyor han ve hatun sıfatları..

Edit: Bu arada yeni sezon için Davos karakterini canlandıracak olan Liam Cunningham'ın bir programa konuk olduğu video yayınlanmış yeni. Beş dakikalık videoda yeni sezon ile ilgili ve kendi karakteri ile ilgili ipuçları veriyor. Gayet sempatik bir adam Davos'un hakkını verecek gibi.

Ayrıca söylediğine göre normalde Davosun sol elinin parmakları kesik iken Liam'ın solak olması nedeni ile sağ elinin parmakları kesik olarak gösterilmiş dizide. Bunu belirtip umarım serinin fanboyları bizi taşlamaz gibi bir laf ediyor İlk sezon için baya bir eleştiri almıştı Martin genel olaylardan Ned'in bindiği atın renginin yanlışlığına varana kadar

Abi şu Game of Thrones'un mevcut altyazı çevirileri acayip kötü bence ...Gerçi cnbc-e'deki çeviri fena değildi.

• Türkiye'de hangi kitaplar çıktı?Link alabilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mf.askin

Robb Casterly Kayası'nı kuşatır, Stannis Kral Toprakları'nı kuşatır, Tywin arkadan Stannis'in ordusunu dağıtıp Kral Eli olur. Robb ölür, Bran iyileşip başa geçer, Theon ayaklanıp Kışyarı'nı kuşatır.(Theon'un babası zamanında ayaklanmış, adamın kelleyi almışlar, oğlu da sıkıntı yaratmasın diye Ned'in koruması olarak alınmış zamanında, bir nevi öç alma yani)

din kardeşiyiz.

• HBO'nun gelecek sezon dizilerinin tanıtımının yapıldığı bu reklamda, Game of Thrones'un 2.sezonuyla ilgili promolarda ve fragmanlarda yer almayan görüntüler bulunuyor. 37. saniyede RobbStark(Richard Madden) ve 56. saniyede Joffrey Baratheon(Jack Gleeson) Sansa Stark(Sophie Turner) ve Tyrion Lannister(Peter Dinklage) görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wheatley -- 4 Şubat 2012; 15:03:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Cartman

Türkiye'de hangi kitaplar çıktı?Link alabilir miyim?

Taht Oyunları
    Kralların Çarpışması
  • 6.bölümü şimdi izledim ve demem gereken bişey var OHA
  • quote:

Orijinalden alıntı: Randy Marsh

6.bölümü şimdi izledim ve demem gereken bişey var OHA

sen dur daha neler var
  • quote:

Orijinalden alıntı: ank_yer_6

quote:

sen dur daha neler var

7'yi de izledim yine OHA
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ank_yer_6

quote:

sen dur daha neler var

7'yi de izledim yine OHA

Onuncu bölümün sonuna kadar gider böyle.

• Yazın hazırlamıştım altyazısına kadar her şeyi ama izlememiştim, konu 60 sayfa olmuş. Ben en iyisi en kısa zamanda izliyim.
  • 
Sayfa: önceki 176177178179180
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.